mandag, mai 23, 2011

Hvordan leve sykt sunt

Jeg er framstilt som sykt sunn, det er derfor jeg prøvde å holde artikkelen hemmelig.
Hei! Sykt sunn nå! Etter å ha stilt opp i en artikkel som heter Sykt sunn har jeg fått spørsmål fra både kjente og ukjente mennesker om grøtoppskrifter og matoppskrifter og ferdige dietter. Selv om grøten blir beskrevet som en gråbrun masse med klumper av gryn, og selv om jeg innrømmer at det ikke ser godt ut, så finnes det fortsatt noen som vil ha grøtoppskrift, og det gjør meg veldig glad. (Veldig!) Jeg syns selv at maten min er god, og jeg er lei av å få høre at det ser ekkelt ut det jeg spiser, så at andre har troen på grøten min gjør meg oppriktig veldig glad

Men fordi temaet i avisen er SYKT sunn, så vil jeg ikke anbefale noen å spise det jeg spiser. Jeg er altfor strikt. Det er et viktig tema å ta opp for det finnes mange som lever mye strengere enn jeg gjør, som ser på kroppen sin som et livslangt prosjekt og sikkert ødelegger livet underveis, og derfor har jeg gått med på å være fanatiker i en avis selv om det har føltes litt kjipt å bli puttet i den sykt sunne båsen så alle kan se det. Ikke bare har det blitt enda flauere å spise gråbrun masse med klumper av gryn, på jobben i alle fall, men det har også fått meg til å tenke på mitt eget sunne liv, om det er det sunt eller sykt, om jeg hadde jeg klart å endre livsstil hvis jeg måtte, og så videre. Jeg har klippet ut to hjelpespørsmål fra avisartikkelen.

Doktor Steven Bratman, som en gang definerte begrepet ortorexia nervosa, bruker to spørsmål for å avgjøre om en kunde er sykelig opptatt av å spise sunt:

 1. Bryr du deg mer om gevinsten av hva du spiser enn gleden du får ved å spise det?
 2. Blir du sosialt isolert på grunn av dietten din?

Så sånn er det å ha ortoreksi, og da har jeg ikke det. Jeg svarer ja på det første og nei på det andre. Men hvis jeg vil være slem mot meg selv og gjøre spørsmålet vanskeligere, så kunne jeg spurt om jeg kanskje ville blitt mer sosialt isolert dersom vennene mine hadde servert usunn mat eller invitert til Burger King, som de (heldigvis) ikke gjør. Men jeg vil ikke være så slem mot meg selv. Jeg har lagt ut om mitt sunne eller usunne kosthold tidligere, og jeg anbefalte det ikke da heller. Jeg håper at alle som leser dette kan svare nei på minst ett av spørsmålene. Plis plis plis! Ellers må jeg få si at jeg er veldig glad for å være den mest normale i artikkelen, for det var jeg. Alt jeg selv sa som kunne minne om total galskap har jeg fått redigere bort i ettertid, og takk og lov for det.

I dag hadde jeg en veldig god og veldig sunn middag. Bildene er ganske illustrerende så her er det ikke nødvendig å lage oppskrift. Alle næringsstoffene er på plass og i en nøye planlagt vektfordeling og med riktig antall kalorier, (?) men på toppen av det hele, som et lite parentes, så er dette en UTROLIG deilig middag. Det smaker jo is! Jeg hadde is til middag:

Først yoghurt med kanel og natreen og vaniljeessens.

Så med kakao.

Da var det Rema1000-kakao som er veldig god.

Og så med raw kakao før jeg spiste appelsinene til dessert.

Raw kakao skal være ENDA sunnere enn vanlig, men den er ikke like god. Den lukter støv og gir en mye lysere farge enn den vanlige kakaoen som er nesten svart. Jeg har det med å glemme hvorfor rå mat skal være så mye sunnere, og ender alltid opp med å tenke at både rå mat og supermat er unødvendig så lenge man spiser sunt for øvrig. Jeg spiser nok av grønnsaker så jeg tviler på at effekten vil bli særlig bedre av å spise én spesiell grønnsak som har flere antioksidanter enn de andre. Dersom den ene grønnsaken i tillegg må fraktes fra Peru og forårsake forurensing på veien, og koster mye mer enn de andre grønnsakene, så velger jeg den bort. Jeg håpet at raw kakao ville være en smaksbombe, men fordi den er ubehandlet smaker den mindre enn annen kakao.

(Coop-kakao er lite god, økologisk Ica-kakao er litt god, mens Rema1000- og Regia-kakao er veldig gode.)

Alt jeg spiser er sunt og godt altså, men i går laget jeg til og med mandelsmør. Gjett om! Et glass gikk til morfar som hadde bursdag, og et glass blir nå brukt som epledip. Eplebiter dyppet i mandelsmør! :)

Mandelsmør lages av mandler og salt i en mixmaster. Det smeltet ned i glasset etter hvert.
Og hvis jeg skulle gi ett tips for sykt sunt kosthold helt til slutt, så hjelper det å rydde kjøleskapet sitt. Her er det ikke planlagt, for all del, det bare blir sånn.

Før handleturen.

Og etter handleturen.
Men litt planlagt likevel, for sånn ser det alltid ut i den ene eller andre versjonen. Journalistene fra Dagens Næringsliv kommenterte, etter å ha blitt med en handletur, at det var som å handle med en gammel mann. Tre av alt og sunt og kjedelig, og ingenting som ikke fantes for hundre år siden.

Okei, jeg publiserer nå før jeg angrer. Grøt er fortsatt anbefalt!!!

64 kommentarer:

 1. <3 Du er unik og det er derfor jeg er så glad i deg! Og jeg elsker grøten din og at det gjør deg glad når jeg spiser kake;) Natti skatt!

  SvarSlett
 2. Åååe! Hahahaha. Uendelig glad i deg uansett om du spiser kake eller ei! God natt! :)

  SvarSlett
 3. :* Jeg liker også å spise sånn "is" med kakao/bringebær og natreen,men jeg bruker kesam XD typisk avis med en slik vinkling :*

  SvarSlett
 4. Ekte bringebær? :o Kesam fungerer ikke når jeg bruker så mye kakao som jeg gjør, det er ikke fuktig nok. Er fuktig riktig ord?

  Vinklingen var ment å være sånn hele tiden, men det var et sjokk å se det fine livet sitt presentert som bittelitt sykt. Nå må vi legge oss! God natt. :)

  SvarSlett
 5. Hei forsidepike! I går fikk jeg lest artikkelen i DN. Synes ikke du er syk:)

  SvarSlett
 6. Så bra!! Jeg syns ikke heller det! Takk, lille søster, det er sånt man har søstre til. :)

  SvarSlett
 7. Får litt følelsen av at alt ikke enhver normal person gidder eller har lyst til å hive seg på er ekstremt og/eller sykt. Det er en god unnskyldning for å slippe unna.

  SvarSlett
 8. Haha. Den er jeg med på. :)

  Men det fins også de som er sykelig sunne da, ikke du altså?

  SvarSlett
 9. Hmm, jeg må kanskje svare nja og tja på de spørsmålene, men det kan faktisk skyldes "dårlige" venner;) Forøvrig spiste jeg grøten "din" i går før styrke (løping=umulig pga. kneskade), og huhei, så lenge jeg var mett! Genialt!

  Det virker som alle som ikke tilbringer livet med tv og snacks lever syyyyyke liv..

  SvarSlett
 10. Det er helt genialt, man blir virkelig stappmett! Frokosten er dagens beste måltid, en stor tallerken grøt og en stor kopp kaffe med melk og jeg er ett stort glis. :D

  Men har du dårlige venner?! Stakkars! Og det mener jeg oppriktig faktisk, for det kan sikkert bli slitsomt. Hvordan løser du det? Må du møte opp mett?

  SvarSlett
 11. Jeg liker den sære maten min jeg, og koser meg med den maten. Jeg synes det er utrolig mye mer spennende med alle de fine, rare, gode og spennende smakene jeg spiser i dag enn hva jeg spiste før som sikkert var normalt litt sunt (selvom jeg ikke ser på det som sunt i dag), mot nå så spiser jeg så utrolig mye mer variert - selvom jeg prøver å unngå sukker, hvetemel og junk så godt jeg kan :)

  SvarSlett
 12. Hurra! Nå kan vi snart lage en klubb for ekkel mat! :D Jeg trives også VELDIG godt med maten min, men det jeg allerede nevnt visst. ;-))

  SvarSlett
 13. Jeg er ikke sykt sunn, for jeg spiser i det minste både snacks, sjokolade og kaker, og is! ;) Jeg blir bare sett på som sær og ekstrem av en del kollegaer, også trener jeg jo så klart alt for mye i følge mange.

  Jeg trives nå sånn jeg lever jeg da, og driter i grunnen i hva andre mener. På spørsmålene:

  1. Bryr du deg mer om gevinsten av hva du spiser enn gleden du får ved å spise det?

  2. Blir du sosialt isolert på grunn av dietten din?

  kan jeg svare ja på det første og tja på det andre. I perioder kan tankene rundt mat sette en stopper for sosiale greier, men det er i dårlige perioder, og det er flere grunner enn bare maten som setter en stopper for det.

  Og om folk vil ha meg med på Peppes, Burger King eller McDonalds, så spiser jeg bare salat i stedet for junk. Det er lov det når magen protesterer villt og hemningsløst på hvetemel. At jeg ikke er noe spesielt glad i disse stedene, og at vennene mine heldigvis heller ikke er store fans gjør jo det hele litt enklere. ;)

  SvarSlett
 14. Du er ganske hardcore på treningen, den skal du ha. Men altså, man er jo ikke syk selv om man ikke er som vennene sine! Nå ble jeg veldig fornøyd selv med den konklusjonen. :-)

  SvarSlett
 15. Jeg møter opp mett, og spiser etterpå, hjemme. Litt stusselig, men jeg foretrekker min liksom ekle mat fremfor burgere, fettete pizza og masse tilsetningsstoffer. I en artikkel i DN ble en mann omtalt som nokså sprø, fordi han løp 21 km., dvs. nesten halvmaraton her dag, og gjerne før jobb. Det tok faktisk litt tid før jeg skjønte at DN og kommentarfeltet diskrediterte mannen. Det er jo slikt som jeg gjør..

  SvarSlett
 16. Hahah!! Respekt til deg og alle som løper, men søtt da, at du ikke skjønte at det var negativt en gang. Det er alltid negativt å trene mer enn andre, sånn er det med den saken. Selv hater jeg alle som trener mer enn meg og alle som trener på fridagen min, så jeg skal ikke si noe på det

  SvarSlett
 17. Det var faktisk en veldig dårlig overskrift, på en ellers bra balansert artikkel. Jeg utvikler matlagingen min for hver dag som går, og jeg kjenner ingen som har så variert kosthold og så mange smaker som her hos oss.
  Det er ingenting sykt med det, bare vidunderlig deilig. Noen har som hobby å sitte på halebeinet og se på tv, mens andre trener og lager mat.
  Det er vel plass for alle?

  SvarSlett
 18. åhåhåhåhåhåh ENDELIG en som har funnet ut det samme som meg! Yoghurt og kakao er SABLA GODT! I hele fjor sommer konsumerte jeg så mange skyr naturell med søtning, vaniljeessens og kakao at jeg presterte å bli lei. Men nå merker jeg at jeg fikk lyst på igjen... namnam;)
  Aviser er flinke til å vinkle ting slik de vil..

  SvarSlett
 19. Tine: Hei!! Det har du helt rett i! Artikkelen var fin og balansert og informativ. Vi ble heller ikke stemplet som syke, det var jo bare indirekte at leserne skulle skjønne det. ;) Og at vi spiser variert ja! Det gjør til og med jeg som spiser grøt hele dagen. Jeg får i meg grønnsaker og kjøtt og fisk og alt det andre også! Om ikke på langt nær så mye som du.

  Mari: Det er bare synd vi ikke ble kjent enda tidligere, for jeg har spist kakaoyoghurt leeeenge! Jeg spiser en sånn boks nesten hver eneste dag, det er min grunn nummer én til å gå i butikken. Skyr naturell har jeg enda ikke smakt, bank i bordet, men cottage cheese fungerer SÅ KLART.

  SvarSlett
 20. Supermat er nok temmelig unødvendig i et land som Norge der kvaliteten på grønnsaker og frukt er så høy. I land som Amerika der de får i seg sinnsyke mengder sprøytemidler og annen genmodifisert mat ser jeg helt klart en fordel i det. Vi er kjempeheldige med kvaliteten på maten her i Norge:)

  Jeg har ikke lest artikkelen enda. Men du.. jeg må få si noe. Det er du selv som har presentert maten din som "ekkel". Det er du selv som har kalt deg for "spiseforstyrret". Og det er du selv som til tider kun skriver om grøt. Det har nok vært vanskelig å se flere sider av deg, og det er vel slik det ofte blir når man blogger. Alt det andre i livet kommer ikke frem, mye fordi man faktisk ikke blogger om "hele livet". Jeg kjenner deg som glad, litt eksentrisk, men temmelig bevisst på hvem du er og hva du vil. Jeg syns det står respekt av å tørre å gå sin egen vei:) Jeg håper og tror at du er over gjennomsnittet sunn og frisk. Til tross for mye av det rare du skriver her inne skinner det gjennom at du har kontroll.

  Klem!

  SvarSlett
 21. Woho!! Takk for det. :D

  I bloggen er det bare morsomt å spise ekkel mat for da føler jeg meg så hemmelig. Jeg forteller aldri levende mennesker om bloggen og jeg blir ALLTID flau når noen finner den. Særlig når jeg treffer nye potensielle kjærester er det viktig å holde denne siden skjult. Men jeg er fornøyd med livet både her og der, og er full av kontroll, og det tror jeg du også er.

  Klem tilbake!

  SvarSlett
 22. Hei!! :) For en fantastisk inspirerende blogg! Jeg ELSKER havregrøt - men vil gjerne ha din oppkrift! Og hvor kjøpes fettredusert mandel - og peanutmel? Og hvor mye koster det å få fraktet dette hjem til Norge? Bruker linfrø, cottagcheese og proteinpulver i min grøt - ja og mager kesam. Også misbruker jeg kanel. To tonn kanel på. Jeg er ALLERGISK ot kakao - tenk deg noe så grusomt.... Og hva går havregrøtdietten ut på? Synes du virker så forfriskende gal! :) Denne bloggen skal jeg følge med på!

  SvarSlett
 23. Heisann! Så kos! :D Havregrøtdietten min går ut på at jeg er så glad i havregrøt og i tillegg så fornøyd med havregrøt for energi og metthetsfølelse og alt det der at jeg spiser havregrøt tre ganger om dagen. Det finnes en annen havregrøtdiett som jeg har skrevet om tidligere, den er litt mer gjennomtenkt men beregnet på slanking.

  Jeg må definitivt lage en dummyoppskrift, det blir gøy! :P Jeg misbruker også kanel, og jeg ville ha misbrukt cottage cheese hvis jeg hadde hatt det tilgjengelig, men cottage cheese på grøten betyr 300 ekstra kalorier for jeg kunne ikke spist mindre enn hele boksen, det er helt umulig visst, så det har jeg aldri her. Synd å være allergisk mot kakao da. Jeg skal gi beskjed hvis jeg kommer på et fint alternativ til deg.

  Klemmen!

  SvarSlett
 24. sv: ja ekte bringebær(fra frysern`) :D

  SvarSlett
 25. Så klart. :-) Men du.. nå burde vi legge oss igjen! Haha. :D

  SvarSlett
 26. Takk for grøtoppskriften din. I dag har jeg laget med vann (har alltid brukt skummamelk) og null cottagecheese. Det ble godta likevel - men må ha i linfrø jeg da. Litt vomfyll :) Får man kjøpt bokhvetemel på vanlig helsekost? Må komme meg til byen i morgen. Ja - flott om du finner et alternativ til kakao :) Jeg har forresten en knallgod opskrift på "pannekake" om du en dag går over fra havregrøtdiettten.... Du har inspirert meg til å kjøre havregrøt til frokost nå... Har havregrøt fast til middag - men nå skal jeg også teste ut flere ganger om dagen :) Mvh Viktoria

  SvarSlett
 27. Hei Chassi! Jeg skal si deg at det ikke er ofte jeg kjøper aviser, men da du var på forsiden kunne jeg rett og slett ikke la være. Synes du representerte deg bra, men du kommer enda bedre frem gjennom bloggen din:-) Det er jo slik at dersom manspiser fornuftig i dagens samfunn så blir man øyeblikkelig stemplet som syk... Jeg digger fortsatt havregrøten, gjerne flere ganger om dagen. Og hva gjør det vel om man ikke har spist sjokolade på en del år når man spiser sjokoladegrøt hver dag, hahaha? Go Chassi, liker deg fortsatt etter du tok det du selv kaller "sosialt selvmord"<3

  SvarSlett
 28. Anonym: Hei! Du må ikke la meg inspirere deg til å koke med vann i stedet for melk, når melk er mye bedre? Og i alle fall ikke hvis du ikke har proteinpulver! :o

  Bokhvetemel fins på alle helsekostene, det er en super løsning for konsistens og alt det der. Men det er mange andre meltyper som fungerer hvis man ikke har spesielle krav. I dag brukte jeg byggmel i frokostgrøten. Nam. Og vomfyll MÅ man ha. :)

  Jeg vil veldig gjerne ha oppskrift på pannekake! Selv om det betyr at jeg må vekke steikepannen opp fra de døde, så er ingenting kjekkere enn nye tips. :P

  (Så utrolig kult at du startet med middagsgrøt for så å legge inn en EKSTRA frokostgrøt. *Smil!*)

  SvarSlett
 29. Sunthjerte: Hei, fine du! Jeg skal kose meg med den hilsenen i hele dag. :-* Right back at you! :)

  SvarSlett
 30. Hei - joda - bruker proteinpulver :) Men er veldig interessert i det "hasselnøttproteinpulveret" - hvilket merke? Bruker bakepro i grøten. Pannekakeoppskrift: 1 egg - 2 spiseskjeer havregryn, 2 spiseskjeer kruskakli, 2 spiseskjeer cottagecheese. Rør rundt. Tilsett passe mengde vann. Olivenolje i stekepanna. Setter panna på 2 ( av 3 mulige). Stekes på hver side til de blir faste :) Jummy-godt :) Teflonpanne er et must. Ja - vekk opp panna. Nå skal jeg til byen - kjøpe peanøtter på ICA - og lage peanutsmør - du inspirerer meg virkelig! :) Mvh Viktoria

  SvarSlett
 31. Hurra! For oppskrift og inspirasjon! :D Jeg skulle ønske du hadde en egen blogg til pannekakebaking og peanøttsmør nå. :P Vær så snill å vurdere det i alle fall!

  Jeg startet min proteinkarriere med designprotein som finnes i 13 forskjellige smaker, og hver morgen var som julaften for disse er utrolig gode:

  http://nordicpower.no/default.pl?showProduct=320&pageId=176

  Nå bruker jeg gymgrossisten fordi den er mye billigere, men hasselnøttpulveret her er helt sinnsykt godt. Samme med kokos og kirsebær og alle de andre. Jeg hadde hele familien på kjøkkenbenken og vi levde lykkelig sammen.

  Jeg KAN ikke spise 2 ss CC. Jeg beviste min manglende begrensning sist i går da jeg spiste et kilo nøtter etter at gjestene hadde gått. Fra nå vil gjester bare få gulrøtter og grøt her. Men oppskriften er notert og virker lovende. :)

  Kjempeklem!

  SvarSlett
 32. ha ha ha ha - skal vurdere egen blog... glemte forresten at jeg har en spiseskje bakepro i røra... Nå skal jeg skjekke ut grymgrossisten - tror grøten min virkelig kunne trenge en touch av hasselnøtt. Ble jo veldig fristet av fettredusert peanøttmel også merker jeg....

  Oj. Såpass anstrengt forhold til CC ja? CC er supergodt. I Sverige har de en CC "lett" med bare 70 Kcal per 100 gram. :) Altså sparer man 90 Kcal på en hel boks! :) Den er helt super...

  EN KILO NØTTER?! :)

  Kjempeklem - tilbake :)

  SvarSlett
 33. Please do, du har en fan allerede! Bakepro, ok. Det fins ikke hasselnøtt hos gymgrossisten, men jeg bruker gymgrossisten til andre pulver fordi det er mye billigere. Hasselnøtt finner du på linken jeg ga deg.

  Jeg har et elsk-hat-forhold til CC. Lett CC hørtes god ut! Gi beskjed om du finner en som ikke er så god, så kanskje jeg kan kjøpe den heller. ;)

  NESTEN et kilo nøtter sikkert. Men mer enn et halvt og uansett altfor mye.

  <3

  SvarSlett
 34. Jeg vil si det var på høy tid at Norge fikk sin første grøtkjendis! :D <3
  (når folk spør meg hvor jeg får alle grøtideene fra gir jeg dem link til siden din, så i min verden har du vært kjendis lenge da)

  SvarSlett
 35. På den lenken du gav - finner jeg ikke hasselnøtt? Er det det som er straciatella?

  Ha ha ha - jeg skal selvsagt gi beskjed om jeg finner en VONDT CC. Nå står peanøttene i ovnen for risting - snart blir det peanøttsmør! :)

  Har du forresten noe tips på hva jeg bør spise FØR trening på morgenen? Jeg trener styrke 3 ganger i uken før jobb. Orker ikke mye mat før trening da - har du noen tips? :)

  SvarSlett
 36. Inga: Haha! Søte du! Det var vel koselig sagt. :) <3

  Frøken anonym: Jeg ser det! Tabbe! Jeg har bare kjøpt det i butikken, så jeg tror du må komme til Stavanger og handle heller. Du må nok det. :D

  Mat før styrkemorgentrening? Det må jo bli banan og shake og kaffe, ingenting slår den kombinasjonen. Eller liker du ikke det?

  SvarSlett
 37. Pistasj er også veldig god!! Både som shake og grøt faktisk. Den har jeg laget som sjokoladepistasjgrøt med fersken på, og oh joy, så bra det ble. Den selges på nettsiden.

  SvarSlett
 38. Jeg kan underholde meg selv... Ingen problem.. Se hva jeg fant hos gymgrossisten! De vinner igjen! Sjokoladeproteinpulver: http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/myofusion-hydro-228-kg, tada! Dette er den man ellers kjøper fra USA. :)

  Nei, nå altså. :D

  SvarSlett
 39. Sjokoladepeanøttproteinpulver.

  SvarSlett
 40. Etter et kjapt søk på gulesider.no fant jeg ut at det er 535,6 km fra meg og til Stavanger - :) Så det tar litt tid før jeg kan komme meg til Stavanger! :)

  Jeg er supersær i matveien. Også drikker jeg ikke KAFFE! Men - jeg kan jo ta meg en shake. Også en frukt? Ikke banan - matintoleranse.... Dobbel utfordring å være helsefreak og allergiker altså....

  Peanøttsmøret ble himmelsk i går. Kjøpte 1,5 kg rå ubehandlede nøtter for 55 kr på en innvandringsbutikk her - KJEMPEBILLIG. :) Men kan bare lage LITT smør om gangen. Det blir som med deg og CC. Det blir jo FOR godt. Kan ikke ha ubegrensede mengder hjemme.

  Nå frister du meg med tur med turistforeningen også! Jeg har aldri gått tur på den måten - men det frister sånn! Hvor kan man melde seg på en slik tur med guide? Me wanna go hiking! :) Klem fra Viktoria

  SvarSlett
 41. Hvor bor man da, når det er så langt? Gule sider virker dessverre ikke sånn at jeg kan skrive inn den samme avstanden og se hvor du bor. Jeg syns definitivt at du burde melde deg på en tur ja! Gjerne når jeg er turleder, som i sommer i Jotunheimen, gjennom DNT Oslo. Avreise 10. Juli. 8 dager i sol og fjell. :)

  Måtte du kjøpe nøttene på innvandrerbutikk? Det pleier jo å være billig ja, men ikke så billig som ICA-nøttene. Udrøyt er det uansett..

  Nå er båten framme, og da er det ut i bussen igjen! Jeg er på vei til Bergen, så takk for all underholdning underveis. Kos!

  SvarSlett
 42. He he he he - nei... sånn fungerer ikke gule sider. Jeg bor på Hvaler - en liten øygruppe utenfor Fredrikstad. :) Superfint.

  Herlighet - det høres flott ut - 8 dager? Lurer på om jeg overlever? Har aldri bodd i telt en gang. Jeg er virkelig ekspedisjonsjomfru. Det bør jo gjøres noe med. Virkelig!

  Ja - jeg måtte kjøpe de der - for jeg fant ingen på ICA. Alle de på ICA hadde krydder på seg - og jeg tåler ikke SMAKSFORSTERKERE - som jo finnes i alle krydderblandinger...

  Oh. Bergen? Hva skjer i Bergen da? God helg! Nå skal jeg straks løpe til bussen jeg også - trening begynner klokken 10!

  Puss och kram

  SvarSlett
 43. Men er kakaopulver så sunt da?

  SvarSlett
 44. Hvaler må være et nydelig sted å bo! I Bergen er det 7-fjellstur på søndag, og så er der en søster og gode venner. Men jeg ligger lavt i terrenget for 7-fjells, for vi kommer kanskje til å skulke. Pinlig pinlig. Det skal regne SKIKKELIG og da er jeg ikke så tøff i fjellet jeg heller.

  Jotunheimen er en hyttetur! Jeg skal finne en link til deg.

  Stine: Kakaoen er 100 prosent kakao og 100 prosent sunt, det er ikke den med sukker og melkepulver som blir til varm sjokolade. Jeg ville ikke spist den hvis den ikke var sunn. Håper du vil prøve. :-)

  SvarSlett
 45. En meget gledelig nyhet, prøves med en gang :-D hihi

  SvarSlett
 46. Ja-her er det fin fint, om jeg så skal si det selv. Ja - jeg vil gjerne ha link til hyttetur. Må man være nummeret inn til eliteutøver for å gjennomføre noe sånt eller? Virker jo så ultraspennende! :)

  Nå er jeg snart klar for middaggsgrøt - nå skal jeg teste ut med hjemmelaget peanøttsmør. :) GOD HELG!

  SvarSlett
 47. Du har jo ikke fett i kosthaldet ditt? Må du ikke ha fett å forbrenne som energi visst du skal gå flere veke på fjellet eller når du sykla Norge på langs? Har sett at til eksempel Lars Monsen et mye fett for å ikke å miste for mye muskelmasse. Bare undrar.

  SvarSlett
 48. - de fleste lever sykt usunt, de vet det bare ikke..

  SvarSlett
 49. Stine: Så bra! Hvis du liker det så har du fått en venn for alltid i kakaoen. :P

  Viktoria: Du skal få fullt av linker! Jess! Superform er intet krav. Det fins jo allslags forskjellige turer med forskjellige krav, men nå vil jeg helst ha deg med på denne ene, og det tror jeg du klarer helt utmerket. :D

  Jeg vil også ha grøt med peanøttsmør! Jeg er på besøk og klokken er ett om natten, er det lov å ta seg til rette på kjøkkenet da?

  Ha en nydelig helg du også!

  SvarSlett
 50. Anonym: Hei! Bra spørsmål. Jeg spiser mer fett på fjellet enn jeg gjør ellers. Selvbetjeningshyttene til Oslo DNT er utstyrt med sånne laksebokser, de der små hermetikkboksene, og jeg pleier å pakke to sånne til hver nistepakke. Der er det mye fett. Jeg spiser mindre fett enn andre kanskje, men nok av mat i alle fall. Noen ganger kommer hjem to kilo lettere mens andre ganger legger jeg på meg underveis. Hadde jeg tatt med meg en pakke nøtter ville den blitt spist opp allerede på bussen (og det er ingen overdrivelse) så da gidder jeg ikke det. :)

  Muskelmassen trenger ikke fett, det er heller kroppen som generelt trenger nok næring for å ikke tære på musklene. Fett har vel blitt et fjellfenomen fordi det er kompakt næring? :S

  Kristin: Det var kloke ord! :D

  SvarSlett
 51. Ja, selv om du er på besøk så synes jeg du bør ta deg til rette. Synes alltid det er så befriende med gjester som føler seg hjemme :)

  Jeg vil ha lenker. Mange lenker. Men kjenner jeg blir litt glad/ kvalm av tanken. Sykt redd for å ikke være i god nok form selvsagt. Alltid veldig redd for det. Men jeg må ha all mulig informasjon før jeg tør å melde meg på. Da må du legge ut en post hvor du tar bilder og viser hvordan du pakker en slik "sommersekk" - hva har man med seg? Men GOSH jeg har så innihampevassen lyst. Det hadde bare vært så langt utenfor min komfortsone. :)

  Oh viktigst av alt: Blir jeg en form for stalker? Melder meg på en tur med deg? Blir jeg creepy? Hi hi hi hi.

  Puss och kram

  SvarSlett
 52. Vi sover så lite visst at vi kan gå når de andre har lagt seg! Hva gjør man på Hvaler midt på natten?

  SvarSlett
 53. Ha ha ha - det er sant - kanskje jeg kan kompensere for dårlig form - ved å gå når alle andre sover... Jeg er ultra A-menneske. Jeg våkner ofte klokken 05:00! Litt dumt når det er søndag selvsagt - men veldig kjekt på hverdager altså. Veldig kjekt. Gleder meg til linker - og mer info angående tur. Har veldig lyst!

  Hva gjør man i Bergen midt på natten? Og ble det noe fjelltur på deg?

  SvarSlett
 54. Godt at det ikke bare er meg! I Bergen midt på natten kan man blogge og spise grøt, så det er nesten som å være i Stavanger. Heldigvis ikke 7-fjellstur, jeg prøver å glemme den.

  Jeg har ikke mailen din så du skal få et eget innlegg fullt av linker. :) Klemmen!

  SvarSlett
 55. Grøt er best, ingen protest! I morgen tror jeg jaggu at jeg skal slå til med en skje kakao i min. ;) Håper du får en finfin uke! :D

  SvarSlett
 56. En helt eget innlegg fullt av linker? I cant wait.

  Hva slags sekk går du med? Kanskje jeg bør
  Kjøpe meg en sekk, lesse den full og gå meg en tur.
  Se om jeg overlever. Har vilt lyst på den turen i juli altså...

  Puss och kram

  SvarSlett
 57. Sunniva: Jess! Det er så bra at det sprer seg! Bruk en stor spiseskje og plis fortell hvordan det går. :)

  Viktoria: Gjett om! :-)) Du trenger ingen kjempestor sekk når det er en hytte-til-hytte-tur og maten fins på hyttene, men det er uansett lurt å ta en tur med sekk først. Kjempekos tilbake!

  SvarSlett
 58. haha.. ler meg i hel av komentaren til DN Journalistene :) men jeg er lik deg..

  SvarSlett
 59. Haha.... jeg har likt kjøleskapet... Til de som vil prøve på noe extra kosthold kan jeg anbefale supermat. Dette kan virkelig forbedre helse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm. Jeg er bare skeptisk til mat som må flys fra Peru fordi det litt bedre enn lokal sunn mat, men kan ikke si at jeg har gitt supermaten et ærlig forsøk. :S

   Slett
 60. Hei

  Jeg er i startfasen med å skrive masteroppgave. Jeg ønsker å skrive om blogging og kosthold/ trening. Jeg husker jeg leste artikkelen "sykt sunn" i dagens næringsliv- og nå skulle jeg gjerne hatt tak i artikkelen igjen for inspirasjon til oppgaven. Vet du om artikkelen ligger på nett ? jeg kan ikke finne den :-(

  SvarSlett
  Svar
  1. Den kan jeg sende deg på mail mot en masteroppgave i retur. Så sinnsykt spennende! Hvem skal du skrive om og hva er temaet? Juba juba, så gøy. Hva er epostadressen din?

   Slett
  2. Fantastisk, tusen, tusen takk :-) jeg sendte deg en mail jeg...

   Jeg har ikke kommet så langt i prosessen enda. Eneste jeg vet er at jeg vil skrive om blogg og kosthold+ trening. Om det blir i forhold til unge jenter, jenter som driver med fitness eller "kjernesunn livsstil" vet jeg ikke enda. Tenkte at jeg kanskje kan få noen ideer om jeg leser artikkelen du var i om igjen :-)

   Du kan selvsagt få lese oppgaven når den er ferdig- om 1 år og 2 mnd :-)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...