fredag, mai 20, 2011

Sosialt selvmord

Overraskelse!
Må bare nevne aller først at Petter Northug løp forbi da jeg gikk hjem fra jobb i går. For en hyggelig overraskelse!

Men så glemte jeg overraskelsen og møtte litt veggen.
Men det var en kortvarig glede i skogen (selv om han sier at han skal komme tilbake), for her er jeg nå, og se så bitteliten. Jeg sitter full av angst i sofaen og har sittet her hele natten, fordi jeg er i ferd med å begå sosialt selvmord i en avis. Jeg skal snart fortelle til alle som vil høre at jeg spiser chiafrø til kvelds og ser det som et nederlag å legge på seg, for tenk om man legger på seg enda mer og så blir veien tilbake uendelig lang, og da er det best å bare spise  tunfisk og grønnsaker. Jeg skal være kostholdsgalskapens representant, og jeg er virkelig gal visst, så jeg gruer meg veldig.

Så ble det mat med 17. mai på.
À propos tunfisk, så tømte jeg siste rest av 17.mai-maten i går da tunfisken fikk rekesalat på seg, og jeg har gjort en kjempejobb der om jeg må få si det selv. Bye bye, 17. mai.

Men enda en overraskelse!

Heldigvis har jeg en gladsak til slutt! Kristin har nemlig vært på besøk, det var dagens høydepunkt. Hun demonstrerte styrkeløft på Toppform, for nå er det oppkjøring til NM, og jeg demonstrerte for Kristin at jeg fortsatt løfter like tungt i benkpress som i knebøy. Håper ingen disser 50 kilo i knebøy her.

Hm, hva mer, jeg følte at det var noe. Jo. Jeg ḧåper vel at ingen leser aviser lenger.

59 kommentarer:

 1. ååh du er en god en! petter northug ass= maskin. hvilken avis skal ikke leses? :)

  SvarSlett
 2. sukk, til petter, jeg klarer ikke å ytre en eneste ord om aviser for jeg blir målbundet av for mye testosteron, - du skulle spent ben og tatt han med deg hjem.

  (psstt, absolutt iNGEN leser aviser lenger!!)

  SvarSlett
 3. Haha, jeg klarer minder enn 50 kg i knebøy! Beina mine ligger litt etter skjema ;) Jeg er helt sikker på at artikkelen kommer til å være helt fin :) Selvfølgelig skal den leses! Og om noen skulle reagere negativt er det bare å riste kommertarene av seg. For det er jo ikke for dem du lever, er det vel!?

  Du er en superjente, stå på :D

  SvarSlett
 4. Dere er så greie! Nå begynte jeg nesten å grine igjen.

  Mari: Ingen aviser skal leses. Vi leser blogger, that's what we do, og der kan jeg gi deg mange gode tips. :)

  SvarSlett
 5. Ha ha
  Gleder meg til å lese om deg når jeg får avisa på døra i morgen tidlig :)
  Digger deg! Selv om du er litt smågal.
  Men det kan jeg skrive under på at jeg selv er også! :D

  SvarSlett
 6. Haha selv, som tror at det er i morgen. Jeg har ikke engang fortalt min egen bestemor hvor selvmordet skal skje. :D

  SvarSlett
 7. Det går nok bra, du er i hvert fall ikke den eneste kostholdsgale her:P Hvilken avis der det?

  SvarSlett
 8. Tusen takk, det hjelper å vite det. Hvis du kan spesifisere en galskap du har så vil jeg kanskje føle meg enda bedre. :)

  SvarSlett
 9. Vet ikke helt om jeg kan spesifisere det, tror de fleste av mine venner ville sett på mye av maten min som rar. I dag drakk jeg for eksmpel gress og pollen før frokost. Ikke akkurat noe jeg ville servert gjester. Kunne lett spist kokkos- og vaniljegrøt til middag og noen ganger når ingen ser spiser jeg rullet kalkunskinke med cc og sukkerfri ketshup inn i. Normal...tja?

  SvarSlett
 10. Jeg er sikker på at alle avisleserene kommer til å elske deg like høyt som det jeg gjør, hvis ikke så kan man ikke konkludere med annet enn at det er noe galt med dem!;)
  50 kg i benkpress er jo helt rått lille venn! ;D

  SvarSlett
 11. Anonym: Så bra!! Jeg har faktisk aldri prøvd meg på gress og pollen, men det andre høres veldig ut som meg! Kokos- og vaniljegrøt!? Jippi! Er det med kokosprottis eller vaniljeprottis? Kokosprottis er jo utrolig godt, men som oftest altfor dyrt.. Har du flere tips jeg bør vite om så kom med dem. :D

  Lene: I love you too! Slutt å være så hemmelig! :)

  SvarSlett
 12. Legg ut link da, til innlegget vi ikke skal lese :D
  Etter at jeg oppdaget bloggen din har jeg begynt å spise grøt med (raw) kakao i. Moro med sjokoladegrøt ;-)

  SvarSlett
 13. Og jeg har begynt å sette større pris på raw-kakaoen! Den er veldig god i naturell yoghurt. :P

  Kan du ikke legge ut bilde? Sjokoladegrøt hos deg ser mest sannsynlig mye mer fristende ut enn her hos meg. Den kan umulig bli like svart av raw kakao, men det gjør kanskje ingenting. oppskrift vil vi også ha! Og proteinkilde. :P

  SvarSlett
 14. høhø. ja nå blir du ikke invitert NOEN PLASS ever!! :o neida, det går nok fint. ;D

  SvarSlett
 15. Ingen steder med mat eller andre mennesker i alle fall. :(

  SvarSlett
 16. Folk liker gale mennesker.. don't worry! Snart er det deg folk spør om autografen til og ikke Petter'n.. ! ;)

  SvarSlett
 17. Haha, herlige du!! Jeg lover deg, du er normal i forskjell til mange. OG det burde vært så mange flere som deg! Det er uansett bra å være "sær" :) JEG VIL LESE! <3

  Se for deg meg i avisa da, herligheten. Melon psycho jenta som spiser opp mor og fars kjøleskap, og da er det foretrukket frukt, havregryn, yoghurt, gulerøtter, cultura cc, kesam osv.. Gi henne en av disse ingrediensene, og helst så hun kan blande dem, da er hun i "himmelen". Det er rart hvor langt jeg vil gå for at venner ikke skal se dette :p Proteinpulver, bananer, havregryn-kick og hva ellers er vet de ikke om. Jeg blir kalt sunnhetsfreak fordi jeg spiser skyr eller cottage cheese, da skulle de bare visst resten ;o Herregud så fort jeg sluker maten min på jobb så ingen kommer og kommenterer lukten av "sunnhetsfreaken" :) En gang ble jeg ferska med skjea i cottage cheese boksen, med proteinpulver og nøtter i.. DET ble en laaang awkward stillhet med fokus på maten min det.. Jeg blir garantert kalt og baksnakket som frukt-jenta i butikkene her *ler*

  Ingen grunn til panikk, det er jo umulig å ikke få lyst til å lage grøt når man er innom her!

  SvarSlett
 18. Åhh, gleder meg til å lese om deg! Vi er alle litt gal, er det ikke det som er sjarmen? Til slutt kan jeg trøste deg med at 50 kg er hva jeg bøyer for tiden også, kanskje 60 på en god dag... Så det så:-)

  SvarSlett
 19. Hei! Tusen, snille dere!

  Jenny: Jeg måtte lese det du hadde skrevet TRE ganger for å være sikker på at det ikke var meg du beskrev her! Jeg har selv lurt meg inn til mor og far og stjålet cottage cheese og frukt i dag! Sånt som jeg ikke kunne hatt i mitt eget kjøleskap! Jeg er redd det ikke er grøtgøy som blir fokus i avisen, men det hjelper utrolig mye at dere er så snille. :)

  SvarSlett
 20. Gooooooo team! Er du gal er vi alle gal!! Gleder meg til å ikke lese :-D

  SvarSlett
 21. DN, eller..? Hvilken avis? (løpe og kjøpe;)

  SvarSlett
 22. Det kommer til å skje et mord i en viss redaksjon om de ikke er snille med deg!!!

  Du er verdens gladeste jente i verden, og ingen har lov til å ta den gleden vekk!

  Stor klem!

  SvarSlett
 23. Nå må dere slutte! Det er faktisk ikke en avis engang, det er et lite ukeblad, og det er ikke norsk engang, og det er så lenge til det kommer at jeg skal slutte å nevne det så alt er glemt i god tid til da.

  Poff! Glemt! Stor klem tilbake. <3

  SvarSlett
 24. Ja takk gud.. Jeg skal bare bo hjemme i noen måneder til før jeg flytter for meg selv, og da blir det å ikke kjøpe frukt og det jeg spiser opp med en gang det kommer i hus. Har ikke penger nok til å betale alt mulig rart i tillegg til kick! Skulle IKKE forundre meg om jeg ender opp med å kjøpe havregryn, proteinpulver, tunfisk og brokkoli og lever på det.. No kidding. Men jeg har nok ikke noe vondt av det, og da må jeg begrense havregrøten også, HAHA.

  Jeg kom for å overnatte hos min kjære mamma i kveld og noe av det første hun sa til meg var at hun skulle lage en eller annen fiskerett i morgen; " SÅ IKKE SPIS OPP GULERØTTENE MINE, la det være igjen 2 ihvertfall".. Haha? Og hun sa det med litt sånn panikk i stemmen også, er det normalt?

  SvarSlett
 25. Kjære Chassi, du er ikke gal! Det er ikke så lenge siden jeg kom over bloggen din, men har nå blitt en fast leser, fordi du er et utrolig herlig menneske!

  Jeg forstår redselen din for "sosialt selvmord", MEN hvorfor skal det være slik? Hvorfor skal andre henge seg opp i hva du spiser? Du spiser det som er best for deg. For DIN kropp og DIN psyke. Vi er alle redde for å legge på oss, for slik som du beskrev: blir veien tilbake så utrolig lang. Jeg skal fortelle deg litt om meg selv, sånn at du får deg en god latter, og forstår at du ikke er alene om et "unormalt" kosthold!! Jeg fikk diagnosen insulinresistens for ca 2 år siden, selv om jeg ikke var overvektig, og fikk beskjed om å kutte de raske karbohydratene. Og, det gjord jeg. Men, samtidig ble jeg gradvis mer og mer opphengt av hva jeg spiste, spiste mindre og mindre, kuttet ut fler og fler matvarer. Det resulterte i vekslende bulimi og anoreksi. FOR at jeg skal et tilsynelatende normalt forhold til mat, må jeg spise akkurat det som er planlagt. Ingen utskeielser. GJETT om jeg får kommentarer og blikk når jeg spiser skyr, cottage cheese, bær og nøtter ca 70 % av tiden. Jeg har heldigvis en utrolig snill pappa, som har kjøpt og "glemt" et ekstra kjøleskap til meg, som bare er mitt ;) Slik at når storesøsken og annet besøk skal innom familiens kjøleskap, ikke får snusen i mitt spesielle kosthold, og lar meg være i fred!

  Jeg skulle ønske det ikke var slik, og at folk kunne brydd seg litt mindre om hva andre gjør og spiser. Det har de faktisk ikke noe med! Jeg er et individ, og har et unikt kosthold som er tilpasset meg. Slik at jeg har det best både psykisk og fysisk. OG DET ER DET SOM BETYR NOE :)

  SvarSlett
 26. Tusen millioner takk, jeg blir helt rørt! Nå spiller jeg høy sint musikk og vekker alle naboene en tidlig lørdags morgen. Det føles tross alt bedre enn å sitte og grine i sofaen, og artikkelen ble meget snillere (faktisk!) enn det opprinnelige utkastet, som helst ville ha meg innlagt. Takk igjen! <3

  SvarSlett
 27. Jeg synes du er tøff! Go chassi! Men jeg skulle gjerne lest artikkelen :)

  SvarSlett
 28. Så deg i DN i dag, sprek lesning!
  fikk lyst til å slutte i jobben min og begynne å gå i fjellet på heltid:)
  you rock charlotte!

  SvarSlett
 29. Hei! Ville bare si at jeg leser bloggen din, bare kommenterer svært sjeldent. Ville bare gi min støtte til "støntene" dine, herlig at noen tør å være litt annerledes, så skulle noen si noe skjevt etter artikkelen eller noe annet, drit i dem ;)
  Jeg sa forresten også opp jobben min for å gjøre noe totalt annet, hihi!

  SvarSlett
 30. DERE ER SÅ SNILLE! Jeg finner allerede "motinnlegg" på andre blogger (burde kanskje slutte å lete), så tusen tusen takk.

  SvarSlett
 31. <3 Flotte, fine fantastiske du!!! :) Funnet en sang du må høre som garantert hjelper å høre på når jeg har dårlige dager, så kanskje den hjelper deg også? Håper du har spotify! http://open.spotify.com/track/4IJ9wLaHyI7z0k2L0oxlWy

  SvarSlett
 32. Jeg har det på jobb, men jeg kan være lei meg på mandag også. :P Tusen takk!

  SvarSlett
 33. Hei
  Spiste havre(+kakao+proteinpulver+peanøttsmør)grøt til ære for deg mens jeg leste artikkelen i dag tidlig. Synes ikke du var negativt framstilt! :)
  Hurra for "rare" kostvaner!
  til informasjon så trøstespiser jeg hermetisk sjampinjong! kun 11 kcal pr 100g vettu! ;)

  SvarSlett
 34. Hurra for deg, Oda! Er det ikke det beste som fins vel? Artikkelen ville sett mye verre ut om jeg hadde trøstespist hermetisk sjampinjong i stedet for gulrøtter med peanøttsmør. Haha. Så du burde fått din egen artikkel, sammen med gulrotJenny kanskje. ;)

  Her er link til artikkel som ikke skal leses: http://nattfisk.net/?p=1245

  SvarSlett
 35. Ny leser grunnet artikkelen i DN, og uten at jeg ennå har lett så mye på bloggen din, håper jeg du legger ut oppskrifter på maten din! Er det ikke rart at vi som vektlegger sunn mat og trening skjemmes, mens tykkaser spaserer rundt uten å få slengt kommentarer etter seg?

  SvarSlett
 36. Jeg er ikke så sikker på om jeg likte måten artikkelen var skrevet på, men synes ikke du ble spesielt negativt framstilt og det ble jeg veldig glad for. :) Jeg måtte jo bare kjøpe da jeg så deg på framsida!;)

  Blir egentlig litt irritert over at det skal være negativt å være opptatt av hva man har i seg, trene og leve sunt. Jeg går ikke åpent ut og kritiserer de som lever stikk motsatt. Det trenger ikke nødvendigvis å være sykelig bare fordi man er opptatt av noe annet enn den vanlige mannen i gata.

  SvarSlett
 37. Løperjente: Du skal få så mange oppskrifter du vil ha! :D

  Maije: Flau, flau, flau. Men tusen takk! Du er så snill! Artikkelen skulle jo handle om å være altfor opptatt av kosthold og trening, men det gikk ikke opp for meg før jeg fikk det første utkastet, at det livet jeg ser på som helt perfekt kan oppfattes som sykt og slitsomt. (Førsteutkastet var 1000 ganger verre.) Og så hjalp det jo veldig at de andre i artikkelen var MYE rarere enn meg! :D

  SvarSlett
 38. Hei Charlotte :) Jeg syns vi har vært knalltøffe!! Måtte ta frem DN igjen og lese det om deg om igjen. Håper treningsiveren din smitter over på meg. Jeg syns ikke du er "gal" i det hele tatt :)
  Jeg går på treningsstudio, men litt halvhjertet, drømmer om endorfiner som bare swisjer meg bort på trening uten at jeg tenker over det. Lykke til videre! Følger bloggen din.

  SvarSlett
 39. Synes du er kjempetøff som gjorde dette! :) Kjenner meg igjen i mye av det du skriver på bloggen.. Og jeg kunne levd på havregrøt med proteinpulver og cottage cheese! <3
  Elsker bloggen din, du virker som en fantastisk person!

  SvarSlett
 40. Det er aldeles strålende om du skriver om hvordan du lager grøten din; ingredienser og hvor de kan kjøpes, mengde etc. Min havregrøt er bare havre og vann, hvilket kan bli kjedelig i lengden. Nå har jeg lest mye på bloggen din, og hey; du er verken spiseforstyrret eller gal! Nå er jeg veldig glad for at DN ikke har intervjuet meg..

  SvarSlett
 41. Jaaa! Ble så glad da jeg leste om deg i DN! Du er en jente etter mitt hjerte ;-) Og jeg snakker nok for flere enn meg selv når jeg sier - OPPSKRIFTER, Jatakk! Det må vi ha! Så slipper vi å finne opp hver våre hjul - om-att og om-att... Må få vite ALT! Navn på produkter, mengder osv... (lage gjerne et kartotek/database) Vanskelig å ha et alternativt kosthold i en annen matkultur enn vår egen. Så da må vi stå sammen(!) - vi som velger den smale sti ;-) Takk for at du skriver og inspirerer - og lever som du gjør! Du er gull... Klem KristinM

  SvarSlett
 42. Så lenge det ikke er sykt og slitsomt for den som lever det livet, så burde det ikke være plagsomt for andre. Selvsagt er det folk som har et alvorlig problem som lever på denne måten også, men ikke alle som er ekstremt opptatt av det sammenlignet med den vanlige mannen i gata er syke.

  Det som irriterte meg med artikkelen var at en del ting ble tatt ut av sammenheng, utdrag fra blogger etc. Der én eller to setninger ble tatt med, uten å ta med resten av innlegget. Men, men. Det er jo for all del greit å få et fokus på at enkelte er sykelige også, og da er det jo faktisk et problem med disse bloggene. Samtidig kan en som er syk kunne lese enhver blogg og tolke den i retning av at det er normalt og greit.

  Jeg venter nå spent på pakke i posten, og håper den kommer snart. Jeg vil ha peanøttmel og peanøtt/karamell/sjokoladeproteinpulver og peanøttsmør i pulverform og ... Utålmodig!!! ;)

  SvarSlett
 43. Løperjente: Det er så godt at du sier det! Jeg innbiller meg også at det fins flere som ville sett crazy ut etter en dag med journalister på slep. Men. Du må ikke spise havregryn med vann! Nå fikk jeg veldig lyst å lage en hjelpende grøtdummyoppskrift. 't øyeblikk. :D

  SvarSlett
 44. Kristin: Hahaha. Jeg vet ikke om du tøyser en gang! Nå kommer jeg til å spørre deg om alt du spiser neste gang vi går tur! Åh, så godt å komme ut av skapet. :-))) Du er gull selv!

  SvarSlett
 45. Maije: Kloke ord! Når noen først setter søkelyset på det, som her, så tar man seg i å føle seg syk selv om livet er topp og alt er bra.

  Har du bestilt alt det!?! Alt det gode!?! :D

  Jeg tenkte også feil, feil, feil til bloggegreiene! Kildene var ikke gjennomgått skikkelig. Dedication som trente uten å spise for eksempel, jeg kan tenke meg at det skyldes periodisk faste og ikke "fravær av kosthold" som det sto så fint. ;)

  SvarSlett
 46. Tine: Vi er dødstøffe! :) Jeg syns å huske at du pleide å jogge til og med! I mine øyne er det den barskeste treningen som fins, så da trenger du vel ikke gå på treningssenter. Ha en fortsatt nydelig kveld!

  Christina: Så kjekt å høre! Vi har definitivt de samme grøtpreferansene ja. :P

  SvarSlett
 47. Hei, igjen Chassi! Nei, jeg tøyser ikke - men er nok en annen Kristin enn du tenker på ;-) Kommer mer enn gjerne til Stavanger og går tur med deg, jeg altså!! Kristin M... (Bergen)

  SvarSlett
 48. Heisan Chassi! Måtte kjøpe DN istad då eg stod og frotsa i daddelhylla på Majorstua. Og så plutseleg midt i "synda" mi, dukka det opp eit kjent ansikt. Det var jo DEG!!! God artikkel, med mange "fjes", men eg kjenner at eg er glad eg har klart å sleppe litt opp på " strikken". Uansett.Så lenge det funkar for kvar og ein så må jo det være greit. Men eit glas vin MÅ du no ta...det er jo så godt:):) thhiihihihi

  SvarSlett
 49. Anonym: Da mente jeg tur i Bergen! Jeg er i Bergen neste helg. :) Godt at du ikke tøyset. ;)

  Kristin: Midt oppi alle som heter Kristin her så skjønte jeg med en gang hvem det var da jeg så dadlene! :D Det er vel ingen synd vel.

  Har jeg blitt enda strengere enn deg nå? Jeg har blitt VELDIG selvbevisst etter denne saken, så nå grubler jeg fælt. Uffda. Du er i alle fall utrolig flink selv! :) Stor klem!

  SvarSlett
 50. Jeg står parat som turkamerat i Bergen neste helg! Om du har tid og ønsker dét ;-) KristinM

  SvarSlett
 51. Alle tiders! Fredag eller lørdag eller 7-fjellstur på søndag. :)

  SvarSlett
 52. Fredag er bryllup, lørdag er flott!! Sender deg en mld på fb. Fant deg der... KristinM

  SvarSlett
 53. Heia.. du ha blitt den store snakkisen på jobbe i dag ja.

  SvarSlett
 54. Eirik: Oh shit, skulle helst vært der da. Kan du hilse alle og si at jeg ikke sluttet for å leve enda sunnere? ;-) Savner dere. <3

  SvarSlett
 55. Jeg måtte jo bestille alt det etter det innlegget ditt. Jeg tror ikke det finnes noe annet jeg er så glad i som ting som smaker peanøtter, eller peanøtter med sjokolade.

  Dermed ble det peanøttsmørpulver både med og uten sjokolade, proteinpulveret som rett og slett hørtes nydelig ut (snickers?), og peanøttmel så jeg kan bake. Det tar bare så aaaalt for lang tid før det kommer. ;)

  Ønsker i blant at jeg var like tøff som deg, og turte å ta spranget fra it-bransjen til treningsbransjen i stedet!

  SvarSlett
 56. Halloen! Har du prøvd gulrøtter med peanøttsmør? Jeg spiste fem stykker til kvelds i går, det fins visst ingen vei tilbake. :P

  If
  (IT-bransjen < 1)
  Then
  (Treningsbransjen = 1000000000)
  End if

  Det fins ingen vei tilbake der heller. ;)

  SvarSlett
 57. Har forsøkt med hjemmelaget sataysaus om dip for div. grønnsaker, men ikke med rent peanøttsmør. Kanskje det blir helgens snacks? :) Kan jo ikke sette meg ned og spise sånt i uka, da forsvinner hele glasset med peanøttsmør ...

  SvarSlett
 58. Som løper er jeg/føler jeg meg avhengig av karbo, men magen setter ikke pris på det. Havregrøt er det beste jeg vet, og jeg skjønner at jeg såvidt har snust på alternativene! Kan du ikke lage en slags basisoppskrift, samt fortelle oss uvitende hvor man får kjøpt bra mandelmel, peanøttgreier, proteinpulver etc. Vekten min kan ikke øke (da blir jeg treg), men jeg trenger mat:)

  SvarSlett
 59. Maije: I går laget jeg mandelsmør (mandler og litt salt i mixmaster) og dyppet eple. Det ble utrooooolig bra. Stolt!

  Løperjente: Basisoppskrift skal bli! Og sånne peanøttgreier og sånt, garantert uten vektøkning. ;)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...