tirsdag, mars 23, 2010

Erfaringer fra dietten

Kostholdsveiledningen jeg fikk på Toppform lignet mest på en diett, og en ganske omstendelig en til og med, men fordi det er så spennende (og hvis det gir meg synlige magemuskler) har jeg testet dietten i snart tre uker. Her er erfaringene så langt:
 • Spisedager
Spisedagene har jeg for å booste fordøyelsen og holde motivasjonen oppe, men de strekker seg gjerne laaangt utover den ene planlagte kvelden. Det jeg savner mest fra mandag morgen til lørdag kveld er frukt, kakao og peanøttsmør, så jeg har blitt en ekspert på smoothies med alt dette oppi. Sist helg var en spiseHELG og på søndag drakk jeg 5 smoothies på rappen.
 • Lite fett
Det går fint med lite fett. Jeg tar daglig to spiseskjeer tran og spiser ellers kjempemagert. Ingen større utskeielser enn laks.
 • Mye proteiner
Kult å prøve så sinnsykt mye proteiner (ca. 200 gram i døgnet). Jeg føler meg mett på en helt ny måte, og særlig kaseinmåltidet jeg tar før jeg legger meg har blitt en verdsatt dessert som stiller sulten natten gjennom.
 • Ripped Freak
Jah. Denne poppis-fettforbrenneren ville jeg teste bare for gøy, og den har gjort hver dag til et eventyr. Noen ganger er jeg helt tom for energi, og andre dager bobler blodet i hodet mens jeg hopper opp og ned på stolen. Bokstavelig talt. Hvis jeg er så dum at jeg drikker kaffe i tillegg til den relativt store koffeindosen som er i pillene blir jeg uvel og kvalm.
 • Null melk
Buhu, men ok. Dess færre fristelser som finnes i kjøleskapet dess enklere blir det å ikke gå bananas på spisedagene (og de andre dagene).

 • Null sukker
Her har jeg vært strikt. Jeg kuttet kaviar, sennep, ketchup og meget mer, men fant nye venner i sennep uten sukker, krydder og tacosaus blant annet. Det finnes så mye søtstoffer i proteinpulveret at jeg dekker sukkerbehovet der. Fun light er også gull.
 • Karbohydrater
Jeg spiser dobbelt så mye havregryn i havregrøten (60g) og dobbelt så mange rugsprø til lunsjen (4 stk), så folk kommenterer fremdeles at jeg spiser masse mat. Forskjellen nå er at jeg spiser alle karbohydratene tidlig på dagen, og frukt bare etter treningen. Det virker fornuftig og går stort sett greit. Jeg blir så mett av proteinene at et middagsmåltid bestående av grønne grønnsaker og fisk holder i massevis.

 • Resultat
Jeg ser ikke helt magemusklene ennå, men det er kanskje fordi jeg har så mange spisedager. Vekten viser 55 kg, hvilket betyr at jeg har blitt bittelitt lettere, og følelsen i kroppen er for det meste fin. Det har derimot hendt at jeg har tatt noen snarveier på treningen (skulket til og med) fordi jeg mangler energi, og det mener jeg er grunn nok til at dette får bli et veldig midlertidig eksperiment.

Enkel oppskrift på kaseinkvelds:

Man rører litt i et rått egg..Og tilsetter deilig kasein med sjokoladesmak. Kasein er veldig lett å blande, og for at det skal føles som et måltid spiser jeg pulveret med skje i stedet for å mikse shake.

For ekstravaganza har jeg i en teskje med kakao (det er forbudt på dietten egentlig) og kanel.Og så kose seg!

6 kommentarer:

 1. Ingen kommentarer? Og dette er faktisk ett slanke-innlegg? Så rart...

  Fikk du denne dietten av Jone og?


  OG SPISTE DU GRØTER PÅ 30 GRAM HAVREGRYN FØR????

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Ja, jeg fikk dietten av Jone (det var denne jeg fikk) og ja, tydeligvis, jeg må ha spist som alle jeg kurser på toppis om å spise mere mat. 2 rugsprø var jo også fryktelig lite. Godt at Jone orndet opp, selv om resten virker nitrist. :

   Slett
 2. Huttetu, det er godt du er kommet litt mer til hektene :) 30gramsgrøt! Det blir man ikke sterk av nei.
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. I know! Jeg kan ikke huske dette i det hele tatt. :-/

   Slett
 3. Dietten din virket virkelig HELT foreferdelig trist og. No milk - No Yoy. Og det sier hun som har vært på diett i 14 år... ha ha. Jeg tror livet er en lang diett. Det gjeøder bare å finne en en kan leve med. For ingen kan jo slippe opp totalt liksom... det nekter jeg i allefall å tro.

  Denne uken har SALMA dietten måttet vike for egge dietten. Den SALMA-"påkanten" jeg hadde på søndag sitter fortsatt i ryggmargen... :)

  Puss och kram (uten samboer - ingen grøt på DlØ - nå går det i is til frokost - middag og kveld!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, din galning. Så det du sier er at du lever av proteinpulver og frosne bær? Dét var noe til diett det. :-|

   Ellers er jeg enig i alt. :-)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...