tirsdag, februar 01, 2011

Blodsukker og makk i grøten

En liten tanke til familien min.. De som bare leser bloggen kan lese når de vil og ellers slippe, men det finnes dem som også må spise middag med meg og snakke med meg i kanskje flere timer, og det er sjelden at de har noensomhelst interesse for havregrøt. Selv kosthold og trening blir et kjedelig tema for de aller fleste etter en viss stund. Jeg spiller ikke grøtidiot, jeg er det på skikkelig. 24/7. Og da jeg var i mandelmelhimmelen på bloggen var jeg også i mandelmelhimmelen i et middagsselskap. Jeg hadde oppdaget mandelmel og blodsukker og var vilt begeistret, og stakkars dem som måtte spise middag med meg da. Vi snakket muligens om andre ting også, men om så var så vet jeg ikke om hva for da hørte jeg ikke etter. Men så kom det kom i alle fall noe godt ut av dette, for det resulterte i at mor kom til å huske på et blodsukkermåleapparat som hun hadde liggende og som jeg kunne få. And so the story goes; Når man først har begynt å stikke seg i fingen er det vanskelig å slutte.

Kjempefint med underholdning når man er syk.

Ingenting skummelt lenger.

Etter hvert måltid kan jeg måle blodsukkeret og se hvor høyt det stiger avhengig av hva jeg spiser, og så kan jeg måle litt innimellom for the kick of it. Jeg skal komme tilbake til resultatene når jeg har noe å vise. Fy filler, så gøy.

Og makken da? Jeg har bronkitt sa legen, så jeg har litt bedre tid til å koke grøt enn jeg ellers har. Og hva mer, jeg har ikke fått trent på en stund så matlysten er nede på et sikkert helt normalt nivå, jeg er ikke alltid sulten som jeg ellers er. Og det betyr at jeg kan ta meg tid til å lage frokoster som tar mer enn to minutter uten å dø av sult mens jeg venter. Sykdommen har gitt meg tid til å teste enda flere grøttyper og denne første var veldig morsom. Jeg vet kanskje ingenting om quinoa men jeg var ikke forberedt på at det skulle krype makk ut av den når den kokte. (?!)

For det skal det vel, det er ikke bare jeg som har vært uheldig? Ser dere makken!?

Rører oppi pulver og kanel og alt det vanlige. Quinoagrøt ble helt okei og jeg ble omtrent passe mett.

Neste: Bokhvete tar også lenger tid med hele korn. Jeg satte kornene på kok før jeg gikk i dusjen for å slippe å stå og kikke ned i gryten. Måtte ha i litt bokhvetemel for å få grøtkonsistens og proteinpulver for å få en slags melkesmak, og det ble meget godt kan jeg fortelle, men vinnertrikset var likevel... vent...

Sånn ser det ut ja.

...Aha!

Peanøttsmøret har stått opp fra de døde! Hvor dum kan man bli. Jeg skrev nettopp at jaja, heldigvis var det tomt det kjempestore glasset jeg kjøpte på Kinsarvik og spiste opp på tre dager, men.. men men men, det som aldri ble nevnt var at jeg kjøpte to glass! Det er utrolig godt med peanøttsmør på grøten.

39 kommentarer:

 1. Psstt, hvis du stikker deg/10min, kan du lage kurve. Lottis blodsukker 24/7, det blir artig til oss det :-))

  Jeg overveide å klikke på makkebildet for å ta en titt på detaljnivå, men siden jeg sensitiv på markfronten og selv har frokostgrøt på ovnen (sukker og kanel), sparer jeg det til en dag jeg har gooood til og kan nyte i stillhet.
  (Bringebærmakk går ned på høykant hele sommeren)

  - men havregryna mi fra 2002 som smakte skit, men som jeg langet i meg uansett, var helt uten udyr. Det bør jo være minstemål for grøtgryn:
  30 års holdbarhet.

  SvarSlett
 2. Så synd du har fått bronkitt! Men bra du har fått en blodsukkermåler å underholde deg med.

  SvarSlett
 3. Quinoa skal se sånn ut når du koker det ja. :) Ser litt ekkelt ut, men helt normalt. .)

  SvarSlett
 4. Blodsukkerklumpen! Bytt på fingre, og bruk gjerne også tær. Gamle diabetikere har ikke verdens vakreste fingre...

  Friske kropper har et finurlig system, så derfor tviler jeg sterkt på at blodsukkeret ditt noen gang vil skyte i været. Jeg vet jeg er litt kjedelig og traus nå, og kanskje litt slem. Men jeg vet du er så glad i meg at du tilgir meg kjapt :D

  SvarSlett
 5. Ingalill: Okei! For du er vel seriøs? Jeg er ikke så god på ironi. Men de havregrynene der har jeg hørt om før, tar de aldri slutt eller? Det er vanskelig å overbevise deg om havregrøtens gleder hvis du skal fortsette å spise skitgryn. De amerikanske grøtjentene, og du vet jo hvem jeg mener, knuser kjeks oppå grøten sin. I'm just saying.. ;)

  Bringebærmakk er godt. : )

  SvarSlett
 6. Lille søster: Det er så synd som det kan bli.. Hoste hoste. Takk for hilsen! Håper du er frisk som en fisk selv, det var du som begynte med dette.

  Maije: Hva skulle jeg gjort uten deg, du vet jo alt! Takk for den, det satte jeg virkelig pris på! (og jeg er IKKE ironisk)

  Pulsi: Jeg har fått noen prikker på fingrene, er det det du mener? Er det usexy?
  Det skyter ikke i været, du har helt rett. Men jeg har heller ikke prøvd å spise honnikorn ennå.
  Og jeg er glad i DEG. <3

  SvarSlett
 7. Hehehe, jeg lurte fryktelig på om det var noe feil første gang jeg kokte dem. Faen, mark liksom! Men hun dama på You are what you eat eller noe i den duren er jo fryktelig glad i quinoa, og prakker det på gud og hvermann som er med i programmet, og hun bare ler av dem når de klager over at det ser ut som mark i grøten.

  Quinoa er faktisk gunstig balnt annet i forhold til blodsukkeret i følge Gillian, har du testet?

  SvarSlett
 8. Nå ble jeg plutselig mer opptatt av at jeg har skrevet makk feil når jeg ser at du skriver det riktig. Det ser mye koseligere ut med makk enn mark.

  You are what you eat kjenner jeg ikke til, det må jeg sjekke, men jeg liker jo alt som Gillian liker. Åh, jeg kan gjøre en sammenligning av blodsukkerstigninger på ulike typer grøt! I dag spiste jeg nøttegrøt nemlig og det burde jo gi et mye lavere blodsukker enn vanlig havre som jeg ikke har brukt på en evighet nå. Blablabla. Jeg er syk, sa jeg det? Har ingenting annet å leve for enn hilsener på nettet akkurat nå. :)

  SvarSlett
 9. Er ikke frisk som en fisk, men nesten. Håper og tror jeg. Var i hvert fall ute på tur i dag. Men nå kjenner jeg meg litt rar. Så vi får se.

  SvarSlett
 10. Don't get me wrong, men jeg liker når du er syk. ;) Da kommer det masse oppdateringer på bloggen, og sånt liker vi. Selv om jeg selvsagt synes fryktelig synd på deg, og håper du blir frisk fort. God bedring! :)

  SvarSlett
 11. Så bra at du kom deg til en lege, det var jo langt fra noken normal hoste du hadde.
  Ser for meg at din mor måtte dra deg i ørene dit ;-)
  God bedring må du ha!

  SvarSlett
 12. Lille søster: Ikke bli syk! :)

  Maije: Det var jo litt koselig sagt da. :)

  Imy: Heei snupps! Det var faktisk barnehagetantene som sendte meg til legen etter at jeg hadde imponert dem alle med hosten fra helvete. ;) Tusen takk, gode du! Så lenge jeg ikke har smittet dere så skal det gå dødsbra dette her. :)

  SvarSlett
 13. Hosten var helt normal da!

  SvarSlett
 14. Den har blitt myyye verre, tank you very much.

  SvarSlett
 15. Hehehe, du skriver utrolig herlig! Og går det virkelig an å skrive så engasjert og underholdende om GRØT i hvert innlegg? Du får en annen, som kan spinne over langt flere temaer og likevel føler at man er tom for idéer, til å føle seg veldig dum... hehe!

  SvarSlett
 16. Shit, nå ble jeg glad! Det er jo du som er helten, Therese! Ikke dum, bare helt. Tusen takk, snille du. <3

  SvarSlett
 17. *klemme på* du er litt skjønn du charlottemor.

  Stakk meg forresten i fingeren selv her en dag jeg også(greit å ha en mann med diabetes de gangene jeg blir nysgjerrig på slikt)haha.

  Jeg stakk, og målte , og min bedre halvdel utbryter "Oi! jeg har visst lavt blodsukker!Jeg må spise!".
  Jeg kunne fint betrygge med at "Neida kjære, det trenger du ikke. ". Ikke greit når en miljøskada unge som meg, benytter slike livsviktige ting, som leketøy.ehm..bare vit hvem som har målt..viktig;)

  blodsukker er uansett spennende.
  test ut etter inntak av kaffe eller pepsimax da?

  Åsså bronkitt da du, stakkar lille. lite kos det da. Jeg sender masse bli-frisk tanker her nå!!! *konse veldig masse*

  Sånn!

  Ha en strålende dag wonderwoman!

  SvarSlett
 18. Hmm... der kom jo captcha-bildet opp jo.... pussig...

  Jeg har ikke rotet meg til å kjøpe mer mandelmel, men skal lage grøt med en gang jeg får gjort det! Da blir det quionoa- og mandelgrøt! + litt bakepro! ;)

  SvarSlett
 19. Silje: Jeg kan så lett tenke meg at du ble nysgjerrig. :) Men det passer fint! spiseforstyrrelsen min har totalforbud mot brus så du må teste pepsien selv. Gjør det! :D Det er jo superinteressant å se hvordan utslaget blir på kunstig søtning.

  Skal koffein også slå ut?

  Håper du koste deg masse i går! Superstar! <3

  SvarSlett
 20. Siden jeg er allergisk mot å se mitt eget blod (merkelig nok går det helt fint med alle andres) så venter jeg spent på dine blodsukkermålinger etter diverse forskjellige grøttyper og tilsetninger. Håper på en eller flere lange poster! :)

  SvarSlett
 21. Ja, når du er 49 år er det usexy. Jeg er også spent på utslagene, kom med dem og spis honni-korn...uækh...

  SvarSlett
 22. Bronkitt?? Fåkk.. Ikke rart du har hostet lille du... Hold ut søssi, glad på deg :)

  SvarSlett
 23. Fåkk yeah! Smask på deg!

  SvarSlett
 24. Hihi, jeg sa jo Quinoa er mer som middagsris..ja den krøller seg:)

  God bedring..ta tiden til hjelp..

  SvarSlett
 25. Men det ble jo grøt, Kristin? :P Det var bare makken jeg ikke var forberedt på... Tusen takk. :)

  SvarSlett
 26. Måtte bare ønske deg Gooood bedring! Og ellers så lo jeg for du går visst gjennom en ernæringsfase som jeg hadde for noen år siden. Antroposofie jeg kalte meg da. Kornprodukter av alt slags gikk ned på høykant. Begynte å bake brød av alle grøtrester. Veldig bra for stabil blodsukker det. Og forresten en veldig kjekk hobby. Nevner det, siden du er syk, god tid og mest sannsynlig snart ikke har mere fingrer og tær å stikke i......Love you!!!nancy

  SvarSlett
 27. Nancyyyy! I love you! Enda en diagnose? Ja takk, jeg vil også være antroposofie, jeg er skikkelig god på kornprodukter. :D

  Pulsilivet: Og DER har vi vinneren for beste kommentar. Så snart jeg har printet den og hengt den på veggen skal jeg sende deg en premie i posten . <3

  SvarSlett
 28. Diagnose nei nei nei, Livsfilosofi ja ja ja!!!! XxN.

  SvarSlett
 29. Aha! Men jeg tar også imot nye livsfilosofier så lenge de kommer fra deg. Nå er det sånn at jeg har nok av fingre og tær men at stikkemaskinen har gått tom for batteri. :(

  Det må være dødsgodt med brød av gamle grøtrester! Jeg skynder meg å bli frisk så jeg kan komme til te. :P

  SvarSlett
 30. Jaaa bli frisk, og jaaaa kom til meg!!!

  SvarSlett
 31. Hmmm... har ingen sett at det står FUCKWHEAT på bokhveteposen du bruker?

  Fuck wheat, det sier jeg og!

  SvarSlett
 32. Nydelig, Hildevenn. :)

  Jeg har også en fun fact: Mister pad insisterer på å oversette hildevenn til voldsbruk. (!) What can you do. ;)

  SvarSlett
 33. Dæven!

  Kvalifiserer til et innlegg på http://damnyouautocorrect.com/

  SvarSlett
 34. Haha! Damn you.. Godtar de norsk? Jeg har slikt å gjøre, jeg må så klart rapportere.

  SvarSlett
 35. Tror egentlig ikke det.... bare at det hadde passa!

  SvarSlett
 36. DU HAR FÅTT MEG TIL Å SPISE HAVREGRØT!! altså, har ikke turt å spist det på år og dag, men steike heller. you made me do it! takktakktakk :D

  SvarSlett
 37. Hurra! Grøtlovers unite! Hva slags grøt ble det? : P

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...