søndag, februar 27, 2011

Havregrøtdietten

Det er ikke noe jeg har kommet på, det finnes noe som heter Havregrøtdietten. The porridge diet. Den virker sånn at man spiser havregrøt hele dagen helt til kvelds, og da spiser man rent kjøtt eller fisk med grønnsaker. Kun store hele havregryn uten sukker.

Havregrøtdietten er tilfeldigvis et speilbilde av kostholdet mitt akkurat nå. Det er likt på en prikk. Jeg spiser havregrøt aller mest fordi det er så godt men det holder meg også god og mett og full av energi, og jeg har ingen større ønsker for hverdagen enn det.

Tidlig morgen i Turveien.

Fordelene med havregrøtdietten er at
 • man holder et jevnt stabilt blodsukker
 • man får i seg mye fiber
 • man får i seg en gode næringsstoffer
 • det er verdens billigste diett

De mulige ulempene er at
 • det er greit å ta en vitamintablett i tillegg

I USA har Quaker begynt å selge Weight control havregrøt med tilsatt proteinpulver, men for oss som bor i Norge er det fortsatt veldig enkelt å tilsette sitt eget.

Havregrøtdietten min ser slik ut:
Frokost. Havregrøt.
Lunsj. 3 knekkebrød, 1 makrellboks og 2 gulrøtter.
Lunsj. Havregrøt-i-koppen (en forenklet variant som blandes med vannkokervann).
Middag. Havregrøt-i-koppen.
Kvelds. Kyllingfilet/torskefilet med mye grønnsaker og lite fullkornspasta.
Tilskudd. Vitamintablett og CLA.

Dersom jeg er på jobb blant andre mennesker blir den andre lunsjen heller knekkebrød med kaviar og en tunfiskboks og gulrøtter, fordi det er så enkelt og dessuten mindre flaut å spise enn rare grøtkopper. Jeg prøver også å kutte ned på antall gulrøtter for å ikke bli helt gul av betakaroten, så jeg varierer med kålrot. Og ellers innimellom, og kanskje særlig etter trening, får jeg plutselig lyst på en hel ishavssalat med kaviar, så da spiser jeg dét.

Hvordan virker havregrøtdietten? Den virker så bra! Den gjør meg full av energi og alltid glad, og stappmett hver eneste dag. Samtidig så går jeg ned i vekt bare for å bevise at dette kan være en diett.

Pur lykke kan være grøt av bare mandelmel og kakao. Det smakte sjokolademarsipan.

En festgrøt til slutt.
Her om dagen hadde jeg en date på besøk, og da han hadde vært på besøk i mange lange timer uten å få noe mat (for jeg hadde bare tre tuber kaviar og en skummet melk i kjøleskapet) spurte jeg til slutt... Vil du ha havregrøt? ...Og han sa ja! Og tjo-hei, det ble en festgrøt for jeg hadde jo melk!

festgrøt lages med melk. Da blir det fest med en gang:

-Skummet melk
-120 gram havregryn (det er en stor date)
-Mye kakao (jeg tømte pakken)
-Kanel
-Litt salt
-Bokhvetemel for den magiske konsistensen

Og så spør jeg Går det greit at jeg tar i litt proteinpulver for ekstra smak? ...Jada, det gjør det! Så fram med femkilosdunken og plutselig lukter kjøkkenet sjokomint.

Nå er ingenting skummelt lenger og jeg spør om han vil ha med peanøttsmør eller cocosa.. Det blir litt som bounty eller snickers. *Glis!* Og valget falt på bounty.

-1 ss cocosa
-1 stor scoop med whey av type sjokomint

Han ble kjempeimponert! Nå tror han at jeg kan lage mat likevel.

41 kommentarer:

 1. hmm, jeg liker både havregrøt og kaviar jeg - og mer enn det vil jeg ikke si :-))
  - bortsett fra at jeg også liker sjokolademarsipan, men i smådoser.

  Men hvis du har funnet opp en diett der man kan spise fjell av 'sjokomarsipan' og blir slank, muskuløs og vakker på samme tid - håper jeg deler noen millioner med bloggfansen din.

  SvarSlett
 2. hørtes jo bra ut dette! begynner å bli lenge siden jeg spiste havregrøt nå. fikk lyst på!!:D

  SvarSlett
 3. Ingalill: Heei! Jeg er glad for at du holder ut grøtmaset i det hele tatt! Kom du noen vei med fruktalternativene eller spurte du bare for å være høflig?

  Liller: Go crazy! :)

  SvarSlett
 4. Ah, hva skulle vi gjort uten vår kjære porrige? Alltid til frokost, som oftest til kvelds, noen ganger til lunsj :D
  Når jeg har forelesninger pleier jeg som regel å lage noe litt mer "fancy" (med mindre jeg forsover meg. Som jeg gjør minst en gang i uken) fordi det alltid er noen som titter over skulderen min i auditoriet og lurer på hva jeg har med i nisten den dagen. Slik blir det når man har med seg matpakke over alt ;)

  Ha en super søndag!

  SvarSlett
 5. Elvi: Er det sant? Da er du på dietten du også! :D Joho, det er du! Lurer de på deg når du har med havregrøt eller når du har med noe mer fancy?

  Super søndags tilbake!

  SvarSlett
 6. Oi, kanskje jeg og holder på å stupe med hodet først rett inn i en grøtdiett :o Jaja, jeg ser ingen grunn til å sloss imot^^
  Morsom historie forresten, for et heldig menneske som var sulten på besøk hos deg:D

  SvarSlett
 7. Hahaha!! Jeg ler meg ihjel, dere er så greie! Han var jo ikke heldig i det hele tatt! Han var sikkert helt utsultet fordi jeg i all min angst syns at grøten ble for flau og serverte kaffe hele kvelden. Men takk! Og hvis du stuper inn i dietten så sier jeg Yay. :D

  SvarSlett
 8. Tenk hvis han ikke ville hatt havregrøt?? Det hadde vært trist! Han kan bli havregrøtprinsen!


  Edit: Hahahaha, ordbekreftelsen ble Shagged =P

  SvarSlett
 9. Havregrøtprinsen, du liksom.. LOL! Jeg er heller glad for at galskapen er hemmelig. Men han likte den virkelig! Så jeg er glad for det også. :P

  Shagged!? You lucky bastard!

  SvarSlett
 10. stilig! hvor mange kalorier ligger du på med den dietten?
  du savner ikke andre matvarer da?
  sjokolade, ost? yoghurt, egg..?

  SvarSlett
 11. Hei! Det er stilig ja. :)

  Sjokolade savner jeg i alle fall ikke... Se på grøten da, jeg spiser jo mer sjokolade her enn noen andre gjør. Jeg kan ta en kalorisjekk og komme tilbake til det, men jeg ligger ikke særlig lavt altså. Yoghurt med kakao spiser jeg innimellom, for det er liksom is (Naturell of course), og egg kan jeg røre inn i middagsgryten hvis den har for lite næring, men jeg er generelt veldig enkel i kosten. ;)

  SvarSlett
 12. On the diet, so proud and so pleased :D Haha jo da, disse medstudentene mine er noen gribber, de henger over alt som er av mat! Heldigvis har grøten gitt meg nok energi til å forsvare lunsjen med tenner og klør ;P

  SvarSlett
 13. Hahaha, så søt du er! Dette var morsomt å lese. Havregryn er en livredder både for økonomien, helsen og ikke minst matgleden! Jeg har akkurat spist en porsjon med kakao, sjokoladeprotein og peanuttsmør, nam!

  SvarSlett
 14. Elvi: So proud and so pleased, den likte jeg! Skal heie på deg. ;)

  Sunt hjerte: Takk! Godt å høre at det er livredderen din også. Jeg spiste akkurat en tro kopi av det du spiste. :P

  SvarSlett
 15. Men er det en diett, eller er det en livsstil?

  :p

  SvarSlett
 16. Godt spørsmål! ;)

  For meg er det en livsstil. Eller et kosthold som tilfeldigvis er sunt og godt og fornuftig (innbiller jeg meg) på en gang. Og ikke minst dritenkelt. Men fordi det FINS en havregrøtdiett og siden jeg fant ut at den kan brukes som det også, så... så er det begge deler.

  SvarSlett
 17. Hva er det for slags proteinpulver du har med sjokomintsmak? det høres jo ut som pulverversjonen av den grønne Dream-isen, noe jeg virkelig liker lyden av.

  Havregrøtprinsen!! sålangt ukens ord :-)

  SvarSlett
 18. Hei bestissen! Wazzup? Typisk Hilde å lage ukens ord. :)

  Sjokomint er digg! Først syns jeg det smakte tyggis i grøten men man venner seg til alt og nå er dette den absolutte favoritten. Gymgrossisten for der er det så billig...

  SvarSlett
 19. Shit nå ser jeg at forrige spørsmål var et lurespørsmål. Det er MAT vi snakker om. Er det et kosthold eller en diett altså, og da blir svaret kosthold (eller begge deler). Men det er vel ikke en livsstil å spise grøt? Det går jeg ikke med på.

  SvarSlett
 20. He, he... Du er en stor inspirasjon for meg med grøtene dine iallefall- Jeg har testet mange av de til frokost og jeg elsker de!!! :-)

  SvarSlett
 21. Bra bra bra! Da burde sikkert jeg også bli inspirert til å ta 80 kilo i frontbøy. Men det blir jeg dessverre ikke, veien er nok LITT for lang. ;)

  SvarSlett
 22. Wazzup? det går i det samme gamle. Jeg har ingenting spennende å berette.

  SvarSlett
 23. Hva? Date?...nåh, okeida. Det er greit, vi kan ha et åpent forhld. Jeg elsker deg uansett!! ;)

  SvarSlett
 24. Takk for hyggelig kommentar :-)
  Jeg har alltid digget å trene bein- var oppe i 80 kg i knebøy før sommeren. Men overkroppen??? Blæh!!! Har nesten aldri trent på det. 5 armhevninger er pingle, og til og med negative chins er døden. Men har klart 50 kg i benk da, så det er litt fremskritt!!!
  Uansett... bootybuildingen er topp for meg- trenger absolutt mer styrke på overkropp :-)
  Lykke til med beinstyrken

  SvarSlett
 25. Kjartan: Noe må det være som gjør deg så opptatt at vi ikke hører lyd fra deg!

  Lene: Heey! Åpent forhold også greit! Ooo, I like it! :D

  Christine: Da blir det kult å følge deg! Jeg skal ta enhåndspushup før du tar 80 i frontbøy. Game on!

  SvarSlett
 26. Hei! Sitter og leser bloggen din og jeg må si at jeg får veldig lyst til å prøve meg på ulike grøt-varianter. Selv har jeg bare spist vanlig havegrøt og halvparten havregryn og havrekli. Men så til det STORE spm mitt: Jeg ser du har prøvd deg på kokosmel-grøt, og sånn jeg forstod det så landet du på en mellomting mellom kokosmel og havregryn. Men har du prøvd å lage en grøt med bare kokosmel (uten havre da) og i såfall hvordan lagde du den?

  SvarSlett
 27. Joda! Jeg kokte først med bare kokosmel for å teste hvor lenge det ville holde meg mett. Det smaker veldig godt og har masse fiber men det ga en grøt på veldig få kalorier så jeg ble fort sulten. 30 kcal per spiseskje.. Og jeg brukte kanskje to. Med proteinpulver og vann. Prøv!

  SvarSlett
 28. Hei Charlotte! Imponert over dine gjørninger,,, hvor kjøper vi sjokominten?
  Mvh Roar

  SvarSlett
 29. Nemmen, Roar!: Vi kjøper sjokominten her: www.gymgrossisten.no. Og så må vi snakkes mer om mat og alt som er gøy på Toppform. :)

  SvarSlett
 30. Så utrolig morsomt skrevet :-) Lenge siden innlegget ble laget, men må hive på en kommentar, først som sist!
  Jeg er helt enig med deg i det du skriver (vi kunne faktisk ikke hvert mer like) for folk har blitt redd for korn og tror tydeligvis at bacon og masse mettet fett, som tetter igjen hver og en normal persons blodåre, er bra... blir så frustrert, greit man kan begrense inntaket av kcals, men hei, jeg har levd på det i to år no, frokost-, (av og til) middags- og kvelds; likevel vil jeg påstå at vekten min er just fine, og at all energien denne typen mat gir, er den harde treningens motivasjon og pågangsmot :)
  Stå på, du virker super!

  SvarSlett
  Svar
  1. For en uendelig koselig kommentar! Takk! Ingenting er som en kropp full av energi. :) Hva slags grøt spiser du selv? :P

   Slett
 31. Hihi :-)
  Det avhenger av hva jeg har lyst på, men havregryn er og forblir en del av teamet. Er en av dem som blander oppi alle slags frø, honning, masse kanel, banan, kakao, cottage cheese tørket frukt og nøtter, mye fibermix som f.eks kruskakli osvosv - og da er ikke begeret fult før det renner over; som det oftest gjør! :D
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Digg! Men pure proteins? Ikke noe pulver? Da må det bli neste steg. Ha en nydelig dag du også! :)

   Slett
 32. Har ikke prøvd noen form for proteinpulver etc enda, nei. Tror mye av grunnen er at jeg har drevet mest med kondisjonstrening - der proteinpulver er lite omtalt. Nå som jeg har begynt å fokusert litt på styrketrening (med manualer hjemme) og lest en del på blogger etc, ser jeg jo at ALLE bruker proteinform, og de fleste virker nesten avhengige! Vurderer det, men tror jeg får dekket mitt proteinbehov godt gjennom kosten enda :)

  SvarSlett
 33. * en eller annen proteinform * går litt fort i svingene her :)

  Et spm. ang. proteinpulver ol.; merker du virkningen med en gang/raskt og gir det synlige resultater? Evt. må du bruke stor mengde for å oppnå noe? Har lest om litt delte meninger her.
  Lever på en tilsynelatende (veldig lav) vanlig studentinntekt, så må veie litt opp og ned for hva jeg skal handle, haha.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så kjekt at du spør! :D
   Du trenger mer karbohydrater hvis du trener kondisjon og mere proteiner når du trener styrke. Mange øker også proteininntaket sitt på bekostning av karbohydrater fordi det kan virke slankende. Men aller mest er det jo mat uansett. Det er bare en enkel form for mat, for å slippe å spise så mye kjøtt. Og jeg lever selv av knapper og glansbilder og gratis bananer, så jeg hadde ikke kjøpt proteinpulver hvis det hadde vært dyrt. 25 gram proteinpulver tilsvarer minst en boks cottage cheese og sånn blir det billig. Prøv gymgrossisten.no. Whey80 er kjempebillig. :)

   Stor klem!

   Slett
  2. Okei, tusen takk for masse god informasjon! :))
   Har begynt å virkelig se mulighetene og fordelene ved styrketrening, og bloggere som deg gir meg ekstra mye motivasjon til å stå på. Er en ganske liten og spinkel person, og unngikk egentlig styrketrening en stund, fordi jeg, overraskende nok, veldig raskt bygger store armmuskler. Nå har jeg derimot blitt så ''voksen'' at jeg ser på slike resultater med glede. Jenter burde trene mer styrke og ikke være redde for å ''legge på seg'' noen kg muskelmasse.

   Har hvert innom gymgrossisten en del ganger, og skal nok bestille så jeg får prøvd det ut!

   Nå er jeg på tur ut i (veldig optimistisk!) finværet -som dessverre hopper mellom mye regn og litt solskinn. Dagens porsjon grøt har begynt å sige godt ned, og siden jeg har ferie skal jeg prøve meg på ei ny løype i dag. Om jeg aldri svarer, overvurderte jeg meg selv. Haha, neida :)
   Stor klem tilbake!

   Slett
  3. Sånt er så spennende! Nå lurer jeg VELDIG på hvor stor du er og hvor gammel du er og hvor du bor og hvor du går på tur. Og hva du spiser og hva du trener... Ikke dø i skogen i alle fall!

   Slett
  4. Tror du har fått en ny melding på hotmail by now ;-)

   Slett
 34. Og hvilken nydelig mail det var!! :D Ha en nydelig kveld, fine du.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint du likte den! :-) Ble bare litt generelt, men det er faktisk første gang jeg ''utleverer'' meg selv til en fremmed, på den måten. Fra første gang jeg leste på denne bloggen, fikk jeg en varig følelse av at her er det rom for fortroelse :)
   Du er liksom så gal på en behersket og underholdende måte!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...