søndag, januar 15, 2012

Losturen

Endelig over! Noen helger er best når de er overstått og det er veldig mange skiturer også. De er kule å fortelle om på forhånd ("..og så skal jeg vise vei inn i mørket og det er meldt storm på fjellet!") og dritkule å fortelle om etterpå ("..og så mistet jeg skien i bekken og hyttene var så fulle at vi lå oppå hverandre, og alle snorket!"). Men de er ingenting kule der og da. Juhu, jeg er glad du er overstått, lostur. Her er historien fra årets første skitur og lostur.

Jeg hadde fått masse utstyr til jul så det var kult å pakke. Jeg hadde fått en meget kul ulltrøye for eksempel, som kunne brukes som balaklava, så jeg følte meg veldig klar for hva som helst. (Lurer på om dere vet hva balaklava er...) Så jeg pakket alt det kule og en blodpølse fordi jeg har sånn jernmangel. So far so good.

Vintersekken ble fylt med nødutstyr.

Og matposen ble fylt med blodpølse, brød og proteinpulver.


Men egentlig syns jeg at losturer er skumle. Det handler om å vise vei i stupmørke for hvem som helst som møter opp på en parkeringsplass der oppe i fjellet. Man har ingen anelse om hvor mange de vil være, om de kan gå på ski eller om de har skikkelig utstyr med seg. For tenk om vi må grave oss ned og én person har glemt sovepose, må jeg gi ham min da? Sånt tenker jeg på og det er kjipt nok, men det verste er at jeg sliter med å finne veien i mørket. Der sa jeg det.

Det stormet på fjellet og vi var ment å skulle kviste løypen, så det var veldig viktig å FINNE løypen.

Sånn så det ut forover.

Sånn så det ut bakover.

Og sånn så kvisten ut, men det ble dårlig med kvisting denne natten.

Åh, losturer, så langt utenfor alle komfortsoner. Kaldt og mørkt og skummelt, jeg skjønner det ikke. Jeg skjønner ikke vitsen. Men fordi det fantes flere turledere på denne turen, og noen deltakere ville gi opp og snu, kunne jeg ofre meg og snu jeg også. Jeg loset dem HJEM. Vi fant tilbake til parkeringsplassen og kjørte til en enklere hytte for å starte igjen neste dag. Men neste dag var deltakerne forsynt for skieventyr og dro hjem i stedet. "De lovet oss en måneskinnstur!" Så da gikk jeg inn alene.


Jeg gikk inn og jeg gikk ut, andre dag. Jeg mistet skien under kryssingen av denne broen, men jeg fant skien og hytten til slutt.

Jeg tror jeg mistet skien av bare skrekk.
Der er endelig hytten. The end.

18 kommentarer:

 1. Hjeeeelp. Jeg hadde vært livredd i mørket der + jeg hater å gå på ski/fryse . Hehe . Hytteturer dermot - DET liker jeg ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig. Det virker mye gøyere å lage nussemuffins. :)

   Hmm, det så nesten ironisk ut, men det var alldeles ikke ironisk ment.

   Slett
 2. Jeg ANER ikke va en balaklava er! Men jo, jeg fikk skikkelig lyst til å ta friluft igjen, for å gå på så mange helt forferdelige turer som du hater der og da, men som r dødsgøye å fortselle om i etterkant. Men når jeg tenke meg om holder det å være speiderleder: Det er DØMT til å regne, og det er mange små unger som aldri har vært på tur før!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en søt kake fra Russland. Var du speiderleder? Det høres enda verre ut! Men du har sikkert ENDA bedre historier etterpå. :D

   Slett
 3. Jeg vet hva en balaklava er!

  SvarSlett
  Svar
  1. High five! :-*


   La oss aldri røpe det til noen. ;-)

   Slett
 4. Bitteliten (knøttliten) Østlending som ikke klarer å spise nesten noe som helst...16 januar, 2012 12:35

  Jeg er så helt sykt glad for at dette ikke ble jomfrufjellskituren min altså...

  Dette reagerer jeg nemlig på:
  1. At du omtaler to tynne pinner som en bro. Dette må i så fall være en "bro". I gåseøyne. I store gåseøyne. For det er ikke en bro nemlig. Det er bare to tynne pinner.Blir man helt hjernevasket på DNT-tur? ;)
  2. Blodpølse. Trenger jeg i mer?
  Kan du ikke snart lage et innlegg om jernmangel. What to do liksom? Ja, ikke for å få jernmangel, men for å UNNGÅ å få det. Jeg håper nemlig ikke blodpølse er eneste saliggjørende.Jeg vil unngå både blodpølse og jernmangel.
  3. De var lovet en måneskinnstur men fikk egentlig bekmørke og snøstorm. Kan man stole på deg ever again?
  4. Du gikk inn til dumme Sandvatn alene. Er det nødvendig da? Gjør du det for å skremme magesår på oss andre?
  5. Balaklava er sikkert både ett hodeplagg og en søt kake (mulig nussemuffins på russisk), men også en by!

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. HALLO!!!

   1. Broen var to pinner, jeg er kjempeenig. De var glatte også.
   2. Blodpølse ville du likt kjempegodt om du bare hadde smakt! Det smaker pepperkaker.
   3. For å ikke få jernmangel må man spise blodpølse hele tiden, men det vet du. Havregrøtdietten fungerer DÅRLIG så du er snart i faresonen selv.
   4. Jeg gikk alene for å vite at jeg finner fram når du blir med neste gang.
   5. Da har jeg en genser som kan bli til kake. :D

   Puss puss puss!

   Slett
 5. Ser ut som du har hatt en kjempetur:) koselige bilder! Så fin og inspirerende blogg du har, her skal jeg følge med:)
  Ha en strålendenstart på ei ny uke:)

  SvarSlett
 6. Anette: Ååe. Så kos. Ikke bare er du Østlending - men du bor jo i verdens beste by i tillegg! Hurra! Hvor trener du? Jeg har trent på fsc i flere år. Puss och kram

  SvarSlett
 7. Dypt imponert over alle greiene du driver med altså! Jeg tar heisen på jobb av og til....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er imponert over kortintervallene dine. ;)

   Slett
 8. Jeg vet også hva en balaklava er. Og jeg trodde jeg visste hvem cecilie Skog er, men det gjorde jeg ikke før dette innlegget. Det er jo DEG!!! Du er i alle fall like tøff som henne. Jeg vil være med deg på tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååååe, du vet vel akkurat hva du skal si for å sjarmere. Thi-hi! Det hadde vært DØDØSKULT å ha deg med på tur. :)

   Slett
 9. Jajamenn Chassi, denne jenta fikk balaklava i julegave av sin meget nye samboer. Heldigvis fikk jeg et diamanthjerte også, hvilket demper prestasjonsangsten ved første felles fjelltur.

  Viktoria: Rødbeter!! Ingen jernmangel hvis du koker, steker eller baker rødbeter noen ganger i uka, og spiser appelsin etterpå. Easy-peasy, som Chassi ville sagt!

  SvarSlett
 10. Løperjente: Ok. Er det DERFOR kjøleskapet her renner over av rødbeter?! Har til og med laget RÅ rødbet-dressing altså. Da er jernlagret sikret med andre ord. Takk fine løperjente. :)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...