torsdag, oktober 01, 2015

WIAW

WIAW (uttales woawoaw) eller What I Ate Wednesday betyr mere mat. Det er en greie på de amerikanske grøtbloggene (hello you, BIG fan), og det er en oversikt over alt man spiste på onsdag. I går. Spiseblogger er jo kjempespennende, særlig når den som spiser har en egen greie, sånn som paleo, veggis, løpemat .., det som hadde vært aller mest spennende er hun som sier "Hei, jeg er sytten år og spiser søppelmat. Sjekk hvor mye brus jeg drakk sist uke."

Men den bloggen har jeg ikke funnet ennå.
Nå har jeg oppfordret Sirivil til å blogge sin woaowaow, og det ville blitt et løpekosthold i så fall. Do it.

Det jeg spiser ser typisk nokså ulekkert ut, og det beklager jeg. Gjør som jeg og sier ikke som jeg gjør. - Lag gjerne lekrere mat enn dette.

07.30. God morgen! Nyhetene på P1 og grøt nummer 1.

Kakaogrøt med hjemmelaget hasselnøttsmør og stikkelsbærsyltetøy.
09.15. Oi, sulten igjen. Cottage cheese og yoghurt med MASSE plommesyltetøy.

Det er sukkerfritt, så jeg velger å fråtse.


11.00. Pasta med tunfisk og pesto, og blomkål med ketchup. Obs, jeg spiser bare halve pastaen.


Kan dette kalles en 2-retter? :P
 Og så er jeg på jobb. Da er det vanskelig å spise.
Særlig på gjestevisitt i barnepassen.
15.30. Lunsjrester. Copy paste av forrige.

(For jeg lager alltid dobbelt.)

 18.00. Klar for trening. Dypper 3 gulrøtter i nylaget nøttesmør.

Nam nam.
 19.00 Oi, bulgarsk utfall altså. Sulten! En banan.
Velkommen til bakrommet på Toppis. Her spiser jeg omtrent halvparten av dagens måltider.

19.30. Og ettbeins strakmark! Sulten! En proteinbar.

En sånn voksen en, med 30 gram proteiner og 318 kcal.
21.00. Kvelds er alltid havregrøt.
From all of me to all of you.
Det var onsdagen. Jeg har ikke regnet ut kalorier eller noenting, men jeg ligger vel mellom 2500 og 3000 kcal. Ser det normalt ut? Har dere noen rare greier selv? Håper det. God torsdag!

26 kommentarer:

 1. Jeg har masse rare greier men nå skal jeg bort i 3 uker jay! Så da blir det skotsk mat som mest betyr masse lett produkter og spinat
  Savner kulturmelk allerede
  Jeg tror det så helt normalt ut masse grøt ialefall. Og tubfisk er det bra? Hva er matbudsjettet ditt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har faktisk det, du som spiser kulturmelk med, hva var det, tacosaus? Må ikke blande med Tina som brukte både tacosaus og mais i soyayoghurten. Åh, det er deilig å være så normal.

   Så skotsk mat er lettprodukter? In general? DET er rart i alle fall. God tur igjen.

   Slett
  2. Matbudsjettet! Det skal jeg regne ut, det hadde vært kjempespennende. Neste uke - jeg lover - skal jeg samle kvitteringer og se hva jeg bruker på mat. Ikke mye, det føler jeg meg nokså trygg på.

   En tunfiskboks til dagen: 3,70 kr
   Banan: Gratis fra toppform
   Epler og plommer og syltetøy: Gratis fra hagen
   Havregryn: Øh ... Billig.

   Slett
  3. tror ikke skotsk mat in general er elttprodukter :-p masse store mennesker her og mcdonalds overalt.
   men utvalget av lettprodukter er større så jeg lever i sus og dus. De har masse fat free sugar free made of air :-p ting. Jeg drikker juice til og med riktignok juice med like mange kcal som funlight men juice er juice :-P
   de ar veldig mye rart her som er både sunt og usunt.
   kjæresten min sin favorittrett er frityrstekt pizza O_o

   Slett
  4. Ho ho! Jeg har også hørt om et frityrfest. Takk for bilde i dag, det ser ut som du koser deg. Tør du å smake på frityrstekt pizza, eller tenker du som meg at NOT IN A MILLION YEARS! (?)

   Slett
  5. HAhha nei frityrstekt pizza og frityrstekt marsbar som er kjærestens favoritter får hun ha alene. men hun jobber på lager så ser ut som hun bare spiser grønnsaker O_o tenkt markerte abs og fritystekt pizza = sant.
   Jeg smaker ikke på det over mitt lik. Men jeg prøvde meg på potato scones som er en tradisjonell rett egentlig skal de stekes i smør men jeg rista den i brødristeren og spiste den med litt krydder med smørsmak :-P

   Slett
  6. Potetscones prøver jeg gjerne! Er du hjemme igjen nå? Hadde dere like fint vær i Skottland som vi har hatt her? Kan ikke skjønne at de spiser så tøysete mat i Skottland altså. Hvordan er det nå, er de foran oss i løypa med tanke på kosthold? Jeg mener, kommer vi til å ta etter dem eller er det omvendt?

   God mandag og god uke, kjære du.

   Slett
 2. Det ser jo kjempe normalt ut :) Jeg trodde du spiste et hav med grønnsaker jeg, men du spiser jo ikke mer enn meg. Yay!

  I går så matdagen slik ut:

  07.30 Eggerøre av 3 egg og et eple (på jobb)
  11.30 Kyllingsalat (fellesgreie på jobb hver onsdag)
  16.00 Baguett med reker og 6 minigulerøtter (på ferja)
  19.30 Tapasbuffet på Frøken Fryd. Sikkert hundretusen kalorier iom jeg fremdeles var mett da jeg våknet i dag ;)

  Kanskje ikkje det beste eksemplet ser jeg, men jeg kan jo alltids skrive ned hva vi spiser i London "Hello Mr and Mrs Junkfood" ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk, det var alt jeg ville vite!

   Av grønnsaker så blir et stk blomkål (jeg spiste hele) og tre gulrøtter noe sånt som et kilo, men det er vel ganske normalt. Og så 2-3 frukt. LITT mer enn normalt, gjetter jeg.

   Veldig fin matdag på deg da! Hva er greia med frokosten? Den ser ut som paleo!! (Og her kan jeg ikke få nok utropstegn egentlig. Har du begynt med frokostpaleo??) Alt ellers ser ut som sånn jeg kunne tenkt meg at du spiste.

   Nei, folk kan overraske altså.

   High five til fettsjokk i London. Been there! :D

   Slett
  2. Ingen greie med frokosten. Egg er godt og enkelt. Så da blir det det. Jeg er for trøtt til å spise frokost hjemme (jeg sover heller 15 min ekstra) så da må jeg ha noe som er enkelt å spise på jobb (og kan ligge kaldt i kjøleskapet) Havregrøt er som oftest kvelds :)

   Ingen paleo her i gården. Jeg skjønner faktisk ikke poenget med å kalle et spesifikt kosthold for noe annet enn mat ;)

   Slett
  3. Kewl.

   Ikke meningen å prakke på deg en diett, det beklager jeg. Du er for alltid kule Malin som spiser M&M og vafler, og det beundrer jeg deg for. <3

   Slett
 3. CC+yoghurt+hjemmelaget syltetøy er min favoritt for tiden! Noe så digg! Jeg spiste det til frokost i dag og det tok ca 1min å spise en diger bolle. Det kunne til og med høres gjennom veggen hvor fort jeg spiste for noen ropte plutselig "Ikke SLUK maten!"

  Jeg prøvde å duppe gulrot i peanøttsmør her om dagen siden det er sånn du gjør, og det var dritgodt! Nesten så jeg angrer på at jeg prøvde i utgangspunktet.

  To grøts om dagen er helt passelig :) Men middagen din var litt rar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha. Så de hørte deg i naborommet!? Bra jobb, tenker jeg da.

   Hvis det blir for mange gulrøtter i peanøttsmør (det gjør det her, så jeg er ganske gul i hendene og orange i ansiktet når det er som verst) så bytt ut gulrøttene med kålrot. Særlig nå på høsten når grønnsakene er så gode så funker det dødsbra.

   Middagen var veldig veldig god, så jeg skjønner ikke hva som var rart med den. Det var rød pesto, tacosaus, (jeg ryddet kjøleskapet) oliven og en tunfiskboks. Skjønner at du ikke spurte om oppskriften, men hello, ingenting rart med dét vel?

   Ses snart!

   Slett
  2. Kålrot ja. For det er jo gulroten som er problemet, ikke peanøttsmøret ;-) Det hjelper på oransj trut og gule hender da hvertfall.

   Men selv om middagen var rar så så det egentlig ganske godt ut. Tror jeg skulle klart å gjenskape den uten oppskrift. Derfor jeg ikke ikke spurte liksom. Men ser jo nå at jeg hadde fått helt feil resultat uten den hemmelige ingrediensen tacosaus.

   Og forresten så kan jeg skryte av hva jeg spiste på onsdag for det var en bra matdag (som regel når jeg får spørsmålet så har jeg spist noe dumt):
   Før trening: tran + banan
   Frokost: CC, yoghurt, syltetøy + kaffe
   Lunsj på jobb: Omelett og salat + 1 pære
   Middag: Laks, sopp, rotmos (søtpotet, gulrot, pastinakk), en halv nepe som var dritgod, salat + ingefærte med honning og sitron til dessert
   Kveldsmat: 2 knekkiser med leverpostei og sylteagurk + 2 gulrøtter

   Det er kanskje litt spes at jeg husker nøyaktig hva jeg spiste for to dager siden..

   Ja vi ses veldig snart :D

   Slett
  3. Ha ha, Maiken. Jeg liker humoren din. Hemmelig ingrediens du liksom.

   Takk for matreferat! Det settes stor pris på. Tran og banan høres så kult ut at jeg fikk lyst å skrive et dikt om det. Eller en sang! Men ellers spiser vi jo ganske mye likt, tror du ikke?

   Ikke så spesielt som de du ser at vet på grammet hva de spiste. Takk og pris for at vi ikke husker det.

   PUss på deg.

   Slett
 4. Omtrentlig WIAW:

  06.00: Havregrøt med sukker, kanel, melk, linfrø, solsikkekjerner. Tre plommer. Te.
  09.00 Yoghurt + banan. Te.
  10.00: Stor panøttsmørsandwich av hjemmelaget grytebrød. Gulrot. Te.
  12.00: Et sted mellom tre og sju kjeks.
  13.00: Grovt horn med avokado og smøreost. Noen kjeks. Eple, cherrytomater. Te.
  17.00: Det samme som klokka 10, bare med brunost. Sukkererter.
  20.00: Pytt-i-panne. Tyrkisk pepper.

  Også ganske mye Pepsi Max.

  Dette må tas med en klype salt, for jeg er jammen ikke hundre prosent sikker på hva jeg spiste i går, det er jo nesten et DØGN siden. Det jeg derimot er sikker på, er at jeg løp 10,31 km om morgenen med en gjennomsnittsfart på 5:47 min/km.

  Og shit, de grøtene dine ser helt drøyt gode ut?

  Ok, så jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å lage et WIAW-innlegg, for jeg vet ikke om det er en sånn blogg jeg har. Men jeg likte veldig godt ditt innlegg, så kanskje en gang i framtiden?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heei Siri!

   Jeg fikk det her i alle fall! Takk! Dumme meg som vil lure deg til å bli en matblogg. Nei, kostholds/spiseforstyrret blogg, når du bare skriver om løping og hyggelige ting. Jeg er glad du ikke lot deg rive med.

   Du spiser akkurat som de amerikanske grøt- og løpebloggene, vet du det? Leser du dem? Plis vit hvilke jeg mener, for nå husker jeg ikke helt hva de heter.

   Mye bra mat. Jeg kan ikke engang forholde meg til "Et sted mellom tre og sju kjeks" men skål for den lille forskjellen.

   Grøtene er KJEMPEGODE. Men de setter pris på å få høre det for det om.

   Slett
 5. Å, onsdag! Skal vi se. Hva gjorde jeg onsdag?
  Jo, stemmer. Jeg skadet skuldra tirsdag, trengte hjelp til å kle på meg onsdag og tilbragte mesteparten av tiden i sofaen. Bortsett fra en totimers tur med bikkja. Dvs treningsfri dag og tilnærmet PSMF og litt selvmedlidenhet.

  7: 200g cottage cheese, 40g kokosmelk, 5g linfrø, 15g valnøtter, 10g mandler, 80g eple. En kanne kaffe. 1 liter funlight.
  1330: 3 egg, 200g brokkoli, 20g (!) potet, to tomater, en paprika og noe agurk. En liter funlight og en halvliter te.
  1730: kan vi kalle det taco? 125g-ish karbonadedeig, 30g feit rømme, nok salat til å fylle to magesekker, pluss brokkoli. En liter funlight.
  1950 (klarte ikke vente til 20): grøt av 50g havregryn, 15g kakao, 30g myoprotein, 10g peanøttsmør.

  Og mange slurker Pepsi Max. Jeg misliker treningsfrie dager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Pia Pia, veier du alt? Det er jo det første jeg tenker. Og lurer på. Og bekymrer meg litt over. Ikke gjør det vel. Lille snille du.

   Og jo, har du bare fire måltider? Da har jeg typisk tre måltider mer enn deg.

   Du er bra. Kjempeklem på deg i all din PSMF og medlidenhet. <3

   Slett
  2. Charlotte Charlotte. Ingen grunn til bekymring.
   Jeg veier ca 70% av det jeg spiser, tar resten på øyesyn. Spiser etter en kostplan, så da er det greit å vite at det er ca det samme. Men det er ikke fordi jeg er spiseforstyrret altså. Helt sant. Det er fordi jeg liker å ha en vitenskapelig tilnærming til det, ettersom det har så mye å si for velvære, prestasjon på trening og jobb og humør.

   En stor fordel med dette er at det hjelper meg til å spise NOK mat. Med denne tilnærmingen har jeg lært kroppen min til å vedlikeholde vekta på rundt 2600kcal, som nå gjør det til en lek å gå ned et par kilo.

   Hurra, nå er skuldra tilnærmet bra og jeg kan jobbe og trene (med modifikasjoner). :D
   Takk for klem! Det liker jeg alltid. Her har du en tilbake!

   Slett
  3. Og nå så jeg den. Pia, Pia, kjære Pia. Okei til alt du sier, men du hadde vært kul om du prøvde å ikke veie maten en gang. KJEMPEklem!

   Kjempe-kjempeklem.

   Slett
 6. YES! WIAW på en veldig stressende onsdag på hotell.
  07:15: to knekkebrød med hvitost. Speilegg. Sukkererter.
  12.30: Veldig mange veldig gode rundstykker med ost og skinke og salat.
  14:00: Gulrotkake.
  18:00: Kjøttkaker med poteter.
  20:30: Krokanrull og pepsi max.

  Hadde ikke overlevd med sånt kosthold hver dag.
  Bare nesten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kveldsmaten din er skikkelig kul, T.

   Slett
  2. Du vant, T, i konkurransen KULESTE KVELDSMAT! Woop woop! Who are you?? Og så sukkererter klokken syv? Det var også kult. Jeg liker disse kommentarene så godt at nå får jeg lyst å skrive WIAW hver eneste onsdag.

   Slett
 7. Kan du vennligst dele hemmeligheten om hvordan du får en slik grøt? Ser jo helt fantastisk silkemyk ut!

  Lurer på om du noen gang har dager hvor du bare spiser grøt, eventuelt hvordan utfolder disse seg? Befinner meg "at the moment" i en spiral hvor jeg holder på å bare resirkulere de samme grøtmåltidene dag etter dag på grunnlag av at jeg er tom for ideer på hva som kan substituere et grøtmåltid. Mistenker at på sikt kan den evinnelige banen med bare grøtspiring føre til en liten start på underernæring (har gått til anskaffelse av a-z vitaminer, så heldigvis er jeg ikke i nærheten av det enda).. Og er dessuten litt redd for å overdose på kunstige søtningsstoffer. Vet ikke om det er mulig, men 3-4 måltider som kun består av havregryn og suketter (har en slik trang for at grøten må være søt, og i mangel på andre søtningsstoffer KNUSER jeg suketter i grøten,,) kan umulig være bra på sikt (eller kanskje? Håper innerst at dette er et slags bilde for et supert kosthold).
  Men om du har noen tips til å komme seg ut av en slik grøtsirkel, vær så snill å rop ut.

  Mvh Sara. (fikk aldri meg selv til å kommentere på "Dette er deg"-innlegget ditt, men vil bare legge til at jeg hører til minoriteten <20 år, har lest bloggen din i ca 3-4 år, sveiper ikke innom BARE for et mageprogram eller en ny diett, men hovedsakelig for tekstene (de er så artige og hyggelige!) og alle bildene fra fjellturer som jeg bare gryer over av misunnelse for. (Har du noen topp-5 liste over fjellsteder/turer?), digger å løpe, sykle og svømme, men styrke står det dårligere til: kan så vidt ta 10 pushups, Digger forsåvidt også lesing; både bøker OG dn!(og andre nyhetskanaler da, vil jo ikke utelate noen).

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi! Spennende!

   Hei Sara. Veldig hyggelig å høre fra deg. Veldig kjekt å høre fra en fellow grøtfan.

   Jeg hadde sånne dager tidligere - med bare grøt. Men ikke nå lenger. Tenkte å ta en 23 oktober, for det er verdens grøtdag, men ellers har jeg skjønt at kroppen trenger variasjon. Det gjør nok kroppen din også. Hvorfor bare havregryn og suketter? Bruker du ikke melk, cottage cheese, egg eller proteinpulver engang? *sjokk*

   "Eller kanskje", den var søt. Ha ha. Men NEI. Tvilsomt. Pasta er godt! Med røykelaks/tunfisk/kjøttdeig/tomatsaus ... Åh.

   Vi har en hel haug til felles. så kult!

   Topp 5 fjellturer: Hardangervidda, Lysefjorden, Blåfjellenden, Rondane på langs og Jostedalsbreen på langs. Du da?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...