mandag, juni 28, 2010

Simple living

Det begynte med at 1. eksen flyttet ut med tven, 2. stereoanlegget krasjet, 3. flere elektroniske hjelpemidler krasjet og forsvant, og 4. jeg merket at jeg ikke savnet disse hjelpemidlene. Nå har livsfilosofien min fått et navn, og det er Simple living. Bloggen ble også ganske simpel i dag.

Simple living betyr ikke å leve i femtitallet, men å nøye seg med det man trenger. Det finnes et manifesto med tips og triks, og planen min nå er velge ut noen punkter om gangen og oppnå nirvana etter hvert. Med mye som skjer og en meget stram timeplan er det helt sikkert lurt å rydde i hodet og i skapene sine. Hva er viktig og hva kan jeg klare meg uten.

Jess.

I samme kategori finnes det en rekke tips til økonomisk levestil som kommer til å bli fryktelig nyttig når jeg snart starter mitt nye liv uten jobb. Tips her. Det går i enkle ting som å klare seg uten bil, finne billige underholdningstilbud, og hvordan handle mindre. For egen regning kan jeg legge til noen triks jeg allerede benytter meg mye av:

 • Jeg spiser bare kål og havregrøt
 • Jeg sykler
 • Jeg får turer og opplevelser som turleder i DNT
 • Jeg får trening og PT som instruktør på Toppform
 • Jeg låner bøker på biblioteket
 • Jeg låner kajakker gjennom kajakklubben (Vel. Jeg kan i alle fall gjøre det.)
 • Jeg får litt sponsing
 • Jeg låner biler og hytter av snille mor og snille far

Men andre svært økonomiske goder vil jeg miste når jeg slutter i jobben:

Måltidene i salatbaren, avisen, abonnement på Elixia, mobil, pc, utenlandsturer, påmeldingsavgiften på alle konkurranser jeg har meldt meg på. Blant annet. Sikkert mye mer.

Snille jobben.

Det blir en liten (haha, ganske stor) overgang, så simple living blir mest som å sette et navn på det enklere livet jeg blir nødt til å leve det neste året, men jeg gleder meg uansett. Åh, som jeg gleder meg.

Her er en bok som kan anbefales: Simple Living Guide. Inspirert av denne boken skal jeg i dag donere bort alle klær jeg ikke har brukt de siste tre årene. Klærne går til søster som er student og erfaren i enkelt levesett, så jeg håper hun vil sette pris på veldedigheten min.

11 kommentarer:

 1. Inspirerende innlegg fra deg!:) Har selv tenkt tanken. Man kan klare seg med mindre.Har selv kvittet meg med f.eks masse klær som jeg ikke har brukt på en god stund.Man blir ikke mer lykkeligere i å ha masse dyre duppedingser. Tven står der som et ubrukt møbel,- og nå som jeg har fått meg sykkel, står bare bilen der alene og forlatt i garagen. Men joda,- kan komme godt med sånn just in case.Det er jo hardt å kvitte seg med godene også...
  Du er tøff som klarer å krympe alle fordelene til det minimale.

  SvarSlett
 2. Takk, snupps! Jeg lever ikke helt på eksistensminimum ennå, men jeg syns selv det er inspirerende å klare seg med mindre. Flink du også, som klarer å la bilen stå i garasjen! Jeg er sikker på at jeg hadde brukt den om jeg først hadde hatt den. :)

  SvarSlett
 3. DNT er en fantastisk oppfinnelse! Jeg var som tidligere nevnt ute å lette etter røde T'er i fire dager i fjor sommer. Nydelig. Planen var egentlig å gjenta dette i år før denne (hersens) jobben kom i veien. Hele fjellplanen er knust! ;P Kanskje jeg kan klatre litt på båten istedenfor? :D

  Lykke til med ny turjobb! Høres ut som et fantastisk liv :D

  PS: Jeg skal også praktisere simple living nå ;)

  SvarSlett
 4. DNT ruler. :)

  Men du, tøysekoppen. Jeg spiste lomper i går med peanøttsmør og syltetøy og kakao og proteinpulverdryss! Det hadde jeg aldri kommet på på egen hånd for å si det sånn!

  (Alle disse ingrediensene kan forresten overleve 5 uker på en båt uten kjøleskap.)

  SvarSlett
 5. Easy living kan jeg like - (selv om jeg har mange elektrodinger jeg er avhengig av, pc, gps - men man kan vel være nøysom og driftig med daglig-gpstracking - ja?)

  Proteinpulver bestilles med merke og flavor - men STORT forbehold, vi befinner oss ferierende i gudsforlatt småby der annenhver biz er konk pga finanskrisa, (including bokhandleen) - det eneste som blomstrer er cash-advance-sjapper - der du kan gå å forskudd på lønna mot et LITE gebyr og MINIMAL rente.

  Fortsatt god sommer, (kan du se på lengden av kommentaren at dette er første gang jeg er uforstyrret sursfende siden feriestart - abstinens og fingrene bare taster og taster
  - vil ikke stoppe
  taster
  taster
  og taster - slik at kommentaren blir kjempelang - og enda vil de ikke stoppe
  taste
  taste - (ok da nå ble det for mye :-))

  SvarSlett
 6. LOL! Det er derfor du er min ynglingskommentator, godeste Ingalill!

  Hva mener du med proteinkommentaren? Tar du bestilling?! Ikke stress med det, jeg har uansett ikke bursdag før i november. Vel er det et stort og rundt tall som skal feires, men jeg har ikke gjort noe for å fortjene peanøtt- og sjokoladeprottis.

  Kos deg heller med ferie! Og hold oss oppdatert!!

  Kjempeklems!!

  SvarSlett
 7. Plutselig var det trendy å være fattig oxo ... ;)

  SvarSlett
 8. Ja, var ikke det beleilig? :P

  SvarSlett
 9. Googlet simple living og vips fant jeg bloggen din :) Bra innlegg, tror mange kan få noe ut av denne livsfilosofien. Er du interessert i å lese andre blogger om dette temaet tipser jeg gjerne om http://smroesok.blogspot.no/. Har ikke funnet mange norske blogger om dette temaet, men denne er veldig bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Nå fikk jeg ny inspirasjon selv. ja, for min del er dette den eneste livsfilosofien man trenger.

   Ha en nydelig dag! <3

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...