mandag, mai 02, 2011

Kaffegrøt, iskaffegrøt og fitnesskaffe


Jeg har fått kaffeproteinpulver fra Gymgrossisten og fitnesskaffe fra Kristin, så, ja, jeg skal bare skrive litt om det. Vi skulle gi tips i konkurransen til Kristin om helsebringende drikker, og jeg anbefalte proteinshake (Full av gode næringsstoffer!), så det passer fint å skrive om begge deler. Proteinpulver og kaffe! Nå drikker jeg kaffen.

Den første skal være slankende og den andre skal gi energi.

Kaffetest: Hvis jeg skal være helt ærlig og gi en dom så må jeg si at den er ikke så ekstraordinær som den høres ut med det kule navnet sitt. Fitnesskaffe er vanlig kaffe med krydder og urter, og fordi den har disse krydderne så skal den være slankende og gi ekstra energi. Det er jo bra. Men selv om jeg ikke er særlig flink til å lage kaffe så syns jeg at jeg lager bedre kaffe selv med mine egne krydder (kanel!), og fordi jeg ikke har så mye til overs for ferdige blandinger (bortsett fra Frieles sjokoladekaffe) så blir fitnesskaffen subjektivt nedstemt. Jeg vet at den er ganske dyr også, det har jeg googlet.

Oi, nå fikk jeg en kommatest-challenge i kommentar fra Hilde. Skal skrive fort ferdig først.

Pulvertest: Grøt. Hmmm. Ja. Jeg skulle si at jeg har fått proteinpulver med kaffesmak (og koffein!) og at det ble godt i grøten. Grøt er jo også godt med vanlig espressopulver, men ja, pulver nå. Jeg laget proteinkaffegrøt til frokost og iskaffegrøt til middag og jeg er veldig fornøyd med dette pulveret. Gymgrossisten anbefaler iskaffe, men iskaffegrøt blir omtrent det samme og alt kan bli til grøt bare man ønsker det hardt nok. Ved å blande havregryn med vann er det ikke nødvendig å koke hvis man setter blandingen i kjøleskapet og venter noen timer.

Røre alt sammen og vente. Gjerne over natten.
(Komma eller punktum? Nå klarer jeg ikke å tenke på annet.)


Så blir det grøt.

Av dette.

En spiseskje chiafrø gir ekstra konsistens til kjøleskapsgrøt så her kom den digre boksen min endelig til nytte. Jeg brukte kokos som dagens spesialtilsetning fordi peanøttsmør vil gjøre liten nytte for seg i en kald blanding, men apropos peanøttsmør.. Nå har jeg akkurat laget mitt eget! Jeg lånte mixmaster hos naboen i går, og med to pakker peanøtter fra Ica (de som ikke har olje på seg) så ble det peanøttsmør av bare peanøtter på bare fem minutter i mixmasteren. Er ikke det kult?

Dette ble middagen.

Dette ble desserten.

Og dette ble en ekstradessert. (Nei, det var ikke like godt med kålrot.)

Dette ble kveldsen.

Før kvelden var over hadde jeg spist hele det halve brødet (faktisk vaniljeproteinbrød fullt av gode næringsstoffer) med peanøttsmør. Tabbetabbetabbe. Det var altfor godt dette peanøttsmøret, det er ikke til å komme fra, men at jeg i det hele tatt kan spise så mye brød er grunnen til at jeg ikke har brød her til vanlig. Og hvis jeg skal få fortelle enda noe teit om meg selv så skyldes kålroten til dessert nummer to at jeg også prøver å begrense inntaket av gulrøtter for ikke å bli helt orange i huden. Jeg visste jo at det ikke ville passe med kålrot til peanøttsmør.

Nå skal jeg ta en kommatest! Kommaer er skumlere enn edderkopper, og det vet Hilde, men jeg skal ta den likevel. Wish me luck eller ta den selv, her er komma-testen.

30 kommentarer:

 1. Jeg klarte bare 80 prosent! Fåkk!

  SvarSlett
 2. Haha, du er så herlig! GRØTQUEEN! Ser at det er stadig flere som prøver seg på "pimp grøt like Chassi", men de har liksom ikke sjangs?
  Så du syns espressopulver/kaffesmak er godt i grøten? Fikk liksom ikke helt smaken på det, jeg... Men så mistenker jeg også at grøten må smake dårlig for at den skal kvalifisere seg til en plass på Chassis stygg- og uspiselige grøtliste.

  Ha en videre knall dag! ;)

  SvarSlett
 3. RELATIVT* dårlig, mente jeg å si. :p

  SvarSlett
 4. En stor kopp Hobby-proteinkaffe her .. ;)Får man tak i Fitnesskaffen i Norge nå eller?

  SvarSlett
 5. Kan du sende meg en liten pose med pulveret? Det vil jo gå gjennom tollen når det ikke er hvitt ;)

  Jeg fikk 80% på testen jeg også. H..RE! Jeg tenkte "noen av de riktige svarene..." oj, nei, nå holder jeg på å ødelegge for andre. HMPRF ihvertfall!

  Jeg vet hva jeg skal putte oppi handlevognen som jeg ikke skal betale for etterpå! Espressopulverkaffe. Forbanna dyrt. Over 350 kroner pr kilo tror jeg. Det må jo være dyrere enn proteinpulver det nesten.

  Ser du, jeg kan kommentere på saker jeg allerede vet ;)

  SvarSlett
 6. Her er link til kaffe som ikke anbefales: FitnessCaffe

  SvarSlett
 7. Plingrii: Woho! Jotakk! :D Jeg kan ikke uttale meg om dårlig grøt eller mat i det hele tatt for jeg syns at til og med tran er godt! Det skyldes en stram diett som en gang lærte meg å sette pris på alt som kan spises. ;)

  Nathalie: Nisj?! Går det også an? Dødskult! Jeg la ut link, klart du kan bestille kaffe!

  SvarSlett
 8. Pulsilivet: Takk og lov at du bare fikk 80 prosent! Det burde jeg ikke si men jeg mener det oppriktig. Håper noen får 70 snart. (Komma eller punktum der? Jeg kommer ikke til å få sove i natt.)

  Vil du ha pulver i posten eller vil du bytte mot rosa konditorfarge?

  SvarSlett
 9. Det burde jeg ikke si, men det mener jeg oppriktig. Der sank du til 49%. Men-regelen er den absolutt letteste regelen. Nå ble jeg streng, men sorry!

  Skal jeg sende deg konditorfarge fra fra 1987? Du får med den grønne på kjøpet, den er bare fra 1993.

  Espressopulveret kostet nesten 600 kroner kiloen!!!!!! Skitt!

  SvarSlett
 10. Noooo!!! Det var ikke den jeg tenkte på engang ser du! (skulle kanskje vært komma der også) Jeg tenkte på "blablabla mener det oppriktig, håper noen får 70 snart". Shit s..!

  Hvis espresso er så dyrt så er proteinpulver mye billigere, men altså, hvis prisen er litt viktig for deg så tror jeg også at frimerker er dyrere enn konditorfarge, så du trenger ikke å sende dem i posten selv om jeg kjempegjerne vil ha dem begge og ville ha skrevet en egen bloggetakketale til deg hvis jeg hadde fått dem.

  SvarSlett
 11. Grøten..hmm..Chassi-style..
  Homemade PB? Too yummi.
  Vaniljeprotbrød, too yummi.
  Kaffen, I like!

  Jeg har kjøpt en ny grøtmix nå, kan jo ikke annet enn å tenke på deg hver gang jeg kjøper, lager eller tenker på grøt.. Blogger det hele snart.

  SvarSlett
 12. Hei Kristin!! Det føltes ikke snilt å stemme den ned for jeg koser meg med kaffen og tenker på deg hver gang jeg drikker den.

  Too yummi vet jeg alt om! Alt unntatt knekkebrød er way too yummi og det må jeg bare innse. ;)

  Og grøtmix!? Hvilken da? Håper det er Den flade maves grød, for den har jeg ikke prøvd. :P

  SvarSlett
 13. Jeg skal lage grøt til kvelds. Men det blir plutselig litt vanskelig. Etter å ha oppdaget denne bloggen er grøt-laging blitt en multikunst med uendelige muligheter. Heldigvis har jeg beregnet 1 time på kjøkkenet:)

  SvarSlett
 14. LOL! Jeg ler meg ihjel av alt du skriver, Johanne! 1 time, du liksom... Har du proteinpulver i det hele tatt? Jeg tror ikke du er pulvertypen, men jeg blir kjempeglad hvis jeg tar feil. Hvis du ikke har proteinpulver må du blande havregryn med melk og kakao og ekstra mye søtning, for søtningen ville du ellers fått fra proteinpulveret, og HVIS du har cottage cheese så må du ta det oppå, og det er da du kommer til grøthimmelen.

  Vær så snill og fortell meg hvordan det går!!!! :D

  SvarSlett
 15. Alt jeg sier er at det er virkelig virkelig dyrt med 600 kroner kiloen for pulverkaffe!!! Jeg har ikke sagt at proteinpulver er dyrt, men nå er det ihvertfall sykt billig i mitt hodet!

  Og jeg har råd til frimerker, kjære vene du. Du får meg til å høres mer gjerrig ut enn jeg er :) Jeg er egentlig ikke gjerrig, bare at min fars gener tar mer og mer over og han er over snittet fornuftig. Irriterende nok!

  Nå skal det ihvertfall bli kaffegrøt i morgen tidlig. My hero Chassi!

  SvarSlett
 16. Du må invitere noen som virkelig liker kaffe for å prøve den da :)

  SvarSlett
 17. Pulsi: Da er jeg enig! Koffeinfri er også dyr i pulver. Klart jeg vet at du har råd og klart jeg vet at du ikke er gjerrig, men jeg ville fått ganske vondt av deg hvis det kom små søte konditorfarger i posten med alt for mange frimerker på!. Jeg blir gjerrig på dine vegne. My pink powder coffee hero!

  SvarSlett
 18. Stor kaffeelsker her! Helt svart, så sterk som mulig :D Noms! Og i disse eksamenstider er ikke kaffegrøt så dumt. Tror det må på listen over grøter som skal testes ;)

  SvarSlett
 19. K: Lurt!! ALLE ER INVITERT! :D

  (Men jeg elsker kaffe!)

  SvarSlett
 20. Hei Elvi! Her også! Kaffe og grøt er dagens høydepunkt nummer en, to og tre! :P Hvis du ikke har prøvd blandingen så må du absolutt prøve.

  SvarSlett
 21. Det gikk dødsbra. Spiste to porsjoner og sovnet før paradise hotel hadde begynt (thank god)
  Og våknet med super-krefter i dag.
  Jeg har faktisk kjøpt meg proteinpulver etter inspirasjon fra bloggen din. Det heter whey-80 fra star nutrion (gjør ALLTID ting 100%)
  Grøt er virkelig undervurdert.
  Ha en fin dag. Med grøt.

  SvarSlett
 22. Så bra at det gikk bra! Jeg skjønte ikke hvorfor det er positivt å sovne før paradise hotell. Er det for å slippe å se det? Men enda viktigere: Hvilken smak har du kjøpt?

  Ha en nydelig dag du også! Jeg har allerede spist både hobbygrøt (banan- og sjokolade nemlig) med gul konditorfarge, og rett-i-koppen-grøt med musli og bringebærmelk. Livet er en fest! :D

  SvarSlett
 23. Hvordan visste du..? Det er ikke Den FLADE mave, men Den GLADE, haha! Blogger i morra..

  SvarSlett
 24. kaffegrøt er konge!! og peanøttsmør er farlig :S
  men jeg tror også at man kan lage bedre krydderkaffe hjemme enn de kan i butikken. Hva mer bruker du enn kanel? har du prøvd chili noen gang? da må man passe på å ikke ta for mye (og ikke bruke sånn meksikansk med salt og cayenne... -.-)
  woho:D

  SvarSlett
 25. sjokolade!! svak for det:) å sovne før paradise er best, da mitt hjerte ikke har godt av den type underholdning. men alle vennene mine er hekta, så skal prøve å like det.
  I mellomtiden spiser jeg grøt.

  SvarSlett
 26. Chassi! I morgen kommer det ut en ny steviatest i grøt :D Forresten synes jeg du burde komme til oslo i sommer, så skal vi ha en skikkelig grøtdag med enda mer testing av kaffegrøt og steviagrøt! Har fremdeles et helt lager av forskjellige steviasmaker, og de stakkars smaksløkene mine krever pause ;P

  SvarSlett
 27. Tid for trening: HAHAHAHAH!!

  Inga: Alt er farlig.. :) Chili skal jeg prøve!! Jeg bruker mest kanel. Kardemomme en sjelden gang. Sjokoladekaffen innimellom. (Ville aldri kjøpt meksikansk blanding for her er blandinger bannlyst) Takk for tips!

  SvarSlett
 28. Johanne: Hahaha, til deg også!! Stor klem!

  Elvi: I love it! Jeg skal til Oslo i sommer ja. Lager du grøt da eller må jeg lage selv?

  SvarSlett
 29. Laget eget peanøttsmør?? Fortell meg hvordan er du snill! Går mye peanøttsmør her i gården (mest på fingen..les fingen rett i glasset...hysj..ikke si det til noen)

  SvarSlett
 30. Hei Janne! Det er så lett som en plett!!! :) Peanøtter oppi mixmasteren blir peanøttsmør helt av seg selv!!!

  Jeg har laget med mandler også tidligere: Her.

  Plis prøv og hold meg oppdatert!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...