onsdag, november 11, 2015

Som en fåkkings berg-og-dalbane

Kjære Chassi, sier VG, for de er så flinke til å tegne livsdiagram med oppturer og nedturer, og jeg blir liksom portrettintervjuet. Jeg er Mia Gundersen. Eller flyktningen fra Syria! Hvordan har livet ditt vært til nå, spør vg. Og jeg bare: Dødsbra.

Livet har vært en fest.

Jeg forteller til vg at jeg liker vin bedre enn øl, og sand i shortsen heller enn klor i håret. Og så tegner vi et diagram sammen. Det blir slik:

En evig opptur.
Hva vil du framheve, spør vg. Og jeg bare You know, tomatsuppe hver tirsdag og fiskekaker hver mandag. Jeg liker rutiner. Og fy filler, så fint å bli tryggere og kulere for hvert år som går.

Men hvis vi skulle sett med mikroskop på den siste biten av diagrammet, for det går an i vg, så ville det blitt sånn:

Som en fåkkings berg-og-dalbane.
Alt dette på bare noen måneder. Jeg er fortsatt i en berg-og-dalbane, det må være derfor jeg har skrevet feil årstall. Vet godt at vi er i 2015. Høsten bare Woho, date, buhu, vente, woho, dødsbra date, buhu/woho/vet ikke hva som skjer. Og så ble jeg singel igjen, og det var kjempedumt. Men nå håper jeg at det skal flate seg ut. Nyttårsforsett for neste år blir Mindre Manisk i 2016.

Nå har jeg en ny liten date. Ikke liten som i den lille østlendingen, for det er ikke henne, men faktisk en bitteliten skotte. Mye mindre enn østlendingen og bosatt i Skottland. Vi tøyser veldig med at hun er så liten.

Husker du, lille skotte, da jeg sendte deg et sugerør, og du sa takk for den fine soveposen?
Og da du skulle vente på meg på sørsiden av Solastranden, men så plutselig kom det et vindkast og du ventet i nord?
Ho ho. Kjempegøy.
Og snart flytter hun til Stavanger. Til sjøkanten her.
Her!

Og en dag gikk vi tur på stranden.
Men for det meste er det bare meg og tjukke bøker, og venner og familie. I dag skal jeg treffe gamle skolevenner, i morgen ei som har fått hjernehinnebetennelse, og i helgen blir det fjelltur med Margaret. Og så jobber jeg, og prøver å stabilisere berg-og-dalbanen. Klar, ferdig, nå, for eksempel, skal jeg ha pilates med Stavanger Kommune.

Hvordan ville det sett ut hos dere?

Puss puss.

33 kommentarer:

 1. Den siste kurven lignet veldig på min. Slitsomt, men så kjenner en litt at en lever på godt og vondt. Og lille skotte du trakk til slutt det lengste strået, (hei lille skotte;) og klandrer deg ikke for det! For C er super. Maniske dager flater snart ut for alle her, og takk og lov for det. 2016 blir bra:)

  Og nå må jeg virkelig slutte å lese blogg, for den ble virkelig del av manien. Men det blir jul i år også og ingen skal dø;)
  Over og ut
  K

  SvarSlett
  Svar
  1. Shit man. Hei K!

   Takk for hilsen og takk for høstens magiske oppturer. Det var verdt både grubling, grining og til og med en sykemelding. Jeg har følt meg veldig levende jeg også.

   2016 blir bra. Stor klem.

   Slett
  2. Den lille skotten13 november, 2015 18:25

   Hei K - og tusen takk hilsen :)

   Jeg tror vi alle tre har hatt en meget spesiell mikroskop-livsglede-linje denne høsten. Jeg har også vært med på denne berg-og-dalbanen. Bare at du har vært på toppen når jeg har vært i bunnen... Og tusen takk for at du ikke klandrer meg. C er virkelig helt fantastisk - og harselvsagt kun fortalt meg fine ting om deg. Du virker som en knallbra dam - og jeg er sikker på at jeg hadde likt deg kjempegodt om vi hadde truffet hverandre under andre omstendigheter. Jeg håper 2016 blir en meget mer stabil følelsesmessig for oss alle tre. Jeg skal tviholde på strået mitt!

   XX

   Slett
 2. 2016 blir et magisk år! Men det sier jeg hvert år, i håp om å høres mer positiv ut enn jeg egentlig er.

  Min kurve er ganske lik din, bare med et litt mer stabilt kjærlighetsliv.
  2003/2004 er kurven lengst nede og jeg husker veldig lite fra den perioden. Så gikk den heldigvis bare oppover :)

  Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Yo Malin. Hei! Dette har vi vært gjennom før, så jeg føler at jeg burde huske hva som skjedde i 2003/04, men det gjør jeg ikke. Håper det ikke hadde med kreft eller permitteringer og gjøre, for det er det mye av på mine kanter nå.

   Jeg kunne laget et mye mer kupert diagram om jeg hadde tatt med mitt eget 2004, da jeg oppdaget etter syv år med kjærleik at kjæresten hadde enda en kjæreste. Men selv det gikk bra og ellers har vi det heldigvis godt.

   (Og en dag skal jeg få det så godt som det virker som at du har det.)

   Kos

   Slett
  2. med bla bla kreft Å gjøre. :-/

   Slett
  3. Den lille Skotten13 november, 2015 18:26

   Det hadde noe med han skikkelig fæle eksen til Malin... ikkeno kreft. Bare en skikkelig jævel.

   Slett
  4. Faktisk ikke lille skotte. Men han gjorde ikke ting noe bedre. Vi tar det en annen plass enn her :-)

   Slett
  5. I alle dager. Må sove nå, ellers hadde jeg lett meg gjennom bloggearkivet og sett etter spor nå med deg samme.

   Er dere hjemme i helgen, Malin? Det hadde vært deilig å gått en tur i regnværet i så fall. Puss på deg.

   Slett
  6. Blogge startet i 2006, så du hadde lett forgjeves ;-)
   Tur på søndag? :-)

   Slett
  7. Åja, jeg hadde ikke startet min egen gang på den tiden. Gikk ikke vi på ungdomsskolen da? Sånn var det.

   Det skal være supert vær i dag (nå har vi såvidt bikket til søndag), og jeg har kjempelyst å gå tur med deg. Når som helst og hvor som helst. Alt av planer ellers er en støvsuging her på loftet.

   Slett
  8. "Min egen blogg engang", skulle det stå. Og ikke ha startet sin egen gang hørtes så rart ut at nå ler jeg høyt og helt alene. Må legge seg visst. Ho ho.

   Slett
 3. Går det an å sammenligne humøret med været og "hvordan har du det?" (i mangel på et bedre ord) med klimaet? Humøret svinger i hvert fall, veldig, men jeg har det grunnleggende bra.

  For å fortsette vær-analogien min, så har det vært kaldt det siste året, men med en forbausende mild høst. Det svingte veldig i vår, men tendensen var langt under normalen.

  Også lurer jeg fortsatt på hvorfor jeg er så sliten. Men det er en helt annen greie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei T

   Alt går an! Her er været fint som i høst og vindstille. ;)

   Hvorfor er du sliten? Er du utbrent eller overtrent, eller kan jeg sende deg noen jernpiller fra mitt uendelige lager?

   Slett
 4. Hei fine! Jeg tror kanskje dette diagrammet er ganske likt for alle oss (maniske) kvinner. Det positive er at det bare kan gå oppover da! Så gøy med en liten skotte da! Men mener du egentlig en annen liten en som har bodd en stund i Skottland eller mener du en vaskeekte skotte?

  1000 krammar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære du

   High five, maniske kvinne. Nei. Jeg vil ikke være en av dem. Jeg er ikke manisk, jeg skal bare bli enda MINDRE manisk enn det jeg såvidt har vært. Hva med deg? På en skala fra en til ti ..? :P

   Vi snakker om en midlertidig skotte. ;)

   Slett
  2. Iiiiiiii!! Nå ble jeg SÅ glad.:) Ting har falt på plass her også og jeg er bare glad i både sjelen og hjertet.

   Meg? På manisk-skalaen? Jeg vet ærlig talt ikke. Jeg er egentlig ganske cool, så midt på treet, en 4,5'er? ;-)

   Slett
 5. Hurra! Jeg liker at den lille skotten klorer seg fast med de små skottelankene sine og ikke gir opp :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Hei Maiken! Med de små skottelankene, du liksom. Jeg ser det så lett for meg.

   Venter på spent på at biblioteket skal sende men en mail snart - som sier Hallo og god helg, her er alle bøkene som Maiken har tipset deg om.

   Hva har dere for planer?

   Slett
  2. Den lille skotten13 november, 2015 18:28

   Hei Maiken! Ha ha til de små skottelankene. Jeg har vitterlig veldig små hender... Chassi er virkelig verdt å klore seg fast for. De små skottelankene fungerer som små klør nemlig... og har overhodet ikke gitt opp!

   Håper vi treffes snart igjen - alle 4! Hilse dama.

   Slett
 6. Hei
  jeg er tydligvis verdens tregeste med svare for plutselig var det nytt inlegg.
  og med tidenes nyheter så fantastisk. Riktig nok en falask skotte men skotter er bra uansett. skal dere begge være i Skottland snart? Jeg reiser dit neste uke så snart jeg er skrevet ut av sykehuset.

  takk for hilsen lille østlennding/lille skotte :-) dere er så supre jeg heier på dere også.
  Jeg kan spise men ikke så mye og alt kommer opp igjen. uten å bli for detaljert av hensyn til de som leser kommentarene, så fungerer ikke tømmingen av amgesekken så ingenting går videre til tarmen isteden kommer alt i retur.
  itilegg har ejg en inflamatorisk tarm sykdom som gjør at tarmen ikke tar opp næring som den skal.og så har jeg problemer med å svelge så fungerer best med halv tykke væsker der kommer kultur melk inni bilder.

  jeg tror litt manisk kjærlighetsliv er bra for det betyr jo at man virkelig lytter til følelsene sine. jeg var jo litt manisk selv som bare dumpet exen og ble sammen med den nye samme uka. men er det rett så er det rett. og min lille skotte er helt super fantastisk så da kan man ikke angre som du sier det blir verdt alt det kjipe når man får kjenner på kjrleiken :-) så spørsmål skal dere ikke gjøre all reisingen den tidligere lille østlandingen foreslo i frieriet? blir det DNT tur isteden?
  #nysserig26somikkeleserSEOGHØRaåmåfåtilfredstiltsladderbehovetpåbloggen

  håper dere har en god uke. jeg har operasjon i morgen og alt går litt bedre her nå. satser på hjem i starte av neste uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Ingrid!

   Falsk skotte? Har jeg blitt lurt? Jeg skal ikke til Skottland, men så kult at du skal.

   Shit påmmfritt til magesekken din. Da forstår jeg kjærligheten til kulturmelk. Jeg hadde sikkert også gått for noe sånt hvis det var det som var alternativene.

   Og oi, til det maniske kjærlighetslivet! Det hadde jeg ikke fått med meg. Dere ser veldig søte ut sammen, det er i alle fall sikkert. Selv tror jeg standhaftig på at alt blir bra til slutt, og det tror jeg nå også. Det med reisingen har jeg ikke tenkt på. Mulig det var lagt ut som en slags gulrot eller noe, for å friste meg. Jeg venter spent på DNT og fordelingen av vinterturene, men det ser ut som jeg får den lengste i alle fall.

   #ilovesladdertoo

   LYKKE TIL MED OPERASJONEN I MORGEN!

   Slett
  2. Den lille skotten13 november, 2015 18:59

   Ingrid! Så godt å høre fra deg! Jeg tenker så mye på deg. Og håper alt kjennes litt bedre når du har byttet antibiotika og operasjonen i morgen er overstått!

   Ingenting FALSK skotte - men jeg har jobbet hardt med å gjøre meg så skotsk som mulig når jeg er her(med unntak av drikkingen!! ;)) men seilier under eget flagg.

   Og til turene!
   I frieriet sa jeg konsert i høst - og det ble ikke Astrid S - for C ville ikke. Og da dro jeg heller ikke hjem. Men vi har både vært på Haukeli og i Oslo. Og hvem vet - tilbudet om tur til Aberdeen har hele veien stått åpent.

   Juleturen - vi planlegger. Vi met mer sikkert neste helg - og da skal vi fortelle deg om planene.

   Vinterferien er i planleggingsfasen - og dersom Super-C vil - så er fremdeles påske på Lillehammer på plakaten... og ale de andre turene også faktisk - og det selv om hun vil ikke gifte seg med meg...

   jeg skal bruke all tid og kraft på å overbevise henne om at jeg virkelig er "a good catch" - og når jeg har gjort det - så skal jeg fri igjen. Men da skal jeg gjøre det skikkelig. Om du lover å ikke fortelle noe til C - så kan jeg avsløre at jeg tenker skrekkelig og uforskammet mye på frieri (jeg har tenkt på det kanskje bare fire ganger i dag allerede!!).
   Det eneste som er HELT sikkert - er at neste gang - (for det blir en neste gang) - så skal jeg være fysisk der C er. Og jeg skal ha en FYSISK gjenstand å tilby. Såpass lærte jeg etter forrige runde. C fortjener kun det beste - også når det kommer til frierier. Men hvor og når? Og under hvilke omstendigheter?

   Har du noen ideer omkring det perfekte frieriet - eller klarer å lure C til å fortelle deg om det - så er jeg deg evig takknemlig.

   Puss och kram fra meg - som også er nysgjerrig - og liker ekstra godt andre som er nysgjerrig :* :*

   Slett
  3. Jeg er fortsatt her. Har vi planlagt vinterferie? Jeg skal jo lede den lengste DNT-turen. Et skritt om gangen, bittelille. ;)

   Slett
  4. Dere er så søte, håper det går sakte og frt og alt på en gang.
   ja en falsk skotte men en veldig søt en, ja drikke vanene deres er litt ekstreme. Jeg fikk tilbud om whiskey til frokkost av svigermor sist jeg var der.

   er du noe i edinburgh bitte lille mellom 20-30 november? eller er du tilbake i stavanger by then. :-) det er min plan.

   Operasjonen var episk gikk bra og smertnee har begynt å gi seg så alt ser stråelnde ut med tanke på hjem på mandag, endelig. så blir det fire dager hjemme før skottland.

   jeg tror også at alt blir bra til slutt og så tror jeg på sjelevenner og at livet kan være som en romantisk film om man bare har fantasi og drømmer. romantiker med andre ord.

   håper dere har en god helg
   skjedd noe gøy?

   Slett
 7. jammen hallo. nå har jeg brukt noen dager på å finne ut av saker og ting her, og jeg har konkludert (tror jeg). det ser ut til å være slik at østlending og skotte plutselig går litt for det samma? i såfall gjør det meg meget glad! som en fåkkings space shot.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Skotten13 november, 2015 19:03

   Mari! Du skal bare vite hvor stor pris jeg setter på sånne kjekke kommentarer! :)

   Jeg vil forøvrig at DU skal vite at etter at C møtte deg i sommer - så sa hun at du var om enn ennå penere enn det vi hadde trodd etter at vi hadde sett bilder av deg på bloggen... og at dere hadde hatt det kjempekos. OG at du var smart! Jeg burde sikkert blitt sjalu eller någe!! Håper jeg kan være så heldig å få treffe deg en gang jeg osgå!

   XX

   Slett
  2. Ååh, superhyggelig kommentar! Herlighet, denne lørdagen bare MÅ bli bra etter dette:) (finnes det bilder av meg på bloggen, hæ?) Jeg håper også jeg får treffe deg en dag, for du virker så hyggelig og trygg og fin. Chassi var ganske så lik det jeg hadde forventa, og hun var veldig veldig søt når hun skrev opp at frokost kunne være x antall knekkebrød med makrell i tomat, på baksiden av en avis (har selvfølgelig den avisa enda).
   Den lille skotten, har du ordna kilt?

   Slett
  3. Hei Mari! Jeg vet ikke hva space shot er engang, DU er superhyggelig!

   Haha ha. Resten var litt flaut, men plis la oss møtes igjen og traske gjennom Oslo som vi gjorde.

   Slett
  4. gi beskjed når dere er her da! jeg er her, hvis ikke eksamen dreper meg de neste 30 dagene.

   space shot går rett til værs!

   Slett
 8. Mari :*

  Charlotte kan gjøre sånn. Det er veldig søtt. Hun er opptatt av at alle skal spise - og i allefall de av oss som spiser litt lite - kan hun gjerne skrive ned hva vi i DET MINSTE må spise. Da tipper jeg du spiste litt lite. Ekstra koselig at du tok vare på avisen! :)

  Jeg har ikke fiksa kilt - men jeg har vært med på en Cèilidh (google it!), spiser proper porridge, drikker te, og kjøpt med Tartan skjerf - sogner til Clanen Drybridge. Og jeg RULLER-på R-ene akkurat som skottene :*

  Har du vært i Skottland før?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp! Og Mari spiste så klart altfor lite. Håper hun har gjort hjemmeleksen sin, og ikke bare tatt vare på avislappen.

   Slett
  2. jeg har gjort hjemmeleksa mi! er så usexy med folk som peller i maten og ikke vil spise. derfor ble jeg med en kjekkas ut på burger på fredag. herregud, jeg kjenner ikke igjen meg selv. jeg digger ikke burger (akkurat som jeg ikke digger asparges; det har ikkeno med sunt/ikke sunt å gjøre), men jeg er glad jeg gjorde det likevel.

   jeg leste påske på lillehammer...? tommel opp.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...