torsdag, januar 12, 2012

Dags for nye slankekurs


Hallo! Det er dags for 2012 full kontroll, og alle vil slanke seg. I alle fall alle på Toppform, for nå gikk nettopp brannalarmen på grunn av altfor mange svette mennesker. Noen vil kanskje komme i form, men noen vil slanke seg og snart starter årets nye slankekurs, så jeg surfer etter tips. Selv om jeg har en mal å følge, takkoglov, så er det greit å kunne servere en haug med fitnessbloggetips... og det er det jeg surfer etter nå. Har dere sett denne for eksempel?

 • Kukerundtsyndrom. (Kukerundtsyndrom er en psykisk lidelse som karakteriseres av en middelmådig fysikk og en fullstendig mangel på fremgang, selv med flerfoldige timer tilbrakt på gymmen hver uke.)
Den handler litt om Tyler Durden-trening. Jeg trodde at Oi oi, det må være en fitnessguru jeg ikke har hørt om, men så var det altså Brad Pitt fra Fight Club. Kan godt se sånn ut.

Det er en spot-on super artikkel som ga meg plutselig respekt for periodisk faste-guruen Martin Berkhan. Han har jeg tidligere snakket litt stygt om fordi han ikke spiser frokost, men han er jo kjempeflink. Jeg fant artikkelen etter et facebooktips fra Ida Øian, og hun mente at det var den beste fitnessartikkelen hun hadde lest.

 • Og så en kalorioverraskelse... Jeg surfer mest etter slankeartikler og motivasjonsartikler, men hvem som helst kan bli bevisst på eget kosthold når man leser artikler som denne:


"Tankeløs knasking" liksom... Må tenke først og spise etterpå!

 • Og til alle som tror at lavkarbo er det kuleste som fins så presenterer jeg heller grovkarbo. Alt for å unngå at noen kombinerer lavkarbofettet med raske karbohydrater og får det verste fra begge verdener.


Selv om det ikke er nytt i det hele tatt.

 •  Og så er det slankemetaforen fra Børge Fagerli, den er fin. Den bruker jeg hele tiden.

Du er midt i byen på en lørdag formiddag og ser tilfeldigvis i speilbildet ditt i et butikkvindu at buksesmekken er åpen. Hva gjør du nå?
Svar: Du drar den selvfølgelig opp, og later som ingenting. Livet går videre.
Så hvorfor er det da noen som tenker “Åh nei! Glidelåsen er åpen, nå er ALT ødelagt! Da kan jeg like gjerne rive av meg både buksa, genseren, undertøyet og springe rundt naken mens jeg hyler høyt og river ut håret sånn at alle kan få se hvor mislykket jeg er som person” ???


Den fins sammen med mange andre gode tanker til søtsug på dietten. For en fin artikkel!

 • Og så trenger man noen enkle verktøy for å få en oversikt over eget kosthold, - ikke til å beregne hver eneste dag, men for å ha en liten anelse. Matpådata er helt genialt, men det fins en mye enklere kalkulator på iForm. Den fungerer fint hvis du har et veldig enkelt kosthold, og det har jeg.


Okei! Så havregrøten min har 400 kalorier og ca 40 prosent karbohydrater.

Og tunfisklunsjen har 450 kalorier og fortsatt 40 prosent karbohydrater. Good to know.

Sett at jeg spiser havregrøt x 2 og tunfisklunsj x 2 og en naturellyoghurt før jeg legger meg... Vips så har jeg en oversikt over dagens energifordeling. Vi bruker tallerkenmodellen EasyLife, for at det ikke skal være nødvendig å telle kalorier (en kvart med proteiner og en kvart med karbohydrater og så halvparten med frukt og grønnsaker (ja, selv om det også er karbohydrater)), men hello, det kan være vanskelig å vite hva som er hva på en tallerken, og derfor kalkulatoren.

Flere gode tips? Jeg er veldig fornøyd med å ha testet allslags kosthold på meg selv, så jeg mener å nok erfaring. Bittelitt erfaring. Spisekick er ut, nullfettdietten er ut, og overtrening er ut. Det er vel de diettene jeg har prøvd.

Ha en super torsdag, supre mennesker!

15 kommentarer:

 1. Fin og artig oversikt over mange populærdietter og artikkler om kosthold. jeg kjører whatever I want I eat-dietten tror jeg ^^

  SvarSlett
 2. Og det ser ut som det fungerer ypperlig. :)

  Men test ut treningsprogrammet snart!!! :P

  SvarSlett
 3. Chassi: du glemte havregrøtdietten. Det er bare at den testes ut fortsatt på en måte... i alle fall på meg selv.

  SvarSlett
 4. Hei, fine du! Spises det havregrøt på Østlandet også? Her går havregrøtdietten under navnet Grovkarbo nå. Nytes best med innslag av tunfisk og gulrøtter. :P

  SvarSlett
 5. Grovkarbo er så kult. Grovkarbo er bedre enn best. Det spises grøt i øst også. Men den er laget med LITT mindre kjærlighet her. Og så mangler man helt hjemmelaget HASSELNØTTSMØR (som det går rykter om at du har hjemme) og så mangler jeg en katt eller to på fanget og...

  Fredagspuss

  SvarSlett
 6. Jeg blir inspirert til å foreta kostholdsrelaterte tester jeg også! Det er jo veldig nærliggende med paleo i nærmeste fremtid. Periodisk faste forsøkte jeg litt i sommer, men det hele ble litt retningsløst(visste ikke hvorfor jeg holdt på til slutt), og på spisedagen ble jeg alltid en ballong som nesten lettet fra jordens overflate.

  SvarSlett
 7. Viktoria: Og meg? :P
  Været her ble ENDA verre da du dro. Det haglet sånn i natt at jeg ikke fikk sove! Regn i sinn og regn i himmelen. Jeg jobber med en sang som handler om at du er borte.

  SvarSlett
 8. Marte: Så du SKAL teste pæilio? Jeg mente det da jeg sa at jeg aldri ville ha testet selv. Jeg er virkelig fornøyd med kostholdet mitt nå, og har jobbet LENGE for å bli det. ;)

  Men dødskult om du tester! Heia heia! :D

  Jeg husker godt periodisk i sommer, det var god underholdning det også, så keep it up.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får se litt nærmere på den boka først. Det er jo verdt å ta en test, om ikke annet for å ha noe å blogge om ;-)

   Slett
  2. Du er en HELT Marte. Jeg kunne sikkert gjort en del altså - men dersom du tester ut nytt kosthold (som ingen av oss tror noe særlig på) for bloggens del er du i en egen liga. Har du lyst til å treffe meg neste uke om jeg kommer til Oslo? Puss puss puss

   Slett
 9. åhå, liker børge sin metafor. kal bli godt å få jeta her og på diett, selv om det hverken blir lavkarbo, lavfett, eller whatever det skal hete! litt mer, nok proteiner, nok fett og nok karbo, uten for mye av noen av delene ;) OG det viktigste: passe energimengde...

  SvarSlett
 10. Har du lest vghelg i dag? Det står det om en grøtkafè i København! Noe for deg?

  SvarSlett
 11. It's training: Det ser ut som du var full da du skrev dette, men det syns jeg bare er morsomt. Takk for hilsen, fine du!

  AnonymTakk for tips!!! Jeg har ikke lest, men skal lese nå. Det må være den samme kaféen som jeg ble tipset om av en kollega for lenge siden. Åh, så gøy! Takk takk igjen.

  SvarSlett
 12. For et irriterende kommentarfelt jeg har fått plutselig. Det ser retro ut på en dum måte.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...