fredag, august 05, 2011

Kassava er ukjent for de fleste, MEN..!

Se på denne luringen.

Det er fredag og fri, og jeg har laget grøt av kassava. Blant annet! For for all del, ha ha, jeg har kokt grøt tre ganger før andre spiser lunsj. (Jeg sto opp i dag klokken seks til nokså normal grøt av havre, byggmel, proteinpulver og kakao. Og jeg kokte enda en grøt noen timer etterpå, med havre, kokosmel, vannkastanjemel (m-hm!) og kakao.) Men for all del, det var kassava som var mest spennende i dag. For det var kult mel! Kassava er ukjent for de fleste "her hjemme" (klippet fra Bama), men kassava er verdens mest konsumerte grønnsak, og i Afrika er den blant de viktigste næringskildene. Hm!

Kassava har høyere næringsinnhold enn potet, og er rik på kalium, kalsium og jern. (Det klippet jeg fra frukt.no.) Melet ser litt ut som grov semulegryn, og koster null og niks i innvandrerbutikker. 12,90 faktisk.

Og i grøt?

I grøt gir kassava masse ekstra stivelse! Jeg liker tjukk grøt, så det er bra. Alle liker vel tjukk grøt. Kassava fikk grøten til å smake litt surere, så det finnes altså en smak av dette melet, men jeg må prøve en gang uten havregryn og kakao for å få en følelse av hva det virkelig smaker. Da vil det kanskje være på sin plass å ta et bilde til og med. Grøten i dag (svart som natten av kakao og sjokoladebananproteinpulver) så ut AKKURAT som tusen millioner andre grøter jeg har spist.

Hvorfor bruke proteinpulver? Forresten.

Det må bare nevnes enda en gang, for det hender at jeg plukker opp en kommentar som Nå har jeg til og med sluttet å bruke melk i havregrøten! Typisk med et fornøyd smil. Det trenger ikke være rettet til meg en gang. Det er typisk ikke det i det hele tatt. Men da (og dette er ikke tull) vil jeg uansett hvem og hvor hoppe inn i samtalen og ROPE Hvorfor det!?!?!? Og så sant ikke svaret er Jeg begynt med proteinpulver i stedet, for da ville det være greit og jeg ville ha fått en ny potensiell proteinpartner (Protein lovers, unite!), så vil svaret være feil. Sunne havregryn som er så fine og gode og inneholder så mye bra er tross alt bare karbohydrater. Karbohydrater altså. Og det trenger man, men man kan ikke spise bare det! Man spiser ikke brød uten pålegg! Må ha proteiner i grøten sin. Melk eller proteinpulver. Og jeg velger proteinpulver fordi der er det ENDA mer proteiner enn i melk.

Fredag og fri, fallera.


Falleri, fallera! God helg!

16 kommentarer:

 1. Oj..? Kassava så ut som en pensjonert utgave av søtpoteten.. gosh.. :0 .. og oppi grøt.. ? Imponert!

  SvarSlett
 2. kassava vet jeg godt om,men har aldri smakt det :))

  SvarSlett
 3. jeg er nok en av di som aldri har hørt om kassava :o men så er jeg heller ikke så flink til å prøve ut forskjellige typer mel som deg da :p vanligvis består grøten min ( som spiser hver morgen) av havremel/havregryn, kakao, melk OG proteinpulver :p pluss no nøtter og bær på toppen da :p men vurderer strekt om jeg skal prøve noen andre smaker, må bare velge hvilke... du har så mange :O noe du ville anbefalt meg å prøve? :)

  SvarSlett
 4. Nathalie: Hahaha!! True story og bra sagt!! Virkelig en pensjoert utgave av søtpoteten. Jeg ble imponert over grahamsmelet ditt. Vi er lette å imponere. :)

  Lovelyliller: Du som prøver så mye forskjellig burde prøve å gå bananas i en innvandrerbutikk en dag. :P

  SvarSlett
 5. Siri: Hei! Klart du kan få tips! Hva vil du prøve egentlig? Andre smaker i grøten? Hvis du ikke har prøvd med kakao så burde det være prioritet nummer én. Da trenger du typisk litt ekstra kunstig søtning for å gjøre grøten til skikkelig sjokoladekake. Og ellers... Peanøttsmør! Plis prøv og plis hold meg oppdatert. :)

  SvarSlett
 6. ..og går glipp av mye skjønner jeg! Må nok besøke deg litt oftere her..

  SvarSlett
 7. Heei Kristin! Ja, du kan ikke slutte å LESE blogger selv om du har sluttet å skrive. Så kjekt å høre fra deg! Håper du har det fint. :)

  SvarSlett
 8. takk for svaret :) kakao er allerede en fast del av grøten :D men, peanøttsmør... kansje jeg skal prøve meg på det neste :p tenkte egentlig på mektyper jeg kunne prøve ut da :) hva ville du anbefalt først i rekken der ? :)

  SvarSlett
 9. Siri: Dumme meg, det var det du skrev ja! Av meltyper finnes det to kategorier:

  Jeg bruker alltid en type mel for å gi ekstra smooth konsistens på grøten. Grøt med mest havregryn, men med en STOR spiseskje mel for konsistens altså. Og da kan jeg anbefale bokhvetemel, byggmel, semulegryn, vannkastanjemel, maismel, eller hva som helst! Jeg varierer selv, så ta det du har i skuffen.

  Anbefaling nummer to er for alternativ grøt når du vil ha en annen smak, og da kommer nøttemelene inn. Særlig for deg som er glad i nøtter. Du kan bruke bare nøttemel eller blande dem med havregryn. I den kategorien er jeg aller ALLER svakest for mandelmel. Det må være avfettet for å kunne brukes som mel og ikke nøtter, og da blir det dyrt, men det er utrolig godt. Samme med kokosmel. Sinnsykt godt! Nokså dyrt. Veldig sunne beggo to.

  Nå da? Plis prøv! Stor klem!

  SvarSlett
 10. da skal det i løpet av uka bli kjøpt inn peanøttsmør, kokos og mandelmel :) så blir det første forsøkene :p blir gøy med litt forandring :D

  SvarSlett
 11. Informativt innlegg! Jeg er skikkelig konvensjonell i min tilberedning av havregrøt, men jeg elsker det likevel. Men nå vet jeg hvor jeg skal begynne for å tenke litt utenfor havregrøtboksen. Da blir det kakao i gryna i morgen!Jeg holder deg oppdatert enten du vil eller ei ;-)

  SvarSlett
 12. Anonym/ besøket07 august, 2011 23:24

  Friggogfulla: Har du ikke forsøkt kakao i grøten før bør du sporenstreks gå til sengs. Dette fordi da blir det faktisk "i morgen" fortere. Du har nemlig alt godt i vente. Du kommer nemlig straks til havregrøt-nirvana - dersom noe slik eksisterer. I pinky promise.

  SvarSlett
 13. Kan imponere jeg også innimellom.. selv om grahamsgryn er ikke like eksotisk som den pensjonerte søtpoteten.. Kanskje du må sende en sample i brevformat i posten til meg.. :)

  Men du.. altså.. de essensene fra panduro.. appelsin.. hadde du det? forsøkte det glad og lykkelig oppi grøten i helga.. men fysj.. det passet ikke.. hva kan den fungere til da?

  SvarSlett
 14. Siri: Bra! Hold meg oppdatert!

  SvarSlett
 15. Friggogfulla: Jeg vil veldig gjerne holdes oppdatert, for du har MYE moro i vente hvis du ikke har prøvd kakao i havregrøten. Har du prøvd naturell yoghurt med kakao? Det er også en vinner. Jeg syns du burde skrive mer sånn helt generelt om hva du spiser selv. Det er alltid spennende. (VELDIG spennende!!!)

  SvarSlett
 16. Nathalie: Appelsin, ja, den har jeg! Fungerer ganske fint i kaffe med melk og kanel. Jeg syns den var grei i grøten også, men den har jo ingenting å stille opp mot gräddkola så den har blitt lite brukt dessverre.

  Jeg tar med kassavasample til neste styremøte!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...