tirsdag, april 19, 2011

Kakao er utrolig bra

Om jeg skulle bruke denne siden til å bringe et budskap så måtte det være, til alle som leser... at Kakao er utrolig bra. Det er den beste matvaren jeg vet om! Det er sånn mat som er mat og stemning på én gang, akkurat som te og kaffe og kanel og appelsin er det. Lukt, smak, stemning, og sunt.

Grunnen til at jeg en gang sluttet å spise sjokolade er at jeg aldri kunne spise bare litt, jeg måtte spise meg helt mett eller spise opp alt, men med kakao kan man lage et måltid ut av sjokoladesmaken! Man kan spise seg mett, og fordi det blir sunn og næringsriktig mat kan man gjøre det flere ganger til dagen. Det gjør jeg.

Topp 3-listen over mat med kakao:
 1. Grøt med kakao
 2. Yoghurt med kakao
 3. Frukt med kakaoGrøt med kakao har jeg skrevet om tusen ganger. I dag vurderte jeg å lage en grøt uten kakao (Oh, the drama!!) men så ombestemte jeg meg og rørte derfor inn kakaoen helt til slutt. (Helt til slutt?!) Da syns jeg det så så fint ut med kakaomønsteret at jeg valgte å røre den bare halvveis, og på den måten ble kakaosmaken nesten enda tydeligere.Kunst.


Jeg får så god tid til å tenke når jeg går i fjellet, og da tenker jeg gjerne på Yoghurt med kakao. True story. Bland en halvliter yoghurt med masse kakao og litt kanel og søtning som natreen og det blir verdens beste sjokoladeis. For å få litt flere karbohydrater er det et megatriks å spise en banan til, den kan man dyppe i blandingen (Gjør det!!!), eller en annen mulighet for å få litt flere karbohydrater til måltidet er å spise en appelsin til dessert. Jeg blir rett og slett glad bare av tanken.

Frukt med kakao
da, dét er godt. Vi måtte tømme kjøleskapet i barnehagen i går, og pærene så ikke ut som de ville overleve påskeferien ... Jeg har en matregel som nesten trumfer sunnhetsregelen, og det er at man ikke kan kaste mat.

Kristine: Vil du ta med pærene?
Chassi: Neeei, jeg har allerede spist en.
Kristine: Da må vi kaste dem.
Chassi: Åååå. Jeg tar dem.

Kan ikke kaste mat. Jeg tok med meg de fem pærene og spiste dem alle sammen (dyppet i kakao) i løpet av tja.. to minutter. Dødsgodt! Kjøp en frukt og dypp den i kakao. Pærer og bananer er aller best.


Det var siste dag i barnehagen i går, vi kokte egg over bålet og lekte kampsport i solen og jeg fikk de nydeligste avskjedsgaver. For en fantastisk arbeidsplass! Heretter blir det bare Toppform.

Pærer er jo sunt, men fem pærer er omtrent fire for mye så nå henter jeg fort igjen de to kiloene jeg mistet da jeg gikk på ski. Og à propos sunt versus bra; hva er det med at alle skal spise sunn påskesnacks, at nøtter er så sunt så bare spis i vei?! Man blir like tjukk av nøtter som av chips, det er fortsatt snakk om 600 kjappe kalorier! I påskeegget mitt vil jeg helst ha proteinpulver, det fikk jeg i julestrømpen og det slår aldri feil.

Obs! Gymgrossisten selger plutselig proteinpulver med kaffe og banansjokolade og alt er på tilbud! Jeg kjøpte en av hver.

Kakao er altså utrolig bra. Men det er mer, jeg har så mye på hjertet.. I går ville jeg lage grøt med fiberhusk igjen! Jeg hadde allerede glemt hvordan det gikk forrige gang eller jeg vet ikke hva jeg tenkte egentlig, men det gikk slik:

Det gikk altså omtrent som forrige gang, det ble gelé! Jeg har tatt ekstra chiagelé på toppen.

Sunnhetsregelen og matkasteregelen måtte for en gangs skyld gi tapt for den ellers undertrykte smaksregelen så denne gikk i søppelet. Fy filler hvor fiberhusk er ekkelt! En bitteliten spiseskje og alt blir til klumpete gelé.


Jeg laget en ny grøt med bokhvetemel og havremel og mandelmel. Den ble smooth.

Og så stjal jeg en souvenir i barnehagen før jeg gikk i går:

Slike lapper henger de i garderoben når barna trenger grøt. Det er vanligst å henge opp Jeg trenger flere bleier så at de også trenger grøt innimellom syns jeg er fantastisk morsomt.

Jeg kunne tatt bilde av pærene også men min nye hovedregel vil være å ikke ta bilder av annen mat enn grøt.

Solen skinner, nå skal jeg på kafé!

8 kommentarer:

 1. Kakao er supersunt!! Jeg bruker helst raw kakao der alle næringsstoffene er bevart, men så mye kakao som du bruker kan raw bli litt i overkant too much, tror jeg. Det er jo stimulerende stoffer, og det er jo mer stimulerende i raw enn i vanlig.. Jeg har aldri prøvd kakao i grøt, men jeg har prøvd i chiapudding. Nam!

  SvarSlett
 2. Sistah! ;) Hva mener du med at det blir for stimulerende? Nå ble jeg veldig nysgjerrig. Jeg ville kjøpe kakao på helsekosten i dag, for variasjonens skyld, men der hadde de bare en liten boks fra Peru som kostet mer enn månedslønnen min så da sto jeg over. Det er klart jeg må prøve raw!! Blir det helt annerledes?

  SvarSlett
 3. Fine greier, da skal jeg kjøpe!! Takk for svar! <3

  SvarSlett
 4. Blir så glad av bloggen din:-) Både kakao, grøt, proteinpulver og pærer er fantastisk spør du meg, selv om jeg er veldig glad i nøtter da (kan nesten ikke kjøpes engang...) Ha ei god påskehelg<3

  SvarSlett
 5. LOL tilbake :) DU får jo lov da, du er jo grøtdronningen ;) og faktisk så frister grøten din, spesielt når den inneholder kakao!! Kakao er nok desverre godt på alt, jeg har gått amokk med DEN ideen før... Kultura + kakao er noe jeg ble hekta på, så jeg er ganske sikker på at yoghurt er MINST like digg, MÅ prøves når butikkene åpner :D Kakao på havregryn som ikke er helt laget til grøt er også godt, huff. Nei, du har like sære vaner som meg egentlig, POKKER Å! Fiberhusk er nemlig også UTROLIG nasty, ikke at jeg lærer for jeg må alltid prøve med litt i alt omtrent. Kluet er å bare bruke så lite at du ler av det, for 1/2 ts er ca 1/3 for mye og alt er ødelagt. Men alt går i denne grisen, uansett.

  Nøtter gjør deg feit forresten, proteiner ftw! :P TAKK for at du lyser opp dagen med bloggingen din, det er ikke mange som klarer det du gjør med innleggene dine ;)

  SvarSlett
 6. Sunt hjerte: Jippi-jippi-yeah-yeah! Ha en fantastisk påske du også! :D

  SvarSlett
 7. Jenny: Hallooo! Takk og bukk!!! Cultura og kakao skal herved testes men jeg spiser yoghurt med kakao as we speak og det er virkelig en vinner altså. Må ha så mye kakao at det blir helt tjukt og så må man spise hele boksen. ;)

  Haha! Og kakao på havregryn som ikke er helt laget til grøt.. Jeg liker måten du tenker på! Spiste det vel sist i går, sittende oppå fjellet med familien. Jeg ler av fiberhusk uansett men hvis jeg bruker så lite som du sier så ler jeg kanskje enda mer så det er også notert.

  Og nøtter! Arg! Jeg fikk i egget likevel og swoops så var de borte. Takk for at du lyser opp dagen min med så hyggelig hilsen. <3

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...