tirsdag, juli 05, 2011

Fettprosent og fest til frokost

Verden ville være vakrere med mere grøt og bokstavrim, så her kommer fettprosent og fest til frokost. Faktisk. Frokosten består av havregrøt med kakao og appelsinessens, som blir til en påskefest i gul tallerken, og en kopp kokoste med melk. Kjøpt på Palais des thès i Grunerløkka. Fest fest fest! Får lyst å spise teblader ut av posen for det lukter skikkelig hawaii.

Nå har jeg kommet til min andre tekopp, en thè du tigre, som må være den mest røykte teen som finnes, mer enn lapsang souchong i alle fall (Den lukter våte ullsokker og smaker whiskey!), og etter denne skal jeg rekke en kaffekopp før jeg går på jobb. Formiddagsfest. Med kaffe med melk og karamellessens vil festen vare helt til lunsj.

Påskefest med appelsingrøt.

Men jeg fikk altså målt fettprosenten her om dagen. Alltid like gøy! Vi måler på senteret for kunder som spør, men man kan ikke måle seg selv uten videre. Det krever en medhjelper, så nå fikk jeg målt meg av jarlemann. Inn på massasjerommet, av med klærne.. og så klyper han meg med en fettklype. I lår og på mage og på ryggen og under brystet og bak på armen. Man skal helst ikke ha trent før en måling for da vil muskulaturen gjerne ha blåst seg opp litt. Okeeei. Jeg hadde hoppet opp og ned en stund i forveien og var fortsatt god og varm selv etter dusjen, så jeg kan ikke si om det har gjort utslag, men Jarle ble fornøyd og da er jeg fornøyd.

Og slik gikk min første måling med fettklype:

Det gikk fint!
Vi brukte Jackson Pollock 7-metoden, med 7 punkter for klyping, og en egen kalkulator som finnes hos Linear Software. Og min måling sier.. tamtada...

11,62 prosent fett. Eller 6,74 kilo av 57.

...Som for kvinner betyr mindre enn Athletes og mindre enn Fitness, men faktisk i kategorien Essential fat! Så vidt. Ville sikkert blitt Fitness om jeg ikke hadde hoppet opp og ned i forveien. (Og med fitness menes veltrent, ikke som en bodyfitnessutøver. De har mye lavere fettprosent der.)

Det er ikke veldig ulikt forrige inbodytest, som viste 8,3 kilo fett, men det vil alltid finnes slingringsmonn på forskjellige målinger, så det viktigste er å bruke den samme metoden hver gang. Fettklype regnes gjerne som den mest nøyaktige målingen, men det er kanskje forutsatt at man ikke hopper opp og ned og er svett når man måler seg. Uansett. Nå som jeg kan måle selv vil jeg ikke trenge å betale 450 kroner for en analyse hos Elixia.  

Kom på besøk, så skal jeg måle. :)

10 kommentarer:

 1. Jeg kommer gjerne på besøk på toppform igjen, men da skal den klypen gjemmes langt bort :DDD

  SvarSlett
 2. Så da kan du måle min fettprosent imorgen? :) Tjukkebollenasse needs to know!

  SvarSlett
 3. Hurrah for klypa!

  SvarSlett
 4. wow det var lavt da? kommer på besøk jeg. aner ikke hva % min er :p

  SvarSlett
 5. Pinglo: Jess! Vi kan drikke kaffe og du kan vise knebøytriks, det er mye kjekkere. Håper du kommer veldig snart! :)

  Liller: Dette var veldig lovende! Kommer du også på besøk? Så kult! Hadde jeg visst at det var det som skulle til så hadde jeg flashet fettklypen for lenge siden. :D

  SvarSlett
 6. Nalle: Jeg aner skjult agenda her.. er Nalle muligens ute etter å score all-time-low på fettprosent på Toppform? Typisk! Men hvis vi ikke klarer å finne fettklype til deg (hvis jeg klarer å "rote den bort liksom", skal prøve på det) i morgen så blir det i alle fall bodypump og solarium. Woho!

  SvarSlett
 7. Besøket er igjen invitert på besøk til Stavanger og SuperC! (Jippi!) Denne gangen kan man trygt kalle det sommerferie. Nå er det sommer og det er faktisk ferie. Men da den man skal besøke akkurat har målt fettprosenten sin til å være 11,62 (litt mindre enn minimumskravet liksom) må det bety det samme som at besøket lar bikinien være hjemme?! You are to fit and to fab SuperC. Tar med burka - men er sykt klar for hverdagsfest med kakao og kokoste. Puss och kram

  SvarSlett
 8. Besøket: Hahaha! Jeg ler ennå. :) Men helt annen sak... siden du kaller deg Besøket, og faktisk har vært på besøk, så kan du jo i alle fall bekrefte at alle som kommer på beøk får måle fettprosenten sin! Var det ikke gøy vel? :P

  SvarSlett
 9. Besøket har nå vært på besøk i drivhuset både en og to ganger. Ikke minst har besøket vært så heldige å selv få besøk av SuperC med stor gul sekk. Besøket håper faktisk at SuperC snart vil komme på besøk igjen!

  Besøket kan desverre ikke bekrefte at alle som kommer hjem til SuperC får måle fettprosenten sin (naturilge årsaker - besøket har jo ikke sett alle andre som er på besøk). Besøket kan derimot bekrefte at SuperC målte fettprosenten på henne ved siste besøk. Ja, og det var litt gøy SuperC. Alt SuperC gjør er gøy. Litt skummelt. Veldig spennende. Mest av alt bare gøy. SuperC med klype, penn og papir. SuperC trakk ut hud og fett og målte både her og der. I ettertid er jeg redd at SuperC var litt partisk (svært subjektiv) med den klypa. Besøket tror muligens hun ble utsatt for for hard klyping slik at hun fikk en kunstig lav fettprosent. Dette er mulig er for å få besøket ut av burkaen og inn i bikinien. Uansett gjorde selvsagt SuperC dette bare for å være snill i såfall. Konklusjon: Besøket liker både SuperC med og uten fettklype. Oppfordring: Kom dere til drivhudet og få målt deres fettprosent. Se om noen får over 15.

  SvarSlett
 10. Å, jeg likte innledningen! Verden blir virkelig vakrere med grøt og bokstavrim! Havregrøt og peanøttsmør er dagens høydepunkt:)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...