søndag, februar 20, 2011

Bodypump: Yay or nay

Bodypump er skikkelig ut på NIH! Det er der jeg er nå. Man får ikke leke med de kule hvis man innrømmer å trene bodypump, så jeg skulle aldri ha innrømt det, og det gikk faktisk så langt at foreleseren konkluderte til slutt Ja, hvis alternativet er å se på tv, så vær så god, gjør bodypump!

Ikke er det styrketrening og ikke er det utholdenhetstrening og ikke brenner man særlig mange kalorier av det. Religionen min! Oh no.

Det er bare barnslig å la seg provosere men jeg mener man kan oppnå masse hypertrofi (muskelvekst) ved å trene mange repetisjoner på relativt lav intensitet, for det er ikke SÅ lav intensitet, og musklene som brukes er de samme. I bicepscurl på bodypump tar jeg 50 repetisjoner10 kilo, mens i bicepscurl i styrkerommet tar jeg 10 repetisjoner med.. hm.. jeg gjør det egentlig aldri... 16 kilo?

Tror jeg måtte bruke to tolvere på Gran Canaria. Altfor tungt. 2 reps sikkert.

Nå prøver jeg å lure meg unna bodypumpen for nå har det blitt kjekkere å lage egne treningsprogram, men jeg tror bodypump virker superbra for alle som bare klarer å presse seg.

Som en start i alle fall,

Ngh.

På små bicepsmuskler i alle fall?

Ngh.

Okei, det er kanskje ikke så bra for knebøyen at man må løfte stangen over hodet med små skuldermuskler som har en brøkdel av styrken til lårmusklene, men det er i alle fall fint for dem som ellers ikke vil trene med vekter!?

Ja hvis alternativet er å se på tv, så vær så god, gjør bodypump!

For to år siden var jeg en bitteliten flis som brukte masse tid på å hoppe opp og ned men etter å ha trent bodypump har jeg blitt mye større. Da må det ha virket tenker jeg.

Og når ingen ser på så spreller jeg med beina for å få magemuskler.
(
I blå t-skjorte der det står Oslo Maraton (..som jeg aldri løp.))


Her er jeg fersk bodypumpflis for to år siden...

Og her er jeg for to uker siden. Tydelig preg av bodypump (selv om dette er midt i sykdomsperioden og jeg har ligget flere uker på sofaen) og tydelig preg av å trenge en dusj.

Det eneste som ellers kan ha bidratt til den voldsomme hypertrofien må være alt proteinpulveret.

Pft. Man blir ikke stor av bare det.

Det handler om Treningsveileder på NIH, det er utrolig kult og spennende. De siste dagene har vi tatt makspulstest og løpt 4x4-intervaller og laget periodiserte treningsplaner og lært om styrke og utholdenhet. Helt fantastisk. Og alle er kule mennesker med sunne interesser.

Jeg har dratt fra Gran Canaria til Bergen og bodd i rølpekollektivet og opplevd Norge på verdens kaldeste. Alt er tilbake til det gamle igjen.

Juletreet står fortsatt på plass i Lille Lungegårdsvann.

Grøt er ingen beskyttet tittel.

Rølpekollektivet er verdens koseligste.

Om enn fryktelig kaldt.

Takk for meg, Bergen! Kom snart på besøk!

8 kommentarer:

 1. Jeg startet med bodypump! :D Hadde det ikke vært for bodypump, så hadde jeg jo ikke startet! Enkelt og greit.

  Jeg tror bodypump har gjort det slik at flere jenter har trasket inn i frivektsavdelingen. Men jeg må si meg enig i at det er litt krise å ta stanga over huet selv for å gjøre knebøy ;) Særlig når mange ikke en gang er i stand til å gjøre det riktig. Men det er nå mine observasjoner. Kanskje din instruktør har vært flink til å lære bort en trygg måte å gjøre det på. Men særlig tungt kan man jo ikke bøye, så fremgangen blir så som så.

  SvarSlett
 2. Så kult, da endte det jo godt i alle fall! Med deg altså.

  Hypertrofi okei, men jeg er LITE sterk så som styrketrening er det sikkert notsogood. Jeg bruker 30 kilo i knebøy med tusen repetisjoner men sliter med 50 kilo på bare fem reps når jeg prøver med frivekt.

  SvarSlett
 3. Skal ikke kimse av BP, som Hilde sier, bra sted å starte, og for noen kanskje å bli værende. Bedre enn sofa'n uansett.

  (bildet: wow! Really!)

  SvarSlett
 4. Heey, det er nettopp sånne "bedre enn sofaen"-kommentarer jeg ikke vil ha! Haha! Du må ikke sammenligne treningen min med sofaen! Selv om jeg har kuttet ned så har jeg faktisk to økter bare denne uken. Jeg trodde du var all in på gruppetrening, gjelder det bare for kondisjon?

  SvarSlett
 5. Misforstå meg rett..jeg mener at all fysisk bevegelse er bedre enn sofa'n, noen er nemlig kun der, på sofa'n.

  Sier ikke at det gjelder deg - for all del!!!

  Men å si at BP er "ut", javel, men for noen er det kanskje eneste veien "inn". Alt til sin tid. Jeg brenner litt for å få folk opp av sofa'n jeg da..baby steps..gjerne via gruppetimer hvis det er det som skal til.

  Jeg er ikke "all in" for gruppetimer egentlig, men synes det er knall å være instruktør (motivere sofa-sliterne!) Konsekvensen av for mange gruppetimer merket jeg i høst, min egen kondisjon og styrke forsvant gradvis ettersom trening utenom timene ikke lot seg gjøre - så keep up the good work, sista, stay strong!

  SvarSlett
 6. Takk for kjempekoselig hilsen, og right back at you! Jeg kan så lett tenke meg at du må være sinnsykt motiverende som instruktør. :D

  Skummelt at instruktørtimer går ut over formen, det blir jo helt feil. Hvor mange timer har du nå da?

  SvarSlett
 7. Jeg er langt fra noen pro instruktør altså, og jobber på et lite gym på en liten plass, men jeg brenner for dette med trening!

  Min erfaring er at timene går utover formen på den måten at du gjør det samme uke ut og uke inn. Det gjelder jo for styrketrening også, hvis du aldri forandrer program eller legger på litt mer vekt vil du heller aldri få fremgang.

  Har bare én time fast i uka nå..som i praksis betyr 2-3 da jeg stadig tar noen vikartimer..

  SvarSlett
 8. Det er det jeg også har nå, det er utrolig kjekt i alle fall. Men godt poeng. :)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...