søndag, desember 28, 2014

Kavalkade, sjokolade, hodeskade

Hva gjorde du i 2006? Da Saddam Hussein og Jan Werner Danielsen døde, Pirates of the Caribbean gikk på kino og bråket rundt Muhammed-tegningene gjorde oss redde for terror. Jeg trodde jeg hadde vært den samme hele tiden, men jeg må jo ha forandret meg, for jeg kjenner meg ikke helt igjen. I 2006 var jeg opptatt av å leve livet sånn jeg trodde det skulle leves. Jeg lagde søndagsmiddag og bakte boller, tok et golfkurs, kjøpte leilighet med samboeren, fikk en it-jobb og gikk i sånne klær som jeg trodde en it-konsulent skulle gå med.

Servitør til fest og Streit Streitesen til hverdags. (Jeg står nederst til venstre.)
Men så ble det slutt mellom meg og denne samboeren. Leiligheten ble solgt og livet snudd på hodet. Vi hadde planlagt en tur til New York akkurat da, men jeg dro dit alene og verdens snilleste far møtte meg et par dager senere. Jeg kjøpte en masse klær, sikkert for å trøste meg selv, i size 0, som jeg aldri har passet siden, så jeg tolker det som at jeg var litt nedfor på den tiden.

Far og jeg, hei hei.
Men så! Som nysingel ble jeg verdens mest aktive deltaker i turistforeningen og fjellsportgruppa. Jeg ble turleder og satt i styret og var med på alle turene. Juhu. Og fikk ny leilighet, ny jobb og nytt liv take one. Selv om søndagsmiddagen ble til pasta med ketchup gjorde jeg mye gøy. Hello 2007.

Vi lagde en leiligheten ut av dette loftet, og her bor jeg ennå.
Får jeg fortsette? Heldige meg som har en dagbok i bilder, dette er jo kjempegøy! (Plis og vær så snill: alle må blogge.) I 2007, etter nettopp å ha fullført golfkurset, tok jeg et kajakkurs, seilekurs og økonomikurs, og ble webansvarlig for fjellsportgruppa. Jeg begynte å squashe med den nye jobben, flørtet med alle og var en sånn typisk overengasjert nysingel person.

Juhu.
Og så meldte jeg meg på sykkelritt og skirenn og løp; og uten å ha gjort NOE tidligere gjorde jeg plutselig alt på en gang.

Ikke særlig sponset av Bergans enda.
Og moroa fortsatte i 2008. Jeg jobbet enda mer, for nå hadde jeg blitt prosjektleder og fikk reise mye rundtomkring. Jeg deltok på Vasaloppet, Siddisløpet, 3sjøersløpet, Holmenkollen skimarathon, andre skimarathon, Nordsjørittet, Sesilåmi og DNT-turer. Og tok et kitekurs og ble bodypump-instruktør! Og da, beklager oppramsingen, jeg blir sliten selv av å lese dette, men på denne tiden oppdaget jeg også to fitnessblogger: Silje Mariela og Kriweb. Jeg la inn noen overbegeistrede kommentarer: You so fucking cool, I'm your biggest fan! - den typen der, og så begynte jeg å spise fitnessmat. Bye bye pasta med ketchup, hello kylling og brokkoli.

Jeg ble nesten sykemeldt av alt dette før jeg fikk permisjon og dro jorden rundt i stedet. Her feirer vi julen i november, før jeg skal avgårde mutt putt alene mot Asia og to måneder med backpacking.

(Ikke bare har jeg oppdaget bodypump, men jeg har fått fri tilgang til solarium også.)
Ai ai, jeg er glad ikke dette er livet mitt nå lenger. Hva gjorde dere i 2006? Plis fortell, jeg er fortsatt nysgjerrig på hvem dere er, og for min del var det kanongøy å spole tilbake på denne måten.

God jul igjen! (Jeg drar til Paris nå, men på snarlig gjensyn. Á tout á l'heure!)

20 kommentarer:

 1. 2006 var første året som singel på 4 år. Jeg studerte illustrasjon, fikk jobb på Chevys. Trente kanskje 10 ganger i løpet av året. Klinte litt tilfeldig på byen, var 2 ganger i London på 2 mnd og helt på slutten av året fikk jeg meg ny kjæreste. Guess who? ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den siste gangen i London var midt i flyterroren. Vi måtte ta buss til Newcastle og båten hjem! My good jeg hadde glemt hele greia :-O

   Good tur til Paris!!!

   Slett
  2. Du er så søt, Malin! Det var et veldig koselig svar. Men. Nå som jeg vet hvor mange ganger du trente og hvor mange ganger du var i London - vil du si at du klinte tilfeldig flere eller færre ganger?

   Paris ser bra ut! God søndag til dere.

   Slett
 2. så fantastisk kult med kavalkade, hørtest slitsomt ut med så mye på programmet.
  kva er planen for Paris? reiser du med verdens beste lille østlending eller alene?

  I 2006 var jeg 17 gikk andre året på realfag, tok samfunsfaglinja som privatist itilegg. var aktiv i natur og ungdom. hadde min første seriøse jentekjæreste, vi klina i en tunell. begynte å sykkle og ble veganer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingrid! Nå er jeg her med verdens beste lille østlending. Så langt har vi tatt tog og metro helt på egenhånd, og jeg har allerede spist pasta. Like the french do. (?)

   Så kult at du klina i en tunell!! Selv har jeg bare så vidt luktet lesbolunten på dette tidspunktet, og syns det virker spennende. Er du fortsatt veganer?

   Slett
  2. så koslig :-) det hørtets vedlig fint ut Paris er en fin og romantisk by. er det hjerter i luften? dere er flinke, spiser franskemennene pasta? trodde det var snegler og froskelår.

   aha mammaen min fant ut at ejg var lesbisk når jeg var 12 :-p og jeg var vel i grunn enig. Nei men er vegetarianer nå. spiser minimalt med melk og egg men av og til bare må jeg ta et glass kulturmelk enda jeg ikke ltåler det.

   hva er planene for Paris ?
   :-) heldige dere

   Slett
  3. Hei Ingrid,

   Planene er å dingle rundt. Gå i strutteskjørt og leke Carrie Bradshaw, se på Eiffeltårnet, drikke te, gå på Moulin Rouge, se på Sacre Ceur. Drikke Champagne på nyttårsaften! Kysse folk i gatene (de gjør visst det).

   Det er MAGISK her! Har du vært i Paris før?

   Puss

   Slett
 3. 2006 var et år jeg ikke vil snakke så mye om, men 2007 var faktisk veldig bra. Jeg var 22 og akkurat ferdig med det verste forholdet noen sinne. Det begynte med ny jobb og et selskap på 2500 personer! Og samme dagen traff jeg mannen i mitt liv som jeg ble sammen med noen måneder senere. Jeg oppdaget fjasebok og var to uker på ferie i NY hvor det var 36 grader etterfulgt av en liten uke i Reykjavik (alt med mor), før jeg en måned senere dro til Kos med 10 venner. På denne lille måneden gikk min far bort og det var så vidt vi rakk hjem til begravelsen. Jeg har derimot aldri vært så brun som jeg var den sommeren! Mot slutten av året ble jeg samboer og fikk øynene opp for tur i skog og mark. Nyttår ble feriret på Voss i -20 hvor jeg lærte å gå på ski!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære snille, Ingrid. Her var drt mye! Og dette var det gode året? Det er for sent å kondolere, men det var synd å høre om faren din. Hyggelig at du fikk deg kjæreste, og ikke minst at du kan kalle ham mannen i ditt liv. :) Skjønte du det med en gang?

   Stor klem!

   Slett
 4. Så løye å lese!
  Tenk, nå er dere i Paris - håper dere får en flott tur, koser dere masse og nyter alt dere klarer.

  Spiser dere snegler? Kan man velge mellom oppdretts- og villfangede snegler? Min perifere slektning, gift med min fars tremenning, som selvfølgelig het Jean-Jacques, hadde snegleoppdrett i hagen.

  Takk for kavalkade, det var fint å se hvor du var hen i 2006! Venter i spenning på DlØ sin versjon.

  I 2006 (måtte slå det opp) hadde jeg vært kjæreste med kjæresten min i to år, og flyttet til leilighet med soverom! Man kunne lukke døren mellom soverommet, stua og kjøkkenet og det var temmelig kult. Dessverre var det i et strøk hvor folk tisset på vinduet vårt, og en uteligger en gang overnattet (på dagen, selvfølgelig) utenfor stuevinduet. Vi feiret påske i huttaheita hos svigers, som jeg syntes var kjedelig for der var det ikke treningssenter eller kaffelatte. Jeg leste masse John Irving og ble avhengig av Sims.

  God Paristur!
  Puss fra Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine Pia! Løye til og med - eg lige det! Er det ikke rart at vi levde så mye enklere da, uten at vi tenkte over det? Jeg kunne tisse med åpen dør for å spare strøm til og med. Helt fjernt nå, heldigvis.

   Paris er bra! Og John Irving! Har du vært her?

   Slett
 5. haha, hjølp. Nå tvinges jeg til å huske; i 2006 var jeg 13 år med helbleika hår og tilbragte helgene på datalan for å se på gutter. Omtrent det flaueste året til nå.

  Skulle gjerne visst at jeg hadde brukt det på noe nyttig, det kan i det minste du :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er så gøy! Helbleika hår og på datalan! Jeg er så glad jeg spurte. Alle har kule og veldig forskjellige historier. Du virker bra, Lena.

   Slett
 6. Elsker kavalkader! :D

  Hva jeg gjorde i 2006? Studerte i Bergen, hadde avstandsforhold med han som nå er mannen min, trente ikke og hadde ølmage etter mange kvelder på Kvarteret med Studentersamfunnet ;)

  Jeg er glad jeg gjorde alt det, og jeg er glad jeg gjør det jeg gjør nå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Er det sant? Du var sikkert like flott. Hva studerte du da? Jeg var på SV-fakultetet, var du på HF?

   Slett
  2. Ja, jeg studerte teatervitenskap på HF. Var mer på Kvarteret enn på Sydneshaugen. Men jeg drakk ikke bare øl, jeg var med på å arrangere møter også. ;)

   Kanskje vi gikk forbi hverandre!

   Slett
 7. 2006, kort oppsummert:
  Jeg studerte jus - hadde 1,5 år igjen ved inngangen til 2006. Solgte leiligheten i Oslo. Flyttet ut til den bittelille øyen. Fikk sponset tur til Mexico av far som ble 60 år. Fikk min første lille katt (Dolce) som kanskje er det kuleste noensinne! Mot slutten av 2006 bodde jeg i et bittelite hus, med stor hage og hadde juletre for aller første gang. Julaften jobbet jeg første gang som frivillig for hjemløse og narkomane.

  Jeg var litt redd for å oppsummere i utgangspunktet, for jeg var i et forhold som akkurat på den tiden var litt dårlig - men når jeg fokuserer på de BRA sakene så var det jo virkelig et fint år likevel!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bittelille! Jeg likte denne. Typisk deg å finne positivt i det litt negative. Og baby Dolce må ha vært kanonkul! Godt nyttår her også - måtte det bli mange BRA saker videre også. <3

   Slett
 8. Ååå, 2006. Det var et så stygt år at det ikke er verdt å snakke noe mer om, bortsett fra at jeg kom meg vekk fra en institusjon som ikke var god. Mamma, pappa og jeg fiksa biffen bedre på egenhånd (bokstavelig talt).

  PARIS?! Mon Dieu! Saluer la cité de moi, et si vous avez le temps: allez au Rue Montorgueil (mignon!), et arretez á Rue Greneta (pas loin de Rue Montorgueil, c'est une rue parallell). C'était ma rue quand j'habité á Paris il y a presque cinq années (oh la la, et moi j'ai oublié tout mon francais:(( )

  SvarSlett
  Svar
  1. LIlle stakkars Mari. Jeg er glad det går bedre med deg nå Tres bien francais! Je crois. :-/ Jeg så denne litt for seint. Hvor var det du bodde i Paris?

   Kjempeklem!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...