onsdag, mai 11, 2011

Peanøttmel!

Og peanøtter i alle varianter!! I pulvervarianter og nesten fettfrie varianter og fleksible varianter som kan røres i vann og i yoghurt og i grøt og sikkert til og med i kaffe! Det er helt latterlig, men jeg er pur lykke. Hoho! Jeg ler høyt!

Jeg var så tøff for avisen i går, da var historien en helt annen. Da var det mer sånn Jeje, mat er næring, mat er energi... Alt annet er uvesentlig, mens jeg serverte proteinpulvergrøt og cottage cheese med tunfisk. (Som de hyggelige journalistene syntes var godt!) Men nå! Hadde de truffet meg i dag så ville jeg vært mer sånn Peanøttmel er toppen av lykke. Tudelidu! Peanøttsmør gjør livet verdt å leve!

Jeg fikk nemlig en pakke i posten i dag:

Peanøttmel, peanøttsmør , peanøttsmør i pulver, og proteinpulver med sjokolade-, peanøtt- og karamellsmak, og woho, it's too much!

Sånn så den ut ja. Peanøttmelet har jeg hatt lyst på kjempelenge, men det har ikke fantes noen steder, det har vært et mysterium. Ikke på iHerbs labyrint av en nettside, og heller ikke på helsekostbutikkene eller proteintypesidene eller noen steder. Men så fikk jeg hjelp av lille Kristine (det hender at vi kaller henne det for å skille mellom Weber og Dedication), for hun hadde fått tak i peanøttmel for leeeenge siden. Kristine sendte link og oppskrifter og tips og triks.. Og tryll, tryll! En formue og en altfor lang ventetid senere har jeg fått peanøttmel i posten.

Kristine hadde laget havregrøt, godiskuler, peanøttsmør og mye annet, og skrev "Håper grøten smaker" for hun antok kanskje at det var det eneste jeg kunne lage. (?) Men, nei. Dette var så gøy at jeg har tenkt å variere bittelitt, det åpnet seg en verden av muligheter her. Fortsatt en verden som er styrt av næringsinnhold kanskje, men en mye større verden enn før vil jeg si. Tusen, tusen takk, Kristine!

Jeg løp allerførst hjem til yoghurt med kakao og et peanøttsmør som er helt alternativt. Det visste jeg ikke engang da jeg bestilte. Dette peanøttsmøret har 85 prosent mindre fett og kommer i pulverform. Det må røres ut i vann! Eller yoghurt. (?) Hm-hm! Og tenk hvor mange steder man ellers kan røre ut peanøttsmør som er i pulverform. Vær så snill å komme med tips. Det er fritt for tilsetninger, og så smaker det sjokolade. Peanøtter og sjokolade.

Ikke nok sjokolade for min del, men det ble en utrolig deilig yoghurt med ekstra kakao og søtning.

So far so good.. men jeg har mer! Peanøttmelet har også mindre fett. Det er laget av bare peanøtter men inneholder bare 13 prosent fett (mot 50 gram i vanlige peanøtter) og 25 gram karbohydrater, for dem som bryr seg om det. Jeg rører peanøttmel og kakao inn i yoghurten.. Og hva skjer?

Det blir bare enda bedre enn med peanøttsmøret! Jeg er ett stort smil.

Sånn var jeg i går:

"Chiafrøgelé gir omega3 og kålrot gir trege karbohydrater. Mat er bare energi!"

Men nå har jeg ombestemt meg. Mat er moro!

Det tar lang tid å få testet gulrotgrøter og grøt med frukt og bær, for det har jeg aldri her, men i morges strakk jeg meg til å bruke skogsbærproteinpulver i sjokoladegrøten. Det smaker funky, for pulveret kommer fra USA, men det fungerer fint som et friskt sommeralternativ. Skogsbærgrøt ligner altså på mange andre grøter selv om smaken er annerledes, akkurat som kaffe med kanel kan ligne på vanlig kaffe men smake mye bedre.

Kanelkaffe og skogsbærgrøt med kanel og kakao.

Jeg gleder meg til å teste proteinpulver med sjokolade, peanøtt- og karamellsmak, det høres ut som en lovende festgrøt. Skikkelig peanøttgrøt. 17.mai-grøt! Fra av skal alt jeg spiser smake peanøtter. Og dersom lykken skulle ta slutt eller bli spist opp, så skal Silje være lykken min videre. Snille Silje som serverte denne fine hilsenen til frokosten i dag:

"Hun pleier alltid å ringe meg når hun har klussa det til med pressen." Haha.

Fordi. Det var Silje som hjalp meg å le det bort da avisdagen var overstått og det gikk opp for meg, etter ut-av-kroppen-opplevelsen det var å ha et kamera rundt seg i garderoben og på gymmen og alle veier, at jeg hadde røpet alle hemmelighetene jeg ikke hadde tenkt å røpe. Jeg hadde snakket og snakket, og det er selvfølgelig sånn at det man ikke har tenkt å fortelle blir det første man forteller i en sånn situasjon. Sånn som jeg snakket i går så kunne jeg like gjerne skrevet spiseforstyrret i pannen, men det er jeg ikke! Mat er moro og trening er gøy!

Her er Kristines link til peanøttmel og annet godt: http://www6.netrition.com/protein_plus_peanut_flour.html. Og som hun varslet meg kan jeg varsle alle som er interessert; frakten er ganske dyr, men det er verdt det.

Men tips! Hva mer kan man gjøre med peanøttsmør som er i pulverform?

28 kommentarer:

 1. SV: Ja, den smaker mindre fordi den kakaoen vi får kjøpt i butikken er "brent" for å få frem mer sjokoladesmak. I denne prosessen drepes også de fleste næringsstoffene. Den raw kakaoen rangert som nr 2 eller 3 av høyeste næringsinnhold i verden, så det er kraftige saker, til tross for ganske mild sjokoladesmak!

  SvarSlett
 2. Og woho! For et gøy innlegg! Peanøttmel høres fælt ut (hehe), men jeg kjenner meg igjen med det med matglede. Jeg fant matgleden med supermaten! :D

  SvarSlett
 3. Det var vel et fantastisk fornuftig svar! Takk! Men det er litt synd at jeg foretrekker rema1000-kakaoen framfor raw-kakaoen likevel. :/


  Høres det virkelig fælt ut med peanøttmel? Merkelig. Jeg kan ikke skjønne at ikke alle må hoppe i taket av tanken på peanøtter knust til mel og fratatt fett. Merkelig merkelig. Hurra for matglede!

  SvarSlett
 4. Det høres ikke fælt ut i det hele tatt! Har sett på netrition flere ganger, men frakten er så dyr at jeg har droppet det. Etter det innlegget her vurderer jeg sterkt å bestille likevel, peanøtter ftw!

  SvarSlett
 5. Oi WOW, det må jeg prøve! Tusen takk for tipset, peanøtter er grunn nok til å leve for meg. (i tillegg til knebøy, så klart).
  Jeg serverte peanøttgrøt i morgest (men det var bare sånn vanlig dødelig med havregryn og peanøttsmør), og prøvekaninen angret ikke! :D Det er ganske stort for meg, for jeg er ikke flink på kjøkkenet, og folk tror jeg spiser som jeg gjør for å straffe meg selv.
  *bestille peanøttmel*

  SvarSlett
 6. Gi et lite hint når du kommer i avisa da! DN, ikke sant? Lørdagsmag? Tipper du gav dem noe å tenke på..!

  PB - Low fat? Jeg ville vel bare spist dobbelt så mye..

  SvarSlett
 7. Ånei, dette skulle jeg aldri lest...

  Jeg har jo klart å stå imot når jeg har lest begge Kristinene bruke dette fantastiske peanøttmelmelet, men nå vet jeg ikke altså.. og alle disse andre pulvergreiene.. omg :D

  SvarSlett
 8. Hihi. Er bare jeg som ikke er glad i peanøtter. Men peanøttsmør elsker jeg ... Så kanskje jeg må prøve peanøttmel after all??! Jeg bruker jo mandelmel og kokosmel, til tross for begrenset begeistring for mandler og kokos også ...

  Ang raw kakao: kanskje du bare må venne deg til det...? Husker jeg synes smaken var midlere, men allikevel GOD... Har mest brukt det i smoothies, i raw sjokolade, raw sjokoladepudding osv (ikke så mye i grøt, kan man si). Jeg tar mindre søting enn hvis man hadde brukt vanlig kakao, for smaken er jo mildere. Helsegevinsten her er i alle fall enorm ift vanlig kakao, så hold ut :)

  SvarSlett
 9. Oooooooh...jeg stemmer for innscanning og gjengivelse av avisartikkel!! :D Flotte fine Chass'n <3

  SvarSlett
 10. SV: Det är en bra idé! Ska kanske införa kategorier i bloggen :)

  SvarSlett
 11. Haha, du er kulest i verden :D

  SvarSlett
 12. Åååååh, Chassi, bloggen din var høydepunktet på hele dagen min jo! Frisk isen pausen på Kiwi medregna. Ringer på imorgen! Torsdagsklem

  SvarSlett
 13. Maije: Jaa, kan du ikke bestille? Og lag noe godt og spennende som ikke jeg hadde kommet på. Typisk at du visste om netrition allerede.

  SvarSlett
 14. Inga: Hahah, spiser som du gjør for å straffe deg selv.. Og du spiser jo MYE bedre mat enn meg! Du er helt nødt til å bestille, peanøttgrøten (og jeg testet i morges!) vil aldri bli den samme.

  SvarSlett
 15. Tone: Er helsegevinsten enorm i raw kakao versus vanlig? Så rart! Det er klart jeg skal spise den, og gjøre meg til venns med den, men kanskje du har rett ja, at det blir bedre etter hvert. Mye som er sånn.

  Du kommer til å like peanøttmel hvis du liker peanøttsmør. Og nå fikk jeg en god smoothie-idé! Peanøttmel kan jo brukes der også!! Og samme med det peanøttsmøret som er pulverform. :D

  SvarSlett
 16. Tid for trening: Heisann! At du kommer til å bare spise dobbelt så mye, det synes jeg du sier til alt. Hva spiser du da? Hva slags mat får lov å komme inn i skapene dine hvis kriteriet er at det ikke må smake alt for godt? :P

  SvarSlett
 17. Jenny: Jeg blir kjempeglad hvis du prøver. Peanøttsmøret passet også veldig bra til gulrøtter btw. ;)

  Victoria: Jatakk, til egen kategori på grøt. :)

  SvarSlett
 18. Annka: Hei, søte du! Har vi samme chinsstang, altså? Hvordan går det med din da? Blir den mye brukt?

  Tja, til innscanning. ;)

  Anonym: Åååå! Takk! :D

  Pelle: Hvem kjenner jeg som kan ringe meg og som har et navn som ligner bare bittelitt på Pelle? Og som spiser is?! Spent. :)

  SvarSlett
 19. I går laget jeg panøttsmør. Puttet oppi litt salt, olje, cocosa og pittelitt stevia (pulver). Godt!!! Laget også proteinbarer med mitt hjemmelagede peanøttsmør som jeg skal prøve i dag :-) Takk for tips og inspirasjon!

  SvarSlett
 20. Sånn, da har jeg bestilt, også skylder jeg på deg hvis det ikke blir bra. ;p

  SvarSlett
 21. å maj gådd! Hvorfor har de så mye halleluja- ting i USa? :D

  ...jeg later som jeg ikke ser linken.. trallalala.. ;)

  SvarSlett
 22. Janne: Oi, så kult! Cocosa for kokossmaken? Det hørtes veldig veldig godt ut. Kristine hadde visst blandet peanøttmel og peanøtter. Det må være for å få mindre fett. (?) I dunno. Proteinbarer virker helt genialt men alt for skummelt. Jeg må først klare å forholde meg til å ha fristende peanøttsmør i skapet. :P

  Maije: Nå kommer jeg til å være utålmodig på dine vegne også, for det tar alt for lang tid i posten. Men bra! Du kommer til å bli peanøttfrelst hvis du ikke var det fra før. :)

  SvarSlett
 23. Nathalie: Ah ma gad!!! I know!!! DU MÅ ÅPNE OPP ØYNENE OG TRYKKE PÅ LINKEN! :D

  SvarSlett
 24. Vel, hva får plass i mine skap? Nå er det slik at jeg har en familie på tre (store) barn og en mann, de er langt fra så "nøye" på mat som jeg er, så det er mye rart i mine skap må vite!

  Jeg er den som gjemmer melkesjokoladen på hemmelige plasser så resten av familien ikke skal spise den før helgen, skulle ønske de kunne gjemme mine peanøtter også..

  SvarSlett
 25. åååh, og jeg som er peanøttFRELST!!! :D dette så bare utrolig godt ut!

  Foreløpig har jeg "bare" organisk peanøttsmør i hus - men det holder lenge, for jeg storkoser meg med havregrøt med peanøttsmør hver eneste dag! :D

  Ha en fin helg!

  Hilsen Madeleine

  SvarSlett
 26. Forferdelig trist at alle kommentarene forsvant da blogger var nede! Åh! Takk for masse fine kommentarer likevel. :)

  SvarSlett
 27. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...