torsdag, mai 05, 2011

Det fins et hav av fantasi der ute

Blå grøt.

Søketreff! Dette er sikkert fra folk som aldri har lest grøtblogger, det er det jeg ser for meg. Jeg ser for meg en mann som har lyst på lage grøt en dag, kanskje grøt med appelsin til og med, og går på google for å finne en oppskrift. Der skriver han Haaavreeegrøøøøt med appelsiiiin, og så kommer han hit. Søketreff inn hit handler 90 prosent om grøt, og 50 prosent av grøtforslagene er hittil u-testet, av meg i alle fall, så her fins det mange gode tips å hente.
 • Grøt med bokhvetemel
 • Havregrøt med mango
 • Grøt med sukrinmelis
 • Grøt med kokosmel
 • Grøt med mandelmel
 • Havregrøtdiett
 • Fiberhusk havregryn kakao
 • Chassigrøt
 • Cottage cheese til grøt
 • Cottage cheese til alt
 • Fiberhusk gelé
 • Fiberhusk grøt - Don't go there!
 • Havregrøt med appelsin
 • Havregrøt av cottage cheese
 • Havregrøt med peanøttsmør
 • Havregrøt med proteinpulver
 • Flate mager grøt
 • Grøt på fjellet
 • Grøt av kastanjemel
 • Havregrøt med gulrøtter - Det skal jeg lage! :)
 • Havregrøt med kesam
 • Havregrøt feilernæring - Nei nei.
 • Fordel med bløtlegging av havregryn
 • Great havregryn
 • Hvordan lage great grøt
 • Grautatirsdag
 • Lavkarbo grøt fiberhusk - Nei, nei. Ikke grøt av fiberhusk.
 • Kan man spise havregrøt to ganger om dagen - Ja!
 • Kakaogrøt
 • Kcal fattig grøt
 • Kan man lage grøt av musli - Ja!
 • Mandelgrøt
 • Quinoagrøt til baby
 • Proteingrøt
 • Sjokoladehavregrøt
 • Sunn grøt

Det er helt sant. Det går bare i grøt.

Men når man snakker om et hav av fantasi så er det dere, de andre grøtidiotene, som har virkelig mange gode idéer. Sinnsyke idéer som passer perfekt for en stakkar med alt for mye fritid. Jeg rekker to porsjoner før de fleste andre har stått opp, så vær så snill å fortsette å komme med forslag. I dag har jeg bare spist en kaffegrøt og jeg rekker enda en porsjon før jeg går på jobb. Share the joy! Lots of love! <3

36 kommentarer:

 1. (Den grøten der skriker bubblegum og kjemikalier.)

  Ikke glem meg når du rusler rundt på blogawards med eksmissnorthug og motebertene.

  Snart blir det bilde på grøtpakken og kanskje til om med din egen rett i koppen.
  Chassis pink mash.
  - og helt ærlig spiser jeg også mer grøt nå pga deg, av den tradisjonelle typen, uten ting oppi, men du skal se det kommer.
  Hadde jeg bare funnet en måte å blande havregrøt og hvitløk. Det fikser vel du?

  Lykke til med avisopplegget!

  SvarSlett
 2. Chassis pink mash! (Jeg skal aldri aldri glemme deg.) Du spurte en gang om tusen frukttips til den tradisjonelle grøten din, og da ga jeg deg virkelig tusen frukttips selv om jeg aldri bruker frukt i grøten selv! Men så har jeg ikke hørt noe mer om resultatet siden.. og nå spør du om havregrøt med hvitløk... Kan det være en practical joke? Hvis hvitløkshavregrøten bare er tull så kan jeg love deg at du aldri bør stole på mine bokanbefalinger igjen.

  SvarSlett
 3. Når grøt med garam masala kan "funke", så kan helt sikkert grøt med hvitløk funke også. Men da ville jeg nok laget en grøt med bare melk, ikke vann. Risengrynsgrøt med hvitløk "funker" faktisk, det blir jo nesten litt som en slags risotto, så da kan sikkert havregrøt også gjøre det. :) Eventuelt lag quinoagrøt med hvitløk.

  SvarSlett
 4. Åååååh, dere er så sprø!!! Uansett hva jeg finner på så er alle MYE sprøere enn meg! Hvordan kan du skrive om hvitløksrisengrøt som om det var den naturligste saken i verden? Jeg tar av meg hatten og legger meg flat.

  Bra tips med quinoagrøt, men hvor skal proteinene komme fra? Må jeg bruke egg for at det ikke skal bli søtt og feil med proteinpulver?

  SvarSlett
 5. Du får jo proteinpulver i naturell, så jeg ville nok satset på det hvis jeg skulle ha proteinpulver i. Ellers er vel eggehviter tingen (jeg synes det blir litt ekkelt med plommen i grøt).

  Og bare for å ha sagt det, den garam masalaen var egentlig en feiltagelse, som heldigvis viste seg å ikke bli helt grusom. :p

  SvarSlett
 6. Selvfølgeliiiiig! Man får det jo i naturell! Det har bare virket så kjedelig å kjøpe det, men det er klart at jeg kan kjøpe det likevel. Garam masala høres egentlig greit ut hvis man ser på havregrøten som en karbokilde og ikke en grøt. Jeg har laget havregrøt med fisk fordi jeg tenkte at jeg trengte begge deler, og da kunne jeg lett ha brukt garam masala.

  Eggehviter må jeg stemme ned for jeg kaster ikke mat, men hele egg er helt okei, og utseendet har aldri vært så viktig. ;)

  SvarSlett
 7. Hehe, jammen plommen bruker man til andre ting. Er ikke utseendet jeg tenker på når det gjelder plommen, men smaken. Men den er jo som kjent som baken, delt. :p

  Jeg bruker ikke mye naturell jeg heller, fordi det er gørr kjedelig, men veldig praktisk siden jeg er opptatt av at absolutt alt jeg har i meg skal ha proteiner, men det er ikke alltid jeg føler for kjøtt/fisk, og det er ikke all mat som funker med sjokolade/vanilje/cappuchino/hasselnøtt og whatnot. ;)

  Jeg mener jeg hadde vaniljeproteinpulver i grøten jeg hadde garam masala på, jeg var trøtt og stressa og trodde at det eneste krydderglasset jeg hadde fra black boy var kanel, og det har jo neeeesten samme farge når du ikke ser så nøye på det. :p Det ble faktisk ikke så verst altså, men det hadde sikkert blitt enda bedre med hvitløk i tillegg. Pokker, nå ble jeg sulten!

  SvarSlett
 8. Nei, det har du pokker så rett i! Jeg har brukt vaniljeprotein til baking som absolutt ikke burde smake søt vanilje så jeg setter naturellprottis på handlelisten.

  Tenk at du laget garam masalavaniljegrøt.. :) Og så tok du ikke bilde?!

  SvarSlett
 9. Jeg testet faktisk hvitløksgrøt i går! Ikke frivillig riktig nok - pass på at dere ikke forveksler kanel med hvitløkspepper når de har samme design! Men, til ære for Chassi måtte den smakes på... og den gikk rett i søpla. Konklusjon: hvitløkspeppergrøt burde man holde seg langt, langt unna.

  SvarSlett
 10. Respekt, Elvi! Jeg har ingenting å stille opp med her! Du ble faktisk etterlyst som steviaekspert i forrige innlegg. Hvordan finner man kokosessens? Har stevia det?

  SvarSlett
 11. Veldig glad sak !;) tror jeg hadde godt av kveldsmaten på burgerking og haagendaz!;) Håper ting er bra med deg og kjære? Spiste masse grøt i går, og du er SÅÅ i tankene mine hver gang jeg spiser grøt! Jeg skal publisere alle oppskriftene dine på ny-sida!:))

  SvarSlett
 12. Haha, morsomt :D Har ikke funnet Stevia med kokos enda, men skal ta en titt i kveld. Ellers er det lett å trikse litt med Now Foods Stevia French Vanilla, mener å huske at jeg kom frem til noe kokossete(?) med den før flasken var tom. Skal grave litt i hukommelsen når jeg er ferdig med dagens eksamenslesing!

  SvarSlett
 13. Altså, jeg prøvde litt med frukt, men hadde jo ønsket meg oppskrifter av typen:
  Du rasper et eple og klemmer en appelsin, ikke, så rører du oppi prottis med melonsmak -))
  MEN: hvis noen kan lage masalahavregrøt og hvitløkmix bøyer jeg meg i kornstøvet.

  Gleder meg også til du skal prøve den med gulrot, det er sikkert noe for meg.

  Jeg glemte forresten.
  Når de avisfolka kommer vil jeg du bærer med deg en DIGER bok, den største du har, slik at det er umulig å unngå spørsmål.
  - og da svarer du selvfølgelig:
  " ahh denne lille tingen, bare noe anbefalt av mitt bokorakel, etc etc, feel free til å trekke det ut i evigheter, med alle dotter og dobbeltw-er.
  Hva med hele Hulebjørnens Klan?
  3 bind shantaram?

  - I love it when a plan comes together -
  (A-team quote)

  SvarSlett
 14. Silje Mariela: Spiste du grøt også?! Bra! Jeg liker at jeg er i tankene dine. :)

  Elvi: Det vil settes stor pris på! Go dig!

  SvarSlett
 15. Ingalill: Di skrulle! Men vet du hva, jeg skal jammenmeg lage appelsingrøt ved første anledning. Det blir pri én. Du er for evig mitt bokorakel, men husk at det var JEG som anbefalte Shantaram. Det var jeg som måtte lese den på en uke på grunn av ukeslån på biblioteket. Haha, da likte jeg bedre tanken på å bære Hulebjørnens klan under armen. Du ville vel ikke anbefalt dem? Såpe fra steinalderen? Jeg liker dem veldig godt egentlig, kan bare ikke huske at de har vært et tema noengang. ;)

  Blablabla. Du fikk et brev. :)

  SvarSlett
 16. Haha! Tror jeg dør, både av hva folk søker på (flate mager grøt?!) og ikke minst kommentarene her! Dere er gærne.. Whats next, grøt med.. ketchup?

  .. også håper jeg det var greit at jeg nevnte deg på bloggen min, hvis ikke så si ifra og jeg fjerner ;D

  SvarSlett
 17. Oh, grøt med gulrot, og ha i krydder som i gulrotkake, det må jo bli godt! Jeg har gulrot i kjøleskapet for en gangs skyld. Testes som kveldsmat i morra. :D

  SvarSlett
 18. Jenny: Ikke grøt med ketchup! :/ Nå må jeg få et ekkelt bilde ut av hode.. Uffda. Ingen kan se hva slags krydder man har oppi, men et ketchupmønster må jo bli feil feil feil.

  Det var et kjempekoselig innlegg, søte du. Peanøttsmør neste gang! :)

  SvarSlett
 19. Maije: Game on, førstemann! Du blir nødt å legge ut hvis du lager nemlig. :P

  SvarSlett
 20. Å skitt! Gulrotkakehavregrøt!

  Det tror jeg faktisk jeg må prøve også, men jeg lover å ikke si et ord om det til noen, for jeg liker ikke å stjele!

  Lots of grøtlove

  SvarSlett
 21. finnes uendelig mange grøter ja, selv om jeg som regel sverger til de litt mer tradisjonelle grøtene.

  SvarSlett
 22. Du har virkelig tatt dette til et helt nytt nivå! Jeg er målløs!

  SvarSlett
 23. Gulrothavregrøt er en kjempeidé! Det skal jammen prøves den dag i dag. Med kanel og kardemomme :D

  Forresten, hvis du liker proteinkaffe, så er hobbypulveret ypperlig til nettopp det. Hobbykaffe :)

  SvarSlett
 24. God morgen, Pulsi! Gulrotkakehavregrøt er faktisk en klassiker på grøtbloggene, men for alt jeg vet var det din oppfinnelse.
  Love u, too. :)

  Siljes fremgang: All grøt går greit. :D

  Hilde: Jotakk. Hva tid kan vi snakke om vaniljekesam igjen? Du er mye sprøere enn meg heldigvis. :)

  SvarSlett
 25. Maiken: Så bra!! Kan du ikke være så snill å fortelle meg hvordan det går? Og gjerne hvordan du lager proteinkaffe uten klumper, for jeg kan tenke meg at hobbykaffe må være veldig godt.

  Jeg hadde hobbygrøten selv i dag, med både kakao og peanøttsmør, og det er virkelig en fest altså. :P

  SvarSlett
 26. Hver dag er en fest med grøt ;)!

  ...og hvis du sliter proteinkaffe med klumper.. Her er et lite tips fra gudrun.. Skummet melk + ønsket pulver - rist godt med musklene som man har.. og vips .. hell oppi kaffen som er rykende fresh :)

  God helg!

  SvarSlett
 27. Gulrothavregrøt ble veldig godt! :D Også så mye mat med så lite kalorier! Det ble litt feststemning her også :)

  Jeg blander ut pulveret med så lite vann som mulig, og heller oppi kaffen. Det blir ikke klumper, og det er ikke vanskelig å røre ut i det hele tatt. Det har sikkert å gjøre med hva slags pulver man bruker.

  SvarSlett
 28. Nathalie: Takk til gudrun! I dag har jeg jobbelørdag med kaffe og proteinpulver og shaker tilgjengelig, og ingenting bedre å gjøre på.. og jeg liker å bruke musklene, jeg skal klare det i dag. ;)

  SvarSlett
 29. Maiken: Hurra!!! *notere ned "så lite vann som mulig.."* Takk. :)

  SvarSlett
 30. Hehe.. høres ut som en flott dag på jobben.. (når du egentlig burde ha løpt Sentrumsløpet) ;) Peace and hug!

  SvarSlett
 31. Grøt med gulrot og vaniljeprotein blir litt gulrotkake-aktig kan jeg tenke meg.
  Grøt <3

  SvarSlett
 32. Jeg sa du var Dronningen av Grøt..

  SJEKK bloggen min i dag, jeg har sagt det der også! Håper det var i orden..?

  SvarSlett
 33. Klart at det er i orden! Det var kjempekoselig!!! Stor klem til deg. :D

  SvarSlett
 34. Victora: Hei, frokostbloggen! Det var koselig! Jeg er 110 prosent enig. :D

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...