tirsdag, desember 02, 2014

Treningsgurufrokost

De er like bastante alle sammen, og for en som har lett for å gjøre som de andre gjør, så er dette bare altfor spennende på en tirsdags formiddag. Jeg har slikt å gjøre og slikt å føre, og sånne treningsmatsaker med guruer i tittelen er like gøy som bursdag og 17.mai. Kjære treningsguru, hva skal vi spise til frokost.

Ikke dette!
Kk har en sak om hva treningsguruene spiser til frokost, og det ligner ingenting på det illustrerende bildet over. Det ligner mer på dette egentlig:

Eggi-beggi.
For når treningsguruene er Silje Mariela, Martin Norum, Helle Bornstein og en jeg ikke kjenner blir svaret fett og proteiner i form av egg og avokado.

Det jeg legger vekt på er at det først og fremst skal være grønnsaker, proteiner og fett i måltidet, sier Helle Bornstein. 
– Jeg spiser stort sett egg til frokost, nærmere bestemt 4-5 stykker. Jeg koker de eller steker speilegg og spiser dette sammen med en god morgenkaffe med melk i, sier Martin Norum.

Hun jeg ikke kjenner er forresten KKs egen treningsekspert. Hun heter Anne Marte Sneve, er 19 år gammel og har 160 studiepoeng i medievitenskap.

I følge hennes egen nettside.
Jeg vil ikke erte frøken Sneve altså, for hun var kjempesøt og spiser omtrent det samme som meg, men det jeg lurer på er Hvem er treningsguruene, og hvor mye skal man kopiere dem når de sier nokså bastant hvordan verden skal være? (Hilsen hun som har lett for å kopiere hvemsomhelst.) Treningsguruene er ikke de som har mest treningserfaring eller utdannelse, det er jo bare de som profilerer seg mest og best.

Hvis man går tre år tilbake i tid så kan man lese på mister Norums egen side at frukt er løsningen for å begrense matinntaket: Å spise nok frukt til å dekke kaloribehovet er i praksis umulig og vil sannsynligvis stoppe seg selv ved et forsøk. Okei? Så veldig bastant da. Jeg har bare møtt Martin én gang, og da satt han som fersk PT på Elixia med en hel grillet kylling til lunsj. Bare det, ja. (Men det er en hel måned siden, og grunnen var, tror jeg, at han skulle teste en løsning han fikk fra Eirik Sandvik.) 

Når jeg først namedropper en haug med treningsguruer, så hvorfor ikke gå enda lenger tilbake i tid. Hva med treningsguru Jane Fonda? Sjekk hva hun anbefaler til frokost:


Kan det være ..?

Jo, det er! Havregrøt, vi vant igjen.
Havregrøt med sirup og rosiner på, og kokt på vann til og med, så her er det sikkert ikke en protein i sikte. Jo, jeg vet at det fins litt i havregrynene, men Jane Fonda spiser null fett og masse karbohydrater. Hun spesifiserer det i videoen sin; Hold deg unna fett, og du skal leve slank og lykkelig, sier hun. Det funket det også. Heia heller matpraten til Malin og alle som kan moderere seg. 

JEG sier som Minken Fossheim i god bok. God grøt!

Med kjærlighet og peanøttsmør.
('Cause peanut butter is my boyfriend.)

28 kommentarer:

 1. Hahahaha XD Du skriver så bra :D Tror jeg holder meg til min ekspressfrokost!

  SvarSlett
  Svar
  1. Snille Liller! Gjør det. Og jeg til min.

   Slett
 2. Den lille Østlendingen02 desember, 2014 21:06

  Ha ha ha! Jeg ELSKER disse matinnleggene - til både deg og Malin. I TRULY DO.

  Ok. Så vi ka i det minste konkludere med at Martin i allefall ikke har MEDFØDT høyt kolesterol, men at han mest sannsynlig kommer til å FÅ høyt kolesterol. Og med det han sier at en ikke kan spise jeg tykk på frukt. SE PÅ MEG MARTIN! Jeg spiste frukt. Massevis. Se så tjukk jeg har blitt! Mener han virkelig det? Og meneer du seriøst at han spiste en GRILLET kylling til etter treningsmat? Med skinnet og det hele?

  Angående eksperter på 19 år er jeg i utgangspunktet skeptisk. Det eneste en kan være ekspert på som 19-åring er seg selv. Og det vet vi jo alle som er OVER 19 at en jo faktisk ikke var. Og attpåtil har en bachlorgrad i mediefag? Hello. Reaity check for Miss Snever. Oj. Jeg mente Sneve.

  Så til Helle da. Helle Kjeftesmelle. Først og fremst grønnsaker? Hva slags frokost anbefaler hun da? Alt er greit så lenge det blir fortært en brokkoli ved siden av. Ja, takk. Havregrøt med brokkoli er du grei. Eller forresten - blomkål.

  Og hvem i all verden kan spise kylling og egg etter du har lagt ut bildet av lille gule nøstet og lillebroren hans? Jeg er så glad jeg har sluttet med kylling! Visste du at vanlig kylling vokser så fort at de går fra EGG til GRILL på 31 dager? Ross308 heter de visst. Og brystfiletene og vingene vokser udimensjonert fort - så på en måte godt at den lever så kort - fordi det blir veldig mye hjertefeil og vondt av sånn rask voksing. Lille Ross blir stappet i et bur og kjørt til nærmeste Nortura fellesslakteri. Forresten så døde bare 500 av lillesøstrene hans under oppveksten (på de 31 dagene) og det er visst ikke så gale.

  OG - til slutt: Dersom Peanut butter is your boyfriend. Who is your girlfriend? Jane Spiseforstyrret Fonda eller Oatmeal?

  XO og takk for MAKALØST innlegg

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, så mye morsomt å svare på! Dette blir en sen kveld.

   Ja, Martin satt med hele kyllingen og skinn og alt, men han sa det var lunsj. Men når det gjelder Sneve (var det det hun het? Jeg er på mobil i bilen så jeg kan ikke scrolle så veldig) så er je ikke sikker på om hun er 19 år. Det måtte jeg gjette meg til. Beklager.

   Helle virker kanonspesiell, det er hun som er aller mest spennende her. Men selv om jeg ikke er enig i kostholdet hennes per nå ser jeg ikke bort i fra at jeg også vil spise grønnsaker og avokado hele dagen. En dag, kanskje, så viser det seg at Helle hadde rett og alle andre tok feil. (Av matvarer man kunne overleve på ene og alene kommer pølse først, og så sjokolade, var det ikke sånn? Grønnsaker til slutt.)

   Peanut butter is my boyfriend and a tiny eastender is my girlfriend. :D

   Slett
  2. Oh, ingenting er som en skikkelig matprat!

   Hahaha, ikke mobb blomkålgrøten min! Tilberedt riktig smaker det som rømmegrøt! Promise! :-D

   I crossfitverden lever man etter følgende slagord: "Eat meat and vegetables, some fat, little starch and no sugar. Eat to support exercise, but not bodyfat". Karbonadedeig, søtpotet og bacon er visst ekte crossfitmat. Ikke at jeg kommer til å velge bort druer og sharon av den grunn.

   Tenker forresten at dere er heldige som har en venn som Malin. God motvekt til mathysteri. Det finnes ikke noe kulere enn jenter som koser seg med ALL mat! Morsomt skriver du også Malin:-)

   Slett
  3. Jeg følger imidlertid etter og velger bort kylling og lillebroren hans nå.

   Slett
  4. Oh my, nå rødmer jeg på jobb! Takk snille Tina! Jeg er veldig heldig som har venner som lille Ø og C. Det at de er litt mathysteriske kommer jeg aldri til å holde mot de ;)

   Slett
  5. Ingenting er som en skikkelig matprat. Jo, sexprat! Det er kanskje det eneste som kan toppe matprat.

   Vi er heldig som har Malin, Tina, hverandre og de hyggelige menneskene på bloggen. Hvis det virker som den lille østlendingen er helt crazy på mat, så melder jeg meg ut, for vi har svært lite til felles på matfronten og har ikke spist et måltid sammen siden den gangen hun ville teste ut fiskekaker i sommer.

   Slett
  6. Kult at du velger bort kylling, Tina! Hvem er lillebroren? Egg? :-/

   Slett
  7. Jeg må bare få sagt at selv om lille Ø har en del restriksjoner så tilbragte jeg en helg i København med hun og mat var aldri ett problem! Vi spiste både cottage cheese, laks, blåbær, gulerøtter, epler, sushi and what not uten at jeg tenkte at dette var unormalt. Det er jo mat <3

   Slett
  8. No, she's crazy. Craaazy! Woh-woh-woh (apekattlyder) :D

   Slett
  9. Vi er vel alle litt hysteriske på hvert vårt :-)

   Lille-Ø er bare skjønn, og snill og flink. Undertegnede derimot, IIiiHhh-woh-woh!! Craaaazy... Say no more... :-P

   Hvis det er antibiotikaresistente bakterier i den levende kyllingen, er det vel ikke utenkelig at disse overføres fra høna til egget? Dessuten er vel ikke eggproduksjon en særlig mer dyrevennlig affære. Så ingen flere egg på meg heller.

   Slett
  10. Ha ha ha! Du er uendelig søt da, Tinafina. Lykke til med galskapen din. Jeg savner deg.

   Slett
 3. Hahaha, love it!

  Men hun Anne Marte er ikke dum altså. Hun var jo tross alt PT' en til Lene Alexandra før hun ble det selv, OG har trent folk på tv2. Tross alt!
  Heller Sneve enn snevre Helle!  SvarSlett
  Svar
  1. haha, hvordan går det ann at hun i en alder av 19 har både trent folk på tv2 OG lene alexandra (har ikke hun vært pt i flere år nå?) :o

   slår et slag for havregrøt med melk og vaniljehjerter <3 (ja, det fins!!) tilsatt sukker og hersligheter, men jeg er enig med Jane i at karbohydrater er nøkkelen til livet. nesten)

   Slett
  2. Enig med deg Malin! Hun virkerom helt topp, uten at jeg mer enn kikket på siden hennes og konstaterte at hun var den mest fleksible guruen på frokostfronten.

   Slett
  3. Hei Lena! Har hun trent Lene Alexandra? Så kult! Da kommer jeg til å kopiere alt HUN spiser i alle fall. Lett!

   Hun er sikkert mer enn 19 år. Jeg sjekket fort utdannelsen deres og syns hun så ung ut. Typisk en gamlis som meg å kritisere de unge og pene for at de er nettopp det. :-/

   Hvordan er et vanilehjerte??

   Slett
 4. Jeg sier med Knausgård: Åååååå. Denne trningsguru-maten er så lite bærekraftig som den bare kan bli. Jeg er så lei av slike artikler, hvorfor kan ikke folk spise helt vanlig mat?

  Fett til frokost er så 2013.


  Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha til den! Fett til frokost er 2013. Men hva er nesten 2015 da? Plis ikke si smoothier.

   Slett
  2. Jeg håper havregrøt til frokost vil det store i 2015. Eller, det å spise frokost overhodet.

   Hva skal man med en kroppsbygget kropp den dagen vi har ødelagt jorden med den hemningsløse spisingen av dyr og animalske produkter.

   Smoothie er veldig godt, men ikke om vinteren, synes jeg.

   Løpejenta, politisk korrekt.

   Slett
  3. Enig med smoothie om vinteren ja. Det er jo helt ut. Så la oss håpe at grøten blir det store i 2015. Det er jo nokså stort allerede, men det kan godt bli enda større enn den der "4-5 kokte egg-frokosten".

   Slett
 5. Herregud hun er jo ikke 19 år! Jeg regnet med du bare tullet C. Jeg følger hun på insta og hun virker veldig fornuftig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Ja, jeg tullet Malin. Man må være mer enn 19 for å ha nesten en hel bachelor i medievitenskap. ;)

   Slett
 6. "Ikke en protein i sikte" hahaha :D
  jeg skjønner ikke at du klarer å holde så mye på med mat og diett og trening, men jeg er jo veldig glad for at jeg får lese om det:) keep it coming!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvorfor skjønner du ikke at jeg klarer det? Fordi det er kjedelig eller fordi man kan bli forvirret eller fordi man kan bli spiseforstyrret? Jeg syns det er like gøy som du syns at fysikk er.

   Nå er jeg på vei opp i snøen, Inscitus. Bli med til Haukeliseter?

   Slett
  2. Fordi det virker som en evig runddans:)
   Jeg vil og til Haukeliseter! men jeg skal til Tyskland og drikke glühwein.

   Slett
  3. På en måte ja, men på en måte NEI. For ti år siden var rugbrød kult, og nå er egg kult. For ti år siden var høyfett kult, men skummelt og nå blir det mer og mer kult visst. Dette er VIKTIG. Og kanonspennende for en som meg.

   Du blir jo heller ikke lei av fysikken?

   God gluhwein!

   Slett
 7. Blææ, nå fikk du meg til å gå inn på KK.no... Pløyet meg gjennom de "populære temaene"; klitorisstimuli, sjenert, forbrenning, slanking og god kommunikasjon. Nå er jeg flau og lei meg på ekspertenes vegne. Helle Bornstein må være den verste eksperten jeg vet om. Hun mener jo at man skal bytte ut eplet med paprika, og det å be noen bytte en frukt med en grønnsak synes jeg hører ingensteds hjemme. Hvert fall ikke på en "ekspertblogg".

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...