mandag, mai 02, 2011

Kaffegrøt, iskaffegrøt og fitnesskaffe


Jeg har fått kaffeproteinpulver fra Gymgrossisten og fitnesskaffe fra Kristin, så, ja, jeg skal bare skrive litt om det. Vi skulle gi tips i konkurransen til Kristin om helsebringende drikker, og jeg anbefalte proteinshake (Full av gode næringsstoffer!), så det passer fint å skrive om begge deler. Proteinpulver og kaffe! Nå drikker jeg kaffen.

Den første skal være slankende og den andre skal gi energi.

Kaffetest: Hvis jeg skal være helt ærlig og gi en dom så må jeg si at den er ikke så ekstraordinær som den høres ut med det kule navnet sitt. Fitnesskaffe er vanlig kaffe med krydder og urter, og fordi den har disse krydderne så skal den være slankende og gi ekstra energi. Det er jo bra. Men selv om jeg ikke er særlig flink til å lage kaffe så syns jeg at jeg lager bedre kaffe selv med mine egne krydder (kanel!), og fordi jeg ikke har så mye til overs for ferdige blandinger (bortsett fra Frieles sjokoladekaffe) så blir fitnesskaffen subjektivt nedstemt. Jeg vet at den er ganske dyr også, det har jeg googlet.

Oi, nå fikk jeg en kommatest-challenge i kommentar fra Hilde. Skal skrive fort ferdig først.

Pulvertest: Grøt. Hmmm. Ja. Jeg skulle si at jeg har fått proteinpulver med kaffesmak (og koffein!) og at det ble godt i grøten. Grøt er jo også godt med vanlig espressopulver, men ja, pulver nå. Jeg laget proteinkaffegrøt til frokost og iskaffegrøt til middag og jeg er veldig fornøyd med dette pulveret. Gymgrossisten anbefaler iskaffe, men iskaffegrøt blir omtrent det samme og alt kan bli til grøt bare man ønsker det hardt nok. Ved å blande havregryn med vann er det ikke nødvendig å koke hvis man setter blandingen i kjøleskapet og venter noen timer.

Røre alt sammen og vente. Gjerne over natten.
(Komma eller punktum? Nå klarer jeg ikke å tenke på annet.)


Så blir det grøt.

Av dette.

En spiseskje chiafrø gir ekstra konsistens til kjøleskapsgrøt så her kom den digre boksen min endelig til nytte. Jeg brukte kokos som dagens spesialtilsetning fordi peanøttsmør vil gjøre liten nytte for seg i en kald blanding, men apropos peanøttsmør.. Nå har jeg akkurat laget mitt eget! Jeg lånte mixmaster hos naboen i går, og med to pakker peanøtter fra Ica (de som ikke har olje på seg) så ble det peanøttsmør av bare peanøtter på bare fem minutter i mixmasteren. Er ikke det kult?

Dette ble middagen.

Dette ble desserten.

Og dette ble en ekstradessert. (Nei, det var ikke like godt med kålrot.)

Dette ble kveldsen.

Før kvelden var over hadde jeg spist hele det halve brødet (faktisk vaniljeproteinbrød fullt av gode næringsstoffer) med peanøttsmør. Tabbetabbetabbe. Det var altfor godt dette peanøttsmøret, det er ikke til å komme fra, men at jeg i det hele tatt kan spise så mye brød er grunnen til at jeg ikke har brød her til vanlig. Og hvis jeg skal få fortelle enda noe teit om meg selv så skyldes kålroten til dessert nummer to at jeg også prøver å begrense inntaket av gulrøtter for ikke å bli helt orange i huden. Jeg visste jo at det ikke ville passe med kålrot til peanøttsmør.

Nå skal jeg ta en kommatest! Kommaer er skumlere enn edderkopper, og det vet Hilde, men jeg skal ta den likevel. Wish me luck eller ta den selv, her er komma-testen.

lørdag, april 30, 2011

Tilfeldig treningsprogram

Sånn ser treningsprogrammet ut! Og sånn ser det ut fordi jeg liker å ha et program som har plast rundt seg og ser profft ut. Jeg er fornøyd med det, men jeg bruker det sjelden.

Chassishow heter det til og med. Det er fordi jeg opprinnelig mente å lære meg noen treningstriks.

Hva har vi her?
Frontbøy til oppvarming
Knebøy (5 x 5)
Nordic hamstrings (10 x3)
Pullups eller chins (max x 3)
Nedtrekk (dropsett)
Sittende roing (dropsett)
Dips (max x 3)
Pushups (20 x 5)

Sånn ser det ut ja. Men hvor ofte tar jeg knebøy 5 x 5? Aldri. Jeg hater det fordi det er så tungt. Nordic hamstrings? Niks. For ribbeveggene på Toppform henger for høyt. De andre øvelsene er greie og brukes titt og ofte.

Treningsuken har vært som dette:
Søndag: 4 timer over fjellet
Mandag: 2 timer tur
Tirsdag: 1 time tur
Onsdag: 2 timer tur og bodypump
Torsdag: 2 timer tur og styrke på bryst og rygg
Fredag: 2 timer tur og bodypump
Lørdag: 1 time tur og styrke på bein (!)

Hvorfor har den vært som dette?
Jeg har vært sløv etter løpeturen i fjellet (med spisekick og sofakick) så det begynte som en rolig uke. Været har vært så fint og jeg har hatt både treningsfri og jobbefri, og jeg kan kunsten å gå på kafé og kunsten å gå fra sted til sted. Bruker mye tid på det. Men så var det godt å være tilbake etter påsken og tjo-hei, styrketrening er gøy, så de siste fire dagene er jeg veldig fornøyd med.

Og treningen er tilfeldig, det er det beste. Hva har jeg lyst til å dag, har jeg lyst å ta knebøy? Nei, det har jeg ikke. Bryst og rygg er kjekkest så da blir det det, og fordi jeg dekker alle muskelgrupper på bodypumpen og i tillegg dekker kondisjon og fettforbrenning på turene jeg går så tillater jeg meg å trene akkurat det som er gøyest der og da. Helst med selskap, og da får selskapet styre showet.

Men:
Treningstriksene går stadig bedre, 5 chins og 3 pullups! Drit i knebøyen!

fredag, april 29, 2011

Havregrøt med avocado

God morgen! Her er den! Frokosten i dag ble havregrøt med avocado. Jeje. Jeg har utsatt avocadogrøten i en evighet bare fordi jeg vet at den ikke vil kunne måle seg kakaogrøten som jo er dagens høydepunkt. Vil heller ha kakao, vil ikke ha avocado. Men i dag skal avocado være frokostens fettkilde og jeg skal ikke tilsette hverken kakao eller peanøttsmør.

Tusen takk for fint forslag fra Silje Mariela som mener bestemt at dette er en greie. Det blir alltid godt til slutt!

Vel vel, lille avocado.. Vil du moses eller skjæres i skiver?

Jeg moser den med en dråpe melk og noen dråper natreen. Vil ha en søt grøt.

Men når jeg har oppi vaniljeproteinpulver blir det søtt uansett.

50 gram havregryn til en halv avocado, en scoop vaniljeprotein, salt og kanel. Grøten ble for tynn så jeg drysset i litt semulegryn også. Det er triks for bedre konsistens.

Okei. Sulten! Så beina på bordet og grønn grøt på fanget.

Ble ikke det en veldig grønn grøt?

Haha, jeg har spinat i. Det så egentlig ut som helt vanlig havregrøt så jeg har rørt inn to klumper frossen spinat for liksom å illustrere at dette er en grøt med grønnsaker.

Her er dommen:
Grøten smakte altfor søtt (damn you, vaniljeprotein) og ikke særlig annerledes. Jeg tror at avocado bør kombineres med cottage cheese eller yoghurt hvis det skal bli noe spennende.

Er det flere enn meg som leser grøtblogger? Det fins utrolig mange fine!

Dette er alltid den beste: Kaths Tribute to Oatmeal. Men her fant jeg også en som har laget skikkelig avocadohavregrøt: The chic life - Avocado oatmeal. Den er uten spinat.


onsdag, april 27, 2011

Mest til mor

Hei igjen! Mor har begynt å printe ut bloggerapporter og lime dem inn i hytteboken (!), så dette er mest til henne. Hun har selv sendt meg bildene, jeg bare publiserer, og hun sendte dem ikke før i dag så nå har vel andre mennesker glemt påsken for lenge siden, men vær så god, her er vær og føre loggført fra påsken på Songesand 2011.

Det mor vil vite aller mest er nemlig hva slags vær vi har hatt:

- Vi har hatt veldig fint vær og hele Norge har hatt fint vær og alle snakker om det. Vi har hatt temperaturer langt over 20 grader og vi har hatt det hele tiden.

Mens det far vil vite er hvor mye fisk han har fått og hva som er gjort av praktisk arbeid:

- Han fikk én steinbit og saget mange trær for å få bedre utsikt mot elven.

Men jeg vet ikke hva slags bilder hun har sendt meg så jeg aner ikke hva slags diger ball han har i båten.

Bestemor vil vite om hun var med denne gangen også:


- Og det var hun! Hun hadde med seg påskeegg og påskete og påskekaffe som hun har hvert år, og vi hadde påskequiz fra Se og Hør og vi kniste og fniste av alt vi ikke visste. :)

Og så er det viktig å huske hvem andre som har vært med:

- Jeg kom på skjærtorsdag og lille bror kom med kjæresten på påskeaften, mens lille søster, stakkars, måtte bli igjen i Bergen med masteroppgaven.

Har vi gjort noe denne påsken?

Vi gikk jo tur! Her har jeg stjålet kakao fra DNT-hytten, og den måtte jeg bære i hånden hele dagen, og far har fått nye joggesko.

Men ja:
Vi spiste frokostene på terrassen! Jeg bakte som vanlig rundstykker til alle men hadde som vanlig spist havregrøt før dere andre sto opp.

Og vi flyttet oss mellom terrassene avhengig av solforholdene.

Og en dag spiste vi appelsinene våre på campingstoler i en snøfonn!

Hei mor!

Har vi ellers gjort noe spennende?

- Nei.. vi har ikke det.


Jo, jeg har gjort noe spennende!

Sånn vil jeg selv huske påsken best:


Jeg satte to verdensrekorder denne påsken, det gjorde jeg rett og slett. Først da jeg løp over fjellet på veien inn og deretter da jeg knuste den første rekorden på veien tilbake. Det var stas! Jeg fant veien helt av meg selv (og jeg har gått meg vill på alle slags vis i dette fjellet!) og løp mange mil og høydemeter i ren bananrus.

Jeg har noen bilder selv også:

Først en kjapp matpause (tunfisk og appelsin) og kartpause, for det tar noen timer å løpe Lysefjorden selv når det er snakk om verdensrekorder. Og som alltid when alone.. med nesten ingen klær.

Den grønne flekken i tåken til venstre er Songesand og målet mitt, der bor vi.

Og klar ferdig gå.

Det fins mange sånne så dem må man trampe vekk.

Og her er Lysefjorden sett fra Prekestolen.

Jeg løp hjem på fire timer og det var hur kult som helst! Men siden da har jeg bare sittet i sofaen og spist mye mat og skrevet om hva jeg har spist. :P

(Det var innlegg nummer 444, klokken nærmer seg halv tre (på natten ja) og nå skal jeg koke havregrøt igjen.)

P.S! Jeg har kjøpt avocado til havregrøten men jeg gruer meg til å prøve. Finnes det en oppskrift? Skal jeg røre den inn eller legge den oppå grøten, og hva slags proteinpulver vil passe best? Jeg tenker vanilje. (?)

søndag, april 24, 2011

It's complicated

Jeg vet ikke om vi elsker hverandre eller hater hverandre eller kommer overens i det hele tatt. Den ene dagen er vi verste fiender, den neste dagen åpne og imøtekommende, og i dag har vi vært best friends forever. Sånn er det helt umulig å vite hva jeg hvor jeg har denne fiberhusken. Vi har per nå et meget komplisert forhold.

Da jeg kom hjem fra fjellet i dag var jeg sulten som en ulv etter å ha løpt hele Lysefjorden på langs, så selv om jeg ikke ville ha nøtter i påskeegget var jeg glad for at jeg hadde fått det likevel. Jeg spiste dem fortere enn noen kan si påskehare da jeg kom fram og var svett og sliten, men likevel var jeg fortsatt sulten. Skikkelig skummelt sulten (etter også å ha spist en diger yoghurt med kakao). Jeg ante at spisekicket ville komme som et tordnende tog og tømme alle skapene mine. Så....

Så hvorfor ikke begynne med fiberhusk? Det er jo bare fiber og ingen kalorier!

Dette kan nesten kalles en oppskrift:
En kopp melk og en spiseskje fiberhusk røres godt og tilsettes natreen, kanel og mandelessens. Det er alt og alt er kaldt. Men her ligger trikset.. Når man blander fiberhusk med melk i stedet for vann blir konsistensen mindre geléaktig! (Melk i stedet for vann, melk i stedet for vann, melk i stedet for vann.)

Det blir sånn:

Sånn.

Og det smaker som semulegrøt med mandelessens! I alle fall hvis man spiser den fort. Hvis man venter bittelitt blir det mer som semulepudding med mandelessens, men det blir i alle fall ikke gelé.

Det ble altså et spisekick ut av denne kvelden, så jeg har spist både grøt og pudding og gelé (for jeg testet med vann også) og meget mere, men jeg ble glad for å oppdage at fiberhusken kan smake godt og gjøre nytte for seg. Aldri så galt at det blablabla. Det er så dumt med mat som går til spille, og fiberhusken har så lenge vært en standhaftig tinnsoldat i skuffen at det var rett før jeg mistet troen.

Det var det positive altså. Men spisekicket kom som et tog og en virvelvind og julen på kjerringa og det var ingenting jeg kunne gjøre for å slippe unna. Hjelp, hjelp, nei, ingen til å hjelpe. Dømt til å tømme skap og kjøleskap. Det ble oppkarbing og oppfeting og nå er jeg kvalm.

For å oppsummere opplevelsen med pluss og minus som Ingalill alltid gjør..

Pluss
- Jess til oppdagelsen av ny grøt med fiberhusk! (Jeg syns å huske at det het fløyelsgrøt når vi tilsatte mandelessens i semulegrøten på skolekjøkkenet.)
- Jess til oppdagelsen av at gulrøtter dyppet i peanøttsmør smaker dødsgodt!

Minus
- Jeg er virkelig kvalm.
- Jeg har spist titusen påskekalorier uten å ha spist en eneste sjokolade.

Den skikkelige påskerapporten får komme når noen sender meg bilder. Jeg har også lyst å legge ut fin rapport med fjell og solbriller og appelsiner men jeg har ikke knipset selv.

Jeg blir veldig glad for flere tips til fiberhusk! Håper alle har hatt en nydelig ferie! :)

torsdag, april 21, 2011

Verdens rareste grøt!!!

Fiberhusk har funnet sin misjon! Jeg har fusjonert de ekleste geléene som fins og laget verdens rareste grøt! Fiberhuskgelé pluss chiafrøgelé er lik sant. Jeg beklager alle utropstegnene hvis dere andre visste dette fra før av, men jeg er helt overveldet. Hah!

Beste påskeferien! Ingen kan underholde seg selv som meg.

I tilfelle noen lurer på om dette er godt så må jeg svare som jeg nettopp svarte i forbindelse med tunfisk/cottage cheese-blandingen at det er vel irrelevant. Neida.. det er ikke det! Akkurat som tunfisk og cottage cheese er en kjempegod blanding så er dette også det, men akkurat som jeg sa da så syns jeg at alt som ligner bare bittelitt på mat er kjempegodt.

For å gjøre en kort historie lang så var det slik det gikk til:

Jeg har spist en rettikoppengrøt men jeg er sulten likevel.. Hva skjer om jeg rører kakao inn i den dumme chiageléen? Åja, det blir tjukt i alle fall.

Og hvis jeg rører inn vann? Åja, det blir tynt. Og med fiberhusk i tillegg?

Hmm. Det ligner på grøt!

Om om jeg rører inn kanel og masse søtningsstoff? Whatthefuck, jeg har laget verdens rareste grøt!!!!

Det smakte godt altså! Det gjorde det. Det - smakte - godt. Verdens rareste er også verdens magreste så dette er sånn tullemat man kan spise når man egentlig har spist, for her fins flust av både fiber og omega3 og likevel er det snakk om kanskje 40 kalorier totalt.

Kan jeg snart kalle meg en matblogger? Det handler om mat i alle fall.

onsdag, april 20, 2011

På "kafé"


Chassi
: Hvem er det du tekster med?
Lille Lui: Jeg skriver til dama at jeg er i byen med deg og at du spiser cottage cheese med tunfisk midt på gaten.
Chassi: Helloooo, dere to altså! Hva sier hun da?
Lille Lui: Hun spør hvorfor vi ikke heller kan gå på kafé som vanlige mennesker.
Chassi: Men vi var jo på kafé!
Lille Lui: Og de var utsolgt for tunfisksalat...
Chassi: Heheh.
Lille Lui: Hehe. Jeg må nok skrive det også.
Chassi: Den er dødsgod den tunfisksalaten.
Lille Lui: Jeg har skjønt at du syns det. Hun svarte at hun ler seg ihjel.
Chassi: Hils og si at det var bare hyggelig.

Chassi: Nå er jeg god og mett! Skal vi gå og finne Farris?
Lille Lui: M-hm. Og snus.

tirsdag, april 19, 2011

Kakao er utrolig bra

Om jeg skulle bruke denne siden til å bringe et budskap så måtte det være, til alle som leser... at Kakao er utrolig bra. Det er den beste matvaren jeg vet om! Det er sånn mat som er mat og stemning på én gang, akkurat som te og kaffe og kanel og appelsin er det. Lukt, smak, stemning, og sunt.

Grunnen til at jeg en gang sluttet å spise sjokolade er at jeg aldri kunne spise bare litt, jeg måtte spise meg helt mett eller spise opp alt, men med kakao kan man lage et måltid ut av sjokoladesmaken! Man kan spise seg mett, og fordi det blir sunn og næringsriktig mat kan man gjøre det flere ganger til dagen. Det gjør jeg.

Topp 3-listen over mat med kakao:
  1. Grøt med kakao
  2. Yoghurt med kakao
  3. Frukt med kakao



Grøt med kakao har jeg skrevet om tusen ganger. I dag vurderte jeg å lage en grøt uten kakao (Oh, the drama!!) men så ombestemte jeg meg og rørte derfor inn kakaoen helt til slutt. (Helt til slutt?!) Da syns jeg det så så fint ut med kakaomønsteret at jeg valgte å røre den bare halvveis, og på den måten ble kakaosmaken nesten enda tydeligere.



Kunst.


Jeg får så god tid til å tenke når jeg går i fjellet, og da tenker jeg gjerne på Yoghurt med kakao. True story. Bland en halvliter yoghurt med masse kakao og litt kanel og søtning som natreen og det blir verdens beste sjokoladeis. For å få litt flere karbohydrater er det et megatriks å spise en banan til, den kan man dyppe i blandingen (Gjør det!!!), eller en annen mulighet for å få litt flere karbohydrater til måltidet er å spise en appelsin til dessert. Jeg blir rett og slett glad bare av tanken.

Frukt med kakao
da, dét er godt. Vi måtte tømme kjøleskapet i barnehagen i går, og pærene så ikke ut som de ville overleve påskeferien ... Jeg har en matregel som nesten trumfer sunnhetsregelen, og det er at man ikke kan kaste mat.

Kristine: Vil du ta med pærene?
Chassi: Neeei, jeg har allerede spist en.
Kristine: Da må vi kaste dem.
Chassi: Åååå. Jeg tar dem.

Kan ikke kaste mat. Jeg tok med meg de fem pærene og spiste dem alle sammen (dyppet i kakao) i løpet av tja.. to minutter. Dødsgodt! Kjøp en frukt og dypp den i kakao. Pærer og bananer er aller best.


Det var siste dag i barnehagen i går, vi kokte egg over bålet og lekte kampsport i solen og jeg fikk de nydeligste avskjedsgaver. For en fantastisk arbeidsplass! Heretter blir det bare Toppform.

Pærer er jo sunt, men fem pærer er omtrent fire for mye så nå henter jeg fort igjen de to kiloene jeg mistet da jeg gikk på ski. Og à propos sunt versus bra; hva er det med at alle skal spise sunn påskesnacks, at nøtter er så sunt så bare spis i vei?! Man blir like tjukk av nøtter som av chips, det er fortsatt snakk om 600 kjappe kalorier! I påskeegget mitt vil jeg helst ha proteinpulver, det fikk jeg i julestrømpen og det slår aldri feil.

Obs! Gymgrossisten selger plutselig proteinpulver med kaffe og banansjokolade og alt er på tilbud! Jeg kjøpte en av hver.

Kakao er altså utrolig bra. Men det er mer, jeg har så mye på hjertet.. I går ville jeg lage grøt med fiberhusk igjen! Jeg hadde allerede glemt hvordan det gikk forrige gang eller jeg vet ikke hva jeg tenkte egentlig, men det gikk slik:

Det gikk altså omtrent som forrige gang, det ble gelé! Jeg har tatt ekstra chiagelé på toppen.

Sunnhetsregelen og matkasteregelen måtte for en gangs skyld gi tapt for den ellers undertrykte smaksregelen så denne gikk i søppelet. Fy filler hvor fiberhusk er ekkelt! En bitteliten spiseskje og alt blir til klumpete gelé.


Jeg laget en ny grøt med bokhvetemel og havremel og mandelmel. Den ble smooth.

Og så stjal jeg en souvenir i barnehagen før jeg gikk i går:

Slike lapper henger de i garderoben når barna trenger grøt. Det er vanligst å henge opp Jeg trenger flere bleier så at de også trenger grøt innimellom syns jeg er fantastisk morsomt.

Jeg kunne tatt bilde av pærene også men min nye hovedregel vil være å ikke ta bilder av annen mat enn grøt.

Solen skinner, nå skal jeg på kafé!

mandag, april 18, 2011

Det ble en slankekur

God morgen! Åh, så godt å våkne i sin egen seng i dag, jeg har oppdaget verden på nytt! Jeg satte gryten på komfyren og tok fram havregrynene og tenkte Shit, nå kan jeg endelig igjen lage grøt av hva som helst! Skuffen er full av mel og gryn og skapet er fullt av smaker! Det ble den gode gamle kakaogrøten med peanøttsmør og kanel og nutreen og bittelitt melk med havregryn og semulegryn som basis. Og litt chiafrøgelé etter tips fra Nina Furseth.

Det er geléen som er smørøyet og det er beina mine som ligger på bordet.

Og så sto jeg liksom der og tenkte Det er noe som mangler, og så meg rundt på kjøkkenet som er fullt av korn og gryn og proteiner...

Åh! Sjokomintpulver så klart!!!

Og så rørte jeg rundt i en perfekt gryte med grøt og var glad for å være hjemme! Men så tenkte jeg igjen, det er noe mer altså! Og jeg speidet rundt på kjøkkenet, hva kan det være...

Åh, jeg har radio!!!

På med radioen!

Deretter ble det kaffe med melk og kanel, og så ble det svart te med melk, og til slutt ble det en grønn te, og så kunne dagen begynne.

Plan for dagen er lunsj med bestemor på Kultkafeen der de har verdens beste tunfisksalat, og så skal jeg få vårfikset sykkelen på verkstedet (det er snakk om å pumpe luft i dekkene og sprute olje på kjettingen men jeg tror på en arbeidsdeling i samfunnet så det velger jeg å ikke klare selv) og så skal jeg fylle kjøleskapet med ferske grønnsaker og vaske klærne (selv om de burde brennes), og så skal jeg betale alle regningene som har kommet de siste ukene.

Og så må jeg oppdatere meg på nettet.


Marit har laget video der jeg faktisk fantastisk er sterkere enn henne!

Men ja. Det ble en slankekur å gå så lenge på ski. Jeg fant fram vekten fra langt inni kottet for å sjekke, og resultatet var minus to kilo. Nå veier jeg 56. Det var vel noe sånt jeg hadde forventet, men tenk hvordan tallet hadde blitt om jeg ikke hadde spist en liter yoghurt og havregrøt og to appelsiner og en banan til kvelds i går! Det var omtrent det jeg hadde fått levert i leiligheten før mor og far dro på påskeferie.


Jeg ble en skimaskin etter bare én tur.

Så litt slankekur og litt solarium, og det har vært fåkkings fabolous. :)

lørdag, april 16, 2011

Vent litt... skal vise vei

Denne gangen er det jeg som er master of the map for jeg er hovedturlederen. Jeg er i Jotunheimen og jeg skal lede 12 fremmede mennesker over fjellene. Noen er fra Sveits og noen er fra Danmark og alle har det til felles at de har vært mer i Jotunheimen enn jeg har, men jeg skal vise vei altså, null stress, skal bare spise først.


Tjukke skiver med lite pålegg er det siste store. Om jeg måtte velge mellom tjukke skiver og bokselapskaus ville jeg valgt tjukke skiver any day.


Master of the map and master of the compass. Hjelp, hjelp, redde seg den som kan.


Gruppen ser klar ut. Okei... Here goes... Så jeg viser vei.

Det har gått greit så klart. Alle unntatt en er nå hjemme i god behold (og den ene måtte fraktes hjem med gnagsår større enn skoene) og alle har vi hatt det utrolig fint på fjellet. Orienteringen gikk lettere nå som jeg hadde kvister og ruter til å hjelpe meg men jeg kjente likevel ansvaret tynge så jeg kompenserte med å gå veldig fort og piske alle tidlig opp. Uffameg, her har man kommet helt fra Sveits for å kose seg.

I alle fall. Gruppen tolket taktikken som at jeg måtte være veldig sprek (og sosialt lite intelligent) men det er greit. Etter Rondane var jeg uansett i mitt livs form og kunne løpe opp alle fjellene og bære alle sekkene og kroppen fungerte som en maskin! Chins, pullups, whatevs.. Alt var mulig, måtte det vare!


Veiviseren meg viser vei over vannet så alle blir våte.. og det gikk greit. Det var liksom første test for å se om denne leken (omtrent som Kongen befaler) virkelig fungerte, og det gjorde den.

"Har dere det bra? Skal vi ta lunsj nå?"
"Nei, vi er klissvåte."
"Okei! Jeg har spist uansett.."


What to do? Jeg prøver alternativ vei over steinene ettersom ingen likte å gå i vannet, og det gikk greit. Bra! Der jeg kommer fra vil dette regnes som fine skiforhold men i Oslo er man bedre vant, det vet jeg jo.


Sååå fortsetter jeg over lyngen, og ingen klager selv om noen velger å ta av skiene. Det er sikkert fordi de har skismøring på. Dette er stavangersnø og i Stavanger bruker vi alltid smørefrie ski så vi kan rekke ut i snøen før den smelter bort, men her er jeg den eneste uten skismøring på.

Ååå, jeg lengter nesten hjem i stavangersnøen. Akkurat sånn pluss en appelsin skal påsken være! Jeg har også lengtet etter yoghurt og peanøttsmør i grøten men mor har lovet at det vil finnes yoghurt i kjøleskapet når jeg kommer hjem! Tusen millioner til mor. :)


Påskesnø finner jeg også, men så lenge det er jeg som gjør tråkkejobben er påskesnøen godtatt. Og... Så lenge man finner fram til slutt (jaha!) og det selges øl i hytten (joho!) så er ALT godtatt.


Dette er jotunheimgjengen på Fondsbu. Fin gjeng!


Dette er chins i Yksendalsbu. Fem chins og tre pullups!


Dette er sveitserne over Gjende. Jeg vet ikke hvorfor de gikk sånn som dette men selv hadde jeg for lengst funnet mp3-en og lukket meg inn i min egen verden. Vannet er 18 kilometer langt og skiene skrapet i isen og eget selskap føltes som mer enn nok akkurat da. Jeg drømte om mat og sang innimellom til Ephemera.

Oslo nå og Stavanger i morgen. Hurra! Jeg skal lede tusen nye turer ganske snart, og jeg lærer fort av egne feil, så plis bli med!

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...