onsdag, november 11, 2015

Som en fåkkings berg-og-dalbane

Kjære Chassi, sier VG, for de er så flinke til å tegne livsdiagram med oppturer og nedturer, og jeg blir liksom portrettintervjuet. Jeg er Mia Gundersen. Eller flyktningen fra Syria! Hvordan har livet ditt vært til nå, spør vg. Og jeg bare: Dødsbra.

Livet har vært en fest.

Jeg forteller til vg at jeg liker vin bedre enn øl, og sand i shortsen heller enn klor i håret. Og så tegner vi et diagram sammen. Det blir slik:

En evig opptur.
Hva vil du framheve, spør vg. Og jeg bare You know, tomatsuppe hver tirsdag og fiskekaker hver mandag. Jeg liker rutiner. Og fy filler, så fint å bli tryggere og kulere for hvert år som går.

Men hvis vi skulle sett med mikroskop på den siste biten av diagrammet, for det går an i vg, så ville det blitt sånn:

Som en fåkkings berg-og-dalbane.
Alt dette på bare noen måneder. Jeg er fortsatt i en berg-og-dalbane, det må være derfor jeg har skrevet feil årstall. Vet godt at vi er i 2015. Høsten bare Woho, date, buhu, vente, woho, dødsbra date, buhu/woho/vet ikke hva som skjer. Og så ble jeg singel igjen, og det var kjempedumt. Men nå håper jeg at det skal flate seg ut. Nyttårsforsett for neste år blir Mindre Manisk i 2016.

Nå har jeg en ny liten date. Ikke liten som i den lille østlendingen, for det er ikke henne, men faktisk en bitteliten skotte. Mye mindre enn østlendingen og bosatt i Skottland. Vi tøyser veldig med at hun er så liten.

Husker du, lille skotte, da jeg sendte deg et sugerør, og du sa takk for den fine soveposen?
Og da du skulle vente på meg på sørsiden av Solastranden, men så plutselig kom det et vindkast og du ventet i nord?
Ho ho. Kjempegøy.
Og snart flytter hun til Stavanger. Til sjøkanten her.
Her!

Og en dag gikk vi tur på stranden.
Men for det meste er det bare meg og tjukke bøker, og venner og familie. I dag skal jeg treffe gamle skolevenner, i morgen ei som har fått hjernehinnebetennelse, og i helgen blir det fjelltur med Margaret. Og så jobber jeg, og prøver å stabilisere berg-og-dalbanen. Klar, ferdig, nå, for eksempel, skal jeg ha pilates med Stavanger Kommune.

Hvordan ville det sett ut hos dere?

Puss puss.

onsdag, november 04, 2015

Facebook-statuser for 2017

1. januar - Hipp hipp, og for en start på året! Relationship Status: Kinda talking. 

(Facebook er endelig tilpasset våre faktiske forholdsstatuser.)
15. februar - Bye bye verden, og hello skisesongen.

Ses i mai!

17. mai - Hipp hurra fra New York. Vi er tusenvis av nordmenn i tog langs 5th avenue. :D

Det er meg som er helt sinnsykt skibrun til høyre der.

02. juni - NÅ er jeg voksen, jeg har fått min egen støl! (Eller vi? Still talking.) Bekken renner like ved, vannet er fullt av fisk, og jeg, nei, vi har både vedovn og et gassbluss. Kaffe på kjelen og en Hemingway-bok på bordet. Og roen senket seg og alt var godt.

For eksempel i Lyseheiene.
01. august - Bli med, bli med. Hvitserk og jeg leder to-ukers fellestur til Svartisen.

Pow!

20. september - Turgjengen er en kremgjeng altså. Takk for tidenes latterkrampe i teltet.

14. oktober - Jeg vant i lotto! Og jeg som ikke spiller engang. Nå blir det både kaffe og rødvin på stølen.

9. desember - Kunne man fått en bedre julegave? Velkommen inn i hjemmet vårt, hunden.

Håper du er like vedlikeholdsfri som stølen.
24. desember - God jul! Takk for et år med bare solskinn, og slutt på oljekrise, kreft og flyktningekrise. Takk for gode minner og gode venner. La oss skåle for dem vi kjenner. Puss och kram.

torsdag, oktober 29, 2015

Matbudsjett

God dag! Jeg vil ikke kalle det budsjett, for betyr ikke det at man planlegger fram i tid? men jeg har ikke noe annet ord for det. Inspirert av Ingrid i kommentarfeltet har jeg loggført alt jeg har brukt på mat i en måned. Det gikk aldeles ikke som forventet. Jeg trodde jeg brukte I.N.G.E.N.T.I.N.G på noenting, men så gjorde jeg visst det. Her baker man sitt eget brød, med fåkkings middagsrester i, og er sparsommelig på alle vis, men så bruker jeg visst akkurat så mye som Statens institutt for forbruksforskning mener at alle bruker. Sprøtt! Spiser alle andre havregrøt og tunfisk hele uken?
    Jeg spiser jo knekkebrød og dopapir!
     Så her har jeg handlet over fire uker:

    Uke 1
    Turer i butikken: 7 (Elsker å gå i butikken.)
    Forskjellige butikker: 5
    Sum: 497 kr

    Tunfisk, tunfisk, tyggis og cottage cheese.

    Uke 2
    Turer i butikken: 10
    Forskjellige butikker: 10 (men da var jeg i Oslo på Fitness Convention)
    Sum: 546 kr

    Rimi, Rema, torget, Toppform, butikk og butikk.

    Uke 3
    Turer i butikken: 7
    Forskjellige butikker: 6
    Sum: 386 kr

    Uke 4
    Turer i butikken: 4
    Forskjellige butikker: 4
    Sum: 318 kr

    Tilsammen: 1747 kr, men når jeg plusser på litt for at det skal ligne på en måned så blir det 1947 kr.

    Det nasjonale gjennomsnittet for hvor mye vi bruker på mat og drikke, husholdningsmat altså, er 2170 kroner for en enslig kvinne. (Hilsen SIFO.) Jeg er jammen ikke langt unna.

    Feilmargin: Jeg var to ganger på Polet, og regelen er at alkohol og godteri holdes utenfor. Jeg har kjøpt noen proteinbarer også, men det regnes som lunsj. Toalettpapir og tannkrem skal heller ikke være med. Trekk fra 3-400 kroner. Men uansett: Jeg er jammen ikke langt unna.

    Gjennomsnitt for kvinne 18-50 år.
    Hvordan er det med dere? Plis si at dere bruker mer enn meg.

    Puss puss.

    onsdag, oktober 28, 2015

    Andre ting

    I dag syklet jeg sikksakk til jobben og tenkte på hvor deilig det skal bli å stå på ski igjen. Snart! Jeg tok et bilde av meg selv med lite klær på, og tenkte på at jeg må feite meg opp før de lange skiturene kommer. Jeg skrellet epler og stekte epleskrellet mens jeg tenkte på hvor godt det føles å bruke opp maten. Jeg tenker egentlig bare på kjærligheten, men det kan jeg ikke skrive om her.

    Hvis den det gjelder (en som syns at blogging er barnslig og eksibisjonistisk, - og hello, det skjønner jeg jo) skulle være bare BITTELITT interessert i meg ennå, så regner jeg med at dette er mer enn nok av turn-off. Værsågod, her flekser jeg muskler med sovehår og ingen klær på:

    (Med en balletdanser på bicepsen, det var vel koselig? Nei. Like ille for det om.)
    Og se fine nistepakken, en boks med epleskrell:
    (Jeg så forresten på God Morgen Norge at de brukte skrellet på blomkålen til og med!) 

    Okei, og et bilde fra hytteturen i helgen, for det var så deilig med høstvær, høstfarger og fyr i peisen:
    Jeg kunne ha overvintret.

    Og der var de siste eplene for i år:
    De ble til syltetøy.
    Na-na, tenke på andre ting ... dum-di-dum. Solen skinner og ingen skal dø. Ha en fin onsdag!

    fredag, oktober 23, 2015

    20 måter å pimpe grøten på

    Gratulerer med grøtdag! Det er fredag og den internasjonale grøtdagen, og i år er jeg forberedt. Jeg er på hytta allerede. Det regner og blåser, og gjett hva: jeg har bare grøt i bagasjen. Og en tjukk bok.

    Og så spiser jeg grøten rett ut av gryta. :D

     I fjor var jeg sånn Fasiken Kristine, gidd å gi beskjed litt før!


    "Hjelp! Jeg har gått og gledet meg til i morgen."
    Men ikke i år. Her er 20 måter å pimpe grøten på. Bare for å krydre grøtdagen med grøtbilder.


    I love you, too.
    1. Jeg begynner med min favorittpimp: Grøt er nesten kakao allerede, for man koker jo melk eller lignende. Så: en spiseskje kakao gjør hver frokost til en fest.

    Er det grøt eller kakao? Det har i alle fall snerk! :D

    2. Alle krydder er grøtkrydder: kardemomme, kanel, nellik, ingefær, vanilje, chilli osv.

    3. Nøttesmør er smørøyet som smelter på toppen.

    4. P1 passer fint på radioen.

    5. Hakket sjokolade, eller til og med en proteinbar, er bra topping.

    Kake!

    6. En skje cocosa som smørøye gjør grøten fyldig og gir kokossmak.

    7. Bland inn eller bytt ut havregrynene med andre gryn og korn. Quinoa, rug, emmer, enkorn, bokhvete eller barnegrøt eller mel eller hvasomhelst.
    Enkorn helkorn er min favoritt.

    8. Bak grøten i ovnen. Ved å røre inn et egg blir det enda mer kakete, og så kan man snu den på hodet og bruke nøttesmør som frosting. (!)

    9. Topp grøten med steamet melk.
    Eller vanlig melk.

    10. Bruk smaksatte nøtter, som honningristede valnøtter eller peanøtter.

    Ja. Den stjal jeg. Men det høres godt ut!
    11. Lag to oppskrifter på en gang!

    Se hva jeg fant på instagram!
    12. Ha havregrøten i et nestentomt glass med nøttesmør.
    13. Eller i kjøleskapet. Da kan den se superkul ut i en gjennomsiktig bolle.

    Eller et syltetøyglass.
    14. Salt grøten. Det lærte jeg fra Silje Mariela. Hun mente at det gir en smørsmak, og det gjør det faktisk.

    Jeg krydrer med et bilde av Silje.

    15. Karamelliser eller stek frukten før du har den på grøten, så smaker den mye mer. Smelter nesten bort.

    Oi, sjokoade igjen.

    16. Hell over balsamicosaus eller sukkerfri sirup. Det ser fancy ut.

    17. Kok grøten med mint. Eller te. Eller kaffe!
    Mint.
    Kaffe.

    18. Dryss over nøtter. MANGE nøtter hvis fjelltur i sikte.
    (Dette er ikke mange.)
    19. Kok grøten på musli. Der er det jo allerede bananchips og snacks, og mer tyggemotstand.

    20. Eller gjør den salt; med bacon, ost, avokado, urter ... Go Elvis. Særlig okei med litt saltmat hvis man, som jeg, skal spise bare havregrøt i dag.

    Happy birthday to youuu.
    Takk for tips og grøtporno, The oatmeal artist og Kath Eats. God grøtdag og god helg!

    onsdag, oktober 21, 2015

    Cornelis Chilisjokoladeproteingrøt

    Det skal være som en varm sjokoladekake med iskrem på, og så med et hint av chili som bare -BAM! - slår deg helt ut liksom. Siste ut i kjendisgrøten. Hvorfor tok det så lang tid med den siste? Fordi den aldri fristet faktisk. Usj, en bøtte med proteiner, og iskrem OG chili, og bare ... blæh. Men hvordan vil proteingrøten slå ut i forhold til Fotballfruegrøten? Blir man mettest av fett eller proteiner? Veldig spennende.

    Og det ser jo kult ut. This is it.

    Je suis Cornelis.
    Det tok også tid fordi jeg hadde lyst å være ordentlig Cornelis, men jeg har ikke trent biceps eller andre muskler på lenge. Så unnskyld for gammelt bilde, men Cornelis bruker også gammelt bilde.
    (Vi var en gang som skilt ved fødselen.)
    Oppskrift:
    1/4 cup havregryn
    1/4 cup proteinpulver (like mye proteinpulver som havregryn!)
    1/2 cup melk (for ekstra proteiner)
    1 ss kakao
    1 ts chilipulver
    1 ts kanel
    1 scoop vaniljeproteinis (jeg brukte lettis)
    Sjokoladesirup eller en rute mørk sjokolade

    En halv cup er en stor desiliter. Rør og kok, og grøten er ferdig.

    Det er ikke rettferdig å gi Cornelis æren for proteingrøten, men nå gjør jeg det. Det ble sånn fordi han fronter proteinpulver og involverer seg i debattene med innlegg som Vet de egentlig hva de snakker om? (Janteloven gjelder ikke i California.) Han har en egen proteinpakke hos Proteinfabrikken og en samarbeidsavtale med Multipower, og begge er visstnok den beste på markedet. Cornelis har talt. Hvordan kan vi vel overleve i dette bollelandet uten proteinpulver?

    Sjekk den fine grøten jaffal.
    Smak:
    Grøten var litt kvalm og veldig kompakt. Det er en nokså liten porsjon til å inneholde så mye proteiner.

    Næringsinnhold uten is og pynt:
    Kcal: 325
    Fett: 10
    Protein: 30
    Karbohydrater: 27

    Metthetsfølelse:
    Dette er bare en tredjedel av kaloriene i Vibeke-grøten, men jeg holdt meg mett i tre timer. Ka-ching. Det er under halvparten av kaloriene i fotballfruegrøten, men jeg var ikke lenger mett da heller. Så all ære til proteinene og den kvalme følelsen man får av så mye proteiner på liten porsjon.

    Pris:
    Jeg måtte bare kjøpe en liten is, så pris blir ca. 13 kroner.

    Lag alle kjendisgrøtene og få en diplom:

    Det pøsregner i Stavanger, men på fredag er det grøtdag, og da skal vi bare spise grøt. Puss puss!

    tirsdag, oktober 20, 2015

    Fitness Convention 2015

    Jeg skrev en kommentar på bloggen til Shape up-Pia i går, der jeg sa noe sånt som Hellooo, du er jo bare enda finere i virkeligheten! Det er mulig jeg brukte store bokstaver og enda flere utropstegn (og kanskje hjerter og smileys med hjerter i øynene), for jeg gikk nok for langt i alle fall. Hun publiserte ikke kommentaren engang. Plis, crazy fan, la meg trene i fred, tenkte Pia.

    Wohoo, tenkte jeg.
    Fitness convention var kanongøy. Jeg trente først med Lasse Tufte og Funkygine (!), og så kom typen til Siri og kjørte langrennstrening med PT-Pia og meg. Og ja, det var andre der også, men åh, så gøy. Hei typen til Siri, jeg kjenner dama di. (Jeg har i alle fall lest bloggen hennes.)

    Så gøy!

    Se, hva jeg har gjort.

    Se, så gøy!
    Og så inn til lunsj med Maiken og Helene, og fortelle om alle disse spennende menneskene, og Maiken bare Hvem da PT-Pia? Og jeg bare Helloooo, hun pene som skriver i Shape-up! Og så ut igjen til yoga, og solen skinner, og det er høst og bare ...

    Jeg trenger en pause.
    Og Oslo altså. Kjendiser der også. Jeg tror jeg så han som spilte Elling i de filmene som gikk for femten år siden. Stas! Og så kom en liten østlending som ble med til Matbaren. Tina og til og med Thea var der, men hun fikk ikke jeg møte.

    Treningstrend: Utetrening, tydeligvis
    Lunsjtrend: Proteinbarer
    Shopping: Reebok-tights i alle farger
    Sightseeing: C-kjendiser
    Antall alkoholenheter: 2

    8 for 100. Hilsen Maiken.
    Matbaren er megakul. Vi har en i Stavanger også nå, bare så det er sagt.
    Jeg har vært litt høy. Det kan skyldes at jeg har vært litt lav de siste ukene, men det kan også skyldes at all kaffe har blitt byttet ut med Fres og Redbull (på grunn av et tannblekingsprosjekt). Hvor mye koffein er det i en Redbull? Jeg har nok toppet inntaket.
    (Begynner å lure på om det går den andre veien.)
    Annet nytt er at jeg er singel igjen. Det er drit, men det er min egen feil. Fordi det er min egen feil så har jeg liksom ikke lov å være lei, men jeg er sint. Jeg skal dra alene til hytta denne helgen og være sint på meg selv. Og det skal regne og alt skal være drit. Fredag er den internasjonale grøtdagen, så da skal jeg spise grøt fra morgen til kveld, og fåkkings ingenting annet. Nå ble jeg litt sint igjen, merker jeg, for jeg hamrer på tastaturet. Kjærlighet er dødsvanskelig. God tirsdag.

    Les mer

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...