tirsdag, januar 10, 2012

Nei, det har vi IKKE hørt om

Tenk å komme fra en paradisøy på Østlandet til kuling og regn og en håpløs dialekt som ingen forstår.. Til havregrøt til alle dagens måltider, og kuling og regn og kuling og regn IGJEN. Uansett om det er julaften eller midtsommer så får man havregrøt og regn, tenk det! Men se som hun prøver å gjøre vestlandet til et bedre sted å leve:


Hun leter etter speltlomper!

"WTF is speltlomper? Nei, det har vi IKKE hørt om." Hilsen Rema1000.
 
Og så har hun fått seg vanntette klær og lært å ALLTID bruke dem.


Men det morsomste er at hun tar grøten til enda nye høyder. Hun har funnet en mølle som selger allslags rare urkorn. Emmerkorn som smaker som nøtter og enkorn som gir en gul farge av bare betakaroten, det blir sikkert utrolig kult i grøt! Noen som har smakt? Det er en veldig morsom side dette, som selger VALSER til å male eget korn og som insisterer på at kornet blir sunnere når det er nymalt. Men det beste er, wait for it... At man kan leie kornlager! For å oppbevare korn i tilfelle krig!

Det hadde vært gøy så klart. Kanskje neste jul.


Så dette er hentet fra Nye Tider AS:

Hvorfor eget kornlager?

 • Et eget kornlager er den beste måten å sikre din egen matforsyning. Dette er viktig i usikre tider.

Hvorfor sikre din egen matforsyning?

 • Norge har ikke lenger beredskapslagre for korn.
 • Hyppigere ekstremvær rundt omkring i verden gjør importen fra andre land usikker.
 • Ustabil verdensøkonomi gjør importen fra andre land usikker.
 • Norge har de to siste årene hatt dårlig vær, slik at mye kornet måtte gå til dyrefor.Norge har ikke lenger beredskapslagre for korn, men her kan vi lage våre egne. Det er jo en fin tanke. Nok om det, nå skal jeg trene og jobbe. German Volume Training er fullført, en uke føltes akkurat passelig, så nå starter jeg med 3-splitt. Nytt program igjen, jeg er en testkanin. Og da blir treningsuken sånn:

Mandag: Push-øvelser (bryst og triceps og skuldre)
Tirsdag: Bein (wohooo) og mage
Onsdag: Fri
Torsdag: Pull-øvelser (bakside og biceps)
Fredag: Skitur
Lørdag: Skitur
Søndag: Skitur
Jeg har spist treningsmat allerede for fåkk, så tungt med bein.

Og alle som vil kan bli med på Lostur til Sandvatn for å se om jeg finner veien inn i mørket.

Se så fint. Her er link til Losturen.

Stor klem fra Stavanger! - Vi skal ha 20 millimeter regnbør i dag og syns at det er helt normalt.

27 kommentarer:

 1. Stor klem tilbake fra oss som er igjen på Østlandet! Jeg må si jeg føler meg beæret som får låne den våte, speltlompeløse nykomlingen i Stavanger i morgen! Jeg skal selvfølgelig fore henne med speltlomper dagen lang. Forresten, siden du ikke har løst ut premien din i form av TRX-trening med meg, så kan jeg alltids sende en forsyning speltlomper i posten i stedet ;-) Men det er kanskje ikke hos deg savnet er sterkest...?

  SvarSlett
 2. Jeg skulle veldig gjerne hatt speltlomper, men nå hadde jeg akkurat tenkt å spørre deg om å få bytte en TRX mot en crossfit. :P DET hadde vært kult!

  KJEMPEklem!

  SvarSlett
 3. Oi oi, nå fikk jeg se bestillingen fra Holli Mølle.. Dette skal vi liksom spise:

  Spelt knust, økologisk
  Spelt kli, økologisk
  Spelt helkorn, økologisk
  Spelt middagsperler, økologisk
  Hvete knust, økologisk
  Ølandshvete helkorn, økologisk
  Rug knust, økologisk
  Rug helkorn, økologisk
  Svedjerug helkorn, økologisk
  Bygg middagsperler, økologisk
  Bygg helkorn, økologisk
  Emmer grovmalt, økologisk
  Emmer helkorn, økologisk
  Enkorn helkorn, økologisk
  Havre gryn, økologisk
  Havre helkorn, økologisk

  Juhu! Kom til grøtfest!

  SvarSlett
 4. Hoho, jeg er helt sikker på at du kan få være med på en crossfitøkt når jeg blir ekte medlem. Foreløpig er jeg en slags hospitant, siden jeg må ta et omfattende teknikkurs før jeg får ordentlig medlemsstatus.. grundige greier!

  SvarSlett
 5. Oioioi, så mye spennende korn! Jeg vil også smake! Vet du om det er mulig å få tak i emmer og enkorn i mindre forpakninger enn tikilossekkene jeg fant etter en rask googling?

  Jeg trente bein i dag og har spist både før- og ettertreningsmat så det synger. Likevel fikk jeg lyst på grøten din...akk...

  SvarSlett
 6. MarteHurra! Og hvis ikke så kan du kanskje lage en crossfitøkt på Athletica? Hurra hurra! Jeg skulle så VELDIG gjerne blitt med til Oslo i helgen også.

  SvarSlett
 7. Vilde Sofie: Du må komme hit og smake for det er 10-kilossekker vi har bestillt! Det er galimatias, vi har korn her til tredje verdenskrig! Kom og få grøt! <3

  SvarSlett
 8. Hvor skal dere ha alt kornet? O.o Spenstig prosjekt!

  SvarSlett
 9. Haha. Hei Tone! Jeg vet ikke, jeg tror vi må leie et kornlager.

  SvarSlett
 10. Viktoria. Egentlig superanonym. Egentlig skapgoogledronning. Egentlig helt normal. N: korngrossist og galimatias.10 januar, 2012 17:27

  Hva skjedde? Hvor har jeg vært? Sånn rent bortsett fra på jobb og at vestlandet på nytt har forsøkt å drukne meg på min vei til og fra? Jeg må klare ut i ett par tre ting her...

  Marte: Det er JEG som er beæret. Oslos fitteste vestlanding har satt av en hel dag til en våt liten pjusk som savner lomper. !! Jeg gleder meg som et barn. Tar med treningstøy. Klar for KA SOM HELST.

  Vilde: Heisann Vilde! Flotte bilder fra Paris forresten.. :) Jeg vil også dit... jeg har funnet ett sted som selger alle disse kule kornene i mindre forpakninger! Men jeg vet ikke om de gjør det til vanlig... jeg er nemlig i direkte kontakt med mølle-mannen og jeg har fått audiens hos selveste mølle-mannen selv på selveste møllen på torsdag! Jeg kan høre man ham da om vi for fremtiden kan bestille korn - som han kan sende i posten. DET hadde vært kjekt?
  Og nå som jeg har fått audiens kan jeg få lov å kjøpe EN KILO av hver! HURRA! I ll keep you posted!

  Tone: Vi kan ha kornet på kjøkkenet. Det ble under 20 kilo korn jeg bestilte... :)

  Chassi: Ka sku sej? Vi har desverre(?) ikke blitt korngrossister. Selv om jeg gjerne skulle ønske det. Vi må få tak i valsen først. Men er du snill så kanskje du kan få emulsjoner som plaster på såret?!

  Mølle-mannen: Om du så tilfeldigvis skulle google "mølle-mannen" og snuble over dette. På forhånd tusen takk.

  Asle Franzen - produktsjef: Rema 1000. Jeg heier på deg - og speltlomper.

  Vestlendinger generelt: Send e-post til Asle og be om speltlomper er dere greie. Jeg vil så veldig gjerne være med på å endre vestlandet til et (enda) bedre sted å være - og speltlomper er stedet å starte...

  Puss och kram

  SvarSlett
 11. The person formerly known as Viktoria: Hei fineste du!! Jeg trodde vi MÅTTE bestille 10-kilossekker, fikk du en egen avtale på mølla? En underbordetavtale? Du gjør vestlandet til et bedre sted å være helt på egenhånd. <3

  SvarSlett
 12. The person formerly known as Viktoria10 januar, 2012 20:17

  *Rødme rødme*

  Jeg trodde det het GalEmatias. Så flaut. Så heter det galimatias - og det er fransk og alt mulig kult. Visstnok. Unnskyld Matias. Jeg har trodd DU har vært gal nemlig.

  SvarSlett
 13. Ha ha ha!!! Googledronningen, den fortjente du. :D

  SvarSlett
 14. ..og takk for takk for mail. Gleden er så veldig absolutt på min side.
  20 mm regnbør var ei tung bør. Regn er jo til og med tyngre enn snø. Jeg bor i vinter-eventyrland noen dager til. I Oslo har de speltlomper, men de blir mye tørrere mye fortere enn her hjemme-hjemme. Jaja, kan ikke få i både pose og sekk!

  SvarSlett
 15. hahaha jeg ler. ikke kommet i gang med programmet. er på 5 dag uten trening. fuuuuuu den jobben tar all tid. SKAL få begynt :D wee

  SvarSlett
 16. Mari: Du skal få en super mail tilbake som løser alle verdensproblemer, den er bare ikke klar ennå. Men hvor fins det speltlomper som er bedre enn i Oslo til og med? Nå gir jeg meg over.

  SvarSlett
 17. Lovelyliller: Da er du kanskje psykiske kjempegira når du kommer i gang, så det blir dødsbra. Og så snart du får kjørt gjennom en måned eller to så splitter vi det opp så det blir ENDA bedre. Puss puss! :-*

  SvarSlett
 18. Dette tar jo helt av! Jeg vil også ha korn og egen mølle, men min særdeles interiøropptatte samboer vil neppe ha slikt i huset. Her skal alt være stringent og rent.. Kanskje et besøk på Vestlandet kunne hjulpet? Jeg heier på dere, Chassi og Viktoria!

  SvarSlett
 19. Løperjente: HEI!! Er dere samboere også nå?! Grattis! Kan du ikke være så snill å komme på besøk, det ville vært årets høydepunkt. Vi kan løpe! Selv om jeg ikke liker løping. Jeg prøver å lokke, kom kom.

  Jeg heier på deg også. :-)))))

  SvarSlett
 20. Løperjente: Long time no see! Og jeg heier på deg og sambo tilbake! Er din også bitte liten? Valse er stilrent som bare det... særlig om du kjører møllestilen fullt ut! :) Puss och kram

  Lovelyliller: Gled deg til tosplitten. Jeg er nemlig testkanin på den. Jeg elsker tosplitten så høyt at jeg vil være en svært så grundig testkanin!

  Chassi: Du skulle vært med østover. Her er det solskinn og beintrening med fineste Marte (friggogfulla.wordpress) som gjelder. Og i dag skal jeg på møllebesøk. Du går glipp av alt!! Puss och puss och puss på deg

  SvarSlett
 21. Hola! Charmante Chassi: Besøk hadde vært så gøy! Foreløpig benyttes dagene til puss&kram, flytting og opptrening/ski, men det blir vel vår en dag? Jeg vil heller pumpe jern med dere enn å løpe; jeg vil lære noe nytt!

  Vakre Viktoria: Min samboer er så høy at jeg alltid må ha på høye heler for å nå opp til ham! Valse kan kanskje aksepteres, men neppe kilovis med korn i og utenfor posene sine.. Jeg tror vestlandets veneste par skal få trondhjemsbesøk etterhvert!

  SvarSlett
 22. Lekre Løperjente: Nå ble det bursdags og 17. mai på en gang. Jeg personlig skal være VEL forberedt til Tronhjemsbesøk når den tid kommer!

  Hvisker i øret på Løperjente så ingen andre kan høre: Jeg må nesten få påpeke at Chassi er neatfreak (jeg må hviske det - for jeg er redd hun ser (hører).... ) så det kan ikke være ett korn eller fnugg et eneste sted. Mulig jeg må kjøpe en mølle heller. Og sette den i passe avstand til huset. Eventuelt bosette seg ved siden av en mølle. :)

  Chassi: Jippi. Vi skal til Tronhjem. :)

  SvarSlett
 23. Bergen har speltlomper! Jeg fant de i et mørkt hjørne på Lerøy... Få noen av de snille Bergens-vennene deres til å sende i posten davel!

  SvarSlett
 24. Tuva: så kult at du fant - og enda kulere at du er så søt og forteller oss om det. Nå har jeg akkurat vært hjemme hos østlandspappan min og østlandsmammaen min, så nå har jeg handlet speltlomper helt på egenhånd. Ikke bare speltlomper, men alt mulig østlandsgøy! God helg fine Tuva. Puss och kram

  SvarSlett
 25. Viktoria: Nng til neatfreak. Kanskje det er du som er veldig rotete. Jeg var faktisk den bittelille helt du kom og var enda mindre.

  SvarSlett
 26. Tuva: Heisann! Jeg så det sto SKREVET speltlomper på en tom hylle på Lerøy. Fant du lomper der? Hurra! Bergen er mye enklere enn østlandet og bergenserne er kjempesnille, så tusen takk for tipset! :D

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...