Se på denne luringen. |
Det er fredag og fri, og jeg har laget grøt av kassava. Blant annet! For for all del, ha ha, jeg har kokt grøt tre ganger før andre spiser lunsj. (Jeg sto opp i dag klokken seks til nokså normal grøt av havre, byggmel, proteinpulver og kakao. Og jeg kokte enda en grøt noen timer etterpå, med havre, kokosmel, vannkastanjemel (m-hm!) og kakao.) Men for all del, det var kassava som var mest spennende i dag. For det var kult mel! Kassava er ukjent for de fleste "her hjemme" (klippet fra Bama), men kassava er verdens mest konsumerte grønnsak, og i Afrika er den blant de viktigste næringskildene. Hm!
Kassava har høyere næringsinnhold enn potet, og er rik på kalium, kalsium og jern. (Det klippet jeg fra frukt.no.) Melet ser litt ut som grov semulegryn, og koster null og niks i innvandrerbutikker. 12,90 faktisk.
Og i grøt?
I grøt gir kassava masse ekstra stivelse! Jeg liker tjukk grøt, så det er bra. Alle liker vel tjukk grøt. Kassava fikk grøten til å smake litt surere, så det finnes altså en smak av dette melet, men jeg må prøve en gang uten havregryn og kakao for å få en følelse av hva det virkelig smaker. Da vil det kanskje være på sin plass å ta et bilde til og med. Grøten i dag (svart som natten av kakao og sjokoladebananproteinpulver) så ut AKKURAT som tusen millioner andre grøter jeg har spist.
Hvorfor bruke proteinpulver? Forresten.
Det må bare nevnes enda en gang, for det hender at jeg plukker opp en kommentar som Nå har jeg til og med sluttet å bruke melk i havregrøten! Typisk med et fornøyd smil. Det trenger ikke være rettet til meg en gang. Det er typisk ikke det i det hele tatt. Men da (og dette er ikke tull) vil jeg uansett hvem og hvor hoppe inn i samtalen og ROPE Hvorfor det!?!?!? Og så sant ikke svaret er Jeg begynt med proteinpulver i stedet, for da ville det være greit og jeg ville ha fått en ny potensiell proteinpartner (Protein lovers, unite!), så vil svaret være feil. Sunne havregryn som er så fine og gode og inneholder så mye bra er tross alt bare karbohydrater. Karbohydrater altså. Og det trenger man, men man kan ikke spise bare det! Man spiser ikke brød uten pålegg! Må ha proteiner i grøten sin. Melk eller proteinpulver. Og jeg velger proteinpulver fordi der er det ENDA mer proteiner enn i melk.
Fredag og fri, fallera.
|