søndag, april 15, 2012

Hva er vel en kake

Vi snakket om kaker på vei til toppis i dag, men hva er vel en kake. En liten østlending fortalte ivrig om kaken hun hadde bakt av havregryn, banan og bakepulver, mens kjæresten til lillebror mente at dette ikke kunne kvalifisere som kake. Jeg lurer på hva som er krav til kake.

Det fantes ikke sirup eller bjørnebær på kaken vår, men at det er en KAKE kan ingen komme fra.

Kjæresten til lillebror var bare bittelitt interessert i havrekaker, men fortalte i stedet om en kvikklunsjkake hun skulle bake. Den var fra bakebloggen Passion for baking, eller Passion 4 baking, så jeg tenkte å sjekke ut passion-bloggen da jeg i stedet fant verdens morsomste bakeblogg fra Jente, 17, Oslo:
I give you Passionforbaking.blogg.no.
Og der kan man lese om kaker:
HeiHei : )
I dag skal jeg lage ei kake. Du skal få se bilde av den etter på. Jeg forteller oppskriften til deg. Jeg har laget kaken, jeg skal bare pynte den : )


-Passionforbaking : )


Hi hi hi. Jeg fant den ordentlige bloggen etterpå, men da kunne det bare være.

Det ble ikke like spennende.
 
Sånne kakesamtaler har jeg hele tiden, om hva som er godt og hva som er være mat i det hele tatt. Jeg vet alt om ekkel mat nemlig. I dag var vi to mot én i favør til havrekaken, men med beskjed fra den ordentlige kakebakeren om at vi har glemt hvordan kaker smaker. Pyttsann. Det blir som å være kritisk til "sjokoladepålegget", og "sjokoladeisen" fordi nugatti og ordentlig is smaker annerledes. Jeg mener "Nugatti" er  framtiden. Eller den evige debatten:

Smaker fun light og farris som brus?
Eller:
Smaker frosne bananer som softis når man visper dem sammen?

Pyttsann pyttsann. Havrekaken er inspirert av en side med omtrent tusen oppskrifter på havregrøt. Jeg har nevnt den tidligere, men den er så bra at om jeg bare vært litt tålmodig på kjøkkenet så hadde jeg testet ut alle. Fordi jeg er så utålmodig så har jeg ikke testet ut noen, men jeg liker å lese om mat. Vær så snill og sjekke ut Mr Breakfast om du ikke har gjort det allerede.


Krav til kake:

At den har vært i ovnen?
- Nei, for det utelukker ostekake.

At den har vært i ovnen eller i kjøleskapet?
- Nei, det blir helt meningsløst.

At den har sukker?
- Nei nei nei, det må holde med kunstig søtning.

At den har egg, bakepulver og mel?
- Nei, nei, det fins allslags alternative kaker.

At den er relativt flat.
- Ja. Og det var havrekaken også.

Og kommer ut av en form?
- Ja, da har vi en kake.

25 kommentarer:

 1. Jeg bare elsker innleggene dine altså, smiler fra øre til øre. Ja til havrekake!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! Og for en fin blogg DU har da!

   Slett
 2. Hahaha!! Jeg ler meg ihjel:P
  Spar et stykke til meg så skal jeg avgjøre det!;) klem fra kjæresten til lillebror

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi! Hi hi. Jeg kniser selv under sofaen og er litt flau, men du kan få kake hva tid som helst, kjæresten til lillebror. <3

   Slett
 3. Den lille Østlendingen15 april, 2012 21:56

  Kjæresten til lillebror: :) Det er sikkert DERFOR du er så mye søtere, blidere og mer sosial enn meg. Jeg spiser juksesukker - mens du spiser vanlig! Puss puss puss på deg og fineste lillebror!

  SvarSlett
 4. Jeg baker kaker/paier/muffins med jyttemel, byggmel, rug og sammalt spelt, og ingen merker at hvetemel mangler:) Masse frukt og grønt oppi, så blir det så godt som sunt! Dessuten fungerer slikt som naturlig søtning, og yoghurt kan ofte erstatte smør. Kake til folket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre fra Løperjenten! Er du opptatt med løping nå når våren er her? Jeg er all in på kake til folket når det er kake som ser ut som havregrøt eller andre grove kornvarer, men det gjør jo dine. Og ingen merker noenting? Ingen vil smake kakene mine i det hele tatt..

   Slett
 5. Den lille østlendingen16 april, 2012 09:52

  Løperjente! Som jeg har savnet deg her. Er skisesongen endelig over?

  Jyttemel er undervurdert. Her på kjøkkenet blir det brukt nesten alt annet enn hvetemel. Og særlig har HELE korn blitt en stor slager i alle "kaker".
  Pepperkaker av hele havrekorn? Ja visst. Null problem.
  Banankake av havregryn, banan og egg? Jeppsipepesi.
  Smør i grøten uten smør sier du? Jadda. Smøressens fra iHerb er nok undervurdert den og.
  Jeg pusher smøressens og stevia helt uten blygsel og hemninger. Dersom man skal kunne veie inn lunsjboksen sin på OVER EN KILO så sier det seg jo selv at man må knipe inn noen steder. Og sukker er jo ingen vits i grunn.
  Etter at lavkarbodønningene har lagt seg har vel de fleste nå fått bevist at man kan overleve helt fint uten brød.

  Så lenge vi ikke trenger brød, så la oss spise kake. Den nye slanketrenden nå blir kanskje Antoinette-dietten. Drit i maten liksom. Kake til folket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm? Vi trenger ikke brød, men lavkarbodønningene skal legge seg likevel? De kan gjerne legge seg for min del, men jeg spiser jo brød i bøttevis.

   Slett
 6. Tihi, dere er søte altså!;) tror nok ikke sukker har noe med det, for da vet jeg ikke hva dere spiser for dere er jo supersøte:D
  Klem fra kjæresten til lillebror

  SvarSlett
 7. Jeg synes den kaka hørtes ordentlig god ut, så den må testes!

  SvarSlett
 8. Hahahahahaha, jeg ler meg i hjel når jeg leser dine artige innlegg! DU er en skrue du, og jeg liker det. Tro det eller ei. Sikkert noen som er uenige, men pytt, jeg digger det! ;)
  Har selv vært innom kakediskusjonen flere ganger. Og bollediskusjonen, den evige når-er-det-en-bolle-diskusjonen! Må det inneholde sukker og hvetemel for å være en bolle, eller må den bare være bolleformet? Hmm.. Føler meg litt filosofisk, og går Platon en høy gang. Uansett, jeg koser meg! Hilsen filosofikeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Når-er-det-en-bolle-diskusjonen..? Ha ha! Lots of love. :)

   Slett
 9. føler meg skyldig hver gang jeg leser passionforbaking. det er så mye sukker og smør og kake at jeg kurerer SAMTLIGE eventuelle lyster kun ved å lese hva de syke bakverkene egentlig inneholder! men GURIMALLA for en bakemester altså!

  jeg leser fortsatt, og er fortsatt evig takknemmelig. har bare vært litt dårlig på kommenteringa. men i går laget jeg grøt av byggryn, og hvis du liker byggrynskonsistensen, så kan det anbefales. det var en morsom grøt å spise. nesten så jeg måtte le der jeg satt!

  SvarSlett
 10. Du er en morsom (og søt) skrue :)
  Kake er godt uansett.
  peanøttgulrotmuffins hørtes deilig ut ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kake er godt uansett, men den blir mye mye mye bedre når det er snakk om en "fornuftig" kake. ;)

   Slett
 11. Jeg er ikke akkurat noe kakemonster, men en dag bestemte jeg meg for å lage en litt sunn sjokoladekake. Laget denne
  http://bodywork.blogg.no/1267857400_fiberbrownie.html
  Det ble sagflis med sjokoladesmak..:(
  Har forresten et bloggtips til deg, du som liker grøt og å lese om mat. frukostera.blogg.se.
  Fine bilder av mat og grøt.
  A.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne skal testes ASAP!!
   http://frukostera.blogg.se/2012/february/sondagsmys.html#comment

   Slett
  2. Silje er ikke den FØRSTE jeg ville hentet matoppskrifter hos, så da skal jeg bare ta deg på ordet og love å aldri teste fiberbrownies. Tusen takk for bloggtips! Jeg kjenner jo til den, men nå hadde jeg helt glemt den ut. Frukostera skal følges fra nåh!

   Slett
  3. Hun stekte grøten!!! Oh so crazy. Har du fått teste? :P

   Slett
 12. De søteste pikene uten sukker;) Chassi: Løpesesongen er i gang, men siden jeg ikke har jern i bein og armer, tar jeg det rolig. Litt kjedelig, ja... Ingen har merket noe til mangel på hvetemel, og jeg synes det smaker som vanlig kake. Krydder er kanskje tingen?
  Vakre Viktoria: Jeg er et lite naturbarn, og bruker ikke smøressens- der går grensen for meg;) Stevia synes jeg smaker vondt i kaker, så heller sukrin. Jeg har blitt tvunget til å øke fettprosenten, og da må man jo spise fettholdig mat (og hvis jeg ikke tenker på hvitt fett, går det bra;)).

  SvarSlett
 13. hihihi

  Yey for kake til folket! :D

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...