søndag, august 07, 2011

Spis Fort

Anonym: Hva finnes det nå for tiden av mat som du kan spise, men som du ikke kan ha hjemme?
Chassi: Mmmmm.... Vet ikke. Jo! Nå er det brød. Brød er altfor godt. Ooog... nøtter? Det ligger noen nøtter i skuffen akkurat nå, rester fra fjellet, og jeg er sikker på at jeg ville sovet mye bedre om natten om de IKKE hadde vært der. Ellers cottage cheese så klart. Helt umulig å forholde seg til en boks med cottage cheese. Du da?
Anonym: Jeg? Jeg kan ha hva som helst.
Chassi: Så hvis du hadde en boks med is liggende?
Anonym: Ingen problem.
Chassi: Cottage cheese også helt ok?
Anonym: Ingen problem.
Chassi: Men altså. Det er ikke naturlig å ha masse mat liggende. Jeg tror det er et instinkt at man skal spise det man har tilgjengelig, ingen vits i å kjempe i mot.

Anonym: Det ligger ikke i menneskets natur å oppbevare store mengder mat.
Chassi: Så klok du er! Det hørtes fornuftig ut.
Anonym: Ikke sant.
Chassi: Eller å spise seint! Det er ikke naturlig! Man får et måltid mat og man er sulten, da må man spise. Ellers spiser jeg ikke.
Anonym: Jess!
Chassi: Flere visdomsord?
Anonym: Jeg hater kosemat!
Chassi: Okei, det er notert, kosemat er også ut. Kom, la oss misjonere!


Alt må spises (ELLER drikkes!) tomt og fort. Jeg har farris over hele meg for jeg er skikkelig god på dette.

Charlotte på fransk ser ut som dette og er helt forbudt.

Kosemat er ut, og alle må spise fort for da smaker maten best. Det ville også blitt mindre flaut å spise fort om flere ville gjøre det samme, men mat er gøy uansett. Ingen setter større pris på mat enn meg. Det beste som fins er fortsatt yoghurt med kakao, og appelsiner og te. Og á propos te... Det dukker opp stadig flere grunner til å flytte til Oslo, og her har jeg én god grunn:

Nei, det var Marit. Men koselig bilde, og også fra Oslo.
Blå bok i Osloparken. Kjempestas, men ikke det jeg tenkte på nå.

Der var vi, i tehimmelen!! Aldri hadde de sett en lykkeligere kunde på Tehuset!

Andre som har vært her? Tehuset i Lille Grensen.
Det som kan anbefales fra Tehuset, bortsett fra hele opplevelsen av å sitte i verdens flotteste kafé, men av te altså, er.... Kokosoolong! Den var fantastisk. Grapefrukt pu-erh helt okei, sjokoladechai med soyamelk var en super dessert, mens  grønn te med bringebær smakte litt for fruktig. De hadde bare egne tesorter, så alt var nytt og alt var kult! Men opplevelsen mest av alt, her kan jeg tenke meg å bo. Midt i tehuset. Med Anonym som er så klok.

Her er grunner til å bo i Oslo så langt:
 • De flotte menneskene! Med utropstegn.
 • Det fine været
 • Speltlomper
 • Tehuset i Lille Grensen
 • Palais des thés
 • Treningssenterne
 • Andre kule kaféer
 • Marka! 
 • DNT Oslo (- bedre enn DNT Stavanger)
 • Alt som skjer. (- det skjer til sammenligning LITE i Stavanger)
Så. Snart ferdig nå, men dette må nevnes.

Jeg gikk på Centrum Athletica den dagen jeg lurte på hvor jeg skulle trene. Og i resepsjonen sitter verdens søteste jente som bryter ut "Åh! Fikk du mailen?!" Jeg sier "Mmm, nei?" og hun sier "Du er hun som blogger?" Jeg rødmer bort og hvisker "Ja?" Og så viste det seg at en nokså ny og helt fantastisk blogg og blogger ville gi meg bloggerabatt på senteret. Jeg fikk trene gratis! Hadde hun ikke sett så sterk ut så skulle hun fått bli med å trene. Men altfor sterk altså. Her er Friggogfulla. Jeg er megafan allerede.

36 kommentarer:

 1. Det er helt greit at du flytter til Oslo! :)

  SvarSlett
 2. Ååå, så kult at du syns det! For du er jo en av de flotte menneskene! :D

  SvarSlett
 3. Skal du flytte til Oslo??? Skal du det???

  Da tror jeg at jeg blir så lykkelig at det kan bli for mye :D selv om du mest sannsynlig vil være sinnsykt opptatt!

  Hvorfor kan ikke jeg også være i te-himmel? Jeg ødela meg selv på te, og jeg kan nesten ikke tilgi meg selv. Jeg vil være glad i te!

  SvarSlett
 4. Hvordan kan man ødelegge seg selv på te??

  SvarSlett
 5. Fint innlegg, og selvfølgelig stas med omtale, haha :-) Kom til Oslo, DA kan vi trene sammen!!

  SvarSlett
 6. Fikk meg en god latter :) Noterer Te huset, som et stopp ved evt. Oslotur til høsten.
  Ikke tenk så mye, go with the flow....- lykke til!

  SvarSlett
 7. Forresten...her er grøten til damer i farten. Den er rå og ekstra næringsrik. Du er sikkert ikke skvetten for å spise kald grøt :)
  http://tinesundal.blogspot.com/2011/07/ra-havregrt.html

  SvarSlett
 8. Juhuuu, kanskje det blir tedrikker av meg også!

  SvarSlett
 9. Hahaha! :D Vil du være med og trene med meg en dag forresten? Hvor lenge blir du i byen? Du må nesten flytte hit.

  SvarSlett
 10. jeg har bodd i oslo,men likte meg ikke. kunen dog tenkt meg en ferietur :3

  SvarSlett
 11. Pulsi: Fine, søte, supre du! Hvis jeg flytter til Oslo så kommer jeg til å ha MASSE tid! For jeg har ingen jobb der så jeg blir nødt til å trene og drikke te hele dagen. Kan jeg få trene gratis på Elixia? Og drikke gratis kaffe? Da hadde det allerede vært litt lettere å flytte til Oslo. :)

  SvarSlett
 12. Hilde: Ja, enig! Kan man ødelegge seg selv på det? Kanskje hun har tømt varm te over hele seg og fått dårlige assosiasjoner for alltid, som et brent barn.

  Friggogfulla: Jeg kommer gjerne til Oslo, men jeg tør ikke trene med deg. Du ser kjempesterk ut og nå vet jeg at du er det også, så da ville jeg bare vært i veien. Spør Hilde eller Pulsi eller Tone her, det er helt sant. Gosjameg, så skummelt det ville vært.

  SvarSlett
 13. Friggogfulla: Men vi kan gå på kafé og drikke te og snakke om Rondane! :D

  Tine: Oi, så kult! Men oppfølgingsspørsmål til rå havregrøt: Jeg kjøper STORE havregryn og de må vel være ukokte? Kald kjøleskapsgrøt er knall. Jeg er så lite kresen at jeg kan riste grynene i en shake likesågodt og altså bare riste meg en grøt. Men da blir det kanskje ikke grøt heller.

  Jeg skal prøve å ikke tenke for mye, det hadde sikkert vært lurt. Tusen takk for gode tips! ;)

  SvarSlett
 14. Ingalill: Juhuuu! Har jeg ikke drukket te med deg da? De kule på Litteraturhuset, fikk du ikke smakt dem engang?! Bare kaffe!?! Juhu, så mye du har å glede deg til. :D

  Tone: Heeei! Det har jeg kjempelyst til! Altså å dingle rundt og late som jeg trener mens jeg ser på dere sterke. Jeg er tilbake i Stavanger igjen allerede, men nå ses vi i slutten av august, og det skal virkelig bli hur kult som helst! :)

  SvarSlett
 15. Liller: Hmm. Kanskje Oslo er best som ferieby, det er meget mulig det. Kanskje har de ikke like fint vær om vinteren heller, og da er jeg enig i at situasjonen ville blitt en helt annen.

  SvarSlett
 16. Hei igjen! Havregrynene vi kjøper i moderlandet er alle pre-kokt. Nytt for meg også inntil nylig, da jeg ble bitt av råmatbassillen, og all mulig sånn rar informasjon setter seg fast.
  Store havregryn i bløt over natten gjør selvfølgelig nytten, men skal det være rått så skal det være rått, derfor denne hele havren.
  Ikke dyr i det hele tatt.
  Tips: vei 1 dl havre før og etter 3 døgn i bløt. Havren vi kjøper er det 12% vann i, har jeg lest et sted.

  SvarSlett
 17. Tine: Er det sant? Good to know! Takk igjen! Hva med de økologiske da? De har en litt hardere konsistens enn vanlige store, vet du hvorfor?

  SvarSlett
 18. De er nok kokt de økologiske også, men kanskje de har fått mindre sprøytemidler og veksthormoner på seg??

  SvarSlett
 19. Anonym/ besøket (kjært barn har mange navn - finn på noe bedre er du snill...)07 august, 2011 21:43

  Hvor og når skal det misjoneres? Jeg er klar NÅ nemlig. Og jeg KAN kaste meg på NSB i fart. Pyntemat og kosemat er UT. Det er hevet over enhver tvil. Devoldnonnen vil misjonere - NÅ.

  SvarSlett
 20. nå innbiller jeg meg at du skal til oslo, selv om det ikke ser sånn ut likevel av svarene dine. KOM TIL OSLO DA VEEEL! du er så kul, og jeg vil gjerne spise grøt med deg nemlig

  SvarSlett
 21. Jeg er visst litt treig til å få med meg at folk responderer på kommentarene mine. Men jeg er med på tedrikking, Rondanepreik og styrketreningsPREIK. Hehe.

  SvarSlett
 22. Tine: Veldig kjekt å vite! Jeg skal unne meg noen øko- og ubehandlede en dag jeg føler meg rik og spandabel og klar for rå mat. :)

  SvarSlett
 23. Anonym: Her misjoneres det allerede! Du må bare holde meg oppdatert på alle visdomsord som dukker opp. :-))

  SvarSlett
 24. Mari: Åh, nok en gang beste kommentaren! Haha, jeg er kul! Oslo vurderes og da blir det grøt. :P

  Friggoggulla: PLAN! :D

  SvarSlett
 25. Så vittig! Gikk akkurat forbi tehuset i sted:-) Flytt til Oslo du også, det har jeg gjort!

  SvarSlett
 26. Sunthjerte: Hei du!! Bare to stemmer til, så gjør jeg det nå. Og da burde jeg spise havregrøt med deg også. :P

  SvarSlett
 27. Stemmer for Oslo!

  SvarSlett
 28. Besøket/ anonym08 august, 2011 19:05

  Kom kom! Drammen er IKKE Oslo by the way. Chassi sa klokken 15:50 at dersom tre til sier "kom til Oslo" så flytter hun. I need help! Hun må jo til Oslo. Da kan besøket være på besøk hele tiden. Besøket ville blitt lykkelig 24/7.

  SvarSlett
 29. Hva er det med speltlomper??! Enlighten me, please!! :))

  SvarSlett
 30. Ja, kom til Oslo! Jeg er forresten en av synderne som må kaste mat. Kjøper en boks CC, og så blir den i kjøleskapet til den blir dårlig og må kastes. Og jeg kan ha masse is i fryseren, for jeg glemmer at den er der. Men så er jeg bare hjemme når jeg sover, så da er det kanskje ikke så rart at jeg ikke har tid til å spise så mye av maten(eller at jeg spiser den FORT). Jeg kommer fra en familie som spiser middag på 15 min!

  SvarSlett
 31. Vær like kul som sunthjerte! :) Oslo, Oslo, Oslo!!

  SvarSlett
 32. Anonym: Takk! Notert!

  Besøket: Drammen er IKKE Oslo. Notert! :)

  SvarSlett
 33. Anonym: Godt spørsmål, jeg har lurt selv på hva som er vitsen med speltlomper! De finnes bare på Østlandet nemlig, selv om de blir utsolgt der hver eneste dag. Og så koster de tre ganger prisen av vanlige lomper selv om ikke næringsinnholdet er så sinnsykt annerledes.

  Må være noe med den gode samvittigheten. Lomper er genial nistemat og mat til tunfisk og cottage cheese. Eller røykelaks. Eller best av alt, med røkt kalkunskinke. (Da blir det som en wienerpølse! Nokså ironisk.)

  Ingen har noensinne dratt til Oslo for å kjøpe speltbrød, men på lomper har det blitt en egen greie visst. De smaker uansett veldig godt! Nam nam!

  SvarSlett
 34. Thale: Neimen hei, det var lenge siden!

  Jeg blir helt nødt til å ignorere kommentaren din om å kaste mat (og særlig cc!) for jeg liker deg allerede kjempegodt, og jeg vil ikke begynne å like deg mindre på grunn av det! (Ikke kaste mat!)

  Ses i Oslo! Stor klem!

  SvarSlett
 35. Nathalie: Du bor ikke i Oslo du vel? Hvis jeg plutselig skulle få mistanke om havregrøt-gatherings med dere to så skulle jeg flyttet på dagen av bare misunnelse! Det måtte vært en drømmedate!

  SvarSlett
 36. Jau, Oslo er byen som jeg har bodd i de siste fem årene.. ;) Havregrøt-gathering hadde da vært mega artig!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...