Nøtter blir til smør om du kverner dem lenge nok.
Kvern til kvernen går varm og ørene likeså. Først blir nøttene bare nøttegrus, men sakte men sikkert blir massen fuktig og nøttesmøraktig. Man kan bruke allslags nøtter. Selv fant jeg hasselnøtter i tillegg til grusen jeg hadde laget av peanøtter og mandler. Jeg drysset i litt salt for extra pleasure og HOKUSPOKUS ble resultatet slik:
For å feire oppdagelsen laget jeg en grøt av havregryn, kruskakli, vaniljeprottis, kanel og ferskt nøttesmør som ble fåkkings fantastisk, før jeg, som en hvilkensomhelst mesterkokk, fikk jeg en plutselig visjon og drysset en touch av kakao på den ferdige grøten.
Aiaiai. Her har jeg betalt i dyre dommer for nøttesmør også lager du et som ser mye bedre ut?! Testet mandelsmør i grøten min i dag og det var DIGG!
SvarSlettIm impressed :)
SvarSlettSå himla godt ut også.
Jeg merket det der for noen uker siden da jeg lagde "brødskiver/knekkebrød" hos en venninne av mamma jeg skulle hjelpe med kosthold. Hun hadde en nøttehakke som var hakket ;) mer effektiv enn min.. så plutselig ble det klumper, ikke mel lenger :)
Himla kule dama!haha..kjempekos å treffe deg!! Du får se å få til en helg til iløpet av juni..hadde vært topp!=)
SvarSlettTakk det samme! Tidenes trening og tidenes lunsj!
SvarSlettP.S. Lett å lage peanøttsmør, men tenk å kunne lage sine egne kanelboller!!! Åh, det ville jo vært helt sykt.
HAHA! Morsom er du også!
Hei Siv og kanela! Tanx! Det var utrolig godt og en hinsides fin opplevelse å kikke oppi blenderen på nøtter som ble til smør! Sukk. Prøøøøv!
SvarSlettHehehehe...:P ja, kan du tenke deg noe så sprøtt som å skulle lage det da døh?!:)
SvarSlett