tirsdag, mai 13, 2008

Fiin pinse


Altfor tett etter Hildes fantastiske coctailkalas dro Andreas og jeg på fjelltur lørdag morgen og sånn gikk det:

Vi syklet til Prekestolhytta for så å gå til Songesand. M-hmm, begge deler. Men! Allerede før Bratteli hadde vi gjort en stygg bommert på kartet så vi måtte snu tvert om og gå langs hele fjorden gjennom buskas og kratt. Åååå, det ble en lang dag! Vi kom fram etter 12 timer.


Dag to ville vi gå en annen vei tilbake. Kjempelurt, en annen vei! For vi kan kart! Fra Songesandstølen ville vi gå mot Bratteli, men denne gangen gikk vi enda mye lenger før vi tok fram kartet. Og da vi tok fram kartet så hadde vi ikke brukt kompasset. Og så! Så fant vi ut at vi hadde gått ut av kartet!

Jeg begynte å grine. Jeg grein ikke før mor ringte og spurte hvor vi var, men da måtte jeg grine for det visste jeg jo ikke i det hele tatt. Vi så for oss en utenatt med mygg og lite klær.

Mor: Skal jeg ringe helikopter? (Hun er så snill)
Jeg: Kan jeg få snakke med far heller?
Mor: Ja.
Far: Hva ser du nå?
Jeg: Skog? Fjell?
Far: Ser du en elv?
Jeg: Ja.
Far: Følg den.
Jeg: Snufs... Ok.

Ha ha. Det var feil elv så klart.

Grønt kryss viser hvor vi skulle, rødt kryss viser hvor vi endte opp.

Da vi kom ut av skogen i skumringen fant vi ut at vi hadde krysset fjellet mot Årdal. Altså helt feil vei. Dette ligner ikke i det hele tatt på det som er veien hjem, virkelig ikke. Men. Vi så at det var folk i en hytte (bank-bank-bank.. unnskyld, vi har gått oss vill) og spurte pent om å få skyss tilbake til Songesand i en bil. Hurra! Vi ble kjørt tilbake til hytten sent på kvelden og tømte hytten for hermetikk og var glade for å være i live for da hadde turen tatt 11 timer og vi var altså tilbake hvor vi startet.


Tredje gangen gjelder det. Neste dag er vi nødt å komme oss hjem så vi begynner turen på ny og... Vi fant veien! Den enkleste veien. Vi kom hjem på bare 10 timer.

Opplevelser i fleng her:

Hoggorm.

Vanskelige veivalg.

Og luftige svev! Neida.

Mest stress å finne veien fram. Alltid sånn. Men en fin pinse uansett.

11 kommentarer:

 1. Vil tro denne kommentaren bortimot er forventet av meg: hahaha

  SvarSlett
 2. Hehe, ja det er helt utrolig.

  Men ser jeg ditt blide og fjellvante fjes på 7-fjellsturen? Du kan seriøst ikke le om du ikke stiller på årets ifi-challenge.

  SvarSlett
 3. Trodde dere gæmle-ifi'ene begynte å bli hardcore jeg? For deg kommer jo 7-fjells til å fortone seg som en walk in the park. Nei, da syns jeg vi bør gjøre noe som virkelig gjør vondt sammen i stedet for å ta den koseturen rundt bergensfjellen.

  SvarSlett
 4. Loddis loddis!! Jeg ler høyt her! Ok, la oss ha det vondt sammen, men la oss legge planene mens vi tusler syv fjell på en søndagstur. Jeg pakker piknikk-kurven.

  SvarSlett
 5. har er mitt forslag til fellestur:
  http://www.skaala.no/

  SvarSlett
 6. Din kødd! Skal du gå Skåla? Jeg kan ikke tenke meg noe verre, men nå blir jeg vel nødt å tenke på det i alle fall. Argh! Du er helten..

  SvarSlett
 7. hadde ikke tenkt på det før jeg begyngte å spekulere på vonde ting. Lett å være helt bak tastaturet når dere ikke kan observere den stadig voksende kulemagen.

  SvarSlett
 8. Godt! Jeg tror Skåla Opp er et løp man typisk dør av, så da melder jeg avbud. Tror jeg hadde noen andre planer den dagen. :)

  Next time in Bergen.

  SvarSlett
 9. Puh, der var streiken over og Bergensturen redda - eller? Dere hadde vel tatt beina fatt fredag ettermiddag? :-D

  SvarSlett
 10. Hallais pingvil!

  Plan B var bil til Bergen, men etter 10 svette fjelltimer ville det blitt skikkelig hardt å kjøre 5 timer hjem en sen søndags kveld.

  Nå blir det fly! Og rekefest!?

  SvarSlett
 11. Biltur etter 7-fjellsturen hadde nok blitt knallhardt ja.
  På lørdag blir det reker og hvitvin :-)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...