torsdag, mars 04, 2010

Her er dietten

De er kanskje litt drøye på Toppform der det finnes så mange byggere og styrkeløftere, for den nye kostholdsplanen ble litt ekstrem. Men fordi jeg ser på kroppen som et forskningseksperiment har jeg tenkt å gi det en måned og se hva som skjer.

Sukker, melk og fett er ut, dette er et "rent" kosthold. Dersom jeg ville hatt melkeprodukter med i planen måtte jeg i stedet regnet ut kaloriene og det gidder jeg ikke.

Frokost
60 g havregryn
30 g proteinpulver
2 ss Udo's choice og multivitaminer

Lunsj
125 g fisk
4 stk rugsprø og salat

Før trening
125 g magert kjøtt
30 g fullkornsris og grønnsaker

Etter trening
40 g proteinpulver
1 banan og 1 eple

Kvelds
125 g kylling
150 g grønne grønnsaker
2 ss Udo's choice

Før leggetid
30 g kaseinpulver
evt 125 g laks

Det blir 200 gram proteiner til dagen (sykt mye!). Havregrøten i morges ble laget uten melk, kakao og peanøttsmør, men smakte veldig godt med bare masse hasselnøttpulver. En fin trøst er også at jeg skal ha "spisedag" (hater det ordet, kårni) hver lørdag der jeg koser meg med karbo og fett etter klokken 18.00.

Så, hva tror dere kostholdseksperter? Blir det bra?

I stedet for grøtbilde: Selv industriområdet Forus blir fint i vinterværet. Trasker til jobben..

11 kommentarer:

 1. Jeg synes det høres veldig slitsomt ut. Det er det først som slår meg. Kjøtt/kylling og ris som før treningsmåltid høres veldig ut som unødig planlegging spør du meg ;)
  Sikkert et sunt kosthold, og meget riktig etter "protein"-boken.

  Jeg synes også det er magert, men det kom vel ikke som noen bombe ;)

  Håper du kan bli kvitt etegildene dine med dette, selvom det ser ut som om blodsukkeret ditt vil komme til å berg-og-dalbane seg noe, og dermed får man mere sug etter mat.

  Jeg blir sulten av å lese dette også jeg. Synes det ser lite ut, ikke nødvendigvis i vekt, men i energi. Til hvilke måltider skal du blir ordentlig mett og god ?
  150 gram gr.saker og en liten flis fisk kylling gjør ikke storspiste energibrukende jenter mette og gode. Og min erfaring er at hvis jeg går dager uten å bli skikkelig mett, ja da smeller det greit etter et par dager ;)

  Synes også det er rart at du blir anbefalt proteinpulver istedetfor proteinrik mat...men men. PT-en bryr seg vel ikke om at mat er glede, like mye som meg ;) og at prot.pulver er proppet med kunstig søtning.

  Det var kritikeren i meg som talte nå Charlotte.
  hvis dette fungerer for deg er det flott.

  Hvordan går det med orgie-fri-2010.. holder du ut de 21 dagene?

  stor klem

  SvarSlett
 2. Hei, søte du!

  Takk for kjempefin tilbakemelding! Jeg tenker litt det samme som deg, at det kan bli slitsomt og trist, men jeg prøver som et eksperiment. Spurte mister PT om jeg ikke kunne ha litt kakao og peanøttsmør i grøten og han svarer bare "Nei, det blir nok best uten." Særlig. Dagens høydepunkt var plutselig borte og jeg må vente til lørdag før jeg kan kose meg med mat igjen. Oppsummert ville jeg vært like kritisk selv om det var du som hadde presentert et regime som dette.

  Men de 21 dagene går greit faktisk. 10 igjen nå!

  Stor klem tilbake!

  SvarSlett
 3. Du må sende en klage, han glemte jo hele middagen! Sikkert der alle godsakene er gjemt ;-)

  SvarSlett
 4. Halloo, Ingvil! Hvordan går det?

  Jeg skal jo spise middag hele dagen, så ikke vet jeg hvor godsakene tok veien.. Snart starter jeg også med noen heftige koffeintabletter som tilsvarer en million kaffekopper og heter Ripped Freak. Whohoy!

  Savner deg i Stavanger! Knib!

  SvarSlett
 5. Hva er målet med alt dette kostholdskjøret?

  Enig med Imy; jeg ville ha klaget på oppfølgingen. Helt mongis å glemme middagen.

  SvarSlett
 6. Nei, nei. Spennende er det! Utgangspunktet var min vanlige dagsplan som pleier å utsette middagen til kvelden fordi jeg aldri er hjemme før sent. Så det er middagen vi ser klokken åtte, men kombinert med før-trenings-mat og ekstratrøstemat før leggetid.

  Uansett verdt en nazikur å høre fra dere to. :)

  Ka skjer i Oslo? Noe nytt i heimen?

  SvarSlett
 7. hehe, da er du i overkant glad i selvpining. Nå har jeg ikke sett Imy på en stund, men jeg hadde sikkert hatt godt av en uke eller ti på ditt naziopplegg ;)

  Her i Oslo går det fint, nærmer seg klekking. Det blir kult.

  SvarSlett
 8. Haha, du e så fine!!!

  Hva tid blir det klekking? Kan det passe med 7-fjellsturen for eksempel? Det er min neste date med Imy.

  SvarSlett
 9. Jeg vil anbefale deg å heller prøve å finne din egen balansegang og kjenne etter på kroppen DIN hva den faktisk trenger.Å ha et slikt strengt regime gjør en veldig fastbundet og kan fort gå utover livet generelt,om man ikke går på en streg diett mot konk eller div,ser jeg på det som litt unødvendig og kan i lengden være veldig ødeleggende for psyken.
  Men folk er jo forskjellig,så kanskje fungerer dette bedre for deg enn hva det ville gjort for feks meg:-)

  Ser jo at du utelukker meieriprodukter,men hva med å kanskje bytte ut proteinpulveret i grøten med f.eks egg?Enig med Kanela at det kanskje kan være i overkant litt mye proteinpulver istedetfor fast føde..

  Bare litt tanker fra meg dette,som sagt over her er ingen kropper like så dette kan jo fungere helt supert for deg:-)Håper du kommer i mål med ett etegilde-fritt 2010,jeg heier på deg på veien:-)

  SvarSlett
 10. @chassi: blir nok ikke noen 7-fjellstur på meg i år heller. Skal til Bergen helgen 5.juni for å drikke ut en kompis, det blir nok årets bergenstur for min del.

  Og uansett hadde jeg vært livredd for å møtt deg i en duell nå ;)

  SvarSlett
 11. Hei, Martine!! Takk for kjempefin og fornuftig kommentar. Det er virkelig inspirerende å se hvor flink du er til å bruke alternativ til prottispulver, men hva gjør du med alle eggeplommene? Jeg har instinktivt større problemer med å kaste mat enn med å spise skumle søtningsstoffer. :S

  Kostholdsplanen er nok litt over-the-top, så jeg vet ikke hvor lenge det vil vare. Men jeg gleder meg i alle fall til en fråtsedag med god samvittighet (skal prøve å ikke gå bananas). Har du noen formening om spisedager?

  God helg og god kveld! Stor klem!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...