søndag, november 10, 2013

Helvetesuka

Hei! I løpet av en uke skal jeg vise både hvor rå jeg kan være. (Dødsrå, dødsrå!) Jeg skal være meg selv på mitt aller aller beste og det skal koste svette og tårer. Jeg skal vise viljestyrke, og jeg skal vise meg selv og andre hvor påvirket jeg blir av bøker jeg leser. Ikke minst det siste. Jeg har lest en bok som heter Helvetesuka, og hvis det er noen som ikke kjenner til denne så kan jeg fortelle at den er skrevet av en mentaltrener som mener vi alle kan trenge en helvetesuke for å tøye grensene og vise oss selv hvor rå vi kan være. Yay.

Entering the gates to hell.

Jeg skal ikke i militæret, men jeg kommer nok til å late som om jeg er i militæret likevel. Jeg skal følge disse reglene:
- Starter mandag klokken 05.00 og avsluttes søndag kl 22.00.
- Opp klokka 05.00 hver morgen
- Vær i seng klokken 22.00 hver kveld
- Vær ekstremt hardtarbeidende, fokusert, bevisst og pliktoppfyllende hele uken
- Ikke utsette noenting
- Ikke bruke sosiale medier
- Sms, telefon og e-post til venner i arbeidstiden er forbudt
- Trene 15 timer på en uke
- Spise utelukkende sunt hele uka
- Ikke se på tv eller tøysesurfe

Grr.

Og hele tiden skal jeg være meg bevisst på tidsplanlegging, vaner, tilstedeværelse og det å gå ut av komfortsonen. Dette. Skal. Bli. Gøy! Som Bertrand Larsen ville sagt. Hva jeg enn måtte føle av sliten og stressa ved en senere anledning så skal jeg tenke at denne uken var verre. Jeg skal få et nytt sammenligningsgrunnlag. Helvetesuka starter på mandag og avsluttes med masse trening på Fitness Convention i helgen.


Dette er timeplanen. (Jeg har til og med fått en pt-time!)


Og P.S. Det finnes en helvetesuke-app med masse peptalk og en vekkerklokke som må scanne tannkosten din før den slutter å ringe. :P

Noen som vil bli med?

(Ja til at helveteshypen er et typisk tegn i tiden som skyldes at vi har det for godt og må gjøre oss noe vondt for å våkne opp fra velstandsdøsen, men det får være.)

Bli med, bli med! Puss och kram.

29 kommentarer:

 1. Den lille Østlendingen10 november, 2013 14:09

  Game. On. Som den lille Østlendingen ville sagt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia oss! Havregrøt og fisk og masse trening, hurra!

   Slett
 2. Super C!!!! Jegogjegogjegog!!! Holder på med boken jeg også nå, ooog tror kanskje jeg skal ta en slik uke selv. Når det gjelder kvelds- morgens- og treningsrutiner blir det jo ikke så mye annerledes egentlig... Unntatt i helgene bare... Og den torsdagen tror jeg blir helt jævlig, for å si det som det er... Så jeg må ta det opp til grundig vurdering og konsekvensanalyse før jeg innstiller på en beslutning ;-P

  Men du, GRATULERER med halvmaraton! Flinke deg!! Du er mitt store forbilde! Som jeg sa, du er så dedikert og gjennomføringsdyktig, og likevel uten å miste bakkekontakten! :-))

  Hilsen din rosa fan, som savner fjelltur og en super-C og en liten østlending, og Oslo og østlandet... Veldig mye for tiden... :-****

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så bra, Tina. We love you!

   En helvetesuke er helt perfekt for deg. Du hadde så vidt merket forskjell! Jeg gjetter at du allerede står opp klokken fem, for å rekke morgenspinn og alt det der. Angående torsdagen - det snakket vi lenge om her også - så ser du ikke noe sted på listen MIN at vi skal døgne og jobbe hele natten. Jeg tror neitakk altså. :-/

   Hvis du er så kul at du døgner til og med så må jeg sende deg en premie altså. Hilsen din fan med påskegult hår som veldig gjerne vil drikke te og gå i fjellet igjen.

   Jeg vet om en som ble megainspirert av Fannaråken-bildene våre btw. Ville du anbefalt den turen? (La oss møtes på Sognefjell i så fall!)

   Slett
  2. Takk for alt det fine du skriver! Jeg rødmer bort. :-[

   Slett
  3. Åååå.. er det lov å ikke døgne?! Da skal jo denne uken bli en lek! Jeg behøver å fokusere på vaner og uvaner og modus og fokus! :-P

   Anbefaler Fannaråken til Gud og hvermann! Lets meet at the Sognefjell!! B-)

   Tina

   Slett
  4. Det var lille Ø som spurte. Det hadde vært MEGAKULT!

   Hvordan går det med armen din?

   Slett
 3. Åååh, den boka ønsker jeg meg også! Jeg var gira på å prøve helvetesuka helt til du skrev at man ikke får se på TV.. Herregud. Jeg ser sikkert på TV to-tre timer hver kveld... Hva skal jeg liksom gjøre da? Lol.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. og jeg surfer vanligvis like lenge. Men det går fint, vi kan lese bøker! Det pleier å være en veldig positiv opplevelse å være uten allslags dekning når jeg er på fjellet, så hvis du ikke har prøvd det så håper jeg du vil prøve.

   Slett
 4. Hmmm hadde nok vært så fornuftig å ikke se på tv og pc og telefon for min del, men er lite villig til å gi opp de godene. ;) Er befriende da! Synes å trene 15 timer i uka er for mye!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Alt for mye. Veldig midlertidig.

   Slett
 5. Jeg er så kjedelig at jeg synes livet er for kort til å nekte seg selv noe man setter pris på, selv kun en uke i slengen. I tillegg synes jeg de fleste uker har et innslag av helsike uansett. Alle som har lest Larsons Gale Verden vet at helsike er forgården til helvete.

  Til dere som skal prøve: Pepp, Pepp! Synd dere må unngå SoMe slik at vi sløve ikke får vite ukens utvikling.

  Tina: Du bør blogge igjen!

  Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Løpejenta! For en koselig oppfordring! Trodde ingen hadde fått med seg at den bloggen en gang i tiden eksisterte ...;-)

   Akkurat nå har jeg en jobb hvor jeg ikke ønsker å stikke meg fram i større utstrekning enn absolutt nødvendig...men kanskje senere;-)

   Men kan ikke DU blogge! Jeg er veldig spent på denne løpeglade juristen (?) som virker så søt! :-)

   Tina

   Slett
  2. Haha, forresten er jeg veldig enig i at ukene som regel har mye helsike i seg fra før! :-P

   Slett
  3. Jeg likte bloggen din veldig godt, og du imponerte meg enormt med all ordning og reda i kjøleskapet! I tillegg var det fint å lese om fjellturene dine. Du kan jo blogge særdeles anonymt?

   I likhet med deg har jeg mildt sagt en jobb som gjør at jeg ikke kan være synlig. Imidlertid kan jeg bekrefte at jeg er jurist, løpeglad, men søt? Det må nok andre bedømme!

   Finnes du på andre fora, som Instagram? Jeg vet du er på face, siden du (jeg tror det var deg iallfall) dukket opp i feeden via Den Lille Søte.

   Apropos Lille Ø: Kan ikke Chassi gi deg skrivetilgang mens hun har helvetesuke og må holde seg unna nett? Gjesteinnlegg? Med mindre du også har helvetesuke da.

   Slett
  4. Tina har ordning i kjøleskapet! Og i matskapet. Og i nistepakken. Tina er ikke bare nydelig å se på, hun er også veldig ryddig.

   Jeg tillot meg å blogge selv med internettforbud, for lille ø har tatt dette enda lenger enn meg. Hun var på jobb 12 timer i går og snudde i døren for å dra på trening.

   Slett
 6. Du _er_ forresten "dødsrå, og jeg er redd".

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Jotakk. :)

   Det er visst faktisk sånn at hvis man allerede trener masse og er veldig flink pike så anbefales det heller en hvileuke. Ti poeng til deg! Så det skal jeg gjøre neste uke.

   Slett
  2. Etter å ha lest kommentarfeltet her, innser jeg (også) at helvetesuke for meg vil være sofa, hvilings og usunn mat. Derfor har jeg INGEN planer om en helvetesuke! Jeg holder meg til mitt daglige helsike.

   Slett
  3. Ta en koseuke!!! Du hadde sikkert kommet enda sterkere og sprekere ut av det. Siri har sikkert sånne uker hele tiden. Gjør det, gjør det!

   Slett
 7. Hei Chassi! Jeg har det også alt for lett i livet, så jeg tror ei helvetesuke hadde vært aldeles på sin plass. Meen når jeg går gjennom de punktene dine føler jeg at torturen kanskje ikke er helt skreddersydd for meg...

  - Opp klokka 05.00 hver morgen <- null stress
  - Vær i seng klokken 22.00 hver kveld <- dailig
  - Vær ekstremt hardtarbeidende, fokusert, bevisst og pliktoppfyllende hele uken <- denne er litt relativ da. tenk hvis noen for eksempel skulle være en raring som glemmer seg bort og leser fysikk i mange timer i stedet for å være sosial (sier ikke at dette er tilfelle altså), er vedkommende da ekstreeeemt fokusert, pliktoppfyllende osv?
  - Ikke bruke sosiale medier <- lett
  - Trene 15 timer på en uke <- det er jo helt normalt, og det vet du
  - Spise utelukkende sunt hele uka <- hahaha, tidenes :D hva er sunt? BETYR DETTE TELLE KALORIER?
  - Ikke se på tv eller tøysesurfe <- lett

  kan ikke du blogge igjennom uka om hva som er vanskelig og utfordrende underveis? Hvis jeg skulle plage meg selv måtte jeg nekte meg havgregryn, koffein og bøker. Må min helvetesuke være fri for kaffe og skjønnlitteratur?

  SvarSlett
  Svar
  1. Good point! Men det er ikke bare om å gjøre å lage helvete for seg selv - det kan det vel ikke være. Hvis du var av typen som syns at kalde gjørmebad var kult, så ville du jo bare være veldig godt stilt til militæret.

   Ikke nekte seg bøker og kaffe. Du er allerede perfekt!

   Men trener du 15 timer hver uke?! Djises. Det visste jeg ikke.

   Slett
 8. Dette blir lett som en lek for dere to! Dere burde heller hatt en "godisuke".. Legge dere sent, stå opp sent, se mye på TV, spise usunt, ikke trene, utsett alt! I dare you ;) Nå gleder jeg meg til frityrstekte orios!! Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, enig! :D

   Slett
  2. Neste uke!!

   Håper du koser deg i New York, Malin. Håper du spiser frityrstekte oreos og blogger om det. :P

   Slett
 9. Hei tøffing
  kom du deg opp i dag?
  EN vanlig uke for meg:
  opp 05.00 hver dag
  bare spise sunt/ sjokolade proteinpulver er kanskje litt på kanten
  trene 25-30 timer
  legge meg 21.00 hver kveld
  ;-)
  så tror ikke jeg trenger helvetsuke, eller i såfall må ejg finne på noe helt ekstremt. *pønske*''MASSE lykke til

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant? Du er virkelig rå. Og sjokoladeprottis er til og med på kanten? Ha ha. Jeg er meget imponert, og nei, hvis det var opp til meg så trenger du definitivt ingen helvetesuke. Du får bli med på den rolige usunne uken neste uke. Vil du? :P

   (Eller har du allerede pønsket ut noe ekstremt?)

   Puss på deg!

   Slett
 10. den rolige uken hørtest kjedelig ut, men skal ha to fridager i desember da skal jeg på Oslo tur for juelshopping.
  Juleshopping e rjo ganske ekstremt :-p
  tror det må bli helvetesuke til sommeren for da kan mn innvolvere sykkling.
  :-D
  koslig t du blogger fra helvetesuken din gleder meg til å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Vet du, det er jeg helt enig i. Godt det bare er en gang i året. Jeg gleder meg til å lese om helvetesuken din i sommer. Jeg hadde en helvetessommer på sykkel selv en gang, så det skal virkelig bli spennende. :D

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...