tirsdag, juli 22, 2014

Fransk frøken vs ekspedisjonsguri

Hei dere,

Takk for eposter og hyggelige tilbakemeldinger. Mens én mor er redd for at jeg skal få varige mén, blir den andre litt mer oppglødd av å høre om utfluktene. I går skjedde det uansett litt mindre. Vi tenkte oss opp i høyden, men når været er så grått blir det liksom ikke verdt å ofre livet for en ikke-eksisterende utsikt.

Buss, tog og alskens er gratis i alpeland. Vi tok derfor et knøttlite tog rundt omkring i går. Nesten til grensen til Sveits og tilbake igjen.

Men - vet dere - i går kveld traff vi alle de andre Mont Blanc-folkene fra Stavanger. Og vet dere - jeg fikk være med på ekspedisjonsforberedende møte. For det er nettopp det det er. Og det gikk opp for meg først i går. (Mulig jeg er treig). De snakket om taulengder, snøsankre, utglidninger, fokus og pauser og om å bæsje i poser. Mitt bidrag var at jeg bare lo. Det hele var så fjernt for meg at jeg lo lettere hysterisk i en times tid. Heldigvis hadde han ene snille mannen med en bok som het "How to shit in the outdoors" som jeg fikk titte i. (Heldigvis uten bilder!!) Men - jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det bedre for dere. De andre skal på en skikkelig ekspedisjon. Min alenetid i Chamonix skal benyttes til å leke fransk frøken. Håper på fint vær sånn at jeg kan spasere gatelangs i skjørt og topp og lese i et magasin mens jeg drikker espresso på fine kafeer underveis.

Ja, og apropos litteratur. C lurte meg til å lese Ett helt halvt år i ferien. Nå er den alt lest. Og jeg er fremdeles forholdsvis lei meg. Jeg skal ikke lese bøker på lang tid. Nå skal jeg drukne sorgene i franske motemagasiner. Og nei, jeg kan fremdeles ikke fransk. Jeg skal se på bilder!


En ting til: Det er noe som heter "vertical KM" (les mer om det her:   http://www.montblancmarathon.net/en/races/vertical-km) her nede. De lokale heltene gjør dette på en time. Den lille - ikke så franske frøknen - gjorde 1000 høydemeter på 1 time og 40. Sykt bratt og varmt men AH SÅ STOLT! Lurer på om jeg kan bli fransk frøken i morgen heller? Nå nyter jeg espresso fra 2000 meter - men sølen i ansiktet, hotpantsen, devold ullgenser og rumpetaske lurer ingen.I dag skal vi bytte fra hotell til liten leilighet på andre siden av byen og muligens ofre livet i en gondol. Jodler mer seinere.

Au revoir,

Den lille østlendingen

Sendt fra min iPhone


6 kommentarer:

 1. Tusen takk for at jeg får legge ut det som egentlig var en mail til de hjemme. :D

  Puss puss puss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og ikke at jeg har så mye peiling på det selv, men et snøanker (ikke en snøsanker) er en sånn metalldings med et tau i - som man bruker til å sikre med når det ikke er is eller fjell til å gi feste.

   Slett
 2. boit du vin aussi belle femme?

  (Fransklæreren får lov å arrestere! Det ekke miiin skyld! Det er Google translate! Jeg hadde nemlig tysk på skolen! ;-))

  SvarSlett
 3. Tina, takk for fransk innsats. Da jeg heller ikke kan fransk har jeg brukt google translate revers. Så det du forsøker å formidle er: beautiful woman drinks wine too?

  Chassi - the beauty - er observert med rødvinsglass i hånden!

  Jeg - drikker kun cavagreier og kun for å bli skikkelig full. Beklager. Lite fransk av meg. Jeg skal øve meg på å bli litt mer fransk.

  Au revoir

  SvarSlett
 4. Hygg dere, begge to! Vet jommen ikke hva jeg ville valgt.

  Ser deg for meg V, trippende i finskjørt der nede/oppe. Med et glass cava i skyggen. Gjerne med storbremmet hatt. Har du det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia og Tina! Vi har hatt det så flott! Har dere det fint selv?

   Den lille drikker svært sjelden alkohol, men ellers ligner det veldig det med hatten, og strutteskjørt!

   Og Tina, er det jeg som er fransklæreren? Trés super cool! :D

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...