onsdag, mars 16, 2011

Det fins et chassibrød!

Det fins et chassibrød! Og jeg lover, det er ikke jeg som har kommet på det. Men nå lukter loftet mitt kokoshimmelen for jeg har bakt brødet selv og der er det cocosa. Hoho, for en solskinnshistorie!

Annka har oppskriften og historien bak chassibrødet. Det har å gjøre med at ingrediensene vanligvis ville blitt til en grøt her hos meg, men så har Annka tatt i bruk grøtingredienser og fiberhusk, som jo fungerer dårlig i grøt, og laget brød av det. Tiden vil vise om freaky fiberhusk kan gjøre bedre nytte for seg der.

Oppskriften er mest som en innholdsliste og det er jeg veldig positiv til, så jeg bruker det jeg har av ingredienser som kan passe i et brød og tilsetter vann til det ligner på en deig. Beste måten å bake på. Det jeg hadde av ingredienser som kunne passe i et brød var sammalt rugmel, grov rug, havregryn, sammalt hvete, fullkornsrismel, cocosa, maltekstrakt, som et sunnere alternativ til sukker, salt og chiafrø. Det nye med dette brødet er at altså cocosa og fiberhusk.

Chiafrøene fikk bli med ene og alene fordi jeg ville se om de kunne bli til små froskeegg ved å legges i vann, og det ble de! Poenget ellers, som jeg har forstått det, er at chiafrø er fulle av omega3, men fordi jeg får nok av omega3 i makrellen så hjelper det at de får en froskeeggform for at jeg skal ta meg bryet.

Bake bake..

Det ble mer gelékonsistens enn det ellers blir når man baker brød (for fiberhusk er fiber med gelékonsistens) men det kan jeg tåle. Jeg brukte ikke hvetemel men jeg har brukt sammalt hvete, så værsågod å protestere. Vitsen med fiberhusk forsvinner vel når man likevel bruker mel som klarer å binde seg av seg selv, jeg skjønner det.

Resultatet da!

Wait for it...

Det ble brød og det lukter Hawaii!!!

Åh. Vent litt.. Nå fikk jeg nettopp en melding fra Annka som sier Kokos?!?? Har du hatt det i brødet da??? Så klart jeg har, det var jo det beste av alt! Hun bruker også cocosa, hun gjør jo det! Det merkes kanskje bedre i brødet mitt fordi jeg bruker extra virgin-varianten, den kan gi kokossmak til hva som helst.

Nå er det bare noen timer til jeg skal ha Bodypump med helt nytt program og jeg har ikke øvd ett minutt. Ikke et eneste minutt. (Jeg satte på dvden nå mens jeg skribler på pcen, men at dvden surrer i bakgrunnen er mer som et irritasjonsmoment, det kan neppe kalles øving.) I alle fall. Det er dette som er oppskriften på et travelt liv, det handler om å utsette alt til aller siste liten og så løpe og stresse helt til slutt og kanskje rekke bussen. Det har gått bra så langt, alle må prøve.

23 kommentarer:

 1. Hele livet ditt nå kjære Charli er en stor halvtom bensintank.... ;)

  Du lever for hardt, jeg er bekymret for deg! Mye lettere når vi satt på kontor ilag for da kunne jeg kjefte på deg!

  Pål

  SvarSlett
 2. Åååå, besteste Påli! Jeg baker jo brød!!! Man kan ikke ha tom bensintank om man kan bake brød? Jeg gleder meg megavilt til oppdateringer og kontorsladder. ;)

  SvarSlett
 3. To halvtomme bensintanker:
  * Dvden
  * Lunsj møte med to slarvete rølpiser

  Jeg skal forklare deg bensintanksymptomet for deg igjen ved neste møte. Tror nesten jeg skal ta patent på det!

  :D

  SvarSlett
 4. Hahah!! Nå er forresten dvden slutt.. jeg lærte ikke så VELDIG mye bodypump, men jeg rekker å sette den på en gang til. ;) Knusekos!

  SvarSlett
 5. de så gode ut da :D har postet en oppskrift på kokkosbrød på bloggen min . kansje det er noe du kunen tenkt deg å prøve? :D

  SvarSlett
 6. Hva slags pålegg er chassipålegg da?

  SvarSlett
 7. Lovelyliller: Kult, jeg skal sjekke! Dette smakte virkelig kokos, og hva er vel bedre. :)

  Lille søster: Chassipålegg er en pakke skinke, kaviar, en tomat.. og en halv brokkoli (3/4 tror jeg vi kan si) som også får kaviar på.

  SvarSlett
 8. He he, så koselig med et brød oppkalt etter deg da :D Brød er jo typisk norskkost, men når det lukter Hawaii frister det med litt brødbaking allikevel :D Tester det denne helgen!

  SvarSlett
 9. Noop. Dette ser altfor godt ut. Kan nok ikke ha det i hus uten å stå opp om natta for å spise..

  P.S. Vinn Fitness kaffe! Sjekk bloggen min akkurat nå!

  SvarSlett
 10. Elvi: Det er jo helt fantastisk, Annka er supersøt. :) Og du blir nødt å gi rapport hvis du tester!

  Tid for trening: Det høres ut som et typisk problem i hjemmet mitt også, men det går fint altså, jeg tror det. Brødet var så sinnsykt mektig at det blir nesten for voldsomt til nattmat, og det selv om jeg har en HØY terskel for mektig mat. Fitness kaffe høres godt ut. :D

  SvarSlett
 11. Wiiiiiii jeg er søt! :D

  SvarSlett
 12. Var i det kreativet hjørne i dag tidlig og fant på en ny grøt. Ubesluttsom som jeg er klarte jeg riktig å bestemme meg for om jeg ville ha kakaogrøt, eller grøt naturell med nøttesmør. Derfor kom jeg på den geniale ideen om marmorgrøt. Dette er sikkert veldig lite interessant, men ettersom du er grøtkongen selv, tenkte jeg at du av alle mennekser ville være interessert i min nye oppadagelse. Så marmorgrøt is the thing.

  SvarSlett
 13. Annka: Som om du ikke visste det.. ;)

  SvarSlett
 14. Takk for genial kommentar og takk for tipset!! Kan du lage den en gang til og knipse et bilde og sende på mail?! Ja! Og så kan jeg smelle det ut på bloggen!

  SvarSlett
 15. Chassi, I kill you! HG med CC, tastes like shit! Men, jeg måtte jo spise det, det var dagens før-trenings-måltid og hadde jo ikke "råd" til å hive maten heller. Nei, heretter skal disse to favorittene spises hver for seg!

  ..men det er nå min mening da..

  SvarSlett
 16. Det nekter jeg å tro på!!! Du liker dem hver for seg men liksom ikke sammen!? Jeg tror ikke du har prøvd.. Ren bløff. Tøysekopp.

  SvarSlett
 17. Å nei da..Cottage Cheese'en ble som gummipropper oppi der. Men jeg spiser konsekvenst havregrøt med linfrø og melk på, jeg er ikke grøtutforsker slik som deg..og nå vet jeg hvorfor:)

  SvarSlett
 18. Jeje.. men da er jeg en grøtforsker! :) Melk OPPÅ? I dag ble det havregryn og BYGGMEL til frokost, det var veldig godt, ga masse ekstra konsistens. Og kakao, kanel, espresso, peanøttsmør og sjokomintprottis. Det er så digg at jeg er bare nødt til å dele det altså. Hele tiden! :D

  SvarSlett
 19. Haha! Nå har jeg lest gjennom alle innleggene før jeg måtte gå til arkivet. Jeg ler meg i hjel! :) Du smitter! Bra date (helt nederste innlegget) høres ut som. Enda bedre at han tror du kan lage mat :p Tror i gåseøyne skjønner jeg, du er by far kongen av grøt, og det er ganske bra gjort i bloggverden!

  SvarSlett
 20. Ingridpingrid20 mars, 2011 18:26

  Tid for trening: Hadde du CC i grøtkasserollen mens den kokte? Da blir det gummi ja! Du må ha grøten over i en bolle, og deretter røre inn CC. Da blir det digggggg!:-D

  SvarSlett
 21. Ingridpingrid: nei, jeg hadde CC oppi etterpå, men kanskje var den for varm ja..muuulig jeg prøver igjen en annen gang..

  SvarSlett
 22. Gunhild: O, lykke! Tusen takk for det! :D Det er helt sant at jeg ikke kan lage mat men så lenge jeg bare lager grøt er det ingen som merker det håper jeg. Klem!

  Ingridpingrid og Tid for trening: Finner dere ut av det? Grøten kan vel ikke være for varm?! Men du trenger ikke røre i CC-en i det hele tatt. Selv tømte jeg hele boksen oppi termoskoppen og smilte helt fra Bergen til Haukeliseter. :P

  SvarSlett
 23. Jeg bruker CC istedenfor "bechamelsaus" når jeg lager lasagne jeg... :)Funker fjell, syns jeg ihvertfall. Pluss er VELDIG godt i omelett... ;)
  Chass: Liker fortsatt å høre det... :) Takk for at du gjør meg glad skjønne du!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...