onsdag, april 18, 2012

En onsdag formiddag

Hallo! Her kommer mye om lite fra en typisk onsdags formiddag der alle unntatt jeg er på jobb. Jeg har lest en hel bok, jeg har bakt, jeg har spist havregrøt og surfet.. så dette er formiddagen i bilder.

I give you pus på sofaen.

Da jeg surfet fant jeg en mulig grunn til at jeg sov så godt i natt. Jeg spiser lite karbohydrater på kvelden, men de gangene jeg gjør det så sover jeg virkelig mye bedre, og KK vet hvorfor.

Med banan til og med.

Og så tok jeg en test som skulle fortelle meg hvem jeg ligner mest på av deltakerne i Paradise Hotel. Oi oi oi, så teit, men det var kjekkere enn å lese om rettsaken. Jeg var veldig bevisst på å ikke bli Iselin, så jeg valgte alt annet enn blondt hår og blonde svar, og på spørsmålet om jeg ville hatt sex første kvelden på Paradise Hotel svarte jeg "Nei, selvfølgelig IKKE." Men likevel..

Så ble jeg Iselin! Selvfølgelig. Ta testen her.

I dag har grøten sett ut som den alltid gjør, og inneholdt omtrent det samme som alltid, men holy moly, med et skikkelig kamera ser det ut som fest i en bolle.

Sånn! For en fest.
Og så meg selv. La meg bare spille casual og helle te i koppen, og sette fram en blomst..

Very casual. Jeg trenger en dusj og noen mindre briller.

Havregrøten i dag var av havregryn ristet i ovnen. De har bare ligget på stekebrettet litt, og smakte derfor popcorn. Jeg utnyttet popcornsmaken ved å tilsette "butter", så da ble det virkelig kinopopcorn.

Sånn!

Men jeg har spist lunsj også. Jeg bakte brød av hele havregryn og allslags andre gryn og litt mel og en liter skummet kulturmelk, og pepperkakekrydder som vanlig. Når jeg er hjemme alene så later jeg som om det er kino og julaften.

Så sånn så brødene ut. Noen var små og noen var store.

Snart ferdig, hold ut.  

Boken jeg leste var en ganske enkel bok, enkel og fin. Det var om Cecilie Skog i Antarktis, og det aller mest spennende i boken var hva hun spiste og hvor sinnsykt tynn hun ble av det likevel. Fy filler. Matrasjonen var stor og sikkert veldig grundig planlagt, men det så ut til å ha vært alt for lite likevel.

Frokost på Antarktis
Frokostblanding: 80 gram
Havregryn: 80 gram
Fløtemelkpulver: 30 gram
Sukker: 20 gram
Knekkebrød: 20 gram
Rosiner: 20 gram
Smør: 30 gram

Frokostblandingen ble blandet med havregrynene.

Det blir nesten 1200 kalorier! Og det er ingenting mot lunsjen som er full av sjokkis og marsipan og er på nesten 3200 kalorier. Så sånn er slankekurer på ski.
Tusen takk for tålmodigheten. Ha en nydelig onsdag!

35 kommentarer:

 1. Skulle ønske jeg var katt av og til.. Super selvtillit, og kan sove hele dagen om det er ønskelig. Vakker pus du har! Rasekatt?

  Du skriver sykt bra, btw! Ler høyt av innleggene dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Juba juba! Takk! Jeg ville vært en måke om jeg kunne velge. Jeg ville vært den frekkeste frekke av alle dyr og fugler, den som forsynte seg av andres mat og ellers seilte sin egen sjø.

   Slett
 2. Den lille østlendingen18 april, 2012 13:57

  Kjære Miriam. Du har ett skarpt blikk. Pus er veldig pen! Hun er orientaler og heter Dolce. Hun har en søster som er siameser og heter Lux men hun har valgt å være litt mer anonym...

  Puss och kram fra kattemor i menneskeskikkelse

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lett å se at pene pus må ha en pen mor ja. ;)

   Slett
 3. Herrelighet, som jeg ler av (med) deg!
  Jeg har også en rasekatt. Han er av merket Hellig Birma da. Utrolig snål type.. There is something special med dissa rasekattene.:P Men alle kattemødre synes vel at deres avkom er ekstra spesielt..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hellig Birma?! Oi oi oi. Men katter er helt super underholdning. Jeg gleder meg til å se dem hver eneste morgen og hver gang jeg kommer hjem, og det selv om disse/denne ikke er mine engang.

   Slett
 4. Haha, skulle ønske jeg var like morsom og flink til å skrive som deg! Du sprer latter og glede med hvert eneste innlegg :D


  -Dem boken har jeg også lest! For en inspirasjon! Helt vannvittig hvor mye man må spise når man går med tung sekk/pult dagen lang.. Den ene dagen på turen min tenkte jeg litt på frøken Skog. Tenk at hun går slike etapper (bare MYE tøffere) flere uker i strekk.. Utrolig!

  -Jeg tror jeg må begynne å poste noen bilder og tanker om hva jeg spiser. Kan jo ikke blogge uten å blogge om mat, har jeg nå forstått :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå vet du i alle fall at det er det JEG liker best å lese om. :P Fortell hva du spiste på turen! Jeg spiser sykt mye selv når jeg går skiturer.

   Slett
 5. elsker masse karbs rett før sengetid. sover som en murstein og mases energi om morgenen :D*klemmepå*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hah. Jeg tar alle mine spiseregler opp til revurdering. ;) Klem tilbakers!

   Slett
 6. jeg har også en pus som ligger i omtrent samme stilling 24/7! hun er litt mer fluffy og litt fler farger, (og litt mer vannskapt... ) enn din pus, men likevel den beste <3
  brødene så kjempegode ut! vet du ca hvor mye grym/mel du brukte?
  du rocker chassi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra for å rocke, jeg smiler fra øre til øre! :D Brødene lages helt vilkårlig hver gang, men med omtrent 12 dl mel og 6 dl korn og 1 liter kulturmelk. Jeg la ut oppskrift en gang: http://chassi.blogspot.com/2011/10/et-brukervennlig-brd.html. (Forenklet versjon. Veldig viktig.)

   Klem på deg. <3

   Slett
 7. Den lille østlendingen19 april, 2012 20:43

  God torsdag kveld. Hva med torsdag kveld? Hva skjer typisk en torsdag kveld? Og hva gjør pus? Sånn akkurat nå? Er pus sulten? Har pus spist opp all maten sin allerede? Og hvordan går det i squash-ligaen? Og har rumpa blitt så stor at vi kan arrangere te-selskap på den? På østlandet er alt fint og flott. God mat. Rulle-r så langt øret kan høre. Speltlumper og sashimi i skjønn forening.

  SvarSlett
  Svar
  1. Torsdagen tilbringes på jobb, squashen går DRITdårlig, og pus er ensom hjemme. Sikkert sulten også.. Men jeg kan skarre og det kan alle andre her! Skarre-r så langt øret kan høre, det høres ut som morsomme hark og host i skjønn forening. Ellers klassisk knekkebrød med tunfisk til kvelds.. Jeje. Lots of love!!!

   Slett
  2. Den lille østlendingen19 april, 2012 21:01

   Åh. Nå savner jeg skarre-r-en faktisk.

   Slett
  3. Den er ingenting å savne. Jeg savner deg!

   Slett
  4. Hva med en lørdags-kveld? Synes du kan skrive et flott innlegg til lørdag kveld også, slik at jeg har noe å le av og kose meg med! :-)

   Ha en flott helg, Chassi, du er morsom og inspirerende :)

   Slett
  5. Den lille østlendingen21 april, 2012 20:56

   Lisbeth: Enig. Hva gjør du lørdags kveld? Og ikke minst - hva gjør pus? Leser du bok? Er du på hyttetur? Koker du grøt? Vil du jeg skal fortelle om grøteksprimentene mine jeg har gjort helt på egenhånd superC? De er helt crazy! Skal jeg fortelle i detalj om verdens beste peanøttsmør? Trener du? Har du tatt fri? Har du gått tur? Fant du tilbake til hytta i såfall? Har du handlet noe? På butikken? Har du laget noe spennende mat? Med løk? Smaksforsterekere? Hvitløk? Forberedere du deg på crazy utenlandspulver? :) Ååååe. Som de sier på vg-reklamen. Dagen er ikke helt det samme uten Chassi heller. Og nå er det bloggtørke i tillegg. Puss puss på du. Om du ikke skjønte det så er jeg like spent på hva du gjør som Lisbeth.

   Slett
  6. Haha, vi venter spente alle sammen. :) Titter stadig innom, men bli like skuffet hver gang katten på nytt og på nytt dukker opp... Ikke for det, en nydelig katt!

   Håper i det minste helgen (og dagene fra onsdag) har ført til mange smil og masse lykke, og at vi (som nysgjerrige er) kanskje får lese det som et nytt innlegg.

   Slett
  7. Den lille østlendingen21 april, 2012 22:14

   Lisbeth: :) Vi får holde det gående vi. Jeg titter også innom. Vil vite hva som skjer AKKURAT NÅ. Hvem er Lisbeth? Hvor bor du? Er du like treningsfreak som resten? :) Puss och kram

   Slett
  8. Me once again...22 april, 2012 06:34

   Og hva skjer søndag morgen? Kokes det grøt? Drikkes det te? Hva er planene for dagen? :) Håper du får en super søndag! Puss och kram

   Slett
  9. Lisbeth er trenings- og grøtfreak, ja :-) Trener mest utholdenhet gjennom lange, fine løpeturer, men putter inn 2-3 styrkeøkter i uka også (bare ammatørtrening hjemme, men med manualer, chinsestang og litt kreativitet duger det lenge!)
   Jeg er 18 om 3 uker og bor hjemme hos mor og far i studerende stund, i Nord Trøndelag; så langt opp på fjellet du kan komme, ved en liten innsjø. Ekte løpe-ski-sykleidyll!

   Slett
  10. Den lille østlendingen22 april, 2012 09:26

   Lisbeth: Hallais! Så koselig det høres ut å bo der! Ski-løpe- OG sykkelidyll! Da er du sikkert veldig mye bedre til å gå på ski enn meg. :) 18 om 3 uker ja. Kan skrive under på at det er topp å bli 18. Virkelig.

   Hjemmetrening duger i lange baner. Chinsestang? Hvor mange klarer du liksom? (Ser for meg at du klarer 30 jeg nå!) Bor du på gård? Pliis si ja. Dyr er det fineste som fins - og bondegårder er så koselige.

   Puss och kram fra meg som synes det var veldig kjekt å bli bedre kjent med Lisbeth

   Slett
  11. Den lille østlendingen: god morgen! Jeg utnytter mest løpe og sykkelidyllen, så ski er ikke min sterkeste side... men jeg har planer om å forbedre meg, mye :-) Fjellturer kan du også velge og vrake i, som også kommer godt med!
   Jeg ser veldig fram til det også, ingen som kan ''bestemme'' om jeg er verdig å bruke proteinpulver lenger, som eksempel.

   Chinsestangen ankom faktisk på mandag, og jeg hadde (etter gamle erfaringer) trodd at 10 reps skulle gå på null komma niks... men nei. Har nok tapt meg en del i styrke, men jeg kommer (les sterkere!) tilbake med litt tid på meg. Av alle ting bor jeg ikke på gård, selv om alle mine naboer er bønder (de 3 nærmeste til og med under 1 km unna!!) Likevel har jeg kranglet til meg en hund og en katt, hatt 3 hester på helför, + x-antall kaniner.

   Så koselig! Men nå har jeg ikke hørt noe om deg? Hvis det er mulig, kan jeg jo på en liten update på hvordan en liten østlending fyller dagene sine?

   Slett
  12. Den lille østlendingen22 april, 2012 10:25

   Lisbeth: Stopp en halv. Gamle erfaringer på 10, ti, REPS! Wtf? Er du gammel turner eller noe? I alle fall veldig imponerende!!

   Velge og vrakei fjellturer - me like. Proteinpulver er toppers. Mor og far skeptiske? Håper du kjører på med en overdose de første ukene :p

   Hund, katt, hester og kaniner duger til definisjonen gård for meg. Heldiggris!!

   Liten østlending OVERFYLLER dagene sine, desverre. Det blir MYE grøtspising - det er i alle fall sikkert. Nå som jeg er på østlandsbesøk blir det (over)sosialisering, speltlumpespising og nikosing med venner og familie. Jeg trener så mye jeg kan. Har fire pusekatter (to på fulltid). Liker te, MMS. Avhengig av Internett og lipgloss. Og muligens yoghurt naturell med kakao og søtning (men prøver å kutte ut). Skulle gjerne løpt mer, men har litt kjipe knær. Start blogg Lisbeth. Jeg vil så gjerne se bilder av dyrene dine - og høre om grøtene dine. Puss och kram

   Slett
  13. Hehe, faktisk bare gammel fotballspiller. Vi kjørte litt harde, brede pushups, og slik gikk det seg faktisk til! Trodde ikke ti reps var så mye da (ikke nå heller) men da jeg skulle løfte meg opp tidligere i uka, med super motivasjon etter mange styrketimer, klarte jeg såvidt 3 reps!

   Haha, overdose og overdose, men jeg har nok allerede begynt. Ingen stopper meg fra å leve opp til mine egne idealer :-)

   Dyr er toppers! Hunden er fast turvenn, er nok derfor jeg helst foretrekker løpeturer foran styrke enda.

   Grøt er jo flott, ingen dum ting å fylle dagene med det! Vi har mye av det samme, ser jeg. Du er altså helt utrolig fornuftig etter min mening. Mine knær er også veldig kjipe, samt betennelser som kommer og går. Er derfor jeg in the first place startet med styrke, faktisk. For å avlaste og bygge opp litt støtte-muskler.

   Å lage en blogg er faktisk tanker som melder seg dag på dag. Det frister veldig, og den kommer nok etterhvert. Veldig morsomt om du vil lese den også, det setter jeg pris på! Skal rope ut så fort den er oppe og går jeg :)

   Håper du får en god, sporty helg med masse kakao og grøt!

   Slett
  14. Dette var vel koselig! Hei Lisbeth! Jeg vil også lese bloggen din. I dag er det søndag så da passer det vel bra og gå i gang. Det er dritlett og tar ingenting tid. Plis plis plis!

   Jeg har vært på hyttetur uten internett og gått glipp av noen veldig veldig koselige kommentarer, men nå kan jeg bruke disse som unnskyldning til å fortelle om hele helgen min i bilder. Yay, ingenting er kjekkere! :P

   (Og så får jeg lyst å trene mer pushups for å bli bedre på chinsing!)

   Slett
  15. Og til verdens søteste østlending.. Det skjer omtrent titusen ganger mindre her på vestlandet enn det gjør på østlandet. :-*

   Slett
  16. Hihi, vel. Først skal jeg få en venninne til å ta noen fine bilder av meg og hunden, kanskje bare en løpende meg, og kanskje noen formbilder? Vi får se!

   Legg ut masse bilder, du, da blir vi alle glade og smiler fra øre til øre :-)

   Pushups og chins er kult, har sett deg på film, og jeg skal en dag bli like god!

   Slett
  17. ''Jeg roper'' den lille østlendingen, men kan ikke love noe som helst av masse kule innlegg og flotte bilder. Bildene skal jeg imidlertid bli flinkere til: må jo dokumentere litt av hva jeg driver på med!

   klem :)

   Slett
 8. En onsdags formiddag kjeder chassi seg tydligvis så mye at hun legger igjen tre kommentarer på bloggen min! HURRA! Stemmer for flere onsdags formiddager :) Chassikommentarer kommer høyt opp på listen!

  Altså jeg skulle lett klart å få i meg en frokost på 1200 kalorier. Med glede! Men hvorfor velger hun dette?! Jeg ville heller tatt havregrøt med en boks peanøttsmør, og en tube nugatti på toppen..! Men når jeg tenker meg om hadde det kanskje blitt litt tungt å drasse med seg så mange glass med peanøttsmør over antarktisk..

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det var ikke det som tok tid en gang! Det som tok tid var å putte bloggen din i listen over de beste bloggene. ;)

   Hvis jeg skulle spise 1200 kalorier til frokost ville jeg hatt så sinnsykt mye peanøttsmør at grøten ville vært som bare et rykte under det tykke nøttelokket. "Jeg hører det fins grøt under her", ville den ene nøtten sagt til den andre, "men jeg vet ikke om det er sant".

   Slett
  2. Den lille østlendingen21 april, 2012 21:08

   Ha ha ha. Nøttebonanza. Peanøttsmør er nesten ulovlig godt. Sinnsykt godt. Jeg hadde også spist MYE grøt med mye nøttesmør. :) Kan du kanskje bare lage dobbel porsjon?

   Slett
  3. Kanskje man ikke orket så mye grøt. Det ville jo blitt mye mer enn dobbel porsjon og jeg blir faktisk mett av min vanlige porsjon. Du lille fine østlending som er akkurat like liten som du høres ut.. Hadde du orket to porsjoner av grøten min? Veldig imponert! Da er du mann. ;)

   Slett
 9. Ja. Jeg hadde nok orket to. Litt mindre te og litt mer grøt. Jeg er mann. Fikk bart over vidda!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...