Annka har oppskriften og historien bak chassibrødet. Det har å gjøre med at ingrediensene vanligvis ville blitt til en grøt her hos meg, men så har Annka tatt i bruk grøtingredienser og fiberhusk, som jo fungerer dårlig i grøt, og laget brød av det. Tiden vil vise om freaky fiberhusk kan gjøre bedre nytte for seg der.
Oppskriften er mest som en innholdsliste og det er jeg veldig positiv til, så jeg bruker det jeg har av ingredienser som kan passe i et brød og tilsetter vann til det ligner på en deig. Beste måten å bake på. Det jeg hadde av ingredienser som kunne passe i et brød var sammalt rugmel, grov rug, havregryn, sammalt hvete, fullkornsrismel, cocosa, maltekstrakt, som et sunnere alternativ til sukker, salt og chiafrø. Det nye med dette brødet er at altså cocosa og fiberhusk.
Det ble mer gelékonsistens enn det ellers blir når man baker brød (for fiberhusk er fiber med gelékonsistens) men det kan jeg tåle. Jeg brukte ikke hvetemel men jeg har brukt sammalt hvete, så værsågod å protestere. Vitsen med fiberhusk forsvinner vel når man likevel bruker mel som klarer å binde seg av seg selv, jeg skjønner det.
Resultatet da!
Åh. Vent litt.. Nå fikk jeg nettopp en melding fra Annka som sier Kokos?!?? Har du hatt det i brødet da??? Så klart jeg har, det var jo det beste av alt! Hun bruker også cocosa, hun gjør jo det! Det merkes kanskje bedre i brødet mitt fordi jeg bruker extra virgin-varianten, den kan gi kokossmak til hva som helst.
Nå er det bare noen timer til jeg skal ha Bodypump med helt nytt program og jeg har ikke øvd ett minutt. Ikke et eneste minutt. (Jeg satte på dvden nå mens jeg skribler på pcen, men at dvden surrer i bakgrunnen er mer som et irritasjonsmoment, det kan neppe kalles øving.) I alle fall. Det er dette som er oppskriften på et travelt liv, det handler om å utsette alt til aller siste liten og så løpe og stresse helt til slutt og kanskje rekke bussen. Det har gått bra så langt, alle må prøve.