søndag, april 24, 2011

It's complicated

Jeg vet ikke om vi elsker hverandre eller hater hverandre eller kommer overens i det hele tatt. Den ene dagen er vi verste fiender, den neste dagen åpne og imøtekommende, og i dag har vi vært best friends forever. Sånn er det helt umulig å vite hva jeg hvor jeg har denne fiberhusken. Vi har per nå et meget komplisert forhold.

Da jeg kom hjem fra fjellet i dag var jeg sulten som en ulv etter å ha løpt hele Lysefjorden på langs, så selv om jeg ikke ville ha nøtter i påskeegget var jeg glad for at jeg hadde fått det likevel. Jeg spiste dem fortere enn noen kan si påskehare da jeg kom fram og var svett og sliten, men likevel var jeg fortsatt sulten. Skikkelig skummelt sulten (etter også å ha spist en diger yoghurt med kakao). Jeg ante at spisekicket ville komme som et tordnende tog og tømme alle skapene mine. Så....

Så hvorfor ikke begynne med fiberhusk? Det er jo bare fiber og ingen kalorier!

Dette kan nesten kalles en oppskrift:
En kopp melk og en spiseskje fiberhusk røres godt og tilsettes natreen, kanel og mandelessens. Det er alt og alt er kaldt. Men her ligger trikset.. Når man blander fiberhusk med melk i stedet for vann blir konsistensen mindre geléaktig! (Melk i stedet for vann, melk i stedet for vann, melk i stedet for vann.)

Det blir sånn:

Sånn.

Og det smaker som semulegrøt med mandelessens! I alle fall hvis man spiser den fort. Hvis man venter bittelitt blir det mer som semulepudding med mandelessens, men det blir i alle fall ikke gelé.

Det ble altså et spisekick ut av denne kvelden, så jeg har spist både grøt og pudding og gelé (for jeg testet med vann også) og meget mere, men jeg ble glad for å oppdage at fiberhusken kan smake godt og gjøre nytte for seg. Aldri så galt at det blablabla. Det er så dumt med mat som går til spille, og fiberhusken har så lenge vært en standhaftig tinnsoldat i skuffen at det var rett før jeg mistet troen.

Det var det positive altså. Men spisekicket kom som et tog og en virvelvind og julen på kjerringa og det var ingenting jeg kunne gjøre for å slippe unna. Hjelp, hjelp, nei, ingen til å hjelpe. Dømt til å tømme skap og kjøleskap. Det ble oppkarbing og oppfeting og nå er jeg kvalm.

For å oppsummere opplevelsen med pluss og minus som Ingalill alltid gjør..

Pluss
- Jess til oppdagelsen av ny grøt med fiberhusk! (Jeg syns å huske at det het fløyelsgrøt når vi tilsatte mandelessens i semulegrøten på skolekjøkkenet.)
- Jess til oppdagelsen av at gulrøtter dyppet i peanøttsmør smaker dødsgodt!

Minus
- Jeg er virkelig kvalm.
- Jeg har spist titusen påskekalorier uten å ha spist en eneste sjokolade.

Den skikkelige påskerapporten får komme når noen sender meg bilder. Jeg har også lyst å legge ut fin rapport med fjell og solbriller og appelsiner men jeg har ikke knipset selv.

Jeg blir veldig glad for flere tips til fiberhusk! Håper alle har hatt en nydelig ferie! :)

42 kommentarer:

 1. Jeg bruker den typen husk i grønn pakke, tar det i en shot eplejuice for å få det ned FØR det rekker å bli gele :) Psylliumfrøskall/fiberhusk går jo an å få i seg som hele frø også... De kaller det loppefrø i helsekosten :)

  SvarSlett
 2. Påskeferien er nå offisielt over!
  , man kan spise vanlig igjen.

  Fiberhusk høres ut som djevelens påskegave. Der lille J stod opp fra det døde kun for å røske med seg et ekstra marsipanbrød, lusket lucifer rundt og strødde fiberhusk på husjørnene.
  Soul sold for sixpack.
  Jeg heier på Jesus! -)

  SvarSlett
 3. God morgen! Ikke bare står dere sinnsykt tidlig opp på en 2. påskedag, men dere er jo også like sprø begge to! Shotte fiberhusk før det rekker å bli gele..? Jeg har fortsatt en vei å gå på sære matvaner visst. ;) Takk for tips! Nå kommer jeg også til å shorts fiberhusk, jeg nekter å være den nest særeste!

  Og Ingalilll, hva er dette for noe Paolo Coelho-greier? Er jeg bare morgentreg? Jeg skal lese det noen ganger til med lykt og lupe og se om jeg finner dypere meninger, men haha, du sier mye rart! :)

  SvarSlett
 4. Let me help you.
  Det skulle stå hushjørnenen -)
  - og heing på lille Jesus er vel ikke så rart, det gjør man til og med i Sverige!

  SvarSlett
 5. Skjønte vel det da! Syns jeg ser ham strø fiberhusk på hushjørnene.. Da er det ikke rart at han ble lite populær! ;) Jeg heier også på Jesus. :)

  Gode du! Make my day. <3

  SvarSlett
 6. omg, så kult! Det der skal testes i kveld! tusen takk for at du finner ut hvilke ting fiberhusk kan brukes til, for det er en skummel liten sak og så langt har jeg bare oppdaget at det får egg og proteinpulver til å bli sveler ^^ (det kan ikke brukes til å lage rømmegrøt, tro meg)
  Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
 7. LOL til den siste parentesen! Har du laget rømmegrøt med fiberhusk!? Vet du hva, det tror jeg at jeg leste et annet sted også, da jeg googlet fiberhusk en gang, de skrev at det ble som strikk? Rømmestrikk, no no.

  Tenk at jeg ennå ikke har testet sveler! Jeg har en jobb å gjøre!

  Ha en nydelig dag selv! :)

  SvarSlett
 8. Shit man. Her starter 2.påskedag tidlig. Kult.
  For en fantastisk glad blogg. Morsom blogg. Hadde aldri trodd jeg skulle ramle over en grøt-blogg.
  Takk!

  SvarSlett
 9. jeg har også "oppdaget" fiberhusk. Hver hveld etter dagens matgilde lager jeg ett eller annet. basen er 5-6 scoops og melk. deretter stevia og proteinpulver. nomnom

  SvarSlett
 10. Johanne: Hallo! Bare hyggelig!! Skal sjekke ut din også, det er alltid gøy med nye. :)

  Jeg er glad, håper du er like glad! Klemmen!

  SvarSlett
 11. Nå falt jeg helt av, frøken Liller, kan du bruke 5-6 scoops med fiberhusk?!? Det må vel ese ut over hele kjøkkenet, blir det ikke veldig mye? Men du vet dette sikkert bedre enn meg. Stevia er bestilt så det skal jeg prøve, og så var det lurt å lage fiberfjas ETTER etegildet. ;) Takk!

  SvarSlett
 12. høh..enda en variant ja..keep'em coming:)

  Ha en strålende mandag iallefall!

  SvarSlett
 13. I'll keep em coming! Jeg klarer jo ikke å slutte.. :D Her er mandagen en solskinnshistorie, håper den er det hos deg også!!

  SvarSlett
 14. Hehehe.. Så glad jeg oppdaget denne bloggen. Fiberhusk, altså, undervurdert!

  Jeg bruker stevia ja, men har ikke helt blitt "bestevenner", for det blir så fort ALT for søtt. Hvitt stevia er vel 300 ggr så søtt som sukker, så det sier seg selv at en dråpe ofte er nok... Grønn stevia er mindre søtt, men fortsatt ekstremt mye søtere enn sukker.

  Jeg bruker stevia liquid med smak, f.eks denne: http://www.iherb.com/Now-Foods-Stevia-Extract-Liquid-Dark-Chocolate-2-fl-oz-60-ml/16571?at=0 2-3 dråper i 1,5-2 dl rismelk blir til sjokolademelk til sønnen :)

  En søting jeg ELSKER er yaconsirup: http://www.iherb.com/Amazon-Therapeutics-Organic-Yacon-Syrup-11-5-fl-oz/11654?at=0 Den er nesten for god til å være sann. Smaker karamell og har veldig lav GI, tror det er 5 eller noe sånt :)

  SvarSlett
 15. Oh boy, her var det mange gode tips!! Jeg skulle ha fått dem i går da jeg gjorde min jomfrubestilling på iHerb! Nå må jeg bestille en gang til.

  Yaconsirup altså, det kom jeg ikke på! Jeg kikket på agavesirupen for det tror jeg det er noen som bruker, men den ble lett å velge vekk når den faktisk hadde kalorier i seg.. (jeg spiser bare kalorifri mat), og grønn stevia har jeg aldri hørt om. Men kult!

  Ellers takk det samme, søte du! <3

  SvarSlett
 16. Tenk at du kan få et innlegg om FiberHusk til å bli morro å lese.. Det er godt gjort!

  SvarSlett
 17. Hurra, hurra, så snille alle er! Takk for det. :)

  SvarSlett
 18. Jeg må slutte å være leser her.. ;) hvem var det som ikke fikk en fiberhusk - pakke i handlevognen sin today på harryshopping.. hmmm.. flere gode alternativ til bruk tas imot!!
  Tiddelidu :)

  SvarSlett
 19. Fløyelsgrøt på østlandet, er hvetemel, melk og masse smør. Og det hadde du trengt etter tusen mil i fjellet i superfart!!!

  SvarSlett
 20. Nathalie: Hoho!! Og jeg har hatet denne fiberhusken så intenst! Veldig ironisk at jeg nå kan inspirere deg til å kjøpe. Du må gi beskjed selv hvis du finner noe nyttig å bruke den til men jeg har forstått det sånn at alle andre lager proteinpannekaker med fiberhusk, kan du ikke prøve det og holde meg oppdagert?

  Jeg gleder meg til hobbyprottispulveret ankommer! Det blir julaften. :)

  SvarSlett
 21. Pulsilivet: Man kan tydeligvis tolke grøt heeeelt forskjellig på østlandet og på vestlandet... ;)

  SvarSlett
 22. Gikk og lagde fiberhusksemulegrøten med en gang, og den gled ned på høykant. Riktignok med et lag av sukrin på toppen, men overraskende godt var det:)

  SvarSlett
 23. Er det sant?!?! Gøy!! Fiberhusksemulegrøten.. LOL! Takk for tilbakemelding, nå venter jeg bare på at andre skal teste ut gulrøtter dyppet i peanøttsmør for det spiser jeg nå igjen. Yummy!

  SvarSlett
 24. Peanøttsmør og gulrot sitter litt lengre inne hehe men speltlompe med peanøttsmør og litt honning på toppen går ned på høykant etter trening. Meget godt:D

  SvarSlett
 25. Klart at dét er godt! Det er ikke mulig å åpne en pakke lomper uten å spise hele pakken, det ville gått ned på høykant her også. Jeg hadde sikkert spisekicket hver eneste dag om jeg hadde hatt litt mer mat i skapene mine men sånn som det er nå så har jeg tja.. havregryn, gulrøtter og peanøttsmør. Så derfor. ;)

  Men jeg håper du vil prøve likevel! Veldig godt. :)

  SvarSlett
 26. Hahaha!!! Ikke ofte jeg gidder å lese alle kommentarer på et innlegg! Du er så bra chassi! Lykke er å finne din blogg ;)

  SvarSlett
 27. ja nå kan du gjette ?25 april, 2011 23:24

  + 4 kilo i påsken... wtf, ftw, fml, LOL.. sånn går det når man ikke lever på fiberhusk og proteinpulver med peanøtter, rødvin, ost og blåbær..
  " Nå må du stoppe, nå har du snart spist en halv kilo salte nøtter til påskekrimmen jenta mi"
  Mamma påskeaften 2011

  "det er jeg fullt klar over, jeg spiser til det er tomt uansett vettu"
  Hun satt bort skålen.. det hun også visste var at det var 6 dagen på rad ;)
  ...jeg kjøpte en stor norvegia idag.. den er laaangt over halvert...

  Jg skal ikke ti syden før i august, og singel ^100 er jeg også... så hva gjør vel denne påsken fra eller til liksom ;)

  SvarSlett
 28. etter proteinpulser skulle det stå : men..
  altså ikke at jeg lever på protpulver med peanøtter, men ...

  SvarSlett
 29. Det gjettet jeg lett! Skulle så gjerne gitt deg en kjempeklem, kryddervennen!!! Åååå, fine fine du! Jeg kommer til å le meg i søvn av den kommentaren. Jeg tror jeg er singel igjen selv også, så vi kan være på lag. Ostelaget mot prottislaget! Nei, ikke mot, med så klart. Eller jeg kan være spiseforstyrret og du kan være skrivefeilforstyrret.

  SvarSlett
 30. Bare meg: Eller å få sånne fine kommentarer!!!! :D

  SvarSlett
 31. Foretrekker gulerot med grov sennep fra Idun jeg, den med kornene i. Men peanøttsmør og sennep har lik farge, så jeg tror det er godt også og det skal testes ut møysommelig neste gang peanøttsmøret finner veien hit. Dessverre ikke så ofte, siden det bare forsvinner med en gang...

  SvarSlett
 32. Joda du.. ! Jeg får prøve meg frem med f-husken, en proteinpannekake med litt xtra husk skal jeg vel kunne klare.. ;) og du må gi en lyd ang. hobbypulveret! Håper for all del at jeg ikke har gitt altfor store forventninger nå.. hmmmm..

  Kaffepulveret er også bra - tipp topp tommel opp for den.. Iskaffe smak.. ;)

  Hopp og sprett!

  SvarSlett
 33. Karoline: Jeg liker tankegangen din! :) Med litt slingringsmonn på fargeskalaen så har gulrøtter samme farge som syltetøy og vips så er det snakk om peanøttsmør og syltetøy! Alle vet jo at dét er godt.

  Helt sant at peanøttsmøret har lett for å forsvinne. Det er et påskemysterium! Det skjer her også.

  (Og... Beklager å si det hvis du kanskje ikke bryr deg om sånt, men luringene på Idun har sukker i sennepen sin så jeg bruker heller Dijon.)

  SvarSlett
 34. Nathalie: Har du kaffepulveret også?! Woho! Jeg har bestilt! I dag bestilte jeg proteinpulver fra USA også! Oh joy. Med peanøttsmør og sjokolade og karamell tror jeg (?). Og dessuten peanøttsmør med sjokoladesmak! Altså ekte peanøttsmør. Og peanøttsmør med maple og epler! Ingenting er som store forventninger. :D Jeg skal holde deg oppdatert!

  SvarSlett
 35. Min elskede grøtdronning- stangselleri i peanøttsmør er supergodt! Vi kan ha picninc på terassen min med det!;)

  <3 Og så kan vi oppdatere hverandre på ikke-grøt-ting frexempel;)

  SvarSlett
 36. Du, altså, det tar jo et helt år bare å scrolle seg ned til bunnen av kommentarene
  , og jeg som bare ville si at jeg har spist grøt.

  Havregrøt med kanel og sukker, men nå har du fått det til sånn at det er umulig å spise grøt uten å tenke på deg. Jeg ble veldig mett, og det må fordøyelsesmagi til for at jeg skal orke løpe med denne overvekten. Montro om man også her bør innføre portioncontrol!

  SvarSlett
 37. Elskede Silje!! Så kult, du er så full av overraskelser! Og nå føler jeg det er så mange oppdateringer her at jeg må pakke sovepose og campe på terrassen din om det går greit.

  SvarSlett
 38. Ingalill: Så bra!! Den dagen ALLE tenker på meg når de spiser grøt er faktisk den dagen jeg skal legge meg ned og dø lykkelig. :D Men jeg ville heller hatt en banan i magen om jeg skulle løpe! Du er veldig flink. :)

  Jeg skal tenke på deg hvis jeg tar en joggetur. <3

  SvarSlett
 39. Fiberhuskgrøt? Den kan du få ha for deg selv ;D Det er ikke et godt forhold mellom fiberhusk og meg - den ødlegger sunnbaksten min med sin horrible smak og konsistens! Nå har forresten innlegget med steviatestene lagt ut :D

  SvarSlett
 40. Jeg kan godt ha den for meg selv! Jeg har spist tusen millioner gulrøtter og bøttevis av fiberhusk siden dette ble lagt ut, så det går fiiiint. ;)

  Men Steviatesten er ute?! Endelig! I'm on it. :D

  SvarSlett
 41. Wohoooooo! Fiberhusk KAN brukes til grøt!!! *fanfare* <3 :D

  Avis som skal følge deg leste jeg også her et sted...FORTELL!!! :)

  SvarSlett
 42. Hei snupps! Wohooo! Avisen ja.. De har bedt meg om å ikke skrive om det helt ennå. Jeg dreit meg visst ut der.. :S Men det kommer snart!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...