torsdag, mars 03, 2011

Nødløsninger

"Jeg har ikke komfyr eller mikroovn."

Veldig typisk nødsituasjon, det skjer hver eneste dag i mitt tilfelle. Jeg blander proteinpulver fra en pose jeg har liggende på jobb (jeg har dumpet noen kilo bananpulver som jeg ikke setter pris på hjemme) med Fire korn, kakao og vannkokervann - og hokus pokus. Best å spise opp før noen kjenner kakaolukten og kommer løpende for å stille kritiske spørsmål.

"Jeg har heller ingen vannkoker."

Stjel vann fra kaffemaskinen på Seven Eleven eller Narvesen eller en båt e.l.

"Jeg er helt alene i fjellet og har hverken vannkokere eller kaffemaskiner."

Du har kanskje vann eller te eller kaffe i en termos?

"Jeg har ikke havregryn."

Du har kanskje musli?

"Jeg har ingenting som ligner på gryn eller mel."

Det finnes kanskje knekkebrød?

"Jeg glemte å røre inn kakaoen."

Du kan strø den oppå grøten og lage marmorkake. Må ikke nyse nå.

"Jeg savner yoghurt på havregrøtdietten."

Det trenger du ikke å savne. Yoghurt er lov med litt slingringsmonn i dietten men husk at yoghurten må spises kald.

Så sant den ikke blandes med litt kakao oppå grøten.

"Jeg savner sjokolade på havregrøtdietten."

Da har du ikke lest oppskriftene grundig nok. Her snakker vi sjokolade hele dagen.

"Jeg tåler ikke mel eller noen slags gryn."

Kokosmel og mandelmel er bare knuste nøtter der fettet er fjernet. Det gir verdens beste grøt helt alene eller med tilbehør som kaffe, kakao, kanel, proteiner, søtningsmiddel og diverse. Det kan bli enda bedre med litt bokhvetemel, og det er heller ikke mel men faktisk en nøtt.

"Jeg kom til å legge brunost oppå grøten."

Det var verre. Da må du spise opp og huske å aldri gjøre det igjen.

Jess. Det finnes tusen andre nødløsninger, men jeg kan oppsummere med at alt av mel og gryn går an. Alt kan bli til grøt om man bare ønsker det hardt nok.

tirsdag, mars 01, 2011

Game on!


Nå har jeg tre mål for treningen. De er kanskje tøysete alle sammen men knebøy er gitt opp og markløft var aldri verdt å prøve på, så jeg gjør best i å finne på noe som ikke alle andre gjør. Det ble enhåndspushup, nordic hamstrings og pullups. Fine mål. Fornøyd med et par av hver. :) Her i bloggeverdenen gjør jentene sånne gymtriks hele tiden, men der jeg pleier å trene, hah, der gjør de helt andre ting, og det gjør treningen desto morsommere.

(Chins med 15-kilos vekter hengende rundt livet vil komme som et bonusmål.)

I går diskuterte jeg pullups-strategi med sjefen, mister Toppform, over to kopper kaffe og penn og papir, og en veldig seriøs samtale om mulige taktikker endte i disse skribleriene. Det ser veldig gjennomførbart og lovende ut.

Men ikke bare det, jeg har allerede tatt en test! Og den sier... Vel... Den viser et stort forbedringspotensiale (heldigvis?) for jeg blir fysisk sliten bare av å se på hvordan jeg jokker meg opp til noe som skal bli én pullup, men, og det er helt sant, jeg tok to før filmen. Ikke to på rad men én to ganger.

OBS: Det var ikke mulig å ta hamstrings for her henger ribbeveggen for høyt.


Og her er status per nå.

Grunnen til at jeg er så svett er ikke pullupsen men heller at jeg så 10-kilometeren på tv til 10 km på tredemøllen. Bjørgen og jeg krysset målstreken samtidig! Det var en sjeldent fin tredemølleopplevelse. :)

To be continued!

søndag, februar 27, 2011

Havregrøtdietten

Det er ikke noe jeg har kommet på, det finnes noe som heter Havregrøtdietten. The porridge diet. Den virker sånn at man spiser havregrøt hele dagen helt til kvelds, og da spiser man rent kjøtt eller fisk med grønnsaker. Kun store hele havregryn uten sukker.

Havregrøtdietten er tilfeldigvis et speilbilde av kostholdet mitt akkurat nå. Det er likt på en prikk. Jeg spiser havregrøt aller mest fordi det er så godt men det holder meg også god og mett og full av energi, og jeg har ingen større ønsker for hverdagen enn det.

Tidlig morgen i Turveien.

Fordelene med havregrøtdietten er at
  • man holder et jevnt stabilt blodsukker
  • man får i seg mye fiber
  • man får i seg en gode næringsstoffer
  • det er verdens billigste diett

De mulige ulempene er at
  • det er greit å ta en vitamintablett i tillegg

I USA har Quaker begynt å selge Weight control havregrøt med tilsatt proteinpulver, men for oss som bor i Norge er det fortsatt veldig enkelt å tilsette sitt eget.

Havregrøtdietten min ser slik ut:
Frokost. Havregrøt.
Lunsj. 3 knekkebrød, 1 makrellboks og 2 gulrøtter.
Lunsj. Havregrøt-i-koppen (en forenklet variant som blandes med vannkokervann).
Middag. Havregrøt-i-koppen.
Kvelds. Kyllingfilet/torskefilet med mye grønnsaker og lite fullkornspasta.
Tilskudd. Vitamintablett og CLA.

Dersom jeg er på jobb blant andre mennesker blir den andre lunsjen heller knekkebrød med kaviar og en tunfiskboks og gulrøtter, fordi det er så enkelt og dessuten mindre flaut å spise enn rare grøtkopper. Jeg prøver også å kutte ned på antall gulrøtter for å ikke bli helt gul av betakaroten, så jeg varierer med kålrot. Og ellers innimellom, og kanskje særlig etter trening, får jeg plutselig lyst på en hel ishavssalat med kaviar, så da spiser jeg dét.

Hvordan virker havregrøtdietten? Den virker så bra! Den gjør meg full av energi og alltid glad, og stappmett hver eneste dag. Samtidig så går jeg ned i vekt bare for å bevise at dette kan være en diett.

Pur lykke kan være grøt av bare mandelmel og kakao. Det smakte sjokolademarsipan.

En festgrøt til slutt.
Her om dagen hadde jeg en date på besøk, og da han hadde vært på besøk i mange lange timer uten å få noe mat (for jeg hadde bare tre tuber kaviar og en skummet melk i kjøleskapet) spurte jeg til slutt... Vil du ha havregrøt? ...Og han sa ja! Og tjo-hei, det ble en festgrøt for jeg hadde jo melk!

festgrøt lages med melk. Da blir det fest med en gang:

-Skummet melk
-120 gram havregryn (det er en stor date)
-Mye kakao (jeg tømte pakken)
-Kanel
-Litt salt
-Bokhvetemel for den magiske konsistensen

Og så spør jeg Går det greit at jeg tar i litt proteinpulver for ekstra smak? ...Jada, det gjør det! Så fram med femkilosdunken og plutselig lukter kjøkkenet sjokomint.

Nå er ingenting skummelt lenger og jeg spør om han vil ha med peanøttsmør eller cocosa.. Det blir litt som bounty eller snickers. *Glis!* Og valget falt på bounty.

-1 ss cocosa
-1 stor scoop med whey av type sjokomint

Han ble kjempeimponert! Nå tror han at jeg kan lage mat likevel.

tirsdag, februar 22, 2011

Fem ting å gjøre før man dør

Dette er egentlig en sånn ting som jeg går og tenker på når jeg går langt i fjellet eller har syklet altfor langt på sykkel og tenkt ferdig på absolutt alt annet. Men det føles like aktuelt på en lesedag. Å skulle sitte stille og lese regnestykker på O2-forbruk er en vel så god grunn for tankene til å løpe langt av gårde.

Når man går i fjellet og har sett seg ferdig på blomster eller snø så pleier man i alle fall å komme opp med slike ting (Hva savner du mest? -Frukt. Hvor gjør det mest vondt? -Hælen, som oftest.), og det blir betraktelig mer spennende hvis man har noen å dele det med og kan få input fra andre. Folk har så veldig forskjellige mål for livene sine. Så. Fem ting å gjøre før man dør.

Jeg ville sagt...

Sist sa jeg sykle Norge på langs (for da var jeg allerede på vei), bo et år i fjellet, skikkelig langt, bo et år i et varmere land, løpe maraton, og så hadde jeg en siste hemmelig en til slutt. (Noen ønsker går bare i oppfyllelse når de er hemmelige.) Det blir seks, kanskje gikk vi til ti den gangen?

Nå ville jeg sagt...

  1. Gjøre en ekspedisjon (krysse Grønland eller tilsvarende)
  2. Bo eller gå et år på fjellet
  3. Bo eller reise et år i et varmere land
  4. Klare enarms-pushups og pullups og nordic hamstrings
  5. Fortsatt hemmelig
Tenke, tenke gjennom skogen. Og så har det snødd igjen i Stavanger!

Det er så kjedelig å lese! Hva ville dere sagt? Fem ting å gjøre før man dør!

mandag, februar 21, 2011

Gull fra proteinforskeren

Vi var faktisk en proteinforsker og en proteinfan som dro på aktivitetscamp til Gran Canaria. Maya jobber som proteinforsker, det gjør hun, helt seriøst, og jeg er en typisk proteinfan som spiser sinnsykt mye proteiner. Så når vi ikke jogget eller spiste (og det er bare fordi vi spiste på skift) så diskuterte vi proteiner i det uendelige. Jeg vet ingen andre i hele verden som kunne hatt interesse av de timelange proteinsamtalene ved bassenget og på stranden og på kaféen og på flyet. Alle veier.

Dr. Maya. Proteinforsker, hvor mye proteiner spiser du?

Njaaa... Hun spiser bare brød så akkurat den samtalen tok fort slutt.

Men åh, så mye å snakke om likevel! Maya demonstrerte kroppens proteinlager hoppende opp og ned som et ekorn i høstsesongen! Hun gjorde det, men da lo jeg mest. Hun tegnet fordøyelsessystemer i sanden akkurat som hun gjorde det på servietter da vi var i Egypt (fordi jeg trenger repetisjon) og illustrerte proteinene som byggeklosser i ulike farger og sammensetninger; som peptider i tråder (Hva er glutaminpeptid?); som L-former (Hva er L-glutamin?) og andre former (Hvilken er best?), men ikke minst hjalp hun meg å lese pensum for det er jeg skikkelig dårlig på. Nok en gang er jeg dårlig på det.

Med dette bildet skal jeg klare å huske hvordan tarmtottene og fibertannkosten fungerer.

Men jeg leser jo ikke i det hele tatt. Ingen har noen gang klart å lese fag i steikende sol og 25 grader, man klarer så vidt å surfe.

Bittelitt lesing før Maya sto opp var alt jeg trengte for å holde samtalen i gang resten av dagen.

Eksamen er snart, så jeg har boken med meg alle veier, men jeg får meg ikke til å lese. Ikke om biomekanikk i alle fall, vil helst lese om styrketrening og ernæring, så det har jeg gjort, men det er utenfor pensum.

To godbiter fra Maya før jeg har glemt alt:

  • Glutaminpeptid er bedre enn L-glutamin fordi det ikke er brutt ned like godt. Det er ikke banket helt i stykker i den kjemiske produksjonen så det vil håndteres mer naturlig i kroppen.
Og denne er fin:
  • Ultralydmåling på sit-ups viser at magemusklene jobber nesten ingenting. For det har Maya testet! Man må konsentrere seg hardt for å få full fokus på magemusklene hvis man vil trene dem med situps, ellers blir det å trene knebøy.
Tenke, tenke. Har jeg glemt alt? Det var mye bra om fettsyrer også, men helt glemt. Håper det snart blir tur igjen.

Syden altså.. Det funker jo som bare det.

Nå må jeg ut å handle! Kjøleskapstatusen per i dag er tre tuber kaviar og en sukkerfri ketchup, og jeg trenger grønnsaker for å ikke bli helt feilernært på havregrøtdietten. I går spiste jeg havregrøt fem ganger. Skjerpings! Først handle, så lese.

søndag, februar 20, 2011

Bodypump: Yay or nay

Bodypump er skikkelig ut på NIH! Det er der jeg er nå. Man får ikke leke med de kule hvis man innrømmer å trene bodypump, så jeg skulle aldri ha innrømt det, og det gikk faktisk så langt at foreleseren konkluderte til slutt Ja, hvis alternativet er å se på tv, så vær så god, gjør bodypump!

Ikke er det styrketrening og ikke er det utholdenhetstrening og ikke brenner man særlig mange kalorier av det. Religionen min! Oh no.

Det er bare barnslig å la seg provosere men jeg mener man kan oppnå masse hypertrofi (muskelvekst) ved å trene mange repetisjoner på relativt lav intensitet, for det er ikke SÅ lav intensitet, og musklene som brukes er de samme. I bicepscurl på bodypump tar jeg 50 repetisjoner10 kilo, mens i bicepscurl i styrkerommet tar jeg 10 repetisjoner med.. hm.. jeg gjør det egentlig aldri... 16 kilo?

Tror jeg måtte bruke to tolvere på Gran Canaria. Altfor tungt. 2 reps sikkert.

Nå prøver jeg å lure meg unna bodypumpen for nå har det blitt kjekkere å lage egne treningsprogram, men jeg tror bodypump virker superbra for alle som bare klarer å presse seg.

Som en start i alle fall,

Ngh.

På små bicepsmuskler i alle fall?

Ngh.

Okei, det er kanskje ikke så bra for knebøyen at man må løfte stangen over hodet med små skuldermuskler som har en brøkdel av styrken til lårmusklene, men det er i alle fall fint for dem som ellers ikke vil trene med vekter!?

Ja hvis alternativet er å se på tv, så vær så god, gjør bodypump!

For to år siden var jeg en bitteliten flis som brukte masse tid på å hoppe opp og ned men etter å ha trent bodypump har jeg blitt mye større. Da må det ha virket tenker jeg.

Og når ingen ser på så spreller jeg med beina for å få magemuskler.
(
I blå t-skjorte der det står Oslo Maraton (..som jeg aldri løp.))


Her er jeg fersk bodypumpflis for to år siden...

Og her er jeg for to uker siden. Tydelig preg av bodypump (selv om dette er midt i sykdomsperioden og jeg har ligget flere uker på sofaen) og tydelig preg av å trenge en dusj.

Det eneste som ellers kan ha bidratt til den voldsomme hypertrofien må være alt proteinpulveret.

Pft. Man blir ikke stor av bare det.

Det handler om Treningsveileder på NIH, det er utrolig kult og spennende. De siste dagene har vi tatt makspulstest og løpt 4x4-intervaller og laget periodiserte treningsplaner og lært om styrke og utholdenhet. Helt fantastisk. Og alle er kule mennesker med sunne interesser.

Jeg har dratt fra Gran Canaria til Bergen og bodd i rølpekollektivet og opplevd Norge på verdens kaldeste. Alt er tilbake til det gamle igjen.

Juletreet står fortsatt på plass i Lille Lungegårdsvann.

Grøt er ingen beskyttet tittel.

Rølpekollektivet er verdens koseligste.

Om enn fryktelig kaldt.

Takk for meg, Bergen! Kom snart på besøk!

tirsdag, februar 15, 2011

Takk for at dere gidder!

Jeg er totalt amøbe på kjøkkenet! Jeg lager aldri mat som tar mer enn to minutter eller trenger mer enn én gryte, og dét er definitivt en grunn til det blir så mye grøt på meg. Det hender også altfor ofte at kjøleskapet mitt er HELT tomt og at jeg bare har havregryn (eller ikke det engang, kanskje bare rugmel og kruskakli) og proteinpulver, men sånt blir det mat av!

Jeg kan legge til at søketreff nummer tre blant folk som leser bloggen er "Ekkel mat", og som jeg har nevnt allerede så spiser jeg ofte maten min i skjul fordi det ser ekkelt ut. Så sent som i dag fikk jeg høre om en fremmed som hadde tatt hele veien inn på bloggen for å lese om grøt men som syns det så så forferdelig ekkelt ut at hun måtte fortrenge alle bildene og slette alle cookies og linker for å aldri ramle inn hit igjen.

Men! Selv om jeg er kjøkkenamøbe med tomt kjøleskap og spiseforstyrrelser får jeg verdens hyggeligste kommentarer fra folk som har sett lyset i form av grøt og skylder det på meg!

Det er så gøy!!

Jeg kan illustrere det gøye med noen matbilder fra den siste uken på Gran Canaria. Det er jo så spennende å lage mat i andre land fordi det finnes annerledes mat i butikkene, så bortsett fra medbrakt bringebærproteinpulver har jeg bare brukt lokal supermarkedmat her.

Introducing... Feriegrøt!

Først sjokolademusli (!) og proteinpulver. Jeg fant aldri kakao uten sukker (og jeg lette iherdig!), men vi fant en musli med små sjokoladebiter som faktisk hadde et veldig okei næringsinnhold. Og så var vi jo på ferie.


Her er sjokolademusli og sagspon. Næringsinnholdet ble enda bedre av ekstra sagspon.

Sjokolademusli, sagspon og en branflakes som også hadde kakao og et nokså okei næringsinnhold (!). Nå har grøten blitt mer avansert.

Men så gikk vi tom for sjokolademusli og da laget jeg grøt av sagspon og proteinpulver og tilsatte olivenolje (!) for å få et okei næringsinnhold. Jeg var veldig fornøyd med denne også.

Sånn ser sagsponet ut.

Og til slutt en sjokolademuslivariant med kiwi, bananskiver og kokosyoghurt dandert som pynt.

...What? Med pynt!?

Det er fordi dette er Maya sin frokost.


Likevel er jeg grøtdronning! Tusen takk! Fortsett å spise grøt alle sammen.

lørdag, februar 12, 2011

Kuroppholdet

Jeg har rømt vekk med Maya på et kuropphold! Eller aktivitetscamp som Maya sier, men hva det enn er så er det veldig bra. Jeg klarer ikke å legge ut bilder eller å fikse det jeg skriver, for pad er ingen pc, men pyttsann så legger jeg ut notatene likevel. Maya sykler og jeg har slikt å gjøre. Det KAN se ut som en treningsdagbok, det ser jeg nå. Det er sikkert den uendelige sykdommen som har fått meg til å fokusere på bare det, nå som det endelig er mulig, men derfor kan det også være ganske kjedelig dette her.

Kuropphold altså.

Jeg sitter i bikini med paden på fanget, for sånn er det å være på kur. Eller camp.

Mandag: Penicilinen kicker endelig inn, I'm alive. Mandag er reisedagen. Vi hopper og sprudler så snart vi kommer fram, for sol er som dop, og så spaserer vi til nabobyen.
Tirsdag: Joggetur langs promenaden (8 km?) og det går fint! Men akutt gnagsår og tungt med pushups etterpå fordi det er LENGE siden sist. Jeg har vært så fryktelig syk nemlig. (Nå ble det nevnt for aller siste gang.) Så går vi en tur over ørkenen.

Maya: Dette har vært en Charlottedag! Mye trasking og mye aktivitet.
Jeg: Nehei, det har vært en Mayadag! Vi har jo jogget!

Onsdag: Bydag og bussdag. Vi kjøper nye joggesko og jeg klarer tre chins hengende i busskuret. Godt, jeg var redd de hadde forlatt meg etter så sinnsykt lenge.
Torsdag: Nye joggesko og lenger joggetur (10km?), pushups og planke og nye gnagsår.
Fredag: Utendørs gym, tjohei, der man tar hva man får og da helst ikke benken med fuglebæsj. Knebøy i Smith, ettbeins knebøy, ettbeins mark, stående ro med stang, nedtrekk, sittende ro, triceps med manual, biceps med manual.
Lørdag: Joggetur med gnagsår og varme fordi vi starter for sent. Jeg måtte be Røde Kors om et glass vann for å ikke visne vekk i en grøft. 10 km? Pushups går litt bedre. Sykkeltur langs promenaden på ettermiddagen (og jeg antar at det er der Maya er ennå).

Se der kom det et bilde likevel! Det kom fra mailen min.

Mayas melding hjem: Heisann! Vi har det helmax! Innimellom havregrøtene og proteinshakene, joggeturene og gymbesøkene oppfører vi oss som vanlige charterturister ved bassengkanten. Kjempeklem til dere alle!

Min melding hjem: Heisann! Alt vel og frisk som en fisk! Vi har nettopp spist havregrøt og tenker vel bassenget nå. Eller.. oi.. Maya vil visst jogge igjen. Ses snart. God helg!

Sånn oppsummerte vi uken til mødrene våre.

Jeg: Hvordan skal vi ellers oppsummere uken, Maya?

Maya: Hmm.. Det jeg har skrevet i dagboken min er at du spiser UTROLIG mye skinke.. At du spiser yoghurt og skinke gående på gaten og at du klarer det uten bestikk. Jo! Og at du surfer enormt mye!

Ja, jeg er flink til å spise uten bestikk.

Det er kanskje rart å spise en skinkepakke og fire yoghurter midt på gaten og kanskje ekstra usexy å spise yoghurt uten skje, men det er veldig gøy. Nei.. Godt. Og fort går det også! Dessuten spiser Maya MASSE brød.

Kuropphold er bra! Håper alle andre har det bra.

fredag, februar 04, 2011

Siste ukens gøy i bloggeverdenen

Og ikke bare i bloggeverdenen egentlig. Jeg har meldt meg ut av den virkelige verden og testet livet i bare bloggeverdenen så dette er også min oppsummering fra uken som har gått. Høydepunktene that is.

1. Det var virkelig morsomt at Jeanette Bye la ut summert oversikt fra Somebody over hva hun hadde spist alle mest for, knis, hun hadde spist aller mest proteinpulver og bananer.

"I dag har jeg spist 6 el 7 bananer." (Og det var på formiddagen.)

Så da lo jeg godt.

2. En dag ble jeg ufrivillig styrkeløfter hos Hilde fordi jeg bare helt tilfeldig lurte på hvor mye man må løfte i knebøy for å bli det.

Men det var ikke til meg!

3. En dag kom det en morsom kommentar til siste grøten på Bootybuilding:

"Skal den være varm eller kald?" Det er sånn jeg får gode tips.

4. En dag smeltet jeg helt bort da Kjartan liksom tenkte på meg på en tur han gikk på grusen.

Kan aldri smelte tilbake.

5. Jeg har også hatt så lite å gjøre i min sykdom og nød at jeg har surfet langt over mine vanlige surfegrenser og klikket meg inn på alle andres linker og oppdaget nye blogger i det store bloggeuniverset. Som denne:

"I går, onsdag, klarte jeg å forstrekke en muskel eller noe så jeg hadde dritvondt. Kan skrive mer om det i morgen."

Og det ble mer om den dritvonde muskelen neste dag men da i følge med en annen historie, om en trilletur med ei fra treningsstudioet:

..en digg og koselig tur! Eneste dumme var at jeg hadde kledd på meg for mye klær så jeg ble veldig varm.

Kjipt å bli så varm. ;)


6. Men så blir det bedre! Ei kul jente som heter Marit la igjen noen kule kommentarer for litt siden. Hun tok nordic hamstrings og kokte grøt og alt var så kult. Så da sier jeg tilbake at hun burde lage sin egen blogg, men det ville hun ikke.

Chassi sa...

Hei igjen! Jeg har så lyst til å tvinge deg til å blogge! Det ville vært mye lettere å spørre om tusen spørsmål da; Hamstrings - sterk - mat - ski...

Oo! - Send meg en mail! :o


Så fikk jeg en mail i stedet... Men det ingen vet er hva som sto i den mailen!

Hei, jeg bor i en liten hytte (annenhver uke i alle fall) der jeg henter drikkevann i halvannenlitersflasker og dusjer hos naboen. Jeg jobber som PT og går skirenn og tar tusen pullups med ekstravekter rundt livet og elsker havregrøt og hater tv.


Hva?! Omtrent sånn var det. Fy filler.

Jeg sendte noen mail (ganske mange faktisk) tilbake med bare utropstegn og respekt. Og hva skjer! Det dukker opp en nydelig blogg om å lage grøt som dekkes med leverposteiskiver for at en skeptisk hund (på tvangsslanking) skal like den! Hoho!

Så den er verdt å sjekke ut.

Det virkelige livet har ikke vært like spennende, i dag klarte jeg å gå helt til butikken og det er et stort framskritt. Jeg kjøpte farris og appelsiner før jeg satte meg i sofaen og der sitter jeg nå. Venter på å bli frisk.

Grøt og mister Pad. Bestevennene.

Kan jeg få legge ut et grøtbilde også? Det er bare nøttegrøt som gjelder for tiden.

Og der er det bare nøtter!

Mandelmel, kokosmel og peanøttsmør, veldig lite karbohydrater for dem som bryr seg om det. Jeg rører inn en prikk magisk bokhvetemel for å få litt konsistens (semulegrøtkonsistens) men det er en nøtt det også. Bokhvete.

Tryll tryll! Nå kom oppskriften ut på Bootybuilding. :)

tirsdag, februar 01, 2011

Blodsukker og makk i grøten

En liten tanke til familien min.. De som bare leser bloggen kan lese når de vil og ellers slippe, men det finnes dem som også må spise middag med meg og snakke med meg i kanskje flere timer, og det er sjelden at de har noensomhelst interesse for havregrøt. Selv kosthold og trening blir et kjedelig tema for de aller fleste etter en viss stund. Jeg spiller ikke grøtidiot, jeg er det på skikkelig. 24/7. Og da jeg var i mandelmelhimmelen på bloggen var jeg også i mandelmelhimmelen i et middagsselskap. Jeg hadde oppdaget mandelmel og blodsukker og var vilt begeistret, og stakkars dem som måtte spise middag med meg da. Vi snakket muligens om andre ting også, men om så var så vet jeg ikke om hva for da hørte jeg ikke etter. Men så kom det kom i alle fall noe godt ut av dette, for det resulterte i at mor kom til å huske på et blodsukkermåleapparat som hun hadde liggende og som jeg kunne få. And so the story goes; Når man først har begynt å stikke seg i fingen er det vanskelig å slutte.

Kjempefint med underholdning når man er syk.

Ingenting skummelt lenger.

Etter hvert måltid kan jeg måle blodsukkeret og se hvor høyt det stiger avhengig av hva jeg spiser, og så kan jeg måle litt innimellom for the kick of it. Jeg skal komme tilbake til resultatene når jeg har noe å vise. Fy filler, så gøy.

Og makken da? Jeg har bronkitt sa legen, så jeg har litt bedre tid til å koke grøt enn jeg ellers har. Og hva mer, jeg har ikke fått trent på en stund så matlysten er nede på et sikkert helt normalt nivå, jeg er ikke alltid sulten som jeg ellers er. Og det betyr at jeg kan ta meg tid til å lage frokoster som tar mer enn to minutter uten å dø av sult mens jeg venter. Sykdommen har gitt meg tid til å teste enda flere grøttyper og denne første var veldig morsom. Jeg vet kanskje ingenting om quinoa men jeg var ikke forberedt på at det skulle krype makk ut av den når den kokte. (?!)

For det skal det vel, det er ikke bare jeg som har vært uheldig? Ser dere makken!?

Rører oppi pulver og kanel og alt det vanlige. Quinoagrøt ble helt okei og jeg ble omtrent passe mett.

Neste: Bokhvete tar også lenger tid med hele korn. Jeg satte kornene på kok før jeg gikk i dusjen for å slippe å stå og kikke ned i gryten. Måtte ha i litt bokhvetemel for å få grøtkonsistens og proteinpulver for å få en slags melkesmak, og det ble meget godt kan jeg fortelle, men vinnertrikset var likevel... vent...

Sånn ser det ut ja.

...Aha!

Peanøttsmøret har stått opp fra de døde! Hvor dum kan man bli. Jeg skrev nettopp at jaja, heldigvis var det tomt det kjempestore glasset jeg kjøpte på Kinsarvik og spiste opp på tre dager, men.. men men men, det som aldri ble nevnt var at jeg kjøpte to glass! Det er utrolig godt med peanøttsmør på grøten.

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...