tirsdag, juni 29, 2010

Ekkel mat jeg elsker

Her ser dere hvorfor jeg aldri kan få en inspirerende matlagingsblogg, men hvis man ikke er så kresen eller konservativ, så funker dette fint som fy. Jeg har tre krav til maten: 1. at det er sunt, 2. at det er dritenkelt og 3. at det er billig, men ellers liker jeg alt uansett. Så værsågod, kjør kokkekunst!

Først og fremst, og ikke så ekkelt: Proteinpulver kan elskes i en kopp med en skje, eller shaket i en shake, eller blandet inn i havregrøt. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste havregrøt uten proteinpulver.


Typisk middagsmat: Dampet kål med fisk og tacosaus. Jeg damper alt i én og samme gryte, for Simple living-levestilen nekter meg å bruke tid på oppvask.

Typisk snacks: Jeg kaller det tapas når jeg tar kaviar på agurken. Oi, der er det litt rugbrød, så da blir det kvelds.

Åh, klassiker i nisteform: Brokkoli - check, tunfisk - check. Oppi boksen. Ferdig.


Mer middags: Kål som dampes i gryten med skinkebiter og et egg. Yummi.

Og, tam-ta-da, signaturretten: Dampede grønnsaker med en makrellboks. Med utgangspunkt i en makrellboks kan jeg lage helt kald salat, eller legge kald makrell over varme grønnsaker, eller... Wait for it... Man kan røre alt sammen som tomatsuppe! Dette spiser jeg lett fem dager i uken, og det er ingen overdrivelse.

Nykommeren er ingenting ekkel: Havregrøt oppi et nesten tomt peanøttsmørglass er ren nytelse. Det finnes et eget begrep for denne godsaken i USA, der kaller de det bare OIAJ, eller Oats In A Jar. Se for deg at du kan både skrape med skjeen langs kanten og få mye peanøttsmør, eller røre peanøttsmøret inn i grøten og få en jevnere mengde peanøttsmør. Det gir også en deilig og passe frekk følelse å spise grøt ut av glasset.

13 kommentarer:

 1. Oi, den nestsiste er ganske drøy. Jeg er glad i makrell i tomat (blå boks!), men ikke SÅ glad.

  Med mindre du spiser enorme mengder peanøttsmør, går det jo altfor lang tid mellom hver gang du kan nyte sistnevnte havregrøtvariant?

  SvarSlett
 2. Haha, det var morsomt og kjempesøtt :D

  SvarSlett
 3. Hehe, vet det. Jeg SKJØNNER det ikke, men jeg vet at folk syns det. Men altså, what's not to like? Det er jo fisk og tomatsaus bare?

  Skulle ønske det gikk kortere mellom hver gang jeg fikk grøt i glasset, men jeg får i alle fall to glass i måneden. Fest!

  Anonym: Tanx! :)

  SvarSlett
 4. Jøss, ordentlig flykræsj jo! :D Du er ganske kreativ!

  SvarSlett
 5. Takk, Rie! Rødmer nesten. :)

  SvarSlett
 6. Masse sunt her.. Tunfisk er jeg ikke så glad i da, men Makrell-i-tomat er genialt :)

  SvarSlett
 7. Ja, sant! Det er det jeg også sier. :)

  SvarSlett
 8. Mat er mat! ;)
  Sunt, ekkelt og godt!

  SvarSlett
 9. Ha-Ha... flotte bilder av "flott" mat- Enkelt, sunt og billig - suverent !!!

  Jeg orker ikke kål lenger da det var det eneste jeg fikk spise utenom dietten i 2004 . " Blir du fysen så er det eneste du får putte i deg kål! Da kjøper du et kålhue og spiser så mye du orker- deretter er du ikke fysen lenger". Takk til den mentoren ja..
  Kort fortalt- Marie spiser IKKE kål lenger ;)
  God sommer ;)

  SvarSlett
 10. To ting kan jeg iallfall si med sikkerhet: du er ikke opptatt av hvordan maten ser ut. Og kombinasjonene dine er svært interessante. Hvorfor kakao i havregrøt?

  Tunfisk på boks er forøvrig ikke mer tunfisk enn hermetisk asparges er asparges. Lidl solgte tunfiskfileter, 15kr for 2. Det var snaddermat, det!

  SvarSlett
 11. INGENTING opptatt av hvordan maten ser ut! Jeg kunne tatt slike bilder hver eneste dag. Middagen i går var blomkål med en bønneboks (ishavssalat og kaviar til forrett) og det så ut akkurat som på brokkolibildet! Oh joy.

  Kakao i havregrøt er du bare nødt til å prøve, men kakao er uansett en av mine all-time favorittingredienser så det var helt nødt å bli godt for min del. Jeg kjøper tre pakker om gangen. ;)

  SvarSlett
 12. What?! Det er jo ikke bilde av det her! Jeg drømmer om bønner med brokkoli!! Da må du se for deg en tallerken med blomkål og tomatbønner, eller eventuelt brokkoli som det like gjerne kunne vært.

  Takk for kommentarer, Siv. Jeg kjeder meg litt her så jeg svarer snart meg selv nå. :D

  SvarSlett
 13. Ι am going back to seе before and after treatment.
  They have since confirmed that there is thе most lethal
  of all this? botoх injeсtiоns sydneyFor those not trеatеd
  аt all then уou shoulԁ avoіd them beсause of its effectѕ аre geneгаlly lower foг wοmen, but we'll go to an hour.
  Here is my homepage : botox

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...