torsdag, oktober 29, 2015

Matbudsjett

God dag! Jeg vil ikke kalle det budsjett, for betyr ikke det at man planlegger fram i tid? men jeg har ikke noe annet ord for det. Inspirert av Ingrid i kommentarfeltet har jeg loggført alt jeg har brukt på mat i en måned. Det gikk aldeles ikke som forventet. Jeg trodde jeg brukte I.N.G.E.N.T.I.N.G på noenting, men så gjorde jeg visst det. Her baker man sitt eget brød, med fåkkings middagsrester i, og er sparsommelig på alle vis, men så bruker jeg visst akkurat så mye som Statens institutt for forbruksforskning mener at alle bruker. Sprøtt! Spiser alle andre havregrøt og tunfisk hele uken?
  Jeg spiser jo knekkebrød og dopapir!
   Så her har jeg handlet over fire uker:

  Uke 1
  Turer i butikken: 7 (Elsker å gå i butikken.)
  Forskjellige butikker: 5
  Sum: 497 kr

  Tunfisk, tunfisk, tyggis og cottage cheese.

  Uke 2
  Turer i butikken: 10
  Forskjellige butikker: 10 (men da var jeg i Oslo på Fitness Convention)
  Sum: 546 kr

  Rimi, Rema, torget, Toppform, butikk og butikk.

  Uke 3
  Turer i butikken: 7
  Forskjellige butikker: 6
  Sum: 386 kr

  Uke 4
  Turer i butikken: 4
  Forskjellige butikker: 4
  Sum: 318 kr

  Tilsammen: 1747 kr, men når jeg plusser på litt for at det skal ligne på en måned så blir det 1947 kr.

  Det nasjonale gjennomsnittet for hvor mye vi bruker på mat og drikke, husholdningsmat altså, er 2170 kroner for en enslig kvinne. (Hilsen SIFO.) Jeg er jammen ikke langt unna.

  Feilmargin: Jeg var to ganger på Polet, og regelen er at alkohol og godteri holdes utenfor. Jeg har kjøpt noen proteinbarer også, men det regnes som lunsj. Toalettpapir og tannkrem skal heller ikke være med. Trekk fra 3-400 kroner. Men uansett: Jeg er jammen ikke langt unna.

  Gjennomsnitt for kvinne 18-50 år.
  Hvordan er det med dere? Plis si at dere bruker mer enn meg.

  Puss puss.

  34 kommentarer:

  1. Hehe, matregnskap kanskje? ;-)

   Hva bruker du skivet toastost (?) til? Toast? ;-)

   Jeg bruker så sykt mye mer penger enn deg, og tør ikke regne på det engang. Men nå skal jeg slutte å spise dyr på årntli, så kanskje jeg sparer inn noen kr der.

   :-*

   SvarSlett
   Svar
   1. Ha ha! Siden vi snakket om ekte mat og kreftfremkallende mat ja. Det er en sånn La vache qui rit-ost. For den smelter så bra i mikroovnen! (Jeg kommer til å dø av kunstig-ost-og-mikrokreft.)

    Jeg er sikker på at du har en anelse. Og jeg er sikker på at du bruker minst tre ganger så mye. Men er ikke det greit da? Tenk så kjedelig det ville vært om alle faktisk spiste grøt og tunfisk hele uken. Jeg trenger jo bare et liv. <3

    Slett
   2. Jeg liker verken havregryn eller tunfisk spesielt godt. Og DET vil jeg hvertfall prioritere, å spise godt (etter min smak) altså. En ting er imidlertid sikkert, og det er at jeg sparer inn en del penger etter jeg sluttet å spise questbarer til 45 kr stk x 2-3 hver dag. Men nå som jeg har vært i Oslo, så finnes det jo så mye annet spennende å bruke penger på! Røtter, Gutta på Haugen, Mathallen, sushi, Funky Fresh Foods, kvalitetskaffe til 150 kr kvartkiloen, 100% kakaosjokolade and the list goes on... Godt jeg er tilbake til Ksu, hvor det bare finnes lokale gulrøtter fra Smøla og en og annen villaks fra Nordsjøen ;-)

    Slett
   3. Åh!! Åå-åå, kan jeg få flytte inn hos deg, Tina? I Oslo helst? Det høres ut som en fest. Ditt budsjett over mitt katidsomhelst.

    Slett
   4. Jeg kan bidra med proteinbarene, hvis du ikke har sluttet helt, for jeg får en god deal på Toppform. Og te! Jeg har masse te. :-/

    Slett
   5. Haha, budsjettet er ikke-eksisterende - dessverre. Du har sikkert ett og annet å lære meg om nøysomhet, og det å motstå fristelser. Jeg har begynt å lese boken "The Marshmallow test" nå. Spent på hva jeg får ut av den. Te er jeg imidlertid superflink med da - man bytter ikke pose før tevannet er så godt som blankt! ;-)

    Slett
   6. Hva i alle dager er The Marshmallow test? Eg og vil! Heia deg med teen.

    Slett
  2. Det eneste jeg har kontroll på av matbudsjettet er 3 dager med middag og en fruktkasse fra God Levert. Og det er kun fordi jeg får faktura.
   Jeg vil ikke regne på resten :/

   SvarSlett
   Svar
   1. Hei lilla Malin! Har dere fortsatt Godt levert? Kuli. Du trenger ikke regne på resten, men det var ganske gøy altså. Så hvis du regner en gang allikevel kan du heller holde det hemmelig. For min del stemmer ALT på SIFO-budsjettet, og det var jo litt boring.

    Slett
  3. så gøy med ønske inlegg :-D det var kjekt da må man jo kommentere.
   mitt matbudsjett varierer siden det varier hva jeg spiser og om jeg spiser. men fks mentos og tyggis budsjettet mitt er kanskje 500 i månden og så pelide cola zero budsjettet være 1000 men har redusert det til 500 nå. så blir det en del kulturmjølk kanskje for 300(30 kulturmjølk i mnd) og så ca 500 på ymse som blomkålmos og smør.
   men ska kutte ut tyggis,mentos, cola zero og begynne på Wahls paelo plus med juice og mos for å se om jeg får helse effekter siden Dr wahls kurreerte sin MS sånnder

   har du det ellers ok? sender masse gode tanker nedover og håper du ikke har for mye hjerte sorg

   SvarSlett
   Svar
   1. Hei Ingrid! Du er galen i halen, for dette var mye å ta inn. Hvorfor så sykt mye tyggis og mentos? Jeg trodde det var bare de spiseforstyrrede som hadde sånne greier, og du er jo ikke en av dem. (?) Kulturmelken er episk, men ha ha, jeg ante ikke at det var snakk om sånne mengder. :)

    Tusen takk for fin hilsen og fine tanker. Det går greit her. Jeg er for første gang i mitt liv blitt utsatt for netthets etter det som har skjedd, og det ser jeg på som en ære. Det er en ære å bli karikert, er det ikke? :-/

    Kjempeklem på deg.

    Slett
   2. har du blitt netthetset huff da det skulle jeg ha sett håper det går bra med deg
    <3 ingen fortjener hetsing. greit er bedre enn ok da ialefall :-D takk for klem

    jeg er vel litt semi spiseforstyrret ikke så mye nå men var det før, prøver slutte med emntos denne uka tyggis sitter lenger unna. Kulturmelk er det beste man kan ha altså. det er helt magisk. kjøper skumma kulturmelk så ca 300 kcal i 1 pakke så bruker det som middag :-D

    Slett
   3. har du blitt netthetset huff da det skulle jeg ha sett håper det går bra med deg
    <3 ingen fortjener hetsing. greit er bedre enn ok da ialefall :-D takk for klem

    jeg er vel litt semi spiseforstyrret ikke så mye nå men var det før, prøver slutte med emntos denne uka tyggis sitter lenger unna. Kulturmelk er det beste man kan ha altså. det er helt magisk. kjøper skumma kulturmelk så ca 300 kcal i 1 pakke så bruker det som middag :-D

    Slett
   4. Nå er det borte så nå er alt glemt, men takk snille du. Jeg er glad du er bedre og håper du kan bli enda bedre. Med matgreiene. Sånt er slitsomt. Men ellers, Ingrid? Hvor bor du og hvordan går det? Er du ferdig med Skotland for nå?

    Slett
  4. Vi bruker mye mer penger på mat enn deg, du er flink!!

   Føler du deg ikke litt mer trygg på at du tok riktig valg etter denne karikaturen? Den var ikke morsom engang.
   Men kjeeeempegøy at hun har sin egen nettside når hun synes din er så bortkastet tid :D

   SvarSlett
   Svar
   1. Hei Maiken! Vi burde slutte å snakke om mitt kjærlighetsliv når du faktisk har gått hen og giftet deg. Hvordan kunne dere IKKE si det? DØDSKULT!

    Takk for hilsen, som jeg vet var godt ment, men jeg klandrer ingen for å henge meg ut egentlig, for det er jeg som har tabbet meg ut her.

    Slett
   2. Vi sa det ikke til noen! Ikke engang foreldrene. Så det var superduperhemmelig. Men ja, nå har jeg en kone, hihi.

    Jeg synes ikke du fortjente å bli hengt ut (#teamchassi) men ok, skal slutte å skrive om kjærlighetslivet ditt. Det må være lov å være litt hemmelighetsfull :)

    Slett
   3. Gratulerer kone. Tenk, så stas! :D

    Ha ha til resten. Betyr det at om vi hadde sånne Brad og Angelina-trøyer så ville du valgt den med meg på? Du som til og med har hørt hele historien? Takk og takk. Godt at hun det også gjelder har sluttet å lese bloggen. :)

    Skulle du noen gang trenge en t-skjortegjeng så skylder jeg deg en.

    <3

    Slett
  5. Oi :O Du bruker jo ingenting!!! Jeg prøver hardt å holde meg under 1500 i uken.. :(

   SvarSlett
   Svar
   1. Sånn skal det være! Takk! Jeg kan tenke meg det er dyrt med raw food og sånt, men 1500 - er det bare til deg?

    (Litt sykt, må jeg få lov å si.)

    Klem fra meg

    Slett
   2. Til meg og lille på 2 år. Ja, det er for sykt. Men kjøper så og si bare øko, masse frukt og grønt, og bruker mye råkakao/kakaosmør/nøttesmør til sjokolade. Men helt klart for ille.

    Slett
   3. Ha ha. Nei, bare kult. Men med en toåring med så sier SIFO at snittet er 1210 kroner mer. Da er du ikke så langt unna allikevel.

    Slett
  6. Jeg tipper at jeg bruker nesten det dobbelte av antatt forbruk for én person, for jeg liker å kjøpe litt fancy (dyre) ting. Dulcitatomater og mozzarella på lompepizza og sånn. Du er flink!

   I dag får jeg levert min første test-matkasse (til halv pris) for fem dager og jeg er spent! Gleder meg til å ikke stå i butikken og klø meg i hodet annenhver dag. Så får vi se om jeg fortsetter. Ukens meny er fiskegrateng, stekt ørret, kalkunkebab med tortillalefse, suppe med svinekjøtt og risnudler og calzone med bacon, erter og sopp. Flott å få hjelp til å utvide middagsrepertoaret :)

   Åh. Jeg prøver å ikke snoke, men det er umulig å unngå å se alt som blir skrevet her. Hva er dette med netthets? Huff. Tenker på deg<3

   Og (takk til Malins blogg for "sladder") har du besøkt den lille i Skottland? Er dere venner eller mer enn det? Huff, jeg er så nysgjerrig. Du trenger ikke å svare. På forhånd unnskyld og håper du holder hodet over vannet i all furoren som pågår. Jeg heier på deg.

   SvarSlett
   Svar
   1. Hello Heidi! All good stuff. Jeg skulle gjerne vært en del av husholdningen din. (Jeg unner ingen å være en del av min, ser du.) Tar du inn søkere? :P

    Hyggelig på en måte at kjærlighetslivet mitt er spennende (jeg er verdens største sladderfan selv, så high five til oss!) men jeg prøver å legge debatten død for internettet.

    Netthetsen var ikke ment for allmennheten. Den ble skrevet/lagd av en utrolig superkul dame som tenkte at "Dette er det nok bare vennene mine som ser." Ikke sint på denne fantastiske personen, men om hun er sint på meg så har hun på en måte rett til det, for jeg har rotet sånn i høst.

    Hodet over vannet og ingentig å si unnskyld for. I helgen har jeg vært på turledertur.

    Slett
   2. Jeg tar i aller høyeste grad inn søkere, for den minste matkassen man kan kjøpe er fortsatt for to personer, og jeg er bare én! Hvis du blogger om helgens turledertur, rykker du ett hakk opp på søkerlista :D

    Skjønner selvfølgelig at dette ikke er noe som internett skal godte seg med. Skal slutte å snoke. Lover. I hvert fall til neste gang.

    Slett
   3. Klart jeg kan!

    Snok i vei, jeg snoker selv. God kveld til deg, kjære.

    Slett
  7. Omg, hva er det jeg sladrer om?! :O

   SvarSlett
   Svar
   1. Du skrev "god tur" eller noe. Beklager for at jeg beskyldte deg for ordentlig sladring!

    Slett
   2. Sladder må være lov, men tryll tryll - nå tryllet jeg debatten død. Har DERE noe spennende på gang? :P

    Slett
   3. Det mest spennende jeg har på gang er jobbsøking, og jeg var totally uforberedt på hvilken følelsesmessig berg- og dalbane det er. Tenkte at jeg bare skulle cruise gjennom. Så mange tanker! (Jeg lager scenarioer i hodet, og så blir jeg glad hvis de er realistiske og lei meg hvis de er urealistiske. Må slutte.)

    Slett
   4. Oi oi! Åh, så spennende. På en måte er jeg nesten litt misunnelig, for det er så utrolig spennende å ikke vite hvordan livet vil bli på den måten. Hvem du får som kollegaer, hvordan reisemåten blir hver dag, og arbeidstidene, kantinen om den fantes. Oh boy! Men å søke er det mest slitsomme man kan gjøre sikkert. Jeg skal krysse fingrene.

    Kan jeg spørre hva slags jobber du søker på? Er markedet bedre enn i håpløse Stavanger?

    Slett
   5. Jaa, det er så mye jeg lurer på. Jeg blir helt gul og blå av å vente. Gangavstand er mitt største håp, siden jeg først skal flytte ut i distriktet. Venter på svar fra en stilling som systemutvikler nå, og der har de eget treningsrom! Tenk det.

    Sjekker ut hva som finnes innen programmering og evt. relevant oljevirksomhet, men det er naturlig nok ganske begrenset av sistnevnte.

    Takk for kryssede fingre. Jeg ønsker meg også at resten av høsten din blir roligere og finere enn den har vært hittil, det fortjener du.

    Stor klem

    Slett
   6. High five til oss, jeg har vært både programmerer (dog en dårlig en) og systemutvikler. De er gode på frynsegoder i alle fall.

    Takk og takk, jeg har fått altfor mye støtte oppi dette som fortsatt er mitt eget rot. Men ja, så sant ingen dør så kan det for så vidt bare gå bedre nå. He he.

    Nå er jeg på vei til min jobb. Der kan jeg krysse bananene også for deg. Tvi tvi, og hold meg oppdatert!

    Slett

  Les mer

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...