torsdag, november 26, 2015

Mitt siste måltid

Åh, november altså. Slikt å gjøre slikt å føre. Jeg ser for meg at jeg sitter i fengsel, for hvor ellers kan man ønske seg et siste måltid, og snart skal jeg dø, så dette er hva jeg vil ha å spise.


Fin? :D

Food porn, hoho. GFGI. Go Fucking Google It.
Si meg hva du vil ha som siste måltid og jeg skal si deg hvem du er. Jeg er i så fall ingen amerikaner (det må være dem som har skyld i søkeresultatet på food porn), men kanskje en enkel italiener.

Her sitter jeg i fengsel og skal få forrett. Yeah, yeah, det bryr jeg meg ikke så mye om til vanlig. Valget står mellom å ta igjen alt jeg har forsaket gjennom livet, og be om den belgiske vaffelen over, den med en kilo sjokolade på; eller bare hm nei, gå for Kong Olavs 17.mai-blinis med løyrom og rømme. Det siste.Likesågreit.
Blinis er det samme som pannekake. Ja, jeg veit det.

Og så hovedrett, og da blir det mer italiensk. Eller barnslig. For aller mest ville jeg hatt mat jeg kunne leke med, sånn som noe kjøttaktig pakket inn i ravioli, med ostesaus på toppen.Oi nam nam, nå glemte jeg helt at jeg skulle dø.
Med en barolo, så jeg blir passe brisen og tror at jeg er i Toscana.

(For der var jeg en gang og drakk rødvin.)
Til desserten får jeg portvin, så klart, og en kake som er kullsvart. Som er søt og feit og kommer fra Pascal. Juhu. Og kaffe med en sukett, en halv teskje bakekakao og bittelitt melk.

Og så døde jeg lykkelig.

Terningkast: fem og en halv. Kunne blitt en sekser om jeg hadde valgt hamburger i stedet for pasta.

Pluss til meg selv for å ikke velge sjokoladekake-med-ekstra-is-og-sjokolade-on-the-top til alle rettene, for det er liksom standardsvaret mitt til "Hva ville du spist hvis du fikk 2000 frikalorier".

Noen bedre? 

36 kommentarer:

 1. Kuli!

  Går det an å stille spørsmål?
  Hvilke kriterier gir du for å sette karakter 5,5?
  Er nellik noe nytt du har begynt med i kaffen? Malt eller HEL? Og ingenting melkish?
  Barnslig eller barnlig?

  Jeg får voksenpoeng for forrett og dessert. Ingen voksenpoeng for hovedrett.

  Vi kan spise felles dødsdessert? DET likte jeg. Jrg spanderer gjerne i tilfelle. For MØRK og saftig sjokoladekake - gjerne med noe nøttegreier tilmegtakk. Kaffien kan gjerne være søtere enn kaka. Og kaka kan gjerne smake kaffi. Og deilig rennende glasur/sjokoladelokk. NAM. Kan du godta rista hasselnøtter på toppen?

  Forretten min likner litt - lompe med laks, gressløk og Philadelphiaost i celle 2. Og Champagne. Champagnen følger over til hovedretten som for min del er sprøstekt Italiensk pizza. Vi er i det minste i samme hovedrett-land! Kuli! Italy. Med funky ost mrd masse smak, og lammekjøtt av lam som har levd lykkelig til de plutselig døde. Eller oj. Kanskje ikke lam. Masse ost? Nei litt kjøtt. Jeg skal jo dø og kan ikke lenger redde verden.
  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Kuli sjøl! Jeg hadde sikkert blitt misunnelig om det luktet ordentlig pizza i nabocellen mens jeg satt der med bare babypasta.

   Ikke nellik i kaffen. Sa jeg det? Nei, det sa jeg ikke. Men melk sa jeg. Leser du to blogger samtidig, kanskje?

   Ja til desserten! Det kan jeg, dele altså, og selskap ville vært veldig hyggelig.

   Barsnlig tror jeg, men det virker som om det var feil nå.

   Puss och kram tilbakers!

   Slett
 2. Så RART. Jeg er sikker på jeg leste NELLIK. Kanskje det er julebrillene jeg har på - som fører til at jeg ser nellik, appelsin, pepperkaker og gløgg overalt! Jeg leser bare Chassi og Kleptoblogg. Promise!

  Dersom du hadde blitt misunnelig - så kunne du fått litt pizza av meg. Pinky Promise.

  Nei - dersom du leker med maten vil jeg tro du er barnslig. Jrg valgte en barnlig hovedrett bare, uten å være barnslig. Tror jeg. Var NETTOPP innom Pascal for å spørre pm glutenfri sjokoladekake. No more left! Promise^3 !
  Ostekake liksom. Ingen vits i å få et dødsønske av den grunn #FÅSDS.

  Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, nå lo jeg høyt på kontoret. Du etterlyser melk, men lurer på hvorfor jeg har nellik i kaffen? Lær deg å lese, bebbis, eller ta av julebrillene ja.

   Og til Pascal - er det sant?! Helt tilfeldig? Psykt! Men hvis det var stengt så betyr det bare at ingen skal dø helt ennå. Ingen vits i å dø for en ostekake.

   :*

   Slett
  2. Pascal er HELT sant! Du fikk jo SNAP! :) Ingen skal dø. De selger også konfekt. 6makroner koster 126 kroner. Jeg døde nesten når jeg så prisen. Så det var en nær-døden-opplevelse. Vi burde dra på Pascal på Nationalteateret. Vi fortjener kake etter sånn heftig kunst. Vil jeg tro. Og vi må passe på å betale først - da kommer vi til å dø av hjerteinfarkt - og da er det jo like greit. Sant? :*

   Jeg dør IKKE for ostekake nei. After-sex sjokoladekake-crazyness - og mulig en sexy sigg til derimot... (prikk prikk prikk)...

   Slett
  3. Oi oi oi, til sexy sigg og mange prikker.

   Slett
 3. Hei Lille Østlending og hei Chassi!

  Jeg er såpass fri i matveien at jeg nekter å lage dødsmeny. Og jeg nekter å komme i fengsel!
  Velger å kalle det ultimate helge-meny:
  Forrett: en bitteliten fiskesuppe med mest skalldyr. Type mild.
  Hovedrett: Pizza med bare grønsaker (squash).
  Dessert: sjokoladefondant med mørk sjokolade og bringebærsorbet.

  Og så et stort kakebord til festen etterpå.
  Og så snacks til festen etter der igjen.
  Og fri bar!

  Tapas til nattmat!

  Ingen skal dø, men en gang skal vi det likevel, så litt til cava i glasset der, ja.
  90-talls Will Smith kommer også. Han skal få hamburger.
  (Sorry, jeg tror jeg sporet av.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lol! Og fri bar, for en fest det skal bli! Jeg kommer, banna bein. Er du veggis altså? Det antar jeg da. Men så må jeg bare spørre Hvor kom Will Smith inn liksom? Skal han underholde deg til maten eller (og det er jo det jeg håper på nå) blandet du inn den listen over hvem man vil ha sex med før man dør? :P

   Spor av mer, T. Fantastisk. :)

   Slett
  2. Hei T! :*

   Takk for hilsen. Jeg blir like glad hver gang noen som hei til meg også. Vår meny LIGNER VELDIG T. fisk først. Deretter pizza etterfulgt av heftig sjokolade! :)

   Hva slags ost på pizzaen?

   Jeg har en brungebær addiction om dagen. Jeg kjøper MASSEVIS. :*

   Ja - og Cava.Liker du Cava bedre enn Champagne? Har du en å anbefale?

   Puss puss

   Slett
  3. Jeg er ikke veggis, men synes grønsakspizza er så godt. Er egentlig ikke noe som helst på diett-fronten, jeg.

   Åh, Will Smith. Jeg har bare skikkelig troen på at han kan løfte alle fester noen hakk. Tror ikke han er på sex-lista. Men kanskje jeg ombestemmer meg om han kommer.

   Mozzarella på pizzaen!

   Bringebær er best!
   (Og egentlig er jeg mest på prosecco-kjøret, men det er bare fordi. jeg har ikke peiling eller noe.)

   Slett
  4. Kult om du ombestemmer deg. Var det noe en skulle rekke før en skulle dø så måtte det vel være det. ;)

   Slett
 4. Kan man bare velge en 3-retters? Om jeg allikevel skal dø så ville jeg hatt en matfest uten like!!! Deiget meg i alt som er godt her i livet og når jeg var så mett at jeg trodde jeg skulle dø så...ja, døde jeg.

  Meeeen om jeg må velge;

  Forrett: Pappa sin fiskesuppe
  Hovedrett: Mamma sin lasange. Nei, pizza. Eller. Nei. Jo.
  Dessert: 2 kg smågodt fra Nidar.  SvarSlett
  Svar
  1. Sweet! Jeg ventet på at noen skulle si mors kjøttkaker eller noe sånt, men du må jo i allefall si det. Nå vil jeg ombestemme meg og ønske lasagnen til mor di jeg også. (Hos oss fikk vi mest Toro-mat)

   Helt greit å velge etegilde, men selv tror jeg det fins et eget sted i himmelen for dem som er flinke til siste slutt. (Nei, det var liksom en Østis-parodi. Ho ho.) Gå for godis!

   Slett
  2. Såvidt i såfall! Melk/nellik, potato/potata ... Okei, mer diskré neste gang. :)

   Slett
 5. Svar
  1. Bra valg!

   Men når jeg har fått ønsket ferdig siste mat- og eventuelt sexønske så ønsker jeg at du skal kunne spise risengrøt innimellom også. Uten å skulle dø.

   Håper det går bra med deg, kjære.

   Slett
  2. Jeg kan nok spise risengrøt innimellom uten å skulle dø. Det handler mest om det at jeg ikke gidder å koke den. Og litt fordi det er så mye tryggere med knekkebrød, selvsagt. Men ikke SÅ mye det siste som det var før.

   Slett
  3. Godt å høre. Det tar en evighet å koke ja, så det gidder ikke jeg heller så mye. Men nå når du nevnte det så fikk jeg veldig lyst på i alle fall. Det beste er å bruke de ferdige toro-posene. Hvorfor smaker det så mye bedre med dem enn med bare gryn? Jeg skal se og få laget en ordentlig som Viktoria får smake en gang.

   Slett
  4. Åååe. Så grei du er. Får jeg også lov å smake - ikke bare Viktoria? :*
   Hva med dynegrøt? Trodde den nærmest skulle lage seg selv?

   Får jeg med laktosefri melk?

   :)

   Slett
  5. Unnskyld unnskyld, Østis! Jeg hadde nettopp snakket med Viktoria og blandet kortene. Det er du som skal få grøt, i laktosefri sådan. Det blir supert!

   Slett
 6. Spiser du aldri risengrynsgrøt? Jeg spiste det i sommer. Veldig godt synes jeg, men C synes min var vond. Yeah yeah.

  Jeg lager risengrynsgrøt i desember - om du gjør det! :*

  Med kokosmelk - og cocosa? Og massevis av kanel? :)

  GAME ON SKJØNNAS.

  SvarSlett
  Svar
  1. Seriøst, skal du lage risengrøt med kokosmelk og cocosa? Den var litt vond sist fordi den var kokt på skummeltmelk og uten salt, så kanskje oppskriften - suksessoppskriften - må være helt vanlig risengrøt etter helt vanlig oppskrift? Den var ikke vond altså, bare smakløs.

   Snart helg!

   Slett
  2. Uten å være frekk eller noe lille Østlending, så synes jeg ikke du kan få lov til å kalle kokosmelk og cocosa-grøt for risengrynsgrøt. Det må være melk og gryn, og ikke noe tullemat fordi det er så mye sunnere eller bedre på andre måter. Jeg har ikke smørøye og sukker på, det skal sies, men plutselig gjør jeg vel det også. Jeg som har begynt å drikke vin på onsdager og sove til 12 på torsdager.
   Men det hadde vært morsomt å smake hvordan risengrøten din smaker. Kanskje det blir som å sammenlikne vanlig sjokoladekake med sjokoladekake av svarte bønner og avokado. Jeg innbiller meg det.

   Men altså SALT, det må man ha i grøten. Alltid salt. Nå har jeg fått høre at jeg har en sånn en fin Leiden-mutasjon og at jeg derfor har forhøya risiko for blodpropp, og det suger skikkelig for en som salter alt. Syltetøy også. Må skjerpe meg.

   Slett
  3. Fine Mari. ENIG. Det er IKKE skikkelig risengrynsgrøt. jeg har bare en liter kokosmelk i kjøleskapet. Men jeg kokte med helt streit laktosefri melk sist. Salt må en ha. Enig. Har du noe søtt på i det hele tatt?

   Jeg er dårlig på salt. Jeg har en mor som har hatt en far som ikke skulle ha noe salt - så jeg har fått det inn med skj fra mor... C bruker MYE mer salt enn meg - og derfor smaker nok alt hennes bedre. Jeg hadde salt i den i sommer også - men hun merket det sikert ikke. Ugg.

   Håper vi treffes snart Mari! DET hadde vært kjekt :*

   Hva står på menyen i dag?

   Slett
  4. Natreen teller som søtt på grøten, selv om det ikke er ordentlig sukker vel? Det føles faktisk veldig dust å dra den frem, men jeg er ikke helt på sukkeret enda.
   Åh ja, skal ikke dere til Oslo på ny-året da? Da skal jeg bare skrive master i et helt år, og tror selvsagt at jeg skal få kjempegod tid til å gjøre alt mulig.
   På menyen den aktuelle dagen stod knekkebrød med makrell (du vet, eksamenstid skiller ikke på lørdag og hverdag). Også tok jeg litt pepperkakedeig, fordi den aldri kommer til å bakes ut uansett.

   Slett
  5. Haha. En liten stemme ropte "chick fight!" inni hodet mitt da kommentaren din kom til Østis, Mari. Men jeg klarte å ikke rope det høyt og heller la henne svare selv. Enig med deg i alle fall. Hello, Østis, lag ordentlig grøt - ellers er du snart verre enn Frida, og det går jo ikke.

   Okei, så du hadde kokosgreier tilgjengelig og prøver faktisk å salte på ditt meget forsiktige vis, men la oss prøve en ordentlig risengrøt en dag. Jeg kan lage!

   Jeg kan også drikke vin på onsdager, og nå i desember er det vanskelig å ikke gjøre det faktisk, men å sove til 12 har jeg sikkert aldri gjort i hele mitt liv. Salt på syltetøy! Det er sikkert kjempegodt!

   La oss møtes i Oslo på nyåret, det hadde vært stas. Jeg kan ikke snakke for Østis, men jeg kommer nok til å stoppe innom i forbindelse med DNT-turene.

   God mandag og god uke! <3

   Slett
  6. Har du ALDRI sovet til 12? I alle dager. Den første gangen jeg sov lenger enn til halv ti, var etter klassetur i sjuende klasse. Da våkna jeg klokka 14, og rakk nesten ikke avslutninga med klassa. NUVEL. Det er litt lett å bli trøtt når man ikke sovner før i fem-tiden.

   Håper du sier ifra når du er her. Da kan vi drikke kaffe igjen, og kanskje du får meg med på en av disse DNT-turene også. Det hadde vært stas, det.

   God mandag og god uke tilbake (til Østlendingen også:) )!

   Slett
  7. Gjett om jeg skal! Jeg har ingen konkrete planer før i begynnelsen på mars, men jeg skal uansett gi beskjed. (Og så snart jeg får bekreftet fra DNT hvilke turer jeg skal lede så gir jeg beskjed om det også. 6 desember!)

   Slett
 7. Oi for et gøy spørsmål! Og helt umulig å velge! Jeg antar det er juks å velge min favorittrett, buffet.

  Dette var det søteste med hele innlegget: for det er liksom standardsvaret mitt til "Hva ville du spist hvis du fikk 2000 frikalorier". AAAAW til alt i den setningen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, du er søt. Værsågod, buffet! Vel fortjent. :)

   Hva ville DU spist hvis du fikk 2000 frikalorier?

   Slett
  2. Seriøst? Selv om du kunne fått sjokoladekake-med-ben&jerry-is-og-ekstra-sjokolade-OG-banan-og-peanøtter-og-en-snickers-på-toppen så ville du gått for ostekake? Det er godt det er en litteraturklubb vil skal starte, og ikke en frikaloriklubb, for da er jeg redd det kunne oppstått uenigheter.

   God uke, Maiken! Halvveis i Menneskebarna nå.

   Slett
 8. dette var et inlegg etter min smak :-)

  jeg ville spist
  forett: kamshell stekt i ekte tine smør
  hovedrett: østers og loff og hvitløksmør
  dessert: mint sjokolade is og hvit sjokolade brownies

  dette r gøy
  håper dere har det bra

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingrid! :) Kult siste måltid på deg jaffal. Hvit sjokoladebrownie har jeg aldri sett!! Hvor får du sånt? I Skottland? Tromsø?

   Alt blir kult stekt i skikkelig smør! :*

   Slett
  2. Hei Ingrid! Bra valg. Folk er veldig på sjømat her, overraskende mye.

   Selv har jeg det bra, og det håper jeg du også har. Malin, Østis og jeg skrev nettopp et julekort til deg, så du hører snart fra oss pr snailmail også.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...