onsdag, april 18, 2012

En onsdag formiddag

Hallo! Her kommer mye om lite fra en typisk onsdags formiddag der alle unntatt jeg er på jobb. Jeg har lest en hel bok, jeg har bakt, jeg har spist havregrøt og surfet.. så dette er formiddagen i bilder.

I give you pus på sofaen.

Da jeg surfet fant jeg en mulig grunn til at jeg sov så godt i natt. Jeg spiser lite karbohydrater på kvelden, men de gangene jeg gjør det så sover jeg virkelig mye bedre, og KK vet hvorfor.

Med banan til og med.

Og så tok jeg en test som skulle fortelle meg hvem jeg ligner mest på av deltakerne i Paradise Hotel. Oi oi oi, så teit, men det var kjekkere enn å lese om rettsaken. Jeg var veldig bevisst på å ikke bli Iselin, så jeg valgte alt annet enn blondt hår og blonde svar, og på spørsmålet om jeg ville hatt sex første kvelden på Paradise Hotel svarte jeg "Nei, selvfølgelig IKKE." Men likevel..

Så ble jeg Iselin! Selvfølgelig. Ta testen her.

I dag har grøten sett ut som den alltid gjør, og inneholdt omtrent det samme som alltid, men holy moly, med et skikkelig kamera ser det ut som fest i en bolle.

Sånn! For en fest.
Og så meg selv. La meg bare spille casual og helle te i koppen, og sette fram en blomst..

Very casual. Jeg trenger en dusj og noen mindre briller.

Havregrøten i dag var av havregryn ristet i ovnen. De har bare ligget på stekebrettet litt, og smakte derfor popcorn. Jeg utnyttet popcornsmaken ved å tilsette "butter", så da ble det virkelig kinopopcorn.

Sånn!

Men jeg har spist lunsj også. Jeg bakte brød av hele havregryn og allslags andre gryn og litt mel og en liter skummet kulturmelk, og pepperkakekrydder som vanlig. Når jeg er hjemme alene så later jeg som om det er kino og julaften.

Så sånn så brødene ut. Noen var små og noen var store.

Snart ferdig, hold ut.  

Boken jeg leste var en ganske enkel bok, enkel og fin. Det var om Cecilie Skog i Antarktis, og det aller mest spennende i boken var hva hun spiste og hvor sinnsykt tynn hun ble av det likevel. Fy filler. Matrasjonen var stor og sikkert veldig grundig planlagt, men det så ut til å ha vært alt for lite likevel.

Frokost på Antarktis
Frokostblanding: 80 gram
Havregryn: 80 gram
Fløtemelkpulver: 30 gram
Sukker: 20 gram
Knekkebrød: 20 gram
Rosiner: 20 gram
Smør: 30 gram

Frokostblandingen ble blandet med havregrynene.

Det blir nesten 1200 kalorier! Og det er ingenting mot lunsjen som er full av sjokkis og marsipan og er på nesten 3200 kalorier. Så sånn er slankekurer på ski.




Tusen takk for tålmodigheten. Ha en nydelig onsdag!

søndag, april 15, 2012

Hva er vel en kake

Vi snakket om kaker på vei til toppis i dag, men hva er vel en kake. En liten østlending fortalte ivrig om kaken hun hadde bakt av havregryn, banan og bakepulver, mens kjæresten til lillebror mente at dette ikke kunne kvalifisere som kake. Jeg lurer på hva som er krav til kake.

Det fantes ikke sirup eller bjørnebær på kaken vår, men at det er en KAKE kan ingen komme fra.

Kjæresten til lillebror var bare bittelitt interessert i havrekaker, men fortalte i stedet om en kvikklunsjkake hun skulle bake. Den var fra bakebloggen Passion for baking, eller Passion 4 baking, så jeg tenkte å sjekke ut passion-bloggen da jeg i stedet fant verdens morsomste bakeblogg fra Jente, 17, Oslo:
I give you Passionforbaking.blogg.no.
Og der kan man lese om kaker:
HeiHei : )
I dag skal jeg lage ei kake. Du skal få se bilde av den etter på. Jeg forteller oppskriften til deg. Jeg har laget kaken, jeg skal bare pynte den : )


-Passionforbaking : )


Hi hi hi. Jeg fant den ordentlige bloggen etterpå, men da kunne det bare være.

Det ble ikke like spennende.
 
Sånne kakesamtaler har jeg hele tiden, om hva som er godt og hva som er være mat i det hele tatt. Jeg vet alt om ekkel mat nemlig. I dag var vi to mot én i favør til havrekaken, men med beskjed fra den ordentlige kakebakeren om at vi har glemt hvordan kaker smaker. Pyttsann. Det blir som å være kritisk til "sjokoladepålegget", og "sjokoladeisen" fordi nugatti og ordentlig is smaker annerledes. Jeg mener "Nugatti" er  framtiden. Eller den evige debatten:

Smaker fun light og farris som brus?
Eller:
Smaker frosne bananer som softis når man visper dem sammen?

Pyttsann pyttsann. Havrekaken er inspirert av en side med omtrent tusen oppskrifter på havregrøt. Jeg har nevnt den tidligere, men den er så bra at om jeg bare vært litt tålmodig på kjøkkenet så hadde jeg testet ut alle. Fordi jeg er så utålmodig så har jeg ikke testet ut noen, men jeg liker å lese om mat. Vær så snill og sjekke ut Mr Breakfast om du ikke har gjort det allerede.


Krav til kake:

At den har vært i ovnen?
- Nei, for det utelukker ostekake.

At den har vært i ovnen eller i kjøleskapet?
- Nei, det blir helt meningsløst.

At den har sukker?
- Nei nei nei, det må holde med kunstig søtning.

At den har egg, bakepulver og mel?
- Nei, nei, det fins allslags alternative kaker.

At den er relativt flat.
- Ja. Og det var havrekaken også.

Og kommer ut av en form?
- Ja, da har vi en kake.

torsdag, april 12, 2012

Nå som rumpa mi er stor

Nå har jeg fått en kjempestor rumpe! Det er bare å gratulere, jeg har trent Bootybuilding så rumpa ble kjempestor. Og nå som rumpa mi er stor bruke jeg den som spisebord, og dekke på kopper og fat og servere den fineste mat, og be med min mor og far på hummer og russisk kaviar.. Det ble som bursdag og syttende mai, men jeg er glad for at det gikk så fort, for hadde dette tatt lenger tid så hadde jeg kanskje gitt opp.

For dette må være verdens verste øvelse

Hip trust er en øvelse som er laget for selvpinere. Jeg leste i manualen etterpå at man må huske å legge noe mykt under stanga, men da var det for sent, da var jeg allerede blå over hele låret. Det jeg lurer på nå er hvor mange øvelser dere har testet i det som var økten min i går. Det er bare rare øvelser nemlig.  

Hvor mange øvelser har du testet?
  • Liggende roing på benk
  • Benkpress
  • Rumenske markløft
  • Hip thrust med stang
  • Hammer curls
  • Floor press med frivekter

Noen (én) er kanskje nokså vanlige, men de andre er meget alternative, så det er ikke lov å telle med øvelse nummer én dersom du har gjort en eller annen roøvelse, det er LIGGENDE roing PÅ BENK som teller. Nå kan dere gi dere selv poeng etter hvor mange øvelser dere har testet, og med dette utgangspunktet har jeg gjort en personlighetsanalyse.

Personlighetsanalyse:
  • 0:    Du er en person med lite treningserfaring, men mange andre kvaliteter.
  • 1-2: Okei, du er like flink som meg. Du har gjort benkpress og syns at du har masse treningserfaring, men skylder på at ikke engang PT-studiet bruker øvelser som hip-thrust med stang. Du er en ærlig person og det er bra. (Det er egenskap nummer én på alles kjæresteønskelister.)
  • 3-4: Oi, så bra! Du er en veldig tøff person ettersom du gjør ting som ingen andre gjør.
  • 5-6: Oi oi oi, så tøff og så bra!! Men da kjører du selv Bootybuilding, banna bein.


    Floor press var en mye kulere øvelse.

    Men ingen er perfekt. Det er så mange bloggere som skriver at de ikke er perfekte. De kan gjøre feil akkurat som alle andre og det er greit så lenge man er seg selv. Lille My skriver at hun kan søle for eksempel, og det gjør vi her også. Tina skriver at hun kaster masse mat, massevis av eggeplommer for eksempel, men det ville vi ikke gjort her. ALDRI. Forbudt.

    Mistet du grøten i gulvet, lille østlending?
    Ja..
    Og måket den oppi tallerkenen igjen?
    Ja..
    Det er helt greit! Det er helt greit å søle litt så lenge du er deg selv.
    Og ikke kaster maten.

    lørdag, april 07, 2012

    Dersom noen hadde spurt

    Hei igjen! Påsken er vel ikke over ennå, men nå føles det som om den er det. Jeg er hjemme, så ferien føles fullbragt. På tirsdag skal verden våkne igjen og alle skal tilbake på jobb, og alle skal spørre hverandre hvordan påsken har vært.. "Hva har du gjort i påsken", spør kanskje resepsjonisten på Toppis, og da vil jeg svare "gått på ski igjen, juba juba, og du da?" og hun vil svare "vært i Spania" for eksempel. Men hvis noen spør, som virkelig bryr seg, om været og føret og om hva jeg puttet i matpakken, så vil jeg svare..

    - TAKK SOM SPØR! Spør meg om været! Det var iskaldt! Det var så kaldt at vi måtte velge mellom inntak av mat eller drikke for at ikke fingrene skulle falle av i pausene. Drikkevannet frøs til is så snart vi var ute av døren, og en dag var turfølget så gjennomfrosset at hun måtte pakkes inn i boblis og mates intravenøst.

    Helt sant!

    - Men ellers ser været fint ut..?
    - Nei nei, det var det ikke, det er bare fordi solskinn gjør seg best på bilder. Det blåste og snødde så mye at folk lå værfaste over hele vidda.

    Helt sant!

    - Oi oi. Og hva puttet dere i matpakken?
    - Takk som spør! I matpakken puttet vi ALT som kunne stables på digre brødskiver, og det smakte så godt at kulden kjentes mindre viktig i to ganger to minutter hver eneste dag.

    Sånn.
    Og vannet blandet vi med termosvann.


    - Men havregrøt da, det beste som fins?
    - Havregrøt også, ja. Den ble brukt som ekstraniste.

    I porsjoner så store som ingen noengang har sett.

    Og som ekstrafrokost. Se så deilig.

    - Interessant. Men klær da, hadde dere nok klær i kulden?
    - Jada. Vi pakket oss inn så godt vi kunne, og kledde ikke av oss på en uke.

    Omtrent som astronauter med ski.


    - Veldig interessant. Men var det ikke fryktelig folksomt på fjellet? Det er jo nokså teit å gå den mest trafikkerte løypen på den mest trafikkerte tiden.
    - Mmm jo, det ble litt mange folk.
    Ikke DØDSMANGE akkurat, men ganske mange.

    Omtrent så mange at vi fikk mange nye venner, men aldri en egen seng.

    - Så bra. Så det har vært en fin tur tross alt?
    - Absolutt! Helt perfekt!

    Hvordan har påsken din vært?

    fredag, mars 30, 2012

    Om paradise og bootybuilding

    Hallo! Aller først må jeg bare si at denne dagen er viet helt og holdent til å glede seg til påskeferien. Det er palmefredag og pakking her, jeg nekter å ta innover meg at turfølget mitt ligger som slakt på sofaen med noe som ligner på en kjip forkjølelse. Alt utover pakking og bye-byes føles irrelevant i dag, så ille er det. Jeg skal bare gi en bitteliten status på bootybuildingen og en bitteliten status på Paradise Hotel, for det opptar min tid det også, før jeg drar til Finse på påskeferie. Jeg gikk hardt i Paradise-fella den dagen jeg ba om tips til tv-serier og liksom ikke fikk tipsene før det var for sent.

    Dere skjønner vel at dette er gøy.

    This is paradise 2012: På Paradise Hotel skjer det samme hvert år, men deltakerne må gå bittelitt lenger hvert år for å holde interessen vedlike, så årets deltakere er helt crazy. Det som har skjedd er at Iselin hadde sex i første episode, neida, joda, og etterpå har hun hatt sex i hver eneste episode, og en gang gikk de ut av rommet for å gjøre det på terrassen. Hvorfor det, jeg vet ikke. Iselin sier at hun "er nok ikke den smarteste jenta i skuffen", men det kan også være et taktisk spill, mind you.  Hvorfor det! Man skulle tro det handlet om en VELDIG stor gevinst for å vinne dette spillet, men vinneren får vel 100 000 kroner eller noe sånt, og da på bekostning av alle framtidige karrieremuligheter.

    Iselin, tenker du mest på seg selv eller gruppa? «Jeg tenker mest på meg selv og hele gruppa», svarer hun.

    Hi hi! Skjønner ikke reglene og skjønner ingenting.

    Bootybuilding var helt toppers. Marit, kan du høre meg? Jeg brukte tre kvarter på økt nummer to, så jeg vant. Jeg ble ikke sterkest kanskje, men jeg ble mye fortere ferdig. Inkludert squashen jeg brukte som kardio tok en bootybuildingøkt én time. Ingenting var vanskelig, så alt var bare kult. Jeg visste ikke hva booty betydde, om det var kropp eller rumpe, men nå har jeg funnet ut at det betyr så mye mer..

    Som for eksempel jentetiss.

    BootyBUILDING betyr aller mest et fint nytt treningsprogram for min del. Jeg ser ikke for meg og tror heller ikke at jeg får en større rumpe av dette. Og en annen ting; Når jeg blir spurt på jobben om man får store lår av å trene bein så svarer jeg at man får vel ikke stor mage av å trene mage. Det syns jeg var lurt kommet på. Same goes for booty sikkert.

    Grøt er den nye in-maten forresten. Nisj! Joda, det står i Aftenposten. Om jeg kan få være bittelitt kritisk så må jeg si at Aftenposten har misforstått in-maten når de presenterer oppskrifter på rømmegrøt og risengrøt i sidemenyen, men det var moro å lese likevel. Om grøtbarer som Stoats Oats og vm i grøtkoking.. skulle ønske det var her. Gled dere til Nathalie og jeg starter Pimped-up Porridge Take-away.

    Bildene er også feil, men tanken er KJEMPEgod. :)

    Håper dere får en fin påske alle sammen! Jeg sender et påskehjerte. Det er laget av sjokoladepålegg på en pære, og det er laget med masse kjærlighet av en liten østlending som har lært å lage sjokoladepålegg hos Lille Kristine. Se hvor glad HUN ble: Hun døde av lykke i kommentarfeltet.

    God påske!

    Hilsen et par briller med joggebukser på.

    onsdag, mars 28, 2012

    Copycat

    Jeg har fått et nytt program i hendene, oi oi oi.. jeg skal endelig teste Bootybuilding! Endelig fordi alle snakker om det. Jeg har lenge ment at jeg trener best uten treningsprogram i det hele tatt, men Silje Mariela syns man må program UANSETT. Og etter den lange treningspausen det ble å gå to uker på ski så føler meg klar for nye øvelser og ny motivasjon. Bootybuilding er jo bare nye øvelser. Jeg brukte flere av dem på kundene mine i går, og det var veldig populært. Masse løse manualer = masse moro.

    I feel like copycat fordi alle trener bootybuilding allerede, men here goes. Bootybygging nå.


    Her kopierer jeg Marit.
    Hun trener nemlig kundene sine sittende på beinpressen.

    A propos Marit så har hun også testet Bootybuilding, og jeg husker hun nevnte at hun brukte to timer på hver økt. To timer! Det går ikke her. Mine målsetninger for programmet blir derfor:

    1. Å bruke mindre tid enn Marit
    2. Å lære nye kule øvelser

    Jeg starter i dag! Det beste med hele programmet blir periodiseringen, at jeg får lagt opp til variasjon i sett og repetisjoner. Det er vel sånt som man gjerne glemmer når man trener tilfeldig hele tiden. Men 4 helkroppsøkter i uken, det blir så nytt og annerledes som det kan få bli. Jeg skal gjøre frontbøy for eksempel, en øvelse som jeg aldri aldri aldri har fått til.

    Velkommen inn i livet mitt, du vanskeligste øvelsen i verden.

    Velkommen uans-fåkkings-sett.
    God tirsdag, alle søte snille!

    søndag, mars 25, 2012

    Pepp pepp

    God søndag! Hepp hepp, pepp pepp. Jeg vil bare fortelle om peppy som har kommet oppi grøten min. Hello peppy, welcome to my porridge. Peppy betyr full av energi, og det gjelder mer for grøten enn for meg, men det gjelder i alle fall for grøten. JEG er den eneste i hele verden som sitter i sofaen denne solskinnssøndagen. I følge facebook har alle jeg kjenner grillet påskepølser og drukket take-away-kaffe på kaien i dag, men jeg er bare sliten og har vært det helt siden jeg kom hjem fra fjellet. Jeg leser bok og spiser grøt.

    Peppy kommer fra iHerb, the land of thousand porridge possibilities.

    Mens porridge kommer fra Stavanger.


    Peppy og porridge er bestevenner.
    Jeg vet ikke hva peppy betyr egentlig. Det skal bety full av energi, men jeg vet ikke hva det betyr at en grøtblanding er peppy. Det står peppy kernels på pakken (som kan kjøpes her), og jeg tror det betyr at det er sesamfrø i den. Sesamfrø gir popp og pepp i grøten så jeg anbefaler denne blandingen uansett. Man får ikke mer pepp kanskje, men man får en litt annerledes grøt. Har du ikke flybåren grøtblanding fra USA kan du selv putte sesamfrø i grøten, det vil gjøre samme nytte. Kjenn at det popper når du tygger. :)

    Pussycat og jeg feirer søndagen som dette nemlig.

    Dagen er ennå ung, så nå skal jeg kose meg med søppelserier på pcen. Først Modern Family, og den er jo ikke søppel, men snart går jeg tom, så forslag til nye serier tas i mot med tusen takk. :P Klem!

    fredag, mars 23, 2012

    Dette gjør gutten til mann

    Hei! Jeg er endelig tilbake! Ikke til internettet, men til verden, etter å ha gått på ski gjennom Skarvheimen og Hardangervidda, og det er godt å være tilbake igjen altså. Thor Heyerdahl pleide å si til seg selv hvis noe var litt tøft at Dette gjør gutten til mann, og fordi jeg leste det i en bok på en av hyttene så jeg har prøvd å tenke som Thor Heyerdahl når turen føltes tøff innimellom. Jeg  kunne jeg lett ha blitt en mann, for det var tøft innimellom, men jeg startet som en pike så jeg hadde heldigvis en lenger vei å gå.

    Det blåser storm ute, what would Thor Heyerdahl do?

    He would put on a boblis.

    And blog about it.

    12 dager med ingenting annet å tenke på enn å sove og spise og gå på ski, det er jo det beste som fins, men jeg har aldri gått på ski i så mye vind før. Vindmåleren til Claudia målte 25 m/s, vi blåste over ende. En gang jeg var helt nødt til å tisse i stormen, og altså måtte passe på ski og staver og dra ned buksen uten å blåse over ende så MISTET JEG EN VOTT. Man kan sikkert dø ute i kulden når det stormer og man mangler en vott så jeg løp med skiene på og buksen nede. Votten stoppet litt.. jeg nærmet meg.. votten blåste videre... og jeg løp etter med buksen på knærne og kunne ikke engang tenke på at jeg burde være så flau som man bare kan bli. 10 turdeltakere var publikum, men jeg latet som ingenting da jeg kom tilbake med votten min, så da var jeg litt mann.

    Ruten var Iungsdalshytten, Raggsteindalen, Geiterygghytta - og her måtte vi bli en ekstra natt da vi ble nødt til å snu i stormen en dag - Finse, Krækkja, Tuva, Mårbu, Kalhovd og Helberghytta. Vi gikk to mil til dagen, hadde 16 kilo i sekken, og vær som varierte fra stiv kuling til storm.

    Da er det ikke kult å gå på utedoen.

    Snø og sol er det supreste jeg vet, men enda mer spennende er maten. Man kan jo spise så sinnsykt mye mat når man går på ski. Juhu! Omtrent som dette:

    Frokost
    Havregrøt med prottispulver
    Knekkebrød med makrell

    Lunsj
    To store skiver med uendelig mye pålegg

    Lunsj igjen
    To store skiver med uendelig mye pålegg

    Mellommat
    200 gram emergency supply

    Middag
    Soppsuppe, kjøttkaker og fruktcoctail

    Middagen var stort sett den samme hver dag, og vi spiste store mengder av den også, men hva er emergency supply? Jeg har snakket engelsk gjennom hele turen for alle deltakerne var utenlandske, men emergency supply høres også mye kulere ut enn reserveniste. Det er bare tørrmat som blandes i en pose, men det kan se eksotisk ut (syns jeg) fordi det er en så VELDIG variert blanding av noe som er alle tørre næringsstoffer helt uavhengig av smak og utseende.

    Spekepølse, rosiner og havregryn for eksempel.

    Eller brunostbiter for å dekke fettbehovet, eller bare tørre havregryn om ingenting annet var å oppdrive, eller musli og nøtter på en veldig god dag... Helt supert med emergency supply. Men det var brødskivene som var dagens høydepunkt. Man kan putte UENDELIG med pålegg på store skiver når det for en gangs skyld handler om å få i seg masse mat.

    Leverpostei, egg, skinke, makrell, sild og hermetisk ananas for eksempel.


    Jeg har brukt mye tid på å savne den lille østlendingen som ikke fikk plass i sekken, men ellers har 12 hele dager gått til ingenting annet enn å spise og sove og gå på ski. Utstyret fungerte perfekt. 3 ulltrøyer var akkurat passelig og gnagsårene ble aldri større enn de alltid blir.

    De ble teipet og plaget meg ikke et eneste sekund.

    Koste oss uansett. :)

    Koste oss i vinden.
    Og en dag var alt helt hvitt.

    Og en dag var det fint og flott.

    Men nå er det vår hjemme. Da vi gikk mot Rjukan og Gaustatoppen i forgårs smeltet snøen helt bort. Men det er mer snø på vestsiden, og dit skal østlendingen få bli med til påske. Finse, Krækkja, Stigstuv, Sandhaug, Litlos, Hellevassbu og Haukeliseter. Andre som skal dit?

    Gaustatoppen straight ahead, og denne frisyren skyldes ikke stylingprodukter.

    Jeg ble ikke mann heldigvis, jeg er fortsatt en snill pike som ikke har tenkt å gå til Sydpolen. (Ønsker meg den boken bare..) Håper dere har det bra i vårværet! Jeg har 114 uleste innlegg på bloglovin, så jeg trenger enda en uke ferie.

    Les mer

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...