tirsdag, mai 31, 2011

Går det ikke bra så går vi hjem

Det er leggetid! Det er alltid det når jeg begynner å surfe. Jeg hadde tenkt å legge ut lenker til turene jeg skal lede i sommer, for å lure alle til å bli med, men når jeg nå skulle gjøre det så ser jeg at av alle turer som finnes i Turistforeningen, så tam-ta-ta-taaaa.. så skal jeg lede de to som går samtidig! Typisk! For det går jo ikke. Dette er så flaut at jeg skal tilby meg å lede en ekstra tur som erstatning for den jeg håper at jeg kan få bytte ut, men for å få til det må jeg først få enda mer fri fra jobben, og nå jobber jeg med saken.

Og jeg øver meg til sommeren hver eneste dag. (Bilde fra Anniken Mohr.)

Jeg skal i alle fall lede en tur som heter Blåsjø rundt. Den starter 17. juli og varer 6 dager. (Du kan lese beskrivelsen til Turistforeningen eller du kan lese beskrivelsen min fra turen i fjor: Øst for de store magasiner. Det er Blåsjøen som er magasinet.) I fjor hadde jeg glemt kartet OG mistet kompasset, men i år har jeg tenkt å lose alle trygt fram. (For her er glasset alltid halvfullt.) Jeg har ikke tenkt å lage havregrøt til alle som blir med, men jeg kan godt gjøre det hvis noen vet at jeg liker å gjøre det. Ellers vil jeg nok spise frokosten min alene midt på natten som jeg pleier å gjøre. Men uansett: Det kommer til å bli en FEST av sol og fjell og bekkeskvulp og termos!

I give you Blåsjøen.

Turen jeg prøver å booke om er Jotunheimen rundt. Den er på 8 dager. Jeg skulle gått 10. juli, men turen går også 31. juli, så jeg håper det vil være en enkel sak å bytte, og det er her jeg aller mest håper at noen som leser vil melde seg på. Jeg får ikke provisjon altså, jeg vil bare ha best mulig selskap, så dette er en kontaktannonse in disguise.  EDIT: Det gikk ikke nei.

Jeg har en liten tur i juni også. Den skal være spikret i stein sånn planleggingsmessig, og heter Over Lyngsheia til Lysefjorden. 25. juni. Her har jeg gått meg vill så mange ganger at grensen omtrent er nådd. Det er faktisk nødt til å gå bra, og går det ikke bra så går vi hjem.

EDIT: Nå fikk jeg denne! Hardangervidda fra fjell til fjord. 23. juli, 8 dager. Fåkk, så travelt det blir. Da har jeg akkurat gjort meg til venns med gnagsårene jeg fikk rundt Blåsjøen og får ikke vasket klærne engang før jeg setter meg på nattoget til Oslo. Men plis bli med! (Her gikk jeg også i fjor.)

I give you Hardangervidda.

Tips og triks til turer i fjellet:
 • Bruk Turistforeningens pakkeliste for sommerturer
 • Pakk lett. Vi klemmer tannkrem ut av tuben for å slippe å bære ekstra.
 • Finn en god sekk. Sekken bør være en damesekk hvis man er dame, ellers vil armene sovne vekk og falle av. Det har skjedd meg meg så det kan sikkert skje med andre.
 • Og gode sko. Gnagsårene blir man kanskje venn med etterhvert, men gode sko kan gjøre vennskapet mye hyggeligere.
 • Noen turer er lette og noen er tøffere, og dette er markert i programmet med ulik gradering. Jeg liker best å svette litt og det regner jeg med å få gjøre i Jotunheimen, men hvem som helst kan gå en tur som Blåsjø rundt.
 • Fjellsportgruppene har billigere turer og yngre deltakere. :)
 • Jeg har flere gratis hyttebonger som kan deles ut.

  Turene jeg har nevnt her er hytte-til-hytte-turer. Det betyr at man ikke trenger å ta med mat i det hele tatt dersom man reiser med DNT Oslo, men at man må ha med brødmat til Stavanger-turene. Pålegg og havregryn finnes uansett. (Proteinpulver finnes IKKE, og kanel kan også være lurt å ta med.)

  DNT Oslo-hyttene er utstyrt med lakse- og tunfiskbokser, mens Stavanger har sardiner og makrell i tomat. Jeg kan proviantlagrene utenat så det er bare å spørre om noen lurer på andre matvarer.

  Det finnes IKKE nøtter, så det er det vanlig å ta med seg. Ei heller frukt, men det er altfor tungt å bære med seg, så det skal vi heller snakke om og drømme om underveis. DNT Oslo har derimot kjeks og rosiner, men DNT Stavanger har sluttet med det også, på grunn av stort rosinsvinn.

  Vær så snill å spørre meg om noe, jeg kan BOKSTAVELIG TALT hele proviantlisten utenat.

  For en fin sommer det skal bli!

  15 kommentarer:

  1. Vaniljekesam, da? Stavanger eller Oslo?

   SvarSlett
  2. Hmmm, det høres veldig, veldig fristende ut med Jotunheimen rundt, men tror det kan bli vanskelig med ferie. :(

   SvarSlett
  3. Da må du komme helt til Stavanger og ikke stoppe på fjellet! Jeg tror vi har det her, og her har ingen hørt om hun gærne kesamdama heller, så da kan jeg spise kakaoyoghurt og du spise vaniljekesam. :D

   SvarSlett
  4. Maije: Det hadde vært kult!! Men en mail fra DNT nå sa at det kanskje ikke var mulig heller. Hva med denne? http://www.dntoslo.no/activity.php?ac_id=31101.

   Den fikk jeg plutselig servert nå. :P Plis?

   SvarSlett
  5. Hvilken dato er det snakk om da?

   SvarSlett
  6. Ooo, veldig lovende at du spør! 23. juli, jeg oppdaterte i innlegget nå. Veldig fin tur. :D

   SvarSlett
  7. Skal tenke litt på det. Sjefen min har ikke bestilt ferie da, så jeg skal se litt på penger og andre planer. :)

   SvarSlett
  8. Skulle sååå gjerne vært med deg på en av disse turene, Chassi!! Det hadde helt sikkert blitt knall! Bare sånn at du vet det, altså. Men denne sommeren er så uforutsigbar på alle mulige måter, at jeg dessverre ikke kan binde meg til noe som helst. Kul jobb, da! Må være veldig kjekt - å lede slike turer... StOOOOr klem fra meg :-D

   SvarSlett
  9. Og det hadde vært så kuuuuult å ha dere med!!! :-)))))

   SvarSlett
  10. Kontaktannonse gone bad?

   SvarSlett
  11. Viktoria: Hei! Slettes ei! Jeg føler på meg at jeg har fått napp faktisk. :D

   SvarSlett
  12. Ha ha ha ha ha ;)

   SvarSlett
  13. Ser at den turen rundt Blåsjø i teorien kan gå... (De øvrige krasjer med type "slektsstevne"-begivenhet 27.-31. juli. Og den i juni "krasjer med skilsmissen min"... Hehe ;-)...) Men ser at turen snart er fulltegnet?? 9/12 påmeldte? Har litt problemer med å binde meg p.t. :-(

   SvarSlett
  14. Kris: Hva er status?! Kom igjeeeeeen! :D

   SvarSlett

  Les mer

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...