lørdag, juli 19, 2014

Høydesyk Liten sender hilsen hjem

Jodeluuuuu... (veldig forsiktig jodling i dag... avsluttes med lang uuuuuuu).

Chamonix er magnifique. 

I dag småløp vi ivrig ned til sentrum - kjøpte frukt og en seriøs, veldig voksen ost på markedet for deretter å ta gondol opp til Augille du midi. Ja. Seriøst. Det var nesten jeg som var mest ivrig her - og  i går kveld foreslo jeg i øst og vest om gondoler videre over til Italia og alskens feberfantasier.

Men - kort fortalt: Fra Chamonix til et sånt midtparti på 2400. 1400 høydemeter. Vooosh. 
Så fra 2400 meter til 3800-etellerannet. OH MY GOD. Hva tenkte jeg på? 60 mennesker i en liten metalldings.. Rett opp fjellsiden? I allefall - japanerne fikk se bleikansiktet strigråte de 15 minuttene det tok opp. Chassi må være verdens tøffeste og var helt upåaktet! SYKT imponert.Vel oppe var jeg full. Dridas i 3800 m - uten en dråpe alkohol. Ingen matlyst og heller ingen lyst til å gjøre noe. Sykt. For utsikten var jo flott. (Les om høydesyke her:http://tidsskriftet.no/layout/set/m/#(ref)/article/569089)

Etter to timer tok vi banen ned til 2400, gikk bortover åsryggen - hvor jeg glemte vannet mitt og vettet mitt og alt. Så en flott bre og et fint slott. Flott togtur tilbake til Chamonix sentrum.
Nå er vi kollapset på sengen.

Ja, og alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur. Utsikten var flott og for dere som lurte på osten - det var en chevre og den var god!! Og, glemte jeg å fortelle at jeg har begynt å spise sjokolade? Jeg har visst det. Seriøst godt det og. Jeg skylder på høydesyken og utnytter muligheten...

Forteller mer seinere.

Puss och en litt svimmel kram fra den lille Østlendingen. 


Chassi hilser også. På fransk naturligvis - og meget mindre satt ut av høyder og gondoler enn moi.

Sendt fra min iPhone


3 kommentarer:

 1. Superkoselig! Takk for både bloggings og nydelig tur både i går og i dag.


  Hjerte hjerte hjerte!

  SvarSlett
 2. Den lille blogger! Endelig. Synd det var høydesyken som måtte til. Sjokolade!!! Hurra, lille. Kos deg, nyt den og alt som er bra.

  Så klart var chevren god. De kan å lage ost, de geitene. Vil ha chevre nå!

  SvarSlett
 3. Pia! Jeg har fått en kommentar. Shit. Så kjekt. Dette er bare eposter jeg har sendt hjem. Det morsomste her er nesten svarene fra moren min. Hun er redd for å stå på pinnestoler og befinner seg på Bornholm!

  Vurderer havregrøt med chevre. Hvilket krydder ville passet til tror du?

  Puss

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...