mandag, september 15, 2008

Bodypumping!

Helgen har vært viet grunnutdanning i bodypump med Pernilla fra Les Mills:

Fredag
 • Bodypump på Arena 12.00-20.00
 • Spise masse kylling
 • Øve hjemme på sangen sin 21.00-23.00
 • Sove
Lørdag
 • Øøøve 06.00-07.30
 • Bodypumping på Arena 08.30-16.30
 • Spise masse kylling
 • Øve hjemme på ny sang 18.00-21.00
 • Sove
Søndag
 • Øve 07.00-08.00
 • Mer bodypump 09.00-16.00
 • Mm, kylling
 • Mm, sove
Tidlig morgen på gymmen.

Les Mills er som scientologien, et eget samfunn med helt egne regler. For å endelig bli sertifisert skal jeg sende inn en dvd hvor jeg har filmet meg selv foran klassen i en bodypump-time. Denne kan godkjennes, men vil mest sannsynlig måtte korrigeres i flere omganger. "Brösta ut deg, Charlott!", "Nej, så gör man inte i Les Mills".

Som medlem i den eksklusive klubben må man delta i tre av fire kvartalsoppdateringer eller søke om permisjon. Men, forut for min tid altså, har jeg allerede skrevet under en kontrakt som sier at jeg skal følge alle regler i Les Mills og aldri trene noenting annet.

11 kommentarer:

 1. Hmmm.. Nice article. I am sure that I havn't came across this article before.

  ===========
  sam
  Kerala Classifieds

  SvarSlett
 2. Ha-hah! I'm sure you haven't!

  SvarSlett
 3. Så fint at du har begynt å trene bodypump, for jeg har massevis av spørsmål om bodypump som treningsform.

  jeg har forstått det slik at bodypump er en slags styrketrening med forholdsvis lette vekter og mange repetisjoner. Men - det jeg ikke forstår er hvordan programmet bygges opp.

  Eksempel: på treningsstudioet mitt har vi kombinasjonsøvelser, en sang med først litt markløft, så litt roing og så skulderpress. Disse øvelsene er hver for seg helt supre, men i kombinasjon gir de ingen mening for meg (og det er her din ekspertise kommer inn). Fordi: markløft og roing er øvelser hvor lette vekter er omtrent 30kg, mens skuldermusklene er en god del svakere og jeg kan ha maks 12kg for å kunne klare så mange repetisjoner som vi skal ha.

  Og dermed blir denne kombinasjonsøvelsen noe slikt som minste-felles-multiplum, dvs 6kg på roing og markløft også siden jeg etterhvert skal pælme denne stanga over hodet.

  Og hva er poenget med det? 6kg på markløft er ikke belastning verd å nevne en gang.

  Hva er det jeg ikke forstår?

  SvarSlett
 4. Hvem ER du, Cruella? Du er fremdeles velkommen i Bouvet, og her stiller du veldig essensielle bodypumpspørsmål.

  Jeg vet ikke hvor du trener, men ryggøvelsekombinasjonene er vel nokså like alle veier. Og jeg er ser rygg/skulder-problemet. Bra med 30 kilo på roing altså! Eh, og så kombinerer dere det med vanlig skulderpress? Repetisjoner over hodet? Eller enkle rykk? Hvis dere har vanlige repetisjoner over hodet ville jeg hatt løse vekter klar i tillegg. Ellers vet jeg ikke (selv om det er veldig smigrende å bli sett på som pumpekspert!). Jeg klarer også mye mer i markløft enn i noenting annet, men det skal mye til før man kjenner noe der.

  Uansett. Jeg blir nødt å konferere med Pernilla nå. :)

  SvarSlett
 5. Et annet spørsmål er hva Cruella skal med alle de små dalmatinervalpene hun har i bagasjerommet.

  SvarSlett
 6. Ha-hah! Du Stanley, du Stanley!

  SvarSlett
 7. Finner du en Cruella Newton Johnmed dalmatinermønstrede leggvarmere så er mysteriet løst.

  SvarSlett
 8. Tror du gikk på hovedfag (eller master) da jeg holdt på med min bachelor, og da jeg endelig var master var du forduftet.

  Dog har du nok sett meg som representant for fagutvalg eller inform@tica - på omtrent alle intromøter fra 2005 eller no.

  Jeg skriver også bloggen Nibbler.no, før med vekt på faglig og samfunnsrelevant innhold, nå med en tydlig dreining mot friluftsliv og trening.

  Deriblant bodypump.
  Og i kombinasjonsøvelsen min er det ikke tid for å skifte, for ett sett består av triple roinger, fire markløft og fire skulderpress, før vi begynner ny runde.

  (og fordi denne øvelsen er så sinnsykt jalla har jeg dropet ut av bodypump-klasser)

  Min favoritt LesMills er forresten body Combat. Akkurat passe voldelig for meg :D

  Trenger Bouvet informasjonsarkitekter i Bergen?

  SvarSlett
 9. Heey Siv!

  Det hadde vært så kult å få deg med på Bouvet i Bergen! Og vi trenger seriøst folk. Kan du ikke maile meg med kontaktinfo så skal jeg be Anne om å ringe deg?!

  Mailå mi er eltervaag@gmail.com.

  Imponerende at du rekker å trene så mye med alle fjellturene dine, jeg trodde jo det var det eneste du drev med på fritiden. :)

  SvarSlett
 10. Dette er jo bare sykt jo.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...