onsdag, november 13, 2013

Tirsdag

Hei igjen! Hva skjer hos dere på denne tidlige regnfulle morgenen? Jeg har forstått at jeg ikke er den eneste som har vært ute og trent allerede, jeg er bare den eneste som gjør et nummer ut av det. Det føles som selvpining, det må jeg bare si - som han stakkaren i DaVinci-koden som la stein oppi skoen sin, og saltet maten sin i stykker og gikk med en trøye som skulle klø ekstra mye, bare for å ha det fælt. You crazy.

For å gjøre litt forskning (på meg selv) rundt Helvetesuka har jeg testet meg selv på alle mulige slags vis for å kunne se om det blir som jeg venter; at formen blir dårligere av lite søvn og mye trening.

The dreaded one.

Jeg har tatt en InBody-test! Det gikk forsåvidt bra, jeg var frisk og fin, men jeg har satt en rød ring rundt fettprosenten, for jeg har aldri hatt mer fett enn dette her. 19,9 prosent. (Til sammenligning hadde jeg 13,3 prosent i 2010, og 15,7 prosent i 2009, selv om vekten har vært den samme.) Og så mente testen at jeg måtte trene mer overkropp. Okei, det er det eneste jeg gjør her på gymmen, men jeg gjør det gjerne enda mer. Pluss til meg for å ha mer enn velutviklede bein. Takk, fjellet. Men når denne uka er over kan jeg sikkert kappe dem av som dødkjøtt, for nå føles de helt ubrukelige.

Jeg tok et bilde også, selv om jeg prøver å slutte med det. Vær så god:

Her er overkroppen per i dag.

Og så har jeg tatt en kondisjonstest av type Åstrand. (En test der man sykler på jevn puls og tilpasset belastning i seks minutter.) Den sa oksygenopptak på 55 ml/kg/min, og det sier jeg meg fornøyd med.

For snittet i min aldersgruppe er 40.

Og så må jeg bare vise ab-wheel-et jeg fant hos bestemor.

Det er sikkert hundre år gammelt.

Erfaringer fra Helvetesuka så langt er at jeg er trøtt, and not in a good way, og at jeg er bekymret for den lille østlendingen som har tatt dette så mye lenger enn meg. Hun jobbet fra 06.00 til 22.00 i går, og pilte opp til SiS Sportssenter i morges klokken fem. Det går ikke an. Jeg har ikke snakket med henne, for hun er jo aldri her, men hun virker veldig bitt av basillen. Som om hun kanskje har noen DaVinci-kode-selvpinende tendenser som vi nå har vekket til live. Shit shit. Ellers savner jeg hverken Fotballfruen eller de mange brokkolimatpakkene jeg pleier å lese om på bloggene.

Med hjerte på en havregrøt. Ha en fin dag!!!

16 kommentarer:

 1. Det som iallfall _ikke_ skjer denne regnfulle morgenen er trening og sjekk av fettprosent! Trening hadde vært ok, om det ikke var for en ganske bra økt i går kveld, men kroppsanalyse takker jeg nei til. Det som derimot kan skje i helgen, er at jeg leter opp en antikk ab-roll! Hvis ingen har kastet den, da.

  Ja, jeg vil trenes, jfr. mandagens kommentarfelt, og jeg mailer deg når helvetesuken din er over. Husk at neste uke må du dokumentere junk food og hviledager!

  Lille Søte Østlending: Det er greit å roe ned littegranne. Jeg vil tro at du også har helsike til vanlig, så neste uke kommanderes du til hviling!

  Man blir jo litt bekymret av dette her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke? Så hva skjer da denne regnfulle morgenen? :-)

   Jeg tror ikke østlendingen får med seg dette, for vi har bloggeleseforbud, men ikke bloggeforbud. Og jeg blogger, men det gjør ikke hun, så jeg tror ikke hun kommer til å se alt det snille du skriver. Men ingenting å bekymre seg over sikkert.

   Gleder meg til å trene med deg!!

   Slett
  2. Det som skjer er jobbing, som vanlig. Ikke så spennende, men nødvendig. Beina er litt møre etter gårdagens løping, så jeg funderer på hviledag (aka jobbe-overtid-dag) i dag. Slikt kan man nemlig gjøre i helsike!

   Jeg forventet ikke svar fra Den Lille, men i det minste fikk jeg luftet bekymringen min. Du må hilse!

   Slett
  3. Må du løpe så mye? Den lille jobber hele døgnet rundt, så det passet bare bra for henne at vi la inn en helvetesuke nå. Det hadde sikkert blitt helvete hos advokaten uansett.

   Ble det hviledag? Hvis jeg får lage et program til deg, kommer hviledager til å bli obligatoriske. Takler du det?

   Slett
 2. Du må ikke ta en sånn teit test, da. Den er misvisende. Psykiateren min sendte meg for å ta dexa - resultatene var veeldig forskjellige.

  SvarSlett
  Svar
  1. I know. Men jeg gjør det bare for gøy, og fordi jeg hadde den tilgjengelig på jobben. Hvordan går det med deg? Klem!

   Slett
  2. Hva er en dexa-test? Er virkelig slikt nødvendig for å ha en levedyktig kropp?

   Hilsen hun som har brukt _mye_ tid på vektøkning og sikkert har skyhøy fettprosent.

   Slett
  3. Løpejenta: Du legger deg i en slags maskin som tar røntgen - kind of - av kroppen din. Jeg tok den på Idrettshøyskolen etter henvisning, men det er absolutt ikke nødvendig. Jeg ville bare ha en oversikt over hvordan det sto til med benbygningen etter mange år med for lite næring, i tillegg til å se hvor fettprosent avvek fra den jeg tok på et vanlig treningssenter.

   Jeg har det fint! Følger med da, vet du. Hehe.

   Slett
  4. Takk, Linnea. Jeg har kun sjekket beintetthet på sykehus, med varierende resultat. Litt mindre løping er nok smart. Kroppen altså, et mysterium.

   Selv om du svarte Super-C: Fint å høre at du har det bra!

   Løpejenta.

   Slett
  5. Enig, Fint å høre at du har det bra!! Du burde skrive en bok eller en blogg eller noe, så skulle jeg skippet hele surfeforbudet mitt. ;-)

   Slett
 3. WOw så flotte armer du har, jeg vil også ha!
  så flink du var som løp. Jeg lover deg når man bare blir vant er morgen trening det beste. SOm treneren min sa i morges det er vel ingenting som er morsommere enn å ta burpees før klokken 6 :-D. Her er svømmehallen ødelagt eller den har bare isvann så det ble 3 timer på sats isteden.
  håper du holder deg våken! og masse gode tanker til den lille østlendingen håper dere får hvile til uka.
  og kanskje der emå feire avslutning av helvetesuka med Katie-cake sånn med sjokoladekrem.
  :-) eller noe annet godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var fint sagt!! :D
   Jeg lo høyt til burpees før klokken seks. Da tror jeg at jeg hadde kastet opp, helt bokstavelig talt. Hatten av - imponert!

   Ja, vet du hva, Katie-cake hadde vært perfekt belønning!

   Håper du får en nydelig dag!

   Slett
 4. Mmmmmorgentrening! Tilbudet om frokost på scandic _Forus_ står;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må si tusen tusen takk for tilbudet, men jeg klarte ikke å smette Forus inn i planene. Hadde du bodd i byen så skulle jeg lett fått det til. Og hadde det vært i går, for da spaserte jeg helt til Forus med sekk på ryggen! Hva tid kommer du neste uke?

   Slett
 5. Veier du bare 52 kg og er 170...?? Er ikke det veldig undervektig..? #bekymret

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jo, det ville vært nokså undervektig, så takk for bekymringen. :-) Men jeg tror du har sett feil her, for riktignok har jeg klær på meg og mat i magen, men vekten er nok 60 kg.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...