tirsdag, september 23, 2008

No ser eg atter slike fjell og dalar

Togga er turguide og har denne gangen tatt oss med til Eidavatn som var den eneste hytten han ikke hadde besøkt i DNT Stavangers turnett. Eidavatn er påskeøya på kartet, den ligger ganske alene i Hjelmelandsheiene og er derfor også den lengste turen på rutenettet. Godt vi er så spreke og rutinerte.

Turen skulle ikke tatt mer enn 9 timer, vi gjettet overmodig på 7, og så tok det jammenmeg 13! Det ble altfor tidlig mørkt, og hodelykten min egner seg best for lesing på sengen så Torgrim lyste for oss begge. Veiviser-t-ene ble likevel vanskelige å finne, så vi nattnavigerte med gps.


Men 13 timer? I Torgrims versjon er omveien vår et artig parentes (Og man ser opphavet til profilbildet mitt!), men jeg tror til og med Togga følte seg litt liten da plutselig gulrotenergien tok slutt. Vi kom til et uendelig stup og måtte finne en alternativ løype, 3 timer ekstra, vi fulgte et misvisende skilt, 1 time ekstra, vi mistet t-ene allerede i dagslyset, 1 time ekstra, og så klart snubling i mørket, 1 time ekstra.


Snille Torgrim hadde pakket steinbitfilet, kapers og rødvin, men dette ble nattmaten da vi kom fram til hytta, en kald boks med spagetti rimini (den med coctailpølser). Jeg gidder ikke ta av sekken, gidder ikke skru av hodelykten, vil bare spise den vonde spagettien og nesten ikke dele engang.


Sånn ser hytta ut i morgenlyset. Mot i brøstet, det kan bare gå bedre.


Og det gikk så fint. Vi var gode og slitne søndag kveld, da hadde vi klart hjemturen på bare 8 timer. Neste helg er det sykling, nå først er det opplading med masse mat og sånn.


9 kommentarer:

 1. Det ser ut som om dere har hatt en aldeles super tur... hvis man ser bort i fra brøleren med kartlesinga. For dere hadde vel med kart?

  Tretten timer er litt i overkant for alle og enhver, så jeg føler med dere... og tror jeg kan forestille meg hvordan det føltes å komme fram.

  SvarSlett
 2. Hei der, Cruella!

  Klart vi hadde kart! Må skylde på dårlig løype, jeg tror ikke noen hadde vært her siden krigen. Syns nok at pastaen smakte litt gammelt.

  Min turmakker tok seg bryet å ringe Turistforeningen for å opplyse dem om denne skumle løypa og fikk sporenstreks en forespørsel om å gjenta turen med et malingspann og fikse problemet selv.

  Det må nok bli til neste år.. :)

  Hva er dine fjellplaner for høsten?

  SvarSlett
 3. Jeg reiser til Vending eller Høgabu med ungene i høstferien, til Gol før jul en gang, noen byfjell, men utover det har jeg ingen planer. Snøen kommer snart og jeg kan ikke stå på ski =(

  Denne helgen er det dog Stoltzen, og Sandvikspilen er jo definitivt et fjell, om enn ikke så høyt.

  SvarSlett
 4. Trøste og bære! Og du rekker enda mer trening i tillegg til dette? Hva er pers på Stotzen nå? Jeg pleide å være fornøyd om jeg kom opp uten spisepauser. Savner Bergensfjellene.

  Meeen.. Bouvet? Kan jeg verve deg?

  SvarSlett
 5. hvor mye får du pr sjel du verver?

  Likte forresten svaret fra DNT. Endelig en fornuftig kommentar fra den foreningen.

  SvarSlett
 6. Jeg hadde satt utrolig pris på hvis Oddis kom hjem snart. Oslo er for langt borte og dessuten har de ikke fjell av betydning der.

  SvarSlett
 7. hehe, kjekt å høre eh..Cruella.
  Er ikke mange fjell å gå på her i bygda nei, men litt får jeg da gjort likevel.

  Sjekk bildet på fremsiden av www.steepstone.com nå for eksempel.

  *check*

  SvarSlett
 8. Argh! Så du har vært på denne piggen?! Galematias.

  Vervepremie er irrelevant. Jeg syns det hadde vært dritkult å få Siv om bord på Bouvet, og tror til og med hun ville trives her. Savvel, Siv?!

  Hva skjedde med DNT i vårt hjerte, mitt ynglingsblad er Fjell og vidde?

  SvarSlett
 9. Øyh! Ikke ett vondt ord om DNT! Hver eneste røde T er malt med kjærligheten og pensel.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...