torsdag, juni 16, 2011

Med lite på hjertet, men kamera på mobilen

Jeg kan si mye positivt om jobben min (jeg får jo trene i arbeidstiden), men man får ikke mobiltelefoner servert på sølvfat her. Har man ødelagt mobilen sin må man selv kjøpe ny, og jeg har ødelagt flere det siste året. Jeg har liksom latt det gå en sport i det for å vise hvor uavhengig jeg er av alle ting. Det er simple living, jeg trenger ingenting.

Så jeg har fått noen gamle reservetelefoner fra venner og familie, store og gamle og stygge, (telefoner, ikke venner!) med knapper som ikke virker. Men nå, på den siste som jeg fikk, har jeg faktisk kamera! Så gøy. Mail også faktisk! Så jeg har knipset noen hverdagsbilder og det er dem jeg legger ut. Det er bare bilder, jeg har ingenting annet å si. Jeg har kuttet ned på surfing og blogging og mistet helt oversikten over hva alle andre spiser og trener på nettet. Ikke fordi det er sol og sommer og det skjer så mye annet spennende. Neheei... Jeg har bevisst kuttet ned på surfing fordi jeg øver meg på å sove om nettene, og så langt har det hjulpet! :D

Tunfisk-knekkislunsj på kontoret.

Gammel te blir til ny. Eller til nye sorter i alle fall!

Jeg går til jobb og været er fint.

Jeg lukeparkerer og klarer det fint.
Jeg treffer toppformjenter uten treningstøy.
Jeg har fått en skje som er for venstrehendte og for grøt. (!)
Jeg har fått besøk!
Jeg går hjem fra jobb igjen, og selv om Oljedirektoratet ligger like bak meg må jeg hilse på disse kuene hver eneste dag. (Jeg bor ikke på landet, men Stavanger er en så bitteliten by at man føler seg som på landet så snart man snur ryggen til.)
Og så lunsjer jeg med bestemor! På Food Story eller Kultkaféen.

Lysefjorden igjen! Pinse!
Nå kommer det noen finere bilder jeg har fått fra fantastiske turfølget. Tank u! Lysefjorden føles enda finere med gjester som ikke er vant til fjord og fjell.. "Det er så fiiint!" "Se der, så fint!" "Se der, så fint!" "Her var det fint!" Jess!

Det er den vanlige Prekestolen-Songesand-turen og aldri har den vært finere!

Jeg fant veien (tjohei!) men turfølget mitt kunne ikke skjønne problemet der uansett, så lenge det fins røde T-er som merker hele stien. Helt okei. Jeg skjønner det ikke selv heller.

Her er hytten og fjorden ligger i horisonten. 7 timer hver vei og skikkelig gangsperr i leggene.

Verdens beste turfølge. :-)))
Som har tatt med speltlomper fra Oslo!! (For det fins ikke i Stavanger..) Det var ikke min idé, og vi gikk til og med på en liten smell med denne nistematen, for fjellet krever karbohydrater, men speltlomper smakte meget godt så jeg kan skjønne begeistringen.

Det er varmt i drivhuset i dag! Nå hører jeg på Dj Friendly og elsker det, og snart skal jeg ut å gå, og så er det trening og så er det jobb.

Lots of love! <3 <3 <3

onsdag, juni 08, 2011

Den siste måneden i listeform

Mat 

- 20 bokser tunfisk
- 72 ganger grøt
- 3 glass peanøttsmør
- 4 kilo gulrøtter
- 11 squash med kaviar
- 20 store naturellyoghurter

    Aktiviteter 

    - Fullført en bok (Kjempenes kamp av Ken Follett - den har vart siden jul)
    - Jogget en mil
    - 35 kostholdsveiledninger
    - 40 timer trasking til og fra jobb
    - 2 ganger støvsuging (til 17. mai og journalistbesøket)
    - Byttet bloggkategori fra Health til Food & Drink og tilbake igjen. (Jeg skal heller skrive mindre om mat for jeg følte meg ikke hjemme blant bolle- og bakebloggene.) 
    - Sendt 674 sms
    - 3 ganger hjemmelaget middag

    Her er de tre middagsrettene.. og legg merke til hvordan middagen også ligner på grøt!

    Middag nummer 1 - Bønner (?)

    Middag nummer 2 - Rester etter 17. mai (Rekesalat)

    Middag nummer 3 - Sei med grov pasta og brokkoli

    Ingen flere middager for de fleste måltidene spises på bakrommet på Toppform.

    Grøten nå for tiden er inspirert av Karina og består av 50 gram havregryn, 1 ss chiafrø, 1 ss bokhvetemel, 1 ss kakao og 25 gram proteinpulver. Litt salt, litt natreen og litt cocosa. Jeg vet ikke om det er chiafrøene eller bokhvetemelet, men jeg får en helt fantastisk konsistens!! Så det kan anbefales.

    torsdag, juni 02, 2011

    MYE grøt - for spesielt interesserte

    Kan man lese kan man lage allslags grøt.

    Barnegrøt for eksempel.. jeg ville aldri giddet å lese om det selv. Malen var Fullkornsgrøt med eple. Man moser inn et eple i en grøt av byggmel og sammalt grovt mel, og så har jeg hatt i litt kanel for min egen del, for da luktet det så godt på kjøkkenet.

    Det ble en mye sunnere grøt enn Nestlegrøten tenkte jeg da, men når jeg ser på bildet nå, og det har gått noen dager for dette gjorde Ingvil og jeg i Bergen i helgen, så skjønner jeg ikke hvorfor grøten vår skulle være så mye sunnere når det står usukret på pakken. Vi brukte ikke sukker vi heller, men hva så? Hm. Jeg syns å huske at ferdiggrøten hadde vegetabilsk olje, men det var vel ikke så viktig, vi skal ikke slanke den lille babyen. I don't know. Men grøten vår ble god! Babyer spiser hva som helst uansett. Jeg kunne sikkert gitt vår crash-test-baby de andre eklere prosjektene som kommer nå.

    Han er så hjelpsom nemlig! Kan du holde eplet, lille baby?

    Typisk babyer å ødelegge alt på en søt måte. :)

    Okei. Så jeg kom hjem fra Bergen med en bag full av gøy, mel og frø fra Kinsarvik, og ville teste loppefrøene, eller psylliumfrøene. De ser ut som lopper i pakken, så man kan skjønne hvor de har fått navnet fra, men hva kan man gjøre med disse. Pulsi skrev i en kommentar at loppefrø hadde de brukt før yogaskyllingen, og ojojojoj...

    Hva skal dét bety?

    Jeg prøvde frøene i grøt, men gjett hva. Jeg kom på at disse frøene er fiberhusk i en annen form! Og fiberhusk i grøt er lik gelé, så da var det nødt å bli gelé ut av grøten igjen. Det er ikke mer enn et par måneder siden jeg ikke visste at grøt kunne bli til gelé, men siden den gang har jeg ufrivillig laget gelégrøt GANSKE mange ganger.

    Okei, men jeg spiser den jeg.
    Jeg prøvde å legge frøene i vann etterpå, for går det ikke i grøt så går det kanskje i vann for eksempel. (?) Jeg sover så lite for tiden at jeg er helt irrasjonell. Her blander jeg chiafrø (som er gelé!!) med loppefrø (som er gelé!!) og håper at det ikke vil bli gelé, men det blir jo dét!


    Loppefrø og chiafrø blir skikkelig gelé kan jeg fortelle!

    Så jeg rørte inn rå kakao som jeg heller ikke er så glad i. Det ble tjukt og tørt.
    Så jeg måtte jeg tilsette melk for å gjøre det spiselig uten å holde pusten. (jeg hostet kakao!)
    Det ble så lite godt som det ser ut, men jeg spiste det opp. Og at det var ernæringsmessig kjempelurt kan ingen komme fra.

    Hold ut, nå blir det bedre. Nå blir det GODT!

    Kastanjemel har jeg fått anbefalt fra Karoline som bor i Italia og er glad i grøt, og det er faktisk en karbobombe selv om det er nøtter. Så jeg mikset 30 gram havregryn med bare en stor spiseskje kastanjemel, men jeg fikk likevel en kastanjenøtteaktig smak. Fy filler, så kult. Kakao, proteinpulver, en superduper vaniljeessens som er kjøpt i Berlin, og så har jeg sikkert hatt kanel og natreen som vanlig. Det ble helt utrolig godt.

    Alle grøtene ser like ut, det er derfor jeg må illustrere med mel og gryn hver gang. 
    Jeg skal kose meg masse med kastanjemel. :)

    En til!

    Den siste grøten er så tydelig må-ha-noe-å-spise-men-altfor-sent-å-spise-grøt-eksperiment at det lyser lang vei. Jeg blandet havrekli og kruskakli i vann og satte det i kjøleskapet i bare en liten stund. Så rørte jeg inn proteinpulver og kanel og latet som om det var spiselig.


    Havrekli og kruskakli er nok også veldig sunt, men smaker ikke godt.

    Hadde jeg dokumentert alt jeg spiste av blandinger jeg kaller grøt så ville jeg ikke gjort annet enn å blogge og spise. I dag for eksempeeeeel har jeg spist suppegrøt med quinoa og kakao som jeg spiste ut av peanøttsmørglasset (DET er godt! (Og det betyr at jeg har spist opp peanøttsmøret jeg kjøpte på Kinsarvik!!)) og gelégrøt av alfalfaspirer og loppefrø, og dagen er ennå ikke over. Nå er det så sent at det er for sent å spise grøt, så jeg kommer snart til å lage en bolle med fiberhusk og knuste linfrø og slikt. Det er ikke så mye som skal til, men for å gjøre opp for et kjøleskap med bare gulrøtter og kaviar har jeg blitt veldig glad i kjøkkenskuffen min.

    Den ser sånn ut:

    Vær så god.
    Og når jeg kombinerer mel og gryn med proteinpulver kan jeg bløffe ulike smaker på grøten med en godt utstyrt kjøkkenbenk. Jeg kan kalle det for bringebærgrøt når jeg bruker den røde posen eller peanøttgrøt hvis jeg bruker den høye boksen, og kaffegrøt og banansjokoladegrøt og alt det andre med bare forskjellig proteinpulver. Frokosten går fra å være en karbofest til å bli et mer fullstendig måltid med proteinpulver, men det er altså ikke bare derfor. (!) Det er jo fordi det er så godt.

    Hei, bestisser! :)

    Noe mer som kan bli til grøt når det står i vann? Ikke quinoa i alle fall.

    Thank you, havregrøtdietten! You give me so much joy.
    Jeg har (til mitt forsvar) endret kategori på Bloglovin fra Health til Food & Drink.

    onsdag, juni 01, 2011

    Selvbevisste meg

    Hei igjen! (Før jeg går på jobb.) Om selvbevisste meg! Meg meg meg.

    Jobben min i dag er bodypump.
    Hverken venner eller familie har egentlig vist noen reaksjoner på syk sunnhet (bortsett fra da mormor trodde at hun måtte servere meg havregrøt i bursdagen sin), men jeg selv har reagert i massevis. Jeg har blitt så selvbevisst! Jeg ser at folk som kommer til bloggen har googlet navnet mitt i stedet for å google fiberhusk som de pleide å gjøre, og så irriterer det meg at da en venninne fortalte kollegaene sine at hun skulle komme til meg på besøk så spurte de om hva hun da ville få, om hun fikk gulrøtter kanskje? Og så irriterer det meg at det var akkurat det hun fikk! Med mager kesam! Oi oi.

    Så kanskje kan det muligens synes som jeg passer inn i den sykt sunne båsen, men det er ikke synd på noen fordi de ikke spiser sjokolade. Selvbevisste meg er nå i forsvarsposisjon dagen lang. Jeg forsvarer båsen min for alt det er verdt, og da har det blitt mange sånne samtaler som dette, i STORE BOKSTAVER:

    Far: Vil du bli med til hytten i helgen?
    Jeg: Kanskje det!
    Far: Flott! Men vi har ikke så mye frukt.
    Jeg: JEG TRENGER IKKE FRUKT!!!
    Mor: Hun har sluttet å spise frukt.
    Jeg: JEG SPISER FRUKT HELE TIDEN!!!

    Eller sånne:
    - Du spiser knekkebrød?
    - JEG SPISER IKKE KNEKKEBRØD FORDI JEG IKKE KAN SPISE NOE ANNET!

    Men ikke bare det! Jeg surfer selv rundt og finner andre meninger om saken, for det er sikkert lurt for en følsom sjel, og selvbevisst som jeg har blitt så har lest jeg dem og kommentert dem, og fått vondt i magen hver eneste gang jeg har gjort  det. Jeg skal slutte nå, for det må jeg, men det er også veldig spennende å se seg selv analysert, og i alle fall når man kan kommentere tilbake.

    I starten skrev jeg bare hyggelige kommentarer (fordi jeg må ha vært i fornektelsesfasen):

    "Jeg prøver ikke å smitte spiseforstyrrelser på folk." ;-)

    Men nå har jeg skrevet noen mindre hyggelige (så klart på grunn av frustrasjonsfasen):

    "Gidd å skrive sånn da!"
    Og så angrende og kloke kommentarer nå etterpå (moving on!):

    "Nå er jeg flau så klart.."

    Men tenk at fantastisk snille Cecilie som bare hadde skrevet et klokt og fornuftig innlegg om å ikke være altfor flink i kostholdet sitt, gikk inn og slettet alle kommentarene som kunne virke sårende! Det er derfor jeg ble flau.

    Flinke piker spiser ikke karbohydrater/fett/mat/valgfritt.

    Men nå er jeg ikke flau heller lenger! Nå er jeg tilbake til verdens beste kosthold og verdens beste trening og verdens beste jobb.

    Enmannsaerobic med en beinhinnebetennelse som ble ganske bra av å ikke gå 7-fjellsturen.
    Og yoghurt med tunfisk og chili! Jeg prøvde med fiberhusk oppi, men det ble ikke bedre.

    God helg til alle som har helg!! <3

    tirsdag, mai 31, 2011

    Går det ikke bra så går vi hjem

    Det er leggetid! Det er alltid det når jeg begynner å surfe. Jeg hadde tenkt å legge ut lenker til turene jeg skal lede i sommer, for å lure alle til å bli med, men når jeg nå skulle gjøre det så ser jeg at av alle turer som finnes i Turistforeningen, så tam-ta-ta-taaaa.. så skal jeg lede de to som går samtidig! Typisk! For det går jo ikke. Dette er så flaut at jeg skal tilby meg å lede en ekstra tur som erstatning for den jeg håper at jeg kan få bytte ut, men for å få til det må jeg først få enda mer fri fra jobben, og nå jobber jeg med saken.

    Og jeg øver meg til sommeren hver eneste dag. (Bilde fra Anniken Mohr.)

    Jeg skal i alle fall lede en tur som heter Blåsjø rundt. Den starter 17. juli og varer 6 dager. (Du kan lese beskrivelsen til Turistforeningen eller du kan lese beskrivelsen min fra turen i fjor: Øst for de store magasiner. Det er Blåsjøen som er magasinet.) I fjor hadde jeg glemt kartet OG mistet kompasset, men i år har jeg tenkt å lose alle trygt fram. (For her er glasset alltid halvfullt.) Jeg har ikke tenkt å lage havregrøt til alle som blir med, men jeg kan godt gjøre det hvis noen vet at jeg liker å gjøre det. Ellers vil jeg nok spise frokosten min alene midt på natten som jeg pleier å gjøre. Men uansett: Det kommer til å bli en FEST av sol og fjell og bekkeskvulp og termos!

    I give you Blåsjøen.

    Turen jeg prøver å booke om er Jotunheimen rundt. Den er på 8 dager. Jeg skulle gått 10. juli, men turen går også 31. juli, så jeg håper det vil være en enkel sak å bytte, og det er her jeg aller mest håper at noen som leser vil melde seg på. Jeg får ikke provisjon altså, jeg vil bare ha best mulig selskap, så dette er en kontaktannonse in disguise.  EDIT: Det gikk ikke nei.

    Jeg har en liten tur i juni også. Den skal være spikret i stein sånn planleggingsmessig, og heter Over Lyngsheia til Lysefjorden. 25. juni. Her har jeg gått meg vill så mange ganger at grensen omtrent er nådd. Det er faktisk nødt til å gå bra, og går det ikke bra så går vi hjem.

    EDIT: Nå fikk jeg denne! Hardangervidda fra fjell til fjord. 23. juli, 8 dager. Fåkk, så travelt det blir. Da har jeg akkurat gjort meg til venns med gnagsårene jeg fikk rundt Blåsjøen og får ikke vasket klærne engang før jeg setter meg på nattoget til Oslo. Men plis bli med! (Her gikk jeg også i fjor.)

    I give you Hardangervidda.

    Tips og triks til turer i fjellet:
    • Bruk Turistforeningens pakkeliste for sommerturer
    • Pakk lett. Vi klemmer tannkrem ut av tuben for å slippe å bære ekstra.
    • Finn en god sekk. Sekken bør være en damesekk hvis man er dame, ellers vil armene sovne vekk og falle av. Det har skjedd meg meg så det kan sikkert skje med andre.
    • Og gode sko. Gnagsårene blir man kanskje venn med etterhvert, men gode sko kan gjøre vennskapet mye hyggeligere.
    • Noen turer er lette og noen er tøffere, og dette er markert i programmet med ulik gradering. Jeg liker best å svette litt og det regner jeg med å få gjøre i Jotunheimen, men hvem som helst kan gå en tur som Blåsjø rundt.
    • Fjellsportgruppene har billigere turer og yngre deltakere. :)
    • Jeg har flere gratis hyttebonger som kan deles ut.

      Turene jeg har nevnt her er hytte-til-hytte-turer. Det betyr at man ikke trenger å ta med mat i det hele tatt dersom man reiser med DNT Oslo, men at man må ha med brødmat til Stavanger-turene. Pålegg og havregryn finnes uansett. (Proteinpulver finnes IKKE, og kanel kan også være lurt å ta med.)

      DNT Oslo-hyttene er utstyrt med lakse- og tunfiskbokser, mens Stavanger har sardiner og makrell i tomat. Jeg kan proviantlagrene utenat så det er bare å spørre om noen lurer på andre matvarer.

      Det finnes IKKE nøtter, så det er det vanlig å ta med seg. Ei heller frukt, men det er altfor tungt å bære med seg, så det skal vi heller snakke om og drømme om underveis. DNT Oslo har derimot kjeks og rosiner, men DNT Stavanger har sluttet med det også, på grunn av stort rosinsvinn.

      Vær så snill å spørre meg om noe, jeg kan BOKSTAVELIG TALT hele proviantlisten utenat.

      For en fin sommer det skal bli!

      søndag, mai 29, 2011

      I stedet for 7-fjellsturen

      Skikkelig dårlig samvittighet nå! Jeg er så sykt sunn (og jeg begynner å bli glad i den diagnosen) at når jeg går så føler jeg at jeg burde løpe og når jeg løper så føler jeg at jeg burde hoppe, og når jeg er i Bergen og resten av byen går 7 fjell i forferdelig vær så føler jeg at jeg burde gjøre det samme. Men i dag ble den eviglange 7-fjellstradisjonen brutt. På grunn av regnvær og litt vind, så jeg skulle ønske det regnet mye mer. Det er et helt vanlig bergensregn så det er sikkert ingen andre som skulker på grunn av dét i alle fall, men det er ikke bare derfor vi skulker, gud forby. Ingvil mente at hun var i ferd med å bli forkjølet, og Maren trodde turen skulle være i går, og jeg hadde dessuten glemt å kjøpe billett og fått en ørliten beinhinnebetennelse etter enmannsaerobicen på Toppform, så alt lå til rette for en skulk.

      Dagens! Ingvil hadde bakekakao, men jeg merket ikke forskjell så jeg skjønner ikke hvorfor bakekakao er dyrere. Mintsjokoladeproteinpulver og English Toffee stevia er medbrakt, og resten er Kinsarviknytt.

      7-fjellsturen har jeg skrevet om før (som da vi startet turen med sykkel fra Stavanger, eller med en ny date og enda en date.) Men nå! Hvor har vi vært og hva har vi gjort. I Bergen.

      Trening først. Jeg har trent på SiB Sentrum og Studentsenteret og skal tilbake til SiB Sentrum før jeg drar hjem i dag. Innetrening er favorittidsfordriv i regnvær og hjelper på samvittigheten. På SiB Sentrum ble jeg inspirert av crossfitterne som går der, så da ble det knebøy og pushups i slynge og chins i en krok, mens på Studentsenteret var alle kundene av den typen som ikke har kommet for å trene i det hele tatt, så alt jeg gjorde som lignet på trening fikk meg til å virke som en bodyfitnessutøver, men jeg gjorde det likevel. Dips, chins, beinhev, arnoldpress, biceps curl og skråbenk. Diskré. Det var ikke sånn at jeg trente i singlet når det er singletforbud på SiB, for det ville jo bare gjort det enda verre. Maren skulle bli med alle gangene, var meningen, men en gang var det sol og en gang var hun trøtt og en gang hadde hun ikke stått opp en gang.


      Kaféer! Først Godt brød. Den som ligger over Torgallmenningen. Vi kjøpte hver vår kaffe og hvert vårt grove rundstykke uten pålegg. M-hm. Maren pyntet rundstykket sitt med rosiner, mens jeg pyntet rundstykket midt med en tunfiskboks. Det kunne vi gjøre fordi vi satt ute, i et sjeldent solglimt, og det var som en kombinasjon av picnic og kafé syns vi. Kaféen etterpå ble Vågen Fetevare fordi den har shishapiper i bakgården. Åh, så bra.

      Lørdagen ble Ingvil og jeg sultne før vi kom oss på kafé i det hele tatt, så da ble det Lerøylunsj på Galleriet og jeg moret meg over forskjellen på to veldig sunne lunsjer. Den ene besto av banan og smoothie og et grovt rundstykke, mens den andre besto av en boks tunfisk og en boks cottage cheese. Gjett hvem som var hvem, jeg var i alle fall mett lengst. Kaféen etterpå ble Folk og Røvere, og den passet helt perfekt for der var det sofa og aviser, og mye te og mye kaffe. Kaféen etterpå dét igjen ble Vågen Fetevare, med Kristin og salat og nok en shishapipe, og kaféen på søndag ble Dromedar Kaffebar, der det alltid er fint å være.

      Neimen, nå sto Ingvil opp! Vekket av Mathias stakkars.

      Og her sitter jeg i mørket.
      Hva gjør DU oppe?
      Jeg tenkte jeg skulle gå 7-fjellsturen allikevel.
      Nei, du kødder.
      Ja, jeg kødder.
      Hahaha!


      ...Men det burde regne enda mer?
      Det skal det, jeg lover.
      Bra!
      Og Kinsarvik.. For en fin butikk! Jeg kjøpte mer te og mer peanøttsmør. Denne typen var helt umulig å røre ut i grøten, så derfor ble grøten i dag en Peanut Surprise, med en peanøttklump som plutselig dukket opp. Og så fant jeg kastanjemel! Det har jeg blitt anbefalt av jeg-husker-dessverre-ikke-hvem (Inga?) for lenge siden. Og så så jeg på soyamelet at det er dét som brukes for å lage soyamelk! Artig. Da kan det bli en erstatning for tørrmelk- eller morsmelkerstatning i fjellgrøten, men den kommer helt sikkert til å bli soyagrøt også før den tid. Psyllumfrø mener jeg er en form for fiberhusk, (?) men jeg vet ikke hvordan jeg skal bruke dem sånn som dette, og så kjøpte jeg flaxseed, som er den store fine pakken på bildet. Den består av knuste linfrø med kakao og bær. Det høres helt fantastisk ut, men det var umulig å merke noen ekstra kakaosmak i dagens grøt når jeg brukte så mye kakao likevel. Og så har jeg kjøpt enda mer knuste linfrø for det er det nye visst.

      Ingvil kjøpte mel som vi skal lage babygrøt av. Alternativ babygrøt altså. Så nå skal jeg først lage Peanut Surprise til Ingvil og så skal vi lage babygrøt. Hun er så grei som holder meg i aktivitet og får meg til å surfe på babyblogger som skriver om rosiner for finmotorikken.

      Nå ser det plutselig mørkt ut ute!
      Bra! Håper det begynner å snø!
      Det hagler!!!

      Jammen gjør det det! Det hagler, og jeg er så glad jeg ikke går 7-fjellsturen.

      Der ja! Kinsarvik.

      onsdag, mai 25, 2011

      Hvordan koke grøt

      Nå har jeg veid opp og målt opp frokostgrøten min, så dette er en grøtoppskrift for dummies, sånn jeg lager den. Dagens høydepunkt! Nytes best med pad og kaffe. Denne porsjonen er en jenteporsjon, men jeg kan love at man blir mett av det. Proteinpulver gjør grøten mektigere og gjør at det smaker som en grøt kokt på melk og ikke vann, som det egentlig er, og cocosa er en fornuftig fettkilde som også er et sjakktrekk for å bli virkelig mett. Værsågod!

      Banansjokoladegrøt med kokossmak
      Sett først en gryte på platen og følg deretter oppskriften på bildene. Det skal gå så fort at når ingrediensene er oppi gryten så vil grøten være klar.

      3 dl vann og 1,5 dl (50-60g) STORE havregryn.

      1/2 teskje salt.

      1 teskje kanel.

      8 dråper natreen. (Tilsvarer 1ts sukker.)

      1 stor spiseskje kakao.

      1 måleskje proteinpulver (25g) av type banansjokolade. Kan kjøpes her.

      Røre rundt. Nå koker det snart.

      Nå koker det, nå er grøten ferdig.

      Men jeg vil ha litt cocosa også. Den kan kjøpes her.

      Og da blir det banansjokoladegrøt med kokossmak!

      Ingredienser:
      Havregryn, kakao, kanel, proteinpulver, natreen, salt, cocosa.

      Næringsinnhold
      Energi: 370 kcal
      Protein: 30 g
      Karbohydrat: 35 g
      Fett: 15 g


      Det tok ikke så lang tid å måle opp vann og havregryn, men oversikten over næringsinnhold har jeg regnet ut helt selv og det var der morgenen løp i fra meg. Nå er det plutselig travelt til jobb og trening, klar, ferdig, gå. Ha en deilig dag! <3

      Les mer

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...