onsdag, august 10, 2011

Velkommen, nummer 100!

Hei, jeg heter Følger Nummer 100. Jeg kalles også Rebekka og har nettopp begynt å trene 7 ganger i uken. Nå leser jeg meg opp på blogger og iform og shape-up (just for fun, det er altfor basic!) for å bli dritgod på styrketrening, mens jeg bestemmer meg for om jeg vil spise etter periodisk faste eller bare spise havregrøt. Jeg har ingen egen blogg, men jeg lager nok en ganske snart.

Nikspiks, jeg bløffer. Jeg kan bare gjette, for jeg har ingen anelse om hvem du er, Rebekka (eller Rolf?)! Lette du etter fiberhusk og kom hit ved en feiltagelse, eller leser du alle helsebloggene i tillegg til iform? Jeg vil gjerne hjelpe. Fiberhusk har jeg skrevet om i et mislykket grøtprosjekt og i et brød og i kalorifrie kveldsretter, - uten selv å bli begeistret. Fiberhusk har blitt en hype større enn speltlomper til og med! Det er helt vilt hvordan folk googler fiberhusk. Du som er følger nummer hundre kan få fiberhusk sendt i posten som premie hvis du legger igjen en kommentar og forteller hvem du er, eller hvis du heller vil ha en dose proteinpulver så skal du få det. Jeg vil få mye større respekt for deg da.

Hadde bloggen faktisk handlet om fiberhusk ville jeg hatt dobbelt så mange følgere.

Andre må gjerne gjøre det samme selv om de ikke får fiberhusk. Plis do! Who are you really? Det er utrolig pirrende å ikke vite på hvem som leser her. Spiser dere havregrøt, er det derfor? Går dere i fjellet? Er dere spiseforstyrret? Trener dere bodypump? Du som ikke følger bloggen allerede kan gjøre det på Bloglovin. Det blir mye kjekkere da. Kan lese blogg som en avis og se hva alle likesinnede leser, og se hva tid det skjer noe.

Sånn er det å være en følger. Man får Chassibloggen som avis.

Dagens første havregrøt besto av 50 gram havregryn (minst! (omtrent)), 1 spiseskje bokhvetemel for smooth konsistens, 1 spiseskje kakao, en scoop med bringebærprottis, egenkvernet mel av gresskarkjerner og salte peanøtter (Veldig godt! Alt kan mikses i mikseren!), stevia med english toffee-smak og litt melk til slutt. En vinner så klart.

Havregrøt har for øvrig en egen gruppe på facebook der alle må bli med. Her får man kloke svar til dumme spørsmål. Som til denne stakkaren som lurte på om risgrøt var okei:

Risgrøt vet vi ikke hva er. Risgrøt er noe som ble mistolket for flere hundre år tilbake, og kom opprinnelig fra saltvann som ble tilfeldig blandet sammen med egg fra kreps i bøtter som lå i engelske skip som inntok den bergenske havn. Rotter spiste denne vesken og spredte den videre som avføring i krukker, også kalt væssavøggør, som pleide å stå langs husene til folk. DERAV risgrøt, ofte mistolket som "svartedauen", siden rotteavføringen var svart og det førte til "dauen" som de sa førr i tia.

Risgrøt er ikke okei. Jeg håper dere har en fin onsdag alle sammen! Jeg skal ha bodypump på Toppform klokken 19.05. See you there!

37 kommentarer:

 1. Hei!

  Jeg tror jeg er Følger 99 eller noe. 100 kan jeg ikke påberope meg.

  Så hvordan havnet jeg her? Det hele startet på Fitnessbloggen. Der klikket jeg meg inn på noe Friggogfulla hadde skrevet, fordi det var noe av det mer fornuftige jeg hadde lest den dagen. Fra Friggogfulla var veien kort hit. Etter en liten stund gikk det opp for meg at du måtte være "hu derre" fra artikkelen i DN (som forøvrig var utrolig inspirerende). Så nå har jeg begynt å bruke bloglovin for å prøve å følge med på det dere skriver.

  Jeg vet ikke hva fiberhusk er (slags hukommelse?). Jeg trener vekter og løper bakkeintervaller. I disse dager skal jeg også driste meg til en yogatime. Og så spiser jeg havregrøt.

  100 g havregryn, 200 g frosne bær, 2 scoops proteinpulver, hell over kokende vann, rør og la stå. Spis når miksen er temperert.

  SvarSlett
 2. Forvirra.Ikke helt sikker på hva du mener med overskriften. ER jeg teit...

  SvarSlett
 3. Uuuh grattis med 100! Tror jeg har 8 haha. Jeg får feire nummer 10.
  Leser bloggen din fordi den er morsom, spiser ikke så mye grøt. Føler jeg banner litt i kirka her nå! Trener og sånt da, men :-)

  SvarSlett
 4. hahaha. får alltid lyst på havregrøt når jeg er innom her. du må prøve min nye ide: havregryn,kirsebær (ta ut stenen) og noen ss tart cherry. dryss over med kakaonibs ^^ nomnom

  SvarSlett
 5. Heia!
  Jeg er da følger nummer 105, Ragnhild, eller Rags om du vil ;)
  Jeg har mottatt masete popups fra bloglovin siden ifjor, men har ikke ville slenge meg på enda en hype (det holdt å være blogLESER). Fordi jeg digger denne bloggen ble det likevel til at jeg oppgraderte meg selv til blogELSKER, Oppga uansett bare adressen til kjipe, gamle hotmailkontoen, så gmailkontoen jeg fikk i januar kan fortsette å være fresh, med kun 1-2 nye eposter om dagen.
  Jeg følger bloggen din fordi jeg liker å gå i fjellet og fordi jeg ler meg ihjel hver gang jeg titter innom :-O Og jeg er svært glad i å være fysisk aktiv :D

  SvarSlett
 6. er ikke risgrøt okei?:(((((( DAMN YOU, jeg eter det uansett.
  jeg leser forresten bloggen din fordi du er morsom på en unormal (og det er positivt!!) måte, spiser loads av havregrøt, har selvironi, og skriver lidenskapelig om hvordan du tilbereder grøter, nødgrøter og yoghurter (kakaoyoghurt/kesam/skyr er velkjent himmel). også er jeg litt spiseforstyrra da. men ikke så mye som før.

  SvarSlett
 7. Øivind: Hei!! Takk for oppskrift (not bad at all!) og takk for kommentar! Jeg kan umulig tenke meg at følger nummer 100 er noe kulere enn du! Vil du ha fiberhusk i posten? Det er en slags hukommelse som kan spises men som smaker vondt. Jeg ville ikke anbefalt det hvis du husker greit allerede.

  Bakkeintervaller! Tommel opp! Men det gidder jeg ikke. Og friggogfulla som er så klok.. - veldig riktig, det er hun virkelig. Lurer på hva hun skrev. Det var sikkert DØDSKLOKT. :)

  SvarSlett
 8. Tone: Det gjorde jeg også! Selv om jeg fikk byens kjipeste risgrøt i hele barndommen, for mor likte grøten TYNN og SUPPETE, så var jeg velig glad i risgrøt likevel. Den har bare møtt sin overgrøt! Og det er havregrøt. :-)))

  SvarSlett
 9. Fiberhusk passer perfekt sammen chiafrø og ferskpresset eplejuice i shot etter trening! Jeg er *litt* hektet på kruskakli i havregrøten; fin tekstur:) Løperjente har fortsatt ferie, og tilbringer dagene med grøt, løping, rulleski og kokoste. Fantastiske Besøket: Jeg venter på te-pakke a 500 gram! Hurra!

  SvarSlett
 10. Anonym: Du kan ikke være teit på grunn av dét i alle fall! Denne bloggefølgetingen er muligens litt intern. Mest for bloggeidioter. Det handler om den lille rosa telleren til høyre på bloggen, som teller antall følgere på bloglovin (106 nå). Jeg mente bare å ønske nummer 100 velkommen.

  Når det er sagt.. Angående lesere på bloggen så hadde det bare vært på sin plass om en av dem var litt teit, så jeg syns det er kjempegreit om du er det. Du er sikkert bare koselig teit og det er vel sjarmerende. :D

  SvarSlett
 11. Silje Mariela: Heia right back at you! Jeg gleder meg vilt til jentetreff!

  Flexualintercourse: Du banner alldeles ikke! Vestlendinger har en veldig lav terskel for banning, men det der var helt okei. Nå har du 9 følgere. :)

  SvarSlett
 12. Ragnhild: Så koselig! Superkoselig! Du trenger da ikke å motta mail fra bloglovin. Jeg pleier å ha 159 uleste innlegg der når jeg har vært på fjelltur. Jeg ville ikke blitt særlig glad for 150 mail i tillegg. :S Hvor går du i fjellet? Kanskje jeg har sett deg der. :P

  SvarSlett
 13. Liller: Alltid skal du gjøre noe annerledes! Jeg vet ikke hva tart cherry er! Det er sikkert himmelen i en grøtbolle, selv om jeg savner proteinpulveret. :)

  SvarSlett
 14. Mari: Hei, fine du!! Jeg har vel aldri bestemt hva du skal spise! Jeg syns det holder i massevis at du spiser grøt og setter pris på kakaoyoghurthimmelen og ikke er så spiseforstyrret lenger. <3 :)

  Men i HAVREGRØTENS FANKLUBB(!) så er risgrøt helt ut.

  SvarSlett
 15. Hvordan jeg først tittet innom bloggen din er jeg ikke heeelt sikker på, men hvordan jeg fortsatte å lese bloggen din derimot - DET er jeg sikker på! For det første så skriver du på en måte som får meg til å vri meg i latterkrampe (slik at jeg får litt gratis magetrening) og for det andre så blir jeg så fristet av grøtene dine (selv om det kun har blitt et par egne eksprimenter). For det tredje så... er jeg bare rett og slett utrolig glad i bloggen din! :)
  Har nok selv et litt anstrengt forhold til mat i perioder, og skjønner veldig godt dine ja- og neilister. Har ikke laget egne konkrete lister enda, og slik tror jeg det skal forbli ;)
  Vel, der har du meg, ha en fortsatt fin kveld! ...natt, mener jeg.

  SvarSlett
 16. Det som også imponerer meg med deg Chassimor, er at du til og med svarer kommentarene du får på en like morsom måte som innleggene dine. Så jeg må gjerne innom bloggen din bare for å få med meg flere kommentarer.

  Og hver gang jeg skal svare mine få kommentarer på min blogg, så tenker jeg, her kunne Chassi svart noe riktig morsomt, men jeg ender opp med å si "takktakk".

  So there you have it. Ikke rart du har godt over 100 lesere. Jeg er imponert!!!

  SvarSlett
 17. Jeg begynte å lese bloggen din da du nevnte den for meg en dag på treningssenteret.
  Nå leser jeg den fordi jeg syntes den er skikkelig morsom. Ler og humrer for meg selv her jeg sitter støtt og stadig.

  Så er det jo gøy når jeg kjenner deg litt. ;)

  Janne

  SvarSlett
 18. Nei takk til fiberhusk i posten :) Husken min fungerer godt nok til mitt bruk.

  Friggogfulla skrev noe her som var klokt:
  http://fitnessbloggen.no/protein-gjor-deg-feit/

  Jeg løper bakkeintervaller pga. "latskap". Det fine med bakkeintervaller er at det begrenser seg selv ganske effektivt, så etter 4-5 runder med burpees på toppen er jeg såpass slapp og småkvalm at jeg må sjangle meg hjem.

  Vanlig jogging har en tendens til å dra seg ut i tid, og da mister jeg tålmodigheten...

  SvarSlett
 19. Haha! Øivind, du virker kul! Hvorfor har ikke DU blogg?!? Utrolig at du har plukket opp den kommentaren på Fitnessbloggen. Den ble jo forbigått i stillhet der inne i alle fall.

  Og så over til Chassi: Nå er du allerede oppe i 107 følgere! Kudos! Jeg benytter anledningen til å rette en kraftig takk til deg for å ha markedsført bloggen min. Halvparten av leserne mine har kommet via deg ;-)

  SvarSlett
 20. Kristine: Fantastisk fin hilsen! Takk!! Jeg er glad jeg inspirerte deg til å lage grøt, men ikke nei-lister. De hjelper ingen uansett. :) Ha en deilig dag!

  SvarSlett
 21. Pulsimor: Ha ha ha! Du har en stor fan i Stavanger i alle fall! Og tusen takk i bøtter og lass, snille du. Klemmen!

  SvarSlett
 22. Anonym: Hei Janne! Jeg blir alltid VELDIG flau når det dukker opp et virkelig menneske her, men jeg skal prøve å late som ingenting neste gang jeg ser deg.

  Takk for super hilsen! Du er solstråle nummer én på Toppform altså. :)

  SvarSlett
 23. Øivind Få deg en blogg! Det sier vi til alle som vi liker godt og vil høre mer fra. :) Men do it!

  Hvis du tar bakkeintervaller OG burpees (!) så gjetter jeg at du er smittet av mister Sandvik. Var det riktig?

  SvarSlett
 24. Friggogfulla: Du sier alt det kloke først.. men ja, man må jo like Øivind. :D

  En bøtte av virtuelle lesere sendes din vei! Kos!

  SvarSlett
 25. Ja! Øivind må legge ut filmer av seg selv der han løper bakkeintervaller og tar burpees! Jeg savner virkelig flere mannlige bloggere - er det noen jeg burde vite om? Tror jeg må skrive et eget innlegg om dette og etterlyse det.

  Chassi: Great minds think alike, vet du ;-) Skulle ønske jeg hadde noen "egne" å sende deg også! Kos!

  SvarSlett
 26. Friggogfulla: Så lenge du kjenner Fitnessbloggen og Sandvik (og Martin til og med!) så vet jeg ingen flere, hvis du ikke skal bli hardcore-fulltids bloggeidiot og lese de engelske proffene.

  Fortell hvilke du leser, så skal jeg fortelle deg hvilke du mangler! :P Jeg la merke til at du ikke visste hvem Ida skrev om i sitt protestinnlegg, og det vet jeg. :)

  SvarSlett
 27. Jeg føler det er nok snusk på internett om ikke jeg skulle begynne å legge ut filmer av meg selv i diverse idrettslig aktivitet :) Men en blogg er kanskje ikke så dumt. Vi får se hva høsten bringer...

  Du har nok rett i at jeg har blitt smittet av Sandvik blant mange (inspirert er vel et bedre ordvalg her).

  Jeg er også jevnlig innom sidene til Ako Rahim, Mikael Hollsten, Joe deFranco og Martin Berkhan.

  SvarSlett
 28. Martin Berkhan, Martin Norum, Fitnessbloggen, Fredrik Gyllensten og Eirik Sandvik er de jeg leser og liker. Takk, Øivind for innspill! Skal sjekkes ut. Jeg er spent på hva høsten bringer, altså.

  Chassi, kom gjerne med flere. Åh, nå pirrer du nysgjerrigheten min noe helt vanvittig. Føler at det er noe jeg ikke vet som jeg burde vite.

  SvarSlett
 29. nei, det er godt du ikke bestemmer hva min mat angår! jeg liker å ha den makta selv. i dag fikk jeg min første forsendelse av stevia fra iherb, og jeg lurer på hvordan det smaker...
  også linka jeg til deg på bloggen. fordi du er så KUL
  ha ein strålande aften, chassi<3

  SvarSlett
 30. Øivind: Bra! Hvis du fortsetter å kommentere så skal vi fortsette å mase. :P

  SvarSlett
 31. Friggogfulla: Du får dem ikke her, men du kjenner dem sikkert uansett. De bloggene jeg leser er litt enklere enn de du leser. Omtrent som Se og Hør i sammenligning med DN. Så jeg vet alt om unge bloggejenter med tvilsomme treningstips og spiseforstyrrelser.

  SvarSlett
 32. Mari: ...Og du er verdens søteste!!!

  SvarSlett
 33. Hei!
  Forrige turen var for noen uker siden -Breheimen: Turtagrø-Stølsdalen-Nørdstedalsseter-Artzbu. De siste par åra har det blitt mest dagsturer i sunnmørsalpene og sogn&fjordane.
  Planlegger å melde meg på en tur du leder iløpet av høsten, hvis det er mulig?

  SvarSlett
 34. ammagaaad, for en bra facebokside! (og det er ikke noe jeg sier ofte:p) Takk for tipset, ditt herlige, grøtbereiste menneske<3
  ha en strålende helg!

  SvarSlett
 35. Ragnhild: Oh boy, så flott det hørtes ut. På egenhånd eller fellestur? Det hadde vært så kult å ha deg med på en av mine turer!!! Jeg står ikke ført opp på turer denne høsten, men jeg tenker å ta så mange vinterturer som bare mulig. Vil du bli med på det? Går du på ski også?

  Inga: Du er super! <3

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...