tirsdag, juni 08, 2010

Treningsmål og mening

Noen ganger blir treningen påvirket av ritt og løp og renn og da må jeg ta en sykkeltur eller til og med gå på ski, men aller oftest blir det gruppetrening for alle penga, og det er vel ikke det aller kuleste. Treningen er også med på å gjøre dagene veldig travle, og enda verre skal det bli, så det er på tide å lage en plan. Eller i det minste en prioritering.

Hurra, en liste. Jeg begynner med en liste over ting som frister:
 • Starte med crossfit
 • Klare fåkkings chins
 • Grunnkurs i Fitness
 • Svart belte i kampsport?
 • Maraton?
 • Gå langt i fjellet
 • Fullføre turlederutdanningen
 • 60 kilo i benk
 • Jobbe mer med trening og mindre på kontor
 • Trene mer styrke med frie vekter
 • Sykle langt
To boblere, maraton og kampsport, var i ferd med å bli nedprioritert men har også i det siste vært i ferd med å bli opprioritert. I alle fall maraton, da det ble snakk om å løpe i Berlin med jobben. Jeg har et belte og noen stjerner i Nin-jutsu, men jeg har hatt en lang pause og funnet ut at nin-jutsuen har lagt ned i Stavanger, så jeg tror det punktet kan forbli nedprioritert.

Ellers. Hmms. Jeg er påmeldt grunnkurs Fitness til høsten - check, og er godt i gang med Turlederutdanningen - nytt helgekurs neste helg. Den største utfordringen per i dag ville vært 60 kilo benk. Den skyldes et oppheng i brannmannopptakskravet, men jeg løfter per i dag 45 kilo og trener aldri benk. Haha.

Så! Dette var en nyttig øvelse! Høsten blir mye mindre travel hvis jeg stryker ut Svart belte og henger denne listen på kjøleskapet.

Skal jaffal klare chins. Nå som det er sagt blir det for flaut å ikke klare det.

Jeg vet at dette ikke er chins, men kroppsroing kan hjelpe meg på veien og ansiktsuttrykket vitner om dedication.

Skulle jeg laget en kostholdsmålsetning, for kosthold og trening henger gjerne sammen, ville det blitt reprise av 2010-matorgiefri, det kan trenges, pluss et mål om å teste enda flere havregrøter og oppnå havregrøtnirvana.

Jeg fant en uendelig lovsang til havregrøten i går som jeg kan dele med alle grøtfans: Tribute To Oatmeal. Trykk på linken, det er ikke en lovsang egentlig.

Mm! Havregrøt kan godt være rosa.

17 kommentarer:

 1. Fortsett å ro, bra! Og kjøp deg strikk, øv deg på å få kontakt med de rette musklene ved å kjøre chins med assistanse. I begynnelsen brukte jeg for mye armer og skuldre, og glemte ryggen.

  SvarSlett
 2. Takk SuperHilde, du er så grei!

  Jeg vet om det med ryggen, men jeg vet jo likevel ikke om jeg gjør det riktig.. Åh, at dere måtte reise bort på lørdag altså!

  Strikk får det bli. Jeg er på saken.

  Kos til deg!

  SvarSlett
 3. Spennende! Plutselig klarer du både chins og 60 kilo i benken. Det siste kommer riktig nok kanskje ikke så plutselig, men en eller annen gang må du jo klare det :)

  SvarSlett
 4. Flinka! Men sier som SuperHilde (fint nick!); kjøp deg strikk! Finn noen å spleise med så kjøper dere en pakke med tre styrkegrader (dobbelt av alle), koster ca 750,-. :)

  SvarSlett
 5. Jeg synes du skal går for maraton også! Du hadde jo det på blokka i fjor også, men fikk ikke løpt! Det er litt som straff etter at du "lurte" meg til å løpe, eller at jeg lot meg vel villig bli lurt til å løpe Oslo Maraton! Jeg er forøvrig veldig glad for at jeg løp Oslo maraton. Lykke til med alle målene dine! Jeg heier på deg uansett!

  SvarSlett
 6. Hey you two!

  Takk for tips! Send gjerne link til strikkene også, for jeg har aldri sett disse i levende live.

  Så benken blir en utfordring altså? Uffda. Silje Mariela mente at de to muskelgruppene ville spille på lag og hjelpe hverandre på vei. Jeg får håpe på det.

  I dag prøvde jeg meg med roing, assistansechins og nedtrekk. Etter gruppetimen så klart. Jeg er spent selv på hvor mye som skal til, så regn med at jeg blogspammer dere for flere tips. Kos!!

  SvarSlett
 7. Hei Bjørn! Takk for megakoselig kommentar! Du kan umulig irritere deg nå nei, over å ha blitt lurt til å løpe maraton. Jeg må bare bøye meg i asfaltgrusen og er litt misunnelig.

  Blir du med i år også eller blir du inspirert til et Berlinstunt til neste år?

  Jeg heier på deg også! :D

  SvarSlett
 8. Chins/pull-ups er noe jeg også jobber med! Får fortsatt ikke til en eneste en. Ahrg! Ellers var jeg "på god vei" til svart belte i kampsport, men det er lagt på hylla ;P Hehe.. Og å gå langt i fjellet gjorde jeg i fjor sommer. Gjort et bra innhugg i lista di ;)

  Er det jordbærprotein du har i grøten? Fasinerende!

  SvarSlett
 9. Hei igjen! Jeg takker deg fordi du fikk meg med på maraton... Det var sinnssykt kult, så kult at jeg vurdere det i år også! Noe du kanskje har sett på bloggen min? Berlin maraton frister, helt klart. Jeg får sjekke det opp. Er Berlin neste år dere planlegger?

  SvarSlett
 10. Hei SuperSiv!

  Skikkelig bra innhugg i lista mi. Profilen er sperret, hvem er du? BergensSiv? I så fall går du jo i fjellet hver eneste dag. Eller løper dem.

  Hvor gikk du i sommer? Alle tips mottas med tusen takk. Chins på oss til sommeren, tenk som vi kan brife på stranden. :) Game on.

  SvarSlett
 11. Hei Bønna! Neste år ja.

  Men nå roter jeg det til igjen føler jeg. Det står et spørsmålstegn på listen nemlig. Og det betyr at jeg godt kan finne på noe annet spennende akkurat den dagen.. :S

  SvarSlett
 12. Tjobing til deg... Du roter det ikke til, for det første er det lenge til og for det andre gjør jeg det ikke hvis jeg ikke har lyst... Ikke ha den følsen at du roter det til! :)

  SvarSlett
 13. Hehe.. Det er det der dumme kommentarfeltet ditt som fikk meg til å hete Siv ;) Trykket bare på enter så ble jeg logget etter Googlekonto! Er ikke fra Bergen nei. "Bor snart på en båt" ;)

  I sommer gikk jeg fire dager: Bjergane-Åsedal-Solrenningen-Norddal-Ortnevik-Nordeide. Kort sagt Stølsheimen :)

  SvarSlett
 14. Haha, du! Jeg var mest redd for at jeg rotet det til for meg selv. Teit å snakke om maraton når jeg hater løping og jogging og aldri gjør noen av delene. Jeg kommer sikkert til å skylde på en betennelse i leggen etter hvert.

  Og Siv da. Jeg forsto det akkurat litt for sent! Tro det eller ei, men jeg kjente deg igjen selv med nytt navn. Skal ta en alvorsprat med kommentarfeltet. (?) Alt for deg! Stølsheimen er flott! Takk for tips!!

  SvarSlett
 15. Her er strikkene: http://myrevolution.no/nettbutikk/utstyr/elastiske-band-startpakke

  Og jeg anbefaler forresten å gjøre negative chins innimellom. Med strikkene får du god hjelp i utstrakt posisjon, da strikken er strammest, så får du mindre hjelp jo lengre du kommer opp, da strikken blir slakkere. Men etterhvert vil du merke behovet for å bli utfordret mer i utstrakt posisjon. Her kjører jeg negative:

  http://www.youtube.com/watch?v=x2b8yxGvoAA

  Hold så lenge du kan fra topp til bunn, bunnen er verst, men det trenger du!

  SvarSlett
 16. Maraton og svartbelte, tjohei, og sånne lister er jo skrevet i stein til evig tid :-), gleder meg.

  - noen ganger er du så aktiv at jeg blir rent svimmel.

  SvarSlett
 17. Hilde: Superdupert! Jeg prøvde meg på negative i går og holder godt igjen helt nederst der jeg sliter mest. Lurt! Takk!!

  Ingalill: Du er en evig knupp altså. Kan du se at de to punktene du valgte ut er skrevet med spørsmålstegn!? Det er jo bare skryt!! Nei, større respekt av dem som jogger langt i vær og vind og selv på sin egen bursdag. *Klemklemklem*

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...