lørdag, april 16, 2011

Vent litt... skal vise vei

Denne gangen er det jeg som er master of the map for jeg er hovedturlederen. Jeg er i Jotunheimen og jeg skal lede 12 fremmede mennesker over fjellene. Noen er fra Sveits og noen er fra Danmark og alle har det til felles at de har vært mer i Jotunheimen enn jeg har, men jeg skal vise vei altså, null stress, skal bare spise først.


Tjukke skiver med lite pålegg er det siste store. Om jeg måtte velge mellom tjukke skiver og bokselapskaus ville jeg valgt tjukke skiver any day.


Master of the map and master of the compass. Hjelp, hjelp, redde seg den som kan.


Gruppen ser klar ut. Okei... Here goes... Så jeg viser vei.

Det har gått greit så klart. Alle unntatt en er nå hjemme i god behold (og den ene måtte fraktes hjem med gnagsår større enn skoene) og alle har vi hatt det utrolig fint på fjellet. Orienteringen gikk lettere nå som jeg hadde kvister og ruter til å hjelpe meg men jeg kjente likevel ansvaret tynge så jeg kompenserte med å gå veldig fort og piske alle tidlig opp. Uffameg, her har man kommet helt fra Sveits for å kose seg.

I alle fall. Gruppen tolket taktikken som at jeg måtte være veldig sprek (og sosialt lite intelligent) men det er greit. Etter Rondane var jeg uansett i mitt livs form og kunne løpe opp alle fjellene og bære alle sekkene og kroppen fungerte som en maskin! Chins, pullups, whatevs.. Alt var mulig, måtte det vare!


Veiviseren meg viser vei over vannet så alle blir våte.. og det gikk greit. Det var liksom første test for å se om denne leken (omtrent som Kongen befaler) virkelig fungerte, og det gjorde den.

"Har dere det bra? Skal vi ta lunsj nå?"
"Nei, vi er klissvåte."
"Okei! Jeg har spist uansett.."


What to do? Jeg prøver alternativ vei over steinene ettersom ingen likte å gå i vannet, og det gikk greit. Bra! Der jeg kommer fra vil dette regnes som fine skiforhold men i Oslo er man bedre vant, det vet jeg jo.


Sååå fortsetter jeg over lyngen, og ingen klager selv om noen velger å ta av skiene. Det er sikkert fordi de har skismøring på. Dette er stavangersnø og i Stavanger bruker vi alltid smørefrie ski så vi kan rekke ut i snøen før den smelter bort, men her er jeg den eneste uten skismøring på.

Ååå, jeg lengter nesten hjem i stavangersnøen. Akkurat sånn pluss en appelsin skal påsken være! Jeg har også lengtet etter yoghurt og peanøttsmør i grøten men mor har lovet at det vil finnes yoghurt i kjøleskapet når jeg kommer hjem! Tusen millioner til mor. :)


Påskesnø finner jeg også, men så lenge det er jeg som gjør tråkkejobben er påskesnøen godtatt. Og... Så lenge man finner fram til slutt (jaha!) og det selges øl i hytten (joho!) så er ALT godtatt.


Dette er jotunheimgjengen på Fondsbu. Fin gjeng!


Dette er chins i Yksendalsbu. Fem chins og tre pullups!


Dette er sveitserne over Gjende. Jeg vet ikke hvorfor de gikk sånn som dette men selv hadde jeg for lengst funnet mp3-en og lukket meg inn i min egen verden. Vannet er 18 kilometer langt og skiene skrapet i isen og eget selskap føltes som mer enn nok akkurat da. Jeg drømte om mat og sang innimellom til Ephemera.

Oslo nå og Stavanger i morgen. Hurra! Jeg skal lede tusen nye turer ganske snart, og jeg lærer fort av egne feil, så plis bli med!

16 kommentarer:

 1. Åh, endelig får jeg ledd litt igjen i bloggverdenen :D

  Du er flink! Og sikkert verdens mest sjarmerende turleder :)

  SvarSlett
 2. Det var veldig snilt sagt for jeg kan være ganske dum også nemlig.

  Ser du de fine solbrillene? De passet helt perfekt til sjokoladeproteinpulver med kokosbiter i. :P

  SvarSlett
 3. Jeg lo godt over de stakkars sveitserne som aldri fikk tid til appelsinspising - fordi fjellfantguiden er i sin livsbeste form og styrter over vannet i mp3rus for å rekke x antall chins før sengetid.

  Du er den sprekeste jeg vet om -)

  SvarSlett
 4. Hei vennen!! Den aller aller sprekeste?! Jeg skriver det jeg vil vet du, men takk og bukk likevel, det er greit for meg. :D

  SvarSlett
 5. Virker helt uvirkelig for meg dette, du er faktisk veldig heldig som kan drive med dette fjellivet, vet du det? Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 6. Endelig et blogginnlegg igjen! Du har vært dypt savnet! :) Slenger meg på Tid for trening i at du er veldig heldig som kan få holde på med det du gjør. :)

  SvarSlett
 7. Hei, søte snille dere! Jeg føler meg veldig privilegert og fornøyd så hadde det ikke vært for at jeg er så altfor avhengig av Internett så skulle jeg flyttet til fjells hva tid som helst!

  Jeg har noen trofaste bloggespioner som holder meg oppdatert når jeg får dekning på telefonen, og når jeg ikke har dekning så løper jeg jo lett opp på fjelltoppene for å finne dekning, så jeg vet nok hva dere driver med selv om jeg er borte. Og det er veldig gøy. :P

  SvarSlett
 8. haha, kanonbra linjevalg øve stein og lyng! di så ikkje har innsett at lyng e prima skiføre kan ta seg ei pera!

  SvarSlett
 9. Neimen Øystein!! Velkommen hjem! Betyr det at du tar skiene med til Songesand i påsken? DER er det prima skiføre nemlig! Lyng, stein og appelsiner så langt øyet kan se. :)

  SvarSlett
 10. takk. Hadde vært kult me Songesand, far og Tore ska inn jaffal. men eg e på sunnmøre hos damå, ska jobba knallhardt for å finna meg litt skikkelige lyng her og! Blir der ud april ca. tenke å invitera meg sjøl te en kompis i sogndal itte d (hvis dår forsatt e snø) Harkje snakt me han siden februar, så d e vel ikke heilt spikra får å sei d sånn. Hvis planen holde så tenke eg å ver jemma litt før 17.mai, har fått bunad STAS!! me litt flaks bler d oppdateringer på norges mest vannskjøtte blogg og!

  SvarSlett
 11. Sv:de var nydelige!! og samtidig akkompagnert med gode tanker om havredronninga så var det enda bedre!;) mange varianter å teste ut her!:) noen salige mikser du kanskje skulle ønske deg at eg såg etter?

  jeg er så glad i bloggen din! og skulle så ønske at vi kunne dra på kadfe snart!

  SvarSlett
 12. Jeg vil også på kafé!

  Men salige mikser...? Kan jeg sende ønskeliste?Jeg vet ikke hva slags grøtvarianter som fins, men alle de amerikanske grøtbloggene lager grøt med peanøttmel, og det må jo være verdens beste! kjøp peanøttmel og billetter hjem, så jeg får se deg igjen så snart som mulig!! :)

  (Og kjøp så klart masse spennende proteinpulver og sånt!!) :P

  SvarSlett
 13. Øystein: Er du skiboms ennå!? I så fall bør du så absolutt oppdatere Norges mest vannskjøtte blogg!

  Håper dere får en fantastisk påskeferie! Det fins sikkert lyngføre på Sunnmøre også, men dere vil bli savnet på Songesand..

  SvarSlett
 14. tja, eg e vel det. Harkje vært på ski på snart ein måned, har vært på roadtrip i California, å det har vært møye utenomsportslige aktiviteter og dermed lide å fyra ud på bloggen.Men hvis vermeldingen slår te så ska d nok bli vei i vellingå!

  har innsett at eg har et godt stykke å strekka meg for å komma opp mod slektås ubestridte bloggedronning! Hils forresten!!

  SvarSlett
 15. Ha-ha.Tøysekopp. Det er klart jeg skal hilse! Det er sikkert deg vi kommer til å snakke om uansett, så kanskje merker vi ikke at du mangler i det hele tatt! :D

  SvarSlett
 16. Ha, ha... Genialt!!! Så flink du er :-)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...