tirsdag, januar 24, 2012

Grotforsk.no

Tidligere spede grøteksprimenter har gått over i hardcore grøtforskning nå. Det er hardt arbeid, men noen må gjøre jobben. Det fins to labrotter/forskningsobjekter, og alle resultater, store som små blir skrevet sirlig ned i en stor sort og veldig seriøs bok. Morgenfrokost 17. januar feks. Eller hva med den ekstraordinære ettermiddagsgrøten 8. desember? Jo da. Begge er notert ned.


Det som trigget tesen om at  "Alt blir grøt" og "all grøt er god grøt" var utvilsomt besøket på denne møllen. Nå er det blitt testet så mye grøt i det siste at det fins snart ikke har ord for det. Det har vært julaften HVER dag siden begynnelsen av desember. Hver frokostgrøt har blitt en ny og spennende opplevelse på en måte.


Følgende konprodukter har blitt testet:
  • Klemt spelt
  • Knust spelt
  • Speltflak
  • Speltkli
  • Helkorn spelt
  • Speltperler
  • Helkorn rug
  • Sverdjerug helkorn
  • Knust rug
  • Rågkross
  • Helkorn havre
  • Havregryn (økologisk)
  • Havregryn (ordinær)
  • 4 korn
  • Helkorn emmer
  • Grovt emmermel
  • Helkorn enkorn
Proteinkilder:
  • Bakepro (med varierende hell)
  • Sjokoladeprottis
  • Melkesjokoladeprottis

Søtning:
  • Stevia med hasselnøtt, vanilje, sjokolade og engelsk toffee.

Fettkilde:
  • Hjemmelaget peanøttsmør, hasselnøttsmør og bortekjøpt Cocosa.

Essens:
  • Princess cake and cookie
  • Buttery sweet dough
  • Gräddcola
  • Kokosessens

 Alle grøtene har vært tilsatt salt. Bitte litt. Og de aller aller aller fleste har hatt kakao i seg. Det går ca en kjempestor skje til to porsjoner grøt.

Pimp pimp!

Vi har forsket oss frem til ganske oppsiktsvekkende resultater og gjort oss erfaringer i grøtbransjen som praktisk talt er ubetalelige. (Det har i allefall vært dårlig betalt. Vi har blitt betalt i grøt på sett og vis.) Jeg kan på nåværende tidspunkt avsløre at labrottene ikke er HELT enig i hvilken grøt som har stukket av med vinneren, men vi er enige om at helkorn ikke nødvendigvis er helkorn. Noen helkorn oppfører seg helt annerledes og visse typer helkorn egner seg aller best som ris. En korntype gir grøt som blir som ertestuing (hvor kult er ikke det?!). Og.. hvem vant?

Vinneren ble enkorn helkorn! - Kornet som blir som ertestuing.

Puss och kram fra labrotte nummer 2 - innkjøps- og oppvasksansvarlig.

7 kommentarer:

  1. Unnskyld for at det likevel ble jeg - labrotte nummer 1 - som fikk kåre vinneren. But you know, den som styrer publiseringsknappen styrer verden.

    Puss puss!

    SvarSlett
  2. Viktoria (labrotte 2)24 januar, 2012 18:27

    Ha ha ha. Labrotte 2 hadde akkurat tenkt å legge inn en krass kommentar på nettopp det. Alt med hele korn er kult egentlig. Ruggrøt og helkornhavregrøt kniver om min førsteplass. Enkorn helkorn følger hakk i hel. Ertestuinggrøt liksom. Det er så kult!

    Til info: spiser akkurat nå 400 gram grønnsaker (tipper jeg): squash, gulrot, paprika, aspargesbønner, purre, skinke, ris og paprika, med tacokrydder. Verdens beste wok. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tok to kjappe toppformbananer på trass der. Verst for meg.

      Slett
  3. Er det mulig? Jeg tror NESTEN du lyver. Jeg tok en kjapp KIWI-banan etter trening på Toppis. :P Ok. Du vant i dag da - selv om jeg har spist så mye grønt (og så mye forskjellig at jeg egentlig fortjener en premie!!)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg gjorde faktisk det! Det må skyldes squashen. Høyintensitet er farlig for appetitten.

      Jeg tegner en premie til deg før jeg går på jobb. :D

      Slett
    2. Hurra! Nå skal jeg glede meg til den resten av arbeidsdagen. :)

      Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...