lørdag, mai 14, 2011

En peanøttgrøt blir til. (pluss gammel mat)

Vel vel! Jeg har peanøttmel og jeg har proteinpulver med peanøttsmak, og jeg kan tenke meg at det vil passe VELDIG godt i grøt, så nå blir det peanøttgrøt. Woho! 
  • Vann
  • Havregryn
  • Peanøttmel
  • Proteinpulver med peanøtt-, sjokolade- og karamellsmak
  • Salt
  • Kanel
  • Søtning (men det er ikke nødvendig)
Og rører rundt.


Og tar på peanøttsmør.
Og jammen ble det peanøttgrøt!
Ja, det ble dødsgodt. Så klart det ble! Jeg har tenkt å lage den uten havregryn også, det er jo først da det blir skikkelig skikkelig peanøttgrøt, da har man faktisk en grøt av bare peanøtter. Jeg må bare begrense grøteksperimentene for at de ikke skal gå på bekostning av kakaogrøten, for det er nå engang den som er best.

Dette er også peanøttgrøt, men denne smaker kakao.
Peanøtter en en sånn type mat som man faktisk kan gå lei av. Litt. Det har en ganske dominerende smak, og jeg har spist mye peanøttmat de siste dagene. Jeg har nok spist noen kilo gulrøtter med peanøttsmør, uten å overdrive, men, vel vel igjen! Jeg tar en peanøttpause for å snakke om min andre fanesak, som er gammel mat. Sånn som har gått ut på dato.

Jeg kaster ingenting som kan spises. Det er nok en turistforeningskonsekvens. (Okei.. hyttematen har stått siden krigen, men nå er vi sultne og vi har ikke valg, så klar, ferdig, spis.) Jeg skylder på det. Hadde jeg vært politiker ville jeg også gått inn for mindre utvalg i butikkene. Dess mindre butikken behøver av råvarer dess mindre flytransport ville det kreve, og dess mindre mat ville butikken trenge å kaste.

M-hmmm! Gammel skinke til lunsj i dag.
Jeg kan godt kjøpe gammel mat, fordi jeg syns synd på den og fordi den er på tilbud, men det er det nok bare jeg og de gamle damene som gjør. Men altså, skinkepakker som har gått ut på dato smaker vel så bra for det om. Og når man allikevel skal spise hele pakken om gangen så vet jeg at det går greit med flere dager også. Og ikke bare dét... Gamle appelsiner smaker som oftest bedre enn de nyere appelsinene, og moden frukt har flere næringsstoffer enn den som er mindre moden. Da blir det tommel opp for gammel mat.

À propos gammel mat så har jeg fått noen kosttilskudd på Toppform som også har gått ut på dato. Krom er ment å skulle dempe søtbehovet, og de andre som har testet gammel krom mente at det fungerte veldig bra, de gadd ikke spise snacks sent på kvelden plutselig. Så kanskje nå vil jeg plutselig spise grøten uten søtning, eller plutselig kutte ned på gulrotgalskapen. (Det ville vært kjempegreit!)

Kalsium pyruvat og CLA og krom. Jeg blir en fettforbrenningsmaskin.
Og à propos Toppform så er det der jeg er nå. Her er det fint å være. Alle drikker proteinshaker og alle er snille. Snart må jeg gå hele veien hjem i pøsregn uten regntøy, fordi jeg ikke visste at det skulle regne da jeg gikk hjemmefra i morges, men ellers er alt fint og flott. Det er mye kjekkere å jobbe enn å løpe stafett.

Ha en fantastisk helg! :)

onsdag, mai 11, 2011

Peanøttmel!

Og peanøtter i alle varianter!! I pulvervarianter og nesten fettfrie varianter og fleksible varianter som kan røres i vann og i yoghurt og i grøt og sikkert til og med i kaffe! Det er helt latterlig, men jeg er pur lykke. Hoho! Jeg ler høyt!

Jeg var så tøff for avisen i går, da var historien en helt annen. Da var det mer sånn Jeje, mat er næring, mat er energi... Alt annet er uvesentlig, mens jeg serverte proteinpulvergrøt og cottage cheese med tunfisk. (Som de hyggelige journalistene syntes var godt!) Men nå! Hadde de truffet meg i dag så ville jeg vært mer sånn Peanøttmel er toppen av lykke. Tudelidu! Peanøttsmør gjør livet verdt å leve!

Jeg fikk nemlig en pakke i posten i dag:

Peanøttmel, peanøttsmør , peanøttsmør i pulver, og proteinpulver med sjokolade-, peanøtt- og karamellsmak, og woho, it's too much!

Sånn så den ut ja. Peanøttmelet har jeg hatt lyst på kjempelenge, men det har ikke fantes noen steder, det har vært et mysterium. Ikke på iHerbs labyrint av en nettside, og heller ikke på helsekostbutikkene eller proteintypesidene eller noen steder. Men så fikk jeg hjelp av lille Kristine (det hender at vi kaller henne det for å skille mellom Weber og Dedication), for hun hadde fått tak i peanøttmel for leeeenge siden. Kristine sendte link og oppskrifter og tips og triks.. Og tryll, tryll! En formue og en altfor lang ventetid senere har jeg fått peanøttmel i posten.

Kristine hadde laget havregrøt, godiskuler, peanøttsmør og mye annet, og skrev "Håper grøten smaker" for hun antok kanskje at det var det eneste jeg kunne lage. (?) Men, nei. Dette var så gøy at jeg har tenkt å variere bittelitt, det åpnet seg en verden av muligheter her. Fortsatt en verden som er styrt av næringsinnhold kanskje, men en mye større verden enn før vil jeg si. Tusen, tusen takk, Kristine!

Jeg løp allerførst hjem til yoghurt med kakao og et peanøttsmør som er helt alternativt. Det visste jeg ikke engang da jeg bestilte. Dette peanøttsmøret har 85 prosent mindre fett og kommer i pulverform. Det må røres ut i vann! Eller yoghurt. (?) Hm-hm! Og tenk hvor mange steder man ellers kan røre ut peanøttsmør som er i pulverform. Vær så snill å komme med tips. Det er fritt for tilsetninger, og så smaker det sjokolade. Peanøtter og sjokolade.

Ikke nok sjokolade for min del, men det ble en utrolig deilig yoghurt med ekstra kakao og søtning.

So far so good.. men jeg har mer! Peanøttmelet har også mindre fett. Det er laget av bare peanøtter men inneholder bare 13 prosent fett (mot 50 gram i vanlige peanøtter) og 25 gram karbohydrater, for dem som bryr seg om det. Jeg rører peanøttmel og kakao inn i yoghurten.. Og hva skjer?

Det blir bare enda bedre enn med peanøttsmøret! Jeg er ett stort smil.

Sånn var jeg i går:

"Chiafrøgelé gir omega3 og kålrot gir trege karbohydrater. Mat er bare energi!"

Men nå har jeg ombestemt meg. Mat er moro!

Det tar lang tid å få testet gulrotgrøter og grøt med frukt og bær, for det har jeg aldri her, men i morges strakk jeg meg til å bruke skogsbærproteinpulver i sjokoladegrøten. Det smaker funky, for pulveret kommer fra USA, men det fungerer fint som et friskt sommeralternativ. Skogsbærgrøt ligner altså på mange andre grøter selv om smaken er annerledes, akkurat som kaffe med kanel kan ligne på vanlig kaffe men smake mye bedre.

Kanelkaffe og skogsbærgrøt med kanel og kakao.

Jeg gleder meg til å teste proteinpulver med sjokolade, peanøtt- og karamellsmak, det høres ut som en lovende festgrøt. Skikkelig peanøttgrøt. 17.mai-grøt! Fra av skal alt jeg spiser smake peanøtter. Og dersom lykken skulle ta slutt eller bli spist opp, så skal Silje være lykken min videre. Snille Silje som serverte denne fine hilsenen til frokosten i dag:

"Hun pleier alltid å ringe meg når hun har klussa det til med pressen." Haha.

Fordi. Det var Silje som hjalp meg å le det bort da avisdagen var overstått og det gikk opp for meg, etter ut-av-kroppen-opplevelsen det var å ha et kamera rundt seg i garderoben og på gymmen og alle veier, at jeg hadde røpet alle hemmelighetene jeg ikke hadde tenkt å røpe. Jeg hadde snakket og snakket, og det er selvfølgelig sånn at det man ikke har tenkt å fortelle blir det første man forteller i en sånn situasjon. Sånn som jeg snakket i går så kunne jeg like gjerne skrevet spiseforstyrret i pannen, men det er jeg ikke! Mat er moro og trening er gøy!

Her er Kristines link til peanøttmel og annet godt: http://www6.netrition.com/protein_plus_peanut_flour.html. Og som hun varslet meg kan jeg varsle alle som er interessert; frakten er ganske dyr, men det er verdt det.

Men tips! Hva mer kan man gjøre med peanøttsmør som er i pulverform?

mandag, mai 09, 2011

Det skulle være en hemmelighet

(Jeg bor i et drivhus, så her er det boksershorts eller ingenting.)


Men selv om det skulle være en hemmelighet så kommer det i alle fall en avis hit. (!) Og de vil antageligvis ta bilder i min leilighet mens jeg spiser havregrøt, så da skulle det bare mangle at jeg støvsuger leiligheten når den får så sjelden støvsuging til vanlig. Og så håper jeg at de spør om jeg har plukket blomstene selv. -Ja, det har jeg. I hagen! :)

Støvsuging er som en oppvarming, det lærte jeg en gang av Rie. Hun pleide å legge ut rapporter og filmer der hun chinset i dørkarmen, og særlig hvis hun hadde støvsuget så satte hun typisk nye verdensrekorder. (Jeg har vært og besøkt denne chins-stangen til og med.)

Det ble ingen verdensrekorder her i dag.


Na-na-na. (Fortsatt bare halveis på enhånds.)


Dum-di-dum. (Fortsatt fem reps.)


Men nå har det blitt rent og pent, og sofaen ser helt ny ut etter at alle putene ble snudd. Og hvis avisen vil se meg spise grøt så har jeg også lovet meg selv å ikke slikke tallerkenen som jeg ellers pleier å gjøre.

I dag spiste jeg hobbygrøt med kakao og cocosa og ekstra kakaodryss på toppen, men jeg har ikke fått testet de gode tipsene jeg fikk fra google eller fra gulrotgrøtene deres (og her! se så fin!). Mest fordi jeg har vært på jobb og spist ingenting annet enn rett-i-koppen-grøt. (4 korn, bringebærpulver, kakao og mandelmel som røres i en kopp), men det finnes flere utfordringer for grøteksperimentene... Jeg lovte Ingalill å lage appelsingrøt, så jeg kjøpte en haug med appelsiner (en haug for å ha litt å gå), men jeg spiste dem opp før grøt rakk å bli en tanke i mitt hode. Veldig typisk. Peanøttsmøret er også spist opp, og det gikk også veldig fort, så hjemmelaget peanøttsmør blir herved anbefalt med en advarsel. "Vil spises veldig fort med gulrøtter til."

Mat, mat, mat. Det slo meg akkurat at jeg har spist BARE GRØT OG KNEKKEBRØD helt siden påske (for peanøttsmør teller vel ikke), og det uten problemer. Jeg kommer sikkert ikke til å spise annet i dag heller. Og i går, da jeg følte at jeg burde spise et eller annet før jeg skulle legge meg, og at det burde inneholde proteiner og kanskje litt fiber... Så ble det sånn:


Vær så god! Fiberhusk med proteinpulver og vann og et rått egg.


Tjo-hei, så godt det føles å ha støvsuget! Takk, snille Kristin som skriver at jeg er sterk som en okse. Den likte jeg. Ha en superduper dag i solen!

torsdag, mai 05, 2011

Det fins et hav av fantasi der ute

Blå grøt.

Søketreff! Dette er sikkert fra folk som aldri har lest grøtblogger, det er det jeg ser for meg. Jeg ser for meg en mann som har lyst på lage grøt en dag, kanskje grøt med appelsin til og med, og går på google for å finne en oppskrift. Der skriver han Haaavreeegrøøøøt med appelsiiiin, og så kommer han hit. Søketreff inn hit handler 90 prosent om grøt, og 50 prosent av grøtforslagene er hittil u-testet, av meg i alle fall, så her fins det mange gode tips å hente.
  • Grøt med bokhvetemel
  • Havregrøt med mango
  • Grøt med sukrinmelis
  • Grøt med kokosmel
  • Grøt med mandelmel
  • Havregrøtdiett
  • Fiberhusk havregryn kakao
  • Chassigrøt
  • Cottage cheese til grøt
  • Cottage cheese til alt
  • Fiberhusk gelé
  • Fiberhusk grøt - Don't go there!
  • Havregrøt med appelsin
  • Havregrøt av cottage cheese
  • Havregrøt med peanøttsmør
  • Havregrøt med proteinpulver
  • Flate mager grøt
  • Grøt på fjellet
  • Grøt av kastanjemel
  • Havregrøt med gulrøtter - Det skal jeg lage! :)
  • Havregrøt med kesam
  • Havregrøt feilernæring - Nei nei.
  • Fordel med bløtlegging av havregryn
  • Great havregryn
  • Hvordan lage great grøt
  • Grautatirsdag
  • Lavkarbo grøt fiberhusk - Nei, nei. Ikke grøt av fiberhusk.
  • Kan man spise havregrøt to ganger om dagen - Ja!
  • Kakaogrøt
  • Kcal fattig grøt
  • Kan man lage grøt av musli - Ja!
  • Mandelgrøt
  • Quinoagrøt til baby
  • Proteingrøt
  • Sjokoladehavregrøt
  • Sunn grøt

Det er helt sant. Det går bare i grøt.

Men når man snakker om et hav av fantasi så er det dere, de andre grøtidiotene, som har virkelig mange gode idéer. Sinnsyke idéer som passer perfekt for en stakkar med alt for mye fritid. Jeg rekker to porsjoner før de fleste andre har stått opp, så vær så snill å fortsette å komme med forslag. I dag har jeg bare spist en kaffegrøt og jeg rekker enda en porsjon før jeg går på jobb. Share the joy! Lots of love! <3

onsdag, mai 04, 2011

I går

Hei igjen! Dette er om dagen min i går. I går måtte jeg for eksempel fortelle sjefen min om bloggen. Oi! Ja. Jeg måtte spørre ham om å få en liten prat, og vi satte oss ned på kontoret med hendene foldet alvorlig over skrivebordet, og jeg var skikkelig flau over å være en av mange tusen som forteller om seg selv på den vide weben.

Her er sminke og mote byttet ut med mat og trening, men ellers morsomt bloggetreff fra Ida Gylff.

Jeg: Du skjønner. Jeg har en blogg.
Sjefen: Jaha?
Jeg: Ja. Om kosthold og trening. Og om fjellet. Men det er bare tull.
Sjefen: Jaha? Kan jeg få se?
Jeg: Eh. Ja. Chassi.blogspot.com.

Og så sjekker han. Scroller ned forbi havregrøt etter havregrøt.

Jeg: Det handler mye om havregrøt.
Sjefen: Kaller du deg Chassi?
Jeg: Eh. Ja.

Jeg var skikkelig flau!

Jeg: Men, du skjønner! Nå har en avis kommet over denne bloggen, og vil lage en artikkel om å være veldig opptatt av kosthold og trening, og de vil følge meg en hel dag!
Sjefen: Jaha?
Jeg: Så det betyr at de vil bli med hit og være flue på veggen når jeg trener selv og når jeg har kunder og når jeg kurser på Easy Life. Hvis det går greit.
Sjefen: Hahahah! Ja, det gjør det vel. Så morsomt.
Jeg: Ja, det syns jeg også. :)
Sjefen: Skal de gå gjennom skogen med deg?
Jeg: De må jo det.
Sjefen: Og gå helt hjem igjen?
Jeg: De må jo det! Men de trenger jo ikke å trene, og de slipper å spise maten min.

Så snakket vi om arbeidsdagen vår og arbeidsoppgaver og hvem som skulle gjøre hva.

Sjefen: Vil du veie Easy Life-deltakerne?
Jeg: Det kan jeg godt.
Sjefen: Hva veier du?
Jeg: 57,2. Ser du, det er ikke normalt å spørre sine ansatte om sånt!
Sjefen: Men vi er ikke normale.

Vi har en vekt på kontoret vårt. (!) Før arbeidsdagen hadde begynt hadde vi diskutert kilo på vekten (Sjefen gikk på vekten for å vise at man er ikke mann før man veier et tidels tonn) og kilo i benkpress (for hans forrige kjæreste veide like mye som meg og benket 80 kilo), og proteinpulver (denne har bedre BCAA enn din), og ulike resultater av ulik kreatin (at jeg kunne se på kroppsanalysen at jeg samlet vann selv om jeg brukte krealkalyn)... En helt typisk samtale! Her.

Man kunne skrevet avisartikler om hvem som helst på hele Toppform. De kunne like gjerne spurt sjefen min Heisann, hva spiser du til middag. Og hans 12 egg (uten plomme i sesongen!) ville vært en vel så rar middag som tunfiskboksen min.

Ellers, i går!

Jeg spiste min vanlige mat:
08.00 Gul grøt med hobbysmak
11.00 Tre knekkebrød med en makrellboks og kålrot
15.00 Rett-i-koppen-grøt av musli, kakao, bananprotein og litt bringebærmelk
18.00 Fire rugsprø med tunfiskboks og kaviar, to gulrøtter og en banan
21.00 Kyllingsuppe og en appelsin
24.00 0,5 liter yoghurt naturell med kanel og kakao

Jeg pleier ikke å spise seks måltider, men jeg var ikke forberedt på å få kyllingsuppe plutselig.

Det er gøy med mat! Det er virkelig gøy å stå opp en tirsdag morgen og tenke at i dag vil jeg ha gul konditorfarge i grøten og blande den med banansjokoladeproteinpulver som smaker som hobby-sjokoladen, og så vil jeg spise det av en gul bolle som er så gul at den gjør meg glad helt av seg selv.

Glem pynten, vær så snill. Det var ingen vits i å drysse gresskarkjerner på.

Grøten ble ikke veldig gul med konditorfarge, men jeg våknet i natt av en annen god idé. - Gurkemeie er mye gulere enn konditorfarge! I dag spiste jeg grøt med gurkemeie og anis og vanlig bananproteinpulver, med deilig hjemmelaget peanøttsmør. Tilbehør var kaffe med melk og kanel, og underholdning var blogger på pad og RYP-programmet til Tech Nutrition som jeg ville lese meg opp på etter en diskusjon med en kunde. Det virket veldig bra, bra kost og helkroppsprogram, og det var ekstra hyggelig å lese når Silje var pynt på alle bildene. Noen som har brukt RYP-program?

Se her da! Tilbake til hvit tallerken for å vise hvor gul denne grøten er.

Ellers, i går!

Jeg trente min tilfeldige trening:

Jeg satte musikk på i aerobicsalen og hoppet alene opp og ned i en time, før jeg tok pullups med og uten assistanse. (Uten assistanse er fortsatt bare tre, så det går fort.) Pluss en time tur.

Og jeg hadde det hyggelig:
Toppformjentene samles innimellom uten treningsklær, og det er helt fantastisk fint. Det er veldig internt å snakke om gruppetimer og le av tabber vi har gjort på scenen, men det er det som gjør det så bra! I går var vi samlet til oppdateringer og te og deilig kyllingsuppe, og for en gjeng!

Oh, the love!

Det var litt hallelujastemning fra meg til dere! I det siste har jeg vært mye med min utrolig positive, sprudlende fyrverkeri-bestis som heter SuperSilje, og hun er farlig smittsom med det boblende humøret sitt. Ingen kan spre glede som en lykkelig blond bodypumpinstruktør fra Sørlandet! I dag er det onsdag og nå må dagen starte snart. (Ut av joggebuksen!) Håper alle har det kjempebra!

mandag, mai 02, 2011

Kaffegrøt, iskaffegrøt og fitnesskaffe


Jeg har fått kaffeproteinpulver fra Gymgrossisten og fitnesskaffe fra Kristin, så, ja, jeg skal bare skrive litt om det. Vi skulle gi tips i konkurransen til Kristin om helsebringende drikker, og jeg anbefalte proteinshake (Full av gode næringsstoffer!), så det passer fint å skrive om begge deler. Proteinpulver og kaffe! Nå drikker jeg kaffen.

Den første skal være slankende og den andre skal gi energi.

Kaffetest: Hvis jeg skal være helt ærlig og gi en dom så må jeg si at den er ikke så ekstraordinær som den høres ut med det kule navnet sitt. Fitnesskaffe er vanlig kaffe med krydder og urter, og fordi den har disse krydderne så skal den være slankende og gi ekstra energi. Det er jo bra. Men selv om jeg ikke er særlig flink til å lage kaffe så syns jeg at jeg lager bedre kaffe selv med mine egne krydder (kanel!), og fordi jeg ikke har så mye til overs for ferdige blandinger (bortsett fra Frieles sjokoladekaffe) så blir fitnesskaffen subjektivt nedstemt. Jeg vet at den er ganske dyr også, det har jeg googlet.

Oi, nå fikk jeg en kommatest-challenge i kommentar fra Hilde. Skal skrive fort ferdig først.

Pulvertest: Grøt. Hmmm. Ja. Jeg skulle si at jeg har fått proteinpulver med kaffesmak (og koffein!) og at det ble godt i grøten. Grøt er jo også godt med vanlig espressopulver, men ja, pulver nå. Jeg laget proteinkaffegrøt til frokost og iskaffegrøt til middag og jeg er veldig fornøyd med dette pulveret. Gymgrossisten anbefaler iskaffe, men iskaffegrøt blir omtrent det samme og alt kan bli til grøt bare man ønsker det hardt nok. Ved å blande havregryn med vann er det ikke nødvendig å koke hvis man setter blandingen i kjøleskapet og venter noen timer.

Røre alt sammen og vente. Gjerne over natten.
(Komma eller punktum? Nå klarer jeg ikke å tenke på annet.)


Så blir det grøt.

Av dette.

En spiseskje chiafrø gir ekstra konsistens til kjøleskapsgrøt så her kom den digre boksen min endelig til nytte. Jeg brukte kokos som dagens spesialtilsetning fordi peanøttsmør vil gjøre liten nytte for seg i en kald blanding, men apropos peanøttsmør.. Nå har jeg akkurat laget mitt eget! Jeg lånte mixmaster hos naboen i går, og med to pakker peanøtter fra Ica (de som ikke har olje på seg) så ble det peanøttsmør av bare peanøtter på bare fem minutter i mixmasteren. Er ikke det kult?

Dette ble middagen.

Dette ble desserten.

Og dette ble en ekstradessert. (Nei, det var ikke like godt med kålrot.)

Dette ble kveldsen.

Før kvelden var over hadde jeg spist hele det halve brødet (faktisk vaniljeproteinbrød fullt av gode næringsstoffer) med peanøttsmør. Tabbetabbetabbe. Det var altfor godt dette peanøttsmøret, det er ikke til å komme fra, men at jeg i det hele tatt kan spise så mye brød er grunnen til at jeg ikke har brød her til vanlig. Og hvis jeg skal få fortelle enda noe teit om meg selv så skyldes kålroten til dessert nummer to at jeg også prøver å begrense inntaket av gulrøtter for ikke å bli helt orange i huden. Jeg visste jo at det ikke ville passe med kålrot til peanøttsmør.

Nå skal jeg ta en kommatest! Kommaer er skumlere enn edderkopper, og det vet Hilde, men jeg skal ta den likevel. Wish me luck eller ta den selv, her er komma-testen.

lørdag, april 30, 2011

Tilfeldig treningsprogram

Sånn ser treningsprogrammet ut! Og sånn ser det ut fordi jeg liker å ha et program som har plast rundt seg og ser profft ut. Jeg er fornøyd med det, men jeg bruker det sjelden.

Chassishow heter det til og med. Det er fordi jeg opprinnelig mente å lære meg noen treningstriks.

Hva har vi her?
Frontbøy til oppvarming
Knebøy (5 x 5)
Nordic hamstrings (10 x3)
Pullups eller chins (max x 3)
Nedtrekk (dropsett)
Sittende roing (dropsett)
Dips (max x 3)
Pushups (20 x 5)

Sånn ser det ut ja. Men hvor ofte tar jeg knebøy 5 x 5? Aldri. Jeg hater det fordi det er så tungt. Nordic hamstrings? Niks. For ribbeveggene på Toppform henger for høyt. De andre øvelsene er greie og brukes titt og ofte.

Treningsuken har vært som dette:
Søndag: 4 timer over fjellet
Mandag: 2 timer tur
Tirsdag: 1 time tur
Onsdag: 2 timer tur og bodypump
Torsdag: 2 timer tur og styrke på bryst og rygg
Fredag: 2 timer tur og bodypump
Lørdag: 1 time tur og styrke på bein (!)

Hvorfor har den vært som dette?
Jeg har vært sløv etter løpeturen i fjellet (med spisekick og sofakick) så det begynte som en rolig uke. Været har vært så fint og jeg har hatt både treningsfri og jobbefri, og jeg kan kunsten å gå på kafé og kunsten å gå fra sted til sted. Bruker mye tid på det. Men så var det godt å være tilbake etter påsken og tjo-hei, styrketrening er gøy, så de siste fire dagene er jeg veldig fornøyd med.

Og treningen er tilfeldig, det er det beste. Hva har jeg lyst til å dag, har jeg lyst å ta knebøy? Nei, det har jeg ikke. Bryst og rygg er kjekkest så da blir det det, og fordi jeg dekker alle muskelgrupper på bodypumpen og i tillegg dekker kondisjon og fettforbrenning på turene jeg går så tillater jeg meg å trene akkurat det som er gøyest der og da. Helst med selskap, og da får selskapet styre showet.

Men:
Treningstriksene går stadig bedre, 5 chins og 3 pullups! Drit i knebøyen!

fredag, april 29, 2011

Havregrøt med avocado

God morgen! Her er den! Frokosten i dag ble havregrøt med avocado. Jeje. Jeg har utsatt avocadogrøten i en evighet bare fordi jeg vet at den ikke vil kunne måle seg kakaogrøten som jo er dagens høydepunkt. Vil heller ha kakao, vil ikke ha avocado. Men i dag skal avocado være frokostens fettkilde og jeg skal ikke tilsette hverken kakao eller peanøttsmør.

Tusen takk for fint forslag fra Silje Mariela som mener bestemt at dette er en greie. Det blir alltid godt til slutt!

Vel vel, lille avocado.. Vil du moses eller skjæres i skiver?

Jeg moser den med en dråpe melk og noen dråper natreen. Vil ha en søt grøt.

Men når jeg har oppi vaniljeproteinpulver blir det søtt uansett.

50 gram havregryn til en halv avocado, en scoop vaniljeprotein, salt og kanel. Grøten ble for tynn så jeg drysset i litt semulegryn også. Det er triks for bedre konsistens.

Okei. Sulten! Så beina på bordet og grønn grøt på fanget.

Ble ikke det en veldig grønn grøt?

Haha, jeg har spinat i. Det så egentlig ut som helt vanlig havregrøt så jeg har rørt inn to klumper frossen spinat for liksom å illustrere at dette er en grøt med grønnsaker.

Her er dommen:
Grøten smakte altfor søtt (damn you, vaniljeprotein) og ikke særlig annerledes. Jeg tror at avocado bør kombineres med cottage cheese eller yoghurt hvis det skal bli noe spennende.

Er det flere enn meg som leser grøtblogger? Det fins utrolig mange fine!

Dette er alltid den beste: Kaths Tribute to Oatmeal. Men her fant jeg også en som har laget skikkelig avocadohavregrøt: The chic life - Avocado oatmeal. Den er uten spinat.


onsdag, april 27, 2011

Mest til mor

Hei igjen! Mor har begynt å printe ut bloggerapporter og lime dem inn i hytteboken (!), så dette er mest til henne. Hun har selv sendt meg bildene, jeg bare publiserer, og hun sendte dem ikke før i dag så nå har vel andre mennesker glemt påsken for lenge siden, men vær så god, her er vær og føre loggført fra påsken på Songesand 2011.

Det mor vil vite aller mest er nemlig hva slags vær vi har hatt:

- Vi har hatt veldig fint vær og hele Norge har hatt fint vær og alle snakker om det. Vi har hatt temperaturer langt over 20 grader og vi har hatt det hele tiden.

Mens det far vil vite er hvor mye fisk han har fått og hva som er gjort av praktisk arbeid:

- Han fikk én steinbit og saget mange trær for å få bedre utsikt mot elven.

Men jeg vet ikke hva slags bilder hun har sendt meg så jeg aner ikke hva slags diger ball han har i båten.

Bestemor vil vite om hun var med denne gangen også:


- Og det var hun! Hun hadde med seg påskeegg og påskete og påskekaffe som hun har hvert år, og vi hadde påskequiz fra Se og Hør og vi kniste og fniste av alt vi ikke visste. :)

Og så er det viktig å huske hvem andre som har vært med:

- Jeg kom på skjærtorsdag og lille bror kom med kjæresten på påskeaften, mens lille søster, stakkars, måtte bli igjen i Bergen med masteroppgaven.

Har vi gjort noe denne påsken?

Vi gikk jo tur! Her har jeg stjålet kakao fra DNT-hytten, og den måtte jeg bære i hånden hele dagen, og far har fått nye joggesko.

Men ja:
Vi spiste frokostene på terrassen! Jeg bakte som vanlig rundstykker til alle men hadde som vanlig spist havregrøt før dere andre sto opp.

Og vi flyttet oss mellom terrassene avhengig av solforholdene.

Og en dag spiste vi appelsinene våre på campingstoler i en snøfonn!

Hei mor!

Har vi ellers gjort noe spennende?

- Nei.. vi har ikke det.


Jo, jeg har gjort noe spennende!

Sånn vil jeg selv huske påsken best:


Jeg satte to verdensrekorder denne påsken, det gjorde jeg rett og slett. Først da jeg løp over fjellet på veien inn og deretter da jeg knuste den første rekorden på veien tilbake. Det var stas! Jeg fant veien helt av meg selv (og jeg har gått meg vill på alle slags vis i dette fjellet!) og løp mange mil og høydemeter i ren bananrus.

Jeg har noen bilder selv også:

Først en kjapp matpause (tunfisk og appelsin) og kartpause, for det tar noen timer å løpe Lysefjorden selv når det er snakk om verdensrekorder. Og som alltid when alone.. med nesten ingen klær.

Den grønne flekken i tåken til venstre er Songesand og målet mitt, der bor vi.

Og klar ferdig gå.

Det fins mange sånne så dem må man trampe vekk.

Og her er Lysefjorden sett fra Prekestolen.

Jeg løp hjem på fire timer og det var hur kult som helst! Men siden da har jeg bare sittet i sofaen og spist mye mat og skrevet om hva jeg har spist. :P

(Det var innlegg nummer 444, klokken nærmer seg halv tre (på natten ja) og nå skal jeg koke havregrøt igjen.)

P.S! Jeg har kjøpt avocado til havregrøten men jeg gruer meg til å prøve. Finnes det en oppskrift? Skal jeg røre den inn eller legge den oppå grøten, og hva slags proteinpulver vil passe best? Jeg tenker vanilje. (?)

søndag, april 24, 2011

It's complicated

Jeg vet ikke om vi elsker hverandre eller hater hverandre eller kommer overens i det hele tatt. Den ene dagen er vi verste fiender, den neste dagen åpne og imøtekommende, og i dag har vi vært best friends forever. Sånn er det helt umulig å vite hva jeg hvor jeg har denne fiberhusken. Vi har per nå et meget komplisert forhold.

Da jeg kom hjem fra fjellet i dag var jeg sulten som en ulv etter å ha løpt hele Lysefjorden på langs, så selv om jeg ikke ville ha nøtter i påskeegget var jeg glad for at jeg hadde fått det likevel. Jeg spiste dem fortere enn noen kan si påskehare da jeg kom fram og var svett og sliten, men likevel var jeg fortsatt sulten. Skikkelig skummelt sulten (etter også å ha spist en diger yoghurt med kakao). Jeg ante at spisekicket ville komme som et tordnende tog og tømme alle skapene mine. Så....

Så hvorfor ikke begynne med fiberhusk? Det er jo bare fiber og ingen kalorier!

Dette kan nesten kalles en oppskrift:
En kopp melk og en spiseskje fiberhusk røres godt og tilsettes natreen, kanel og mandelessens. Det er alt og alt er kaldt. Men her ligger trikset.. Når man blander fiberhusk med melk i stedet for vann blir konsistensen mindre geléaktig! (Melk i stedet for vann, melk i stedet for vann, melk i stedet for vann.)

Det blir sånn:

Sånn.

Og det smaker som semulegrøt med mandelessens! I alle fall hvis man spiser den fort. Hvis man venter bittelitt blir det mer som semulepudding med mandelessens, men det blir i alle fall ikke gelé.

Det ble altså et spisekick ut av denne kvelden, så jeg har spist både grøt og pudding og gelé (for jeg testet med vann også) og meget mere, men jeg ble glad for å oppdage at fiberhusken kan smake godt og gjøre nytte for seg. Aldri så galt at det blablabla. Det er så dumt med mat som går til spille, og fiberhusken har så lenge vært en standhaftig tinnsoldat i skuffen at det var rett før jeg mistet troen.

Det var det positive altså. Men spisekicket kom som et tog og en virvelvind og julen på kjerringa og det var ingenting jeg kunne gjøre for å slippe unna. Hjelp, hjelp, nei, ingen til å hjelpe. Dømt til å tømme skap og kjøleskap. Det ble oppkarbing og oppfeting og nå er jeg kvalm.

For å oppsummere opplevelsen med pluss og minus som Ingalill alltid gjør..

Pluss
- Jess til oppdagelsen av ny grøt med fiberhusk! (Jeg syns å huske at det het fløyelsgrøt når vi tilsatte mandelessens i semulegrøten på skolekjøkkenet.)
- Jess til oppdagelsen av at gulrøtter dyppet i peanøttsmør smaker dødsgodt!

Minus
- Jeg er virkelig kvalm.
- Jeg har spist titusen påskekalorier uten å ha spist en eneste sjokolade.

Den skikkelige påskerapporten får komme når noen sender meg bilder. Jeg har også lyst å legge ut fin rapport med fjell og solbriller og appelsiner men jeg har ikke knipset selv.

Jeg blir veldig glad for flere tips til fiberhusk! Håper alle har hatt en nydelig ferie! :)

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...